IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.06, 17:52
central.pl/produkt/7892/index.html
juz sama nie wiem jaką! pomóżcie szukam pralki płytkiej do 2000 nie mniej niż
1200 obrotów. Myślę o Ardo, Ariston, Siemens oraz LG.
Obserwuj wątek
    • Gość: nelly29 Re: pralka LG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 07:49
      ja dołaczam się do pytania!
      • Gość: orchid11 Re: pralka LG IP: 213.17.223.* 25.09.06, 21:12
        w moim domu króluje Siemens WM14E460PL. jest rewelacyjny. ma 1400 obrotów, wyświetlacz (fajna sprawa), mnóstwo programów, jest cichy, automatyczny, oszczędny...no generalnie świetny. kupiłem na aspio.pl za ok. 1947zł. cena warta tej pralki. jestem z niej bardzo zadowolony. ciuchy dobrze wyprane. generalnie wahałem sie też z jakimś modleem boscha ale siemens miał lepsze dla mnie progray i panel obsługi jest wygodniejszy. jakby co to pisać, odpowiem ;)
      • Gość: orchid11 Re: pralka LG IP: 213.17.223.* 25.09.06, 21:14
        aristona miała mama... model najnowszy aqualtis. miała: po 6 naprawach w ciągu 3 miesięcy wymieniła na boscha. ariston ten był ładny, estetycznie wykonany, oczywiście masa programów bezuzytkowych ...taki sobie był. generalnie jego zaletą jest bardzo cicha praca i jakoś wyprania też jest ok. ale jakoś-wiadomo włoskie, a jeszcze za 2 lata zacząłby rdzewieć... po co płącić za 5 zbędnych programów?!
        • Gość: piechcia5 Re: pralka LG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 10:09
          Też myślałam o siemensie ale tym płytkim tylko patrzac na desing nie jest zbyt
          piękny. Wiem,ze wyglad nie jest ważny, wazna jest jakosc. Mnie zainteresował
          siemens gdyż ponoc ma program krótki 15 min. nie wiem !!! Z pralek płytkich to
          są tylko: Ardo, Ariston, Elektrolux, Whirlpol no i LG a i jeszcze samsung ale
          jego to pod uwage nie biore.
          • ka_thy Re: pralka LG 26.09.06, 10:53
            A Bosch? Bosch to Siemens w innym opakowaniu, sprawdź ofertę Boscha pod kątem
            tego programu krótkiego, wydaje mi się, że każdy Siemens ma swojego bliźniaka
            Boscha, są te same programy tylko inaczej się nazywają. Ale swoją drogą
            czytałam, że takie krótkie programy to kicha - czas się oszczędza na płukaniu.
    • malgosia403 Re: pralka LG 26.09.06, 12:58
      Serdecznie polecam LG-mam takową ,wąziutką,pojemność bębna tradycyjna,były
      tańsze, a jakże! Lecz jestem bardzo zadowolona.
      • Gość: orchid11 Re: pralka LG IP: 213.17.223.* 26.09.06, 16:03
        ten 15 minutowy prgram używam do prania łaych rzeczy: szmaty, siereczki, ew. jakaś koszula pobrudzona coś takiego do przepeirki, jakieś majtki czy coś... pirze dobrze, no ale wiadomo że nie używać go non srop. przydaje sie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka