Dodaj do ulubionych

sklep internetowy

IP: *.acn.waw.pl 19.11.06, 12:28
Witam, szukam dobrego sklepu internetowego z kafelkami, wannami, umywalkami
itp. może ktos poleci cos dobrego i sprawdzonego?

Z tego co się zorientowałem ceny w sieci są o około 10-20% niższe (w
zależności od rodzaju towaru), więc gra jest warta świeczki.
Obserwuj wątek
    • sugob Re: sklep internetowy 19.11.06, 16:53
      1) jeżeli chodzi o wanny i umywalki to możesz sprawdzić np sklep.eurodom.pl/
      ja u nich kupowałem całą armaturę do łazienki, moja ocena 4/5, potrzebowałem
      pewne elementy do zabudowy podtynkowej dostać w bardzo krótkim czasie ze względu
      na terminy prac wykończeniowych - przesłali w 3 dni, przy oficjalnym terminie
      realizacji 21 dni, ocena obniżona za to że na pozostałe rzeczy musiałem czekać 4
      tygodnie i jeszcze jeden z element był do reklamacji (reklamacja załatwiona
      szybko i sprawnie), generalnie mogę polecić ten sklep
      2) odradzam kupowanie płytek w sklepie internetowym z trzech powodów:
      - ciężar przesyłki i związane z tym koszty (u mnie np płytki do łazienki ~5m2 i
      aneksu kuchennego ważyły ok. pół tony)
      - musisz mieć dużo szczęścia żeby przyjechały w całości, sklep to jedno, ale
      jeszcze ktoś to musi przywieźć w dobrym stanie, niestety ja kupując wyposażenie
      kuchni w sklepie internetowym trafiłem na DHL i nie mogę powiedzieć wiele
      dobrego o tej firmie (rozbity okap, ślady butów na pudłach, długie załatwianie
      reklamacji itp)
      - kupując w normalnym sklepie na ogól możesz zwrócić nie rozpakowane paczki z
      płytkami jeżeli Ci zostaną, w przypadku sklepu internetowego jeżeli wogóle jest
      taka możliwość to koszty przesyłki zwrotnej spowodują że jest to nieopłacalne
      pozdr
      • Gość: gonzoxx1 Re: sklep internetowy IP: *.acn.waw.pl 19.11.06, 17:21
        dokladnie mam takie same obawy odnośnie płytek.. jeśli coś dotrze uszkodzone to
        będą przepychanki na linii sklep - dostawca, nie wiem czy zwiazane z tym
        problemy są warte ewentualnych korzyści... jeśli w tradycyjnym sklepie cos
        będzie "nie tak" to wiadomo przymajnmniej do kogo sie zwrócić
      • Gość: gonzoxx1 Re: sklep internetowy IP: *.acn.waw.pl 19.11.06, 17:30
        swoja drogą sklep.eurodom.pl/ ma niezłe ceny... w tradycyjnych sklepach jest
        taniej...
        • sugob Re: sklep internetowy 20.11.06, 23:47
          > swoja drogą sklep.eurodom.pl/ ma niezłe ceny... w tradycyjnych sklepach jest
          > taniej...

zależy co kupujesz - ja na armaturę Hansgrohe dotałem u nich cenę ok 20% niższą
          niż w najtańszym sklepie "tradycyjnym" z tych, które odwiedziłem, co ciekawe w
          związku z załatwianiem reklamacji wyszło że oni kupują towar od Excellenta i
          dają sporo niższe ceny niż zaproponował mi krakowski Excellent...
          proponuję zrobić listę rzeczy, które chciałbyś kupić i rozesłać prośbę o ofertę
          do kilku sklepów, w moim przypadku cena wyposażenia kuchni pomiędzy sklepem
          najtańszym a najdroższym różniła się ok. 900 zł za kpl., (najtańszy był EwabyMail)
    • psiasia Re: sklep internetowy 20.11.06, 14:56
      Polecam www.ewabymail.pl
      Sama robiłam zakupy (sanitariaty+armatura)- bardzo sprawnie i szybciutko
      • woodpecker_from_mars Re: sklep internetowy 20.11.06, 15:24
        tez robilam zakupy w tymj sklepie; rewelacyjne ceny i pozostale warunki; polecam
        z czystym sumieniem
        • Gość: Calta Re: sklep internetowy IP: 83.16.114.* 20.11.06, 15:48
          A czy ktoś kupował w sklepie mizar.pl? Ogromny asortyment i ceny wg mnie bardzo
          przystępne.
      • sugob Re: sklep internetowy 20.11.06, 23:49
        szybciutko, ale dopóki nie musisz z nimi załatwiać reklamacji, wtedy już im się
        tak nie spieszy
        • Gość: Calta Re: sklep internetowy IP: *.pkobp.pl 21.11.06, 07:25
          A mogę prosić o jakieś konkrety? Czego dotyczyla reklamacja i jak długo była
          załatwiana?
          • Gość: Julia Re: sklep internetowy IP: 212.160.138.* 07.12.06, 16:12
            Czesc
            Ja całą glazure i terakote jak rowniez armature firmy ROCA kupowalam w firmie
            cergres
            nie mają sklepu internetowego ale jak napiszesz co potrzebujesz na maila
            BIURO@CERGRES.PL to odeślą ci wycene. Sklep maja w Opocznie ( moze dlatego tak
            niskie ceny:)
            za kafelki zaplacilam ponad 20 % taniej niz w warszawie. I w dodatku firma
            dostarcza do warszawy wlasnym autem wiec nie ma problemow z ryzykiem ze jakis
            kurier cos potłucze. Polecam firme a szczególnie Pana GRZEGORZA. (kiedy braklo
            nam jedego pudelka sam osobiscie podrzucil nam do mieszkania bo wybieral sie
            okazyjnie do warszawy:)

JULIA
            • Gość: Calta Re: sklep internetowy IP: *.pl 07.12.06, 17:46
              Wszystko pięknie, tylko że nie wszyscy mają ten zaszczyt mieszkać w Warszawie.
              Czy jeśli mieszkam 350 km od Warszawy to firma Cergres dostarczy mi zamówienie?
              Śmiem wątpić.
              • Gość: Dario29 Re: sklep internetowy IP: *.aster.pl 10.03.07, 10:14
                Cześć,

Kupowałem kafelki w firmie cergres i jestem zadowolony. Dostawa była do
                Gdańska i wszystko przyjechało elegancko zapakowane. Towar na palecie ,
                dodatkowo narożniki kafelek byly chronione drewnianymi narożnikami. Sam miałem
                wątpliwości czy nie bedzie problemów ze stłuczkami w czasie transportu ale
                widać ze firma ma w tym juz doświadczenie i starannie pakuje towar.
                W sprawie dostawy poza Warszawe to ja otrzymałem transport gratis do GDAŃSKA.
                (zamówienie opiewało na kwote ok 4,5 tysiąca. Plytki travena z Ceramiki
                Paradyż. PS wyszły zajebiście ! polecam
                )
                Jesli ktoś potrzebuje wiecej inforamcji to na priv
                dario29@gmail.pl

• Gość: ingrid Re: sklep internetowy IP: *.sttb.pl 10.03.07, 14:47
                  a możecie coś powiedzieć nt sklepu Best Media (www.best-media.pl)? zamierzam
                  złożyć tam zamówienie. kupował ktoś u nich? jakie wrażenia?
                  • gonzoxx1 Re: sklep internetowy 12.03.07, 08:41
                    ostatecznie kupiłem AGD w dwóch sklepach www.electrohome.pl i mfe.pl, zdecydował
                    koszt dostawy 35 zł z wniesieniem (Warszawa). Szukając odpowiedniego sklepu
                    trafiałem na śmieszne "instytucje, które nie dość że za dostawę liczyły sobie ca
                    80 zł, to nieprzywieziony towar zostawiały na "podwórku".
                • Gość: theo Re: sklep internetowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 14:12
                  Witam
                  Widze ze nie pierwszy zaoszczedziłem na kafelkach. Tez nei sadziłem ze w
                  Warszawie są tak wygórowane ceny płytek. Ja tez kupiłem w firmie cergres
                  poprzez ich sklep internetowy www.lazienki24.pl
                  Dostawa do Wawy była gratis. Płytki z serii Maxima były tańszze o 20zł na
                  metrze od najtańszej oferty jaka znalażlem w warszawie. Pozdrawiam wszystkich
                  budowlancow i polecam sklep lazienki24.pl

Teodor
    • Gość: Wrocka Re: sklep internetowy IP: 58.252.172.* 15.03.07, 07:55
      Polecam amsil.com. Maja duzy wybor na linii, takze magazyn pod wroclawiem.
      Kupilam tam wszysko do wykonczenia 95 m2 mieszkania, duzo zaoszczedzilam
    • Gość: nathalka2 Re: sklep internetowy IP: *.crowley.pl 22.05.07, 13:43
      Jesli chodzi o ceramike i baterie - polecam www.plusk.pl
      Kupowialismy calosc dla 2 domow, wszystko bardzo sprawnie i szybko, bardzo
      fajna wspolpraca!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka