kociak19 24.07.06, 00:27 Jakoś nie mam weny... Jaki proponujecie kolor ścian i podłogi (kafelki) i jeśli raz ktoś mi zaproponuje błękitny, to będę gryźć... (p.s. nie lubię pasteli) wym. łazienki 210x145 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: deedee Re: mała łazienka - jaki kolor?? IP: 212.75.114.* 24.07.06, 14:29 JASNY, żeby optycznie powiększyć pomieszczenie Odpowiedz Link Zgłoś
0anitta Re: mała łazienka - jaki kolor?? 10.10.14, 09:25 No niestety właśnie pastele wydają mi się być najbardziej łazienkowe... ;) Ale może być też np. wanilia, jakaś szarość jasna.. Na pewno niezbyt ciemne kolory, żeby nie przytłaczać. Widziałam też u znajomej łazienkę w kolorze limonki! Wyglądała naprawdę fajnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: mała łazienka - jaki kolor?? 24.07.06, 16:19 Ja będę miała maleńki kibelek z umywalką i dodatkowo prysznicem o wymiarach 210x115 i ostateczna koncepcja jest taka, że płytki na ścianę będą białe - kwadratowe 20x20 położone nie za wysoko, a reszta ściany pomalowana na jakiś fajny kolor - teraz chodzi mi po głowie szara oliwka. A podłoga do tego chyba ceglasta. Odpowiedz Link Zgłoś
ladyblue Re: mała łazienka - jaki kolor?? 26.07.06, 13:24 taki, jaki lubisz, w jakim będziesz się dobrze czuła. łazienkę trudniej przemalować niż pokój ;) ja mam małą łazienkę (4 m2) całą w czarnych płytkach (łącznie z sufitem), z dodatkiem czerwonej mozaiki i białą armaturą i jest super :) wbrew obiegowym opiniom ciemny kolor wcalenie zmniejszył wnętrza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaszka Re: mała łazienka - jaki kolor?? IP: *.hutakatowice.com.pl / *.hutakatowice.com.pl 27.07.06, 10:53 ladyblue, czy Twoją łazienkę można gdzieś obejrzeć na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
ladyblue Re: mała łazienka - jaki kolor?? 27.07.06, 13:35 Gość portalu: kaszka napisał(a): > ladyblue, czy Twoją łazienkę można gdzieś obejrzeć na forum? nie można, nie zamieszczałam żadnych zdjęć. Odpowiedz Link Zgłoś
karawoj Re: mała łazienka - jaki kolor?? 31.07.06, 12:07 oj bardzo bym chciala zobaczyc ta lazienke.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
ladyblue Re: mała łazienka - jaki kolor?? 07.08.06, 23:11 karawoj napisała: > oj bardzo bym chciala zobaczyc ta lazienke.... > :) kiedyś się wezmę i obfotografuję, bardzo jestem z niej dumna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: mała łazienka - jaki kolor?? 26.07.06, 16:23 My mamy brązową podłogę i blat, na ścianach małe płytki ecru z brązową fugą, ściana powyżej kafelków - biała. I jest fajnie. Zastanów się jakie kolory Ty lubisz. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnykluch Re: mała łazienka - jaki kolor?? 27.07.06, 13:47 ja będe miałam podobnie jak blaszany dzwoneczek białe kafelki i jakiś kolor na ścianie, chcemy dać mało kafelek tylko w niezbędnych miejscach Odpowiedz Link Zgłoś
e-kraajanka Re: mała łazienka - jaki kolor?? 29.07.06, 08:54 Na forum Wnętrza mieszkań jest od groma zdjęć łazienek - może któraś Cię zainspiruje. Odpowiedz Link Zgłoś
dolores12 Re: mała łazienka - jaki kolor?? 29.07.06, 17:13 Nie radzę dawać w łazience zimnych kolorów - niebieska lub zielona poświata nadaje brzydki koloryt skórze i nie można na siebie patrzeć w lustrze (przynajmniej ja tak mam:-)). Ale już na przykład khaki może być, bo to ciepły odcień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: mała łazienka - jaki kolor?? IP: 86.67.66.* 30.07.06, 02:54 Na pewno dość jasny, raczej niezbyt intensywny. Może na przykład kremowe płytki z jakimiś ciemniejszymi żyłkami? Odpowiedz Link Zgłoś
karawoj Re: mała łazienka - jaki kolor?? 31.07.06, 12:08 a cudowne lazienki sa czarno-biale Odpowiedz Link Zgłoś
cinnamon_woman Re: mała łazienka - jaki kolor?? 31.07.06, 13:25 No to ja chyba jakaś dziwna jestem :) bo swoją łazienkę będę miała w soczystym żółto-brzoskwiniowym kolorze. Postanowiłam ją czymś takim ozywić bo jest malutka 1,6 * 2,1 m i niestety nie ma okna. Odpowiedz Link Zgłoś
d95 Re: mała łazienka - jaki kolor?? 01.08.06, 03:03 cinnamon_woman a powiedz masz lazienke z wc czy osobno, mam taka sama wielkosc lazienki i zastanawiam sie nad montazem kibelka w niej. masz moze jakis projekt lub zdjecia swojej lazienki??? mozesz co nieco przeslac please d95@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
cinnamon_woman Re: mała łazienka - jaki kolor?? 01.08.06, 08:27 Witam, projekt jest tylko w głowie :) Ja niestety nie mam wyjścia - kibelek zawsze był w łazience i nawet nie myślę o jego przenoszeniu bo odbyłoby to się kosztem reszty mieszkania (całość = 36 m) Wstawiamy tam narożny prysznic, kibelek i umywalkę oraz piecyk gazowy :(, pralkę przenoszę do kuchni. Kafelki kładziemy prawie pod sam sufit, będą w jednym kolorze, podłoga nieco ciemniejsza, mam zamiar zrobić jakiś fajny rysunek na suficie, półki będą z grubych desek + trójkątne półki w narożniku. Jak tylko coś sie w pracach ruszy to wstawię zdjęcia :) Odpowiedz Link Zgłoś
karawoj Re: mała łazienka - jaki kolor?? 31.07.06, 14:16 moje, jeszcze nieskonczone, blokowe malenstwo jest tutaj : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35&w=45991734 jasny bez z tzw negro - prawie czarnym grafitem Odpowiedz Link Zgłoś
atlantic_grzejniki Re: Monochromatyczna kolorystyka 20.02.14, 16:09 Jeśli chodzi o kolor ścian powinien być on jasny. Dobrze sprawdzi się tradycyjna biel i beże, ogólnie monochromatyczna kolorystyka, oczywiście z jakimiś odważniejszymi dekoracjami. Inne tricki "powiększające łazienkę" to prysznic zamiast wanny czy sedes wiszący zamiast stojącego. Odpowiedz Link Zgłoś
dud-eek Re: mała łazienka - jaki kolor?? 22.09.14, 21:21 Najbardziej uniwersalny jest biały, nie dość, że potrafi optycznie powiększyć wnętrze to jeszcze rozjaśni małe pomieszczenie, a z pomocą odpowiednio dobranych dodatków można stworzyć naprawdę ciekawą aranżację. Odpowiedz Link Zgłoś
milecka21 Re: mała łazienka - jaki kolor?? 07.10.14, 21:55 na pewno jasne, ktore optycznie powiększa wnętrze. Np. bez? Odpowiedz Link Zgłoś
annamalecka78 Re: mała łazienka - jaki kolor?? 09.10.14, 13:59 zieleń:) albo beże i szarości:) bardzo uniwersalne no i rozjaśniają pomieszczenie;) Odpowiedz Link Zgłoś
karlbrand Re: mała łazienka - jaki kolor?? 13.10.14, 08:48 Wiadomo nie od dziś,że jak jest małe wnętrze,stosuje się jasny kolor bo powiększa on wizualnie pomieszczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halabarda Re: mała łazienka - jaki kolor?? IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.14, 17:46 A może jakieś paski zrobić, by optycznie powiększyć łazienkę, z jasnych kolorów dobrać dwie ładnie kontrastujące barwy. Mnie zostało trochę śnieżki z malowania pokoi i właśnie w ten sposób przerobiłam łazienkę. Ma się to wrażenie po wejściu, że jest większa niż przedtem. Odpowiedz Link Zgłoś