Gość: emi28 IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.08, 23:16 Wczoraj na USG usłyszeliśmy, że nasze maleństwo jest wymarzoną dziewczynką. Tak więc szukamy imienia dla siostry Leonarda (nie musi pasowac). Mój typ to Matylda. Mąż chce Antoninę. Mnie tez sie Tosia podoba ale obawiam się, że robi się coraz bardziej popularna. Jak myślicie?Wchodzi w grę jeszcze Laura, Łucja. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ilianna Re: Antonina? 12.06.08, 23:55 Łucja. Albo Laura . Antonina mi się osobiście nie podoba. Matylda tak średnio. A może Leokadia, Marianna, Lilian(n)a, Konstancja, Barbara, Izabela. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Antonina? 13.06.08, 09:07 Antonina to dla mnie jedno z najpiękniejszych imion świata dalsza kolejność podanych przez Ciebie imion: Laura, Łucja, Matylda. A podobają mi się wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: Antonina? 13.06.08, 09:55 Antoniny nie lubię, Łucja tez nie mój typ z proponowanych wybrałabym Matyldę, bardzo pasuje mi ( chociaż wiem że nie musi) i to moja propozycja Liliana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorka1976 Re: Antonina? IP: 80.50.56.* 13.06.08, 11:33 Jak dla mnie Antonina tak samo popularna jak Laura. Wybrałabym coś pomiędzy Łucją a Matyldą, z naciskiem na Łucję bo rzadsza, a widze że to ma dla Ciebie znaczenie. Moja córócia ma imię ANTONIA i jestem mega happy że tak ją nazwałam. Jest Tonią, rzadziej Tosią i Antonką. Ja mówię Antonia. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Antonina? 13.06.08, 11:28 Zdecydowanie Antonina najbardziej mi się podoba! Jej popularność zdaje się być zależna od regionu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Antonina? IP: *.KREDKA.ds.uni.wroc.pl 13.06.08, 17:01 Matylda podoba mi się, ale bardziej Antonina. Laura i łUCJA też ładnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi28 Re: Antonina? IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.08, 19:23 dziekuję Wam bardzo - nadal nie wiemy, a pomimo tego, że to jeszcze cztery miesiące bardzo chciałabym podjąć już jakąs decyzję. Gdybym nie bała się wzrastającej popularności Antoniny chyba bym się zdecydowała-łatwiej ją zdrobnic niz Matyldę. Od Łucji troche odstrasza mnie to, że w zdrobnieniu to Łusia, którą dośc ciężko sie wymawia, ewentualnie Lusia, która do mnie nie przemawia. Antonia też ładnie, może faktycznie?Do naszego długiego nazwiska chyba nawet bardziej pasuje niż Antonina. jeśli ktoś ma jakies dane dotyczące częstości występowania tych imion - Antoniny i Antonii, będe bardzo wdzięczna. U nas w zasadzie nie spotkałam dziewczynek o tym imieniu, chłopców-Antosiów i owszem, mnóstwo. Ale w statystykach Bartka Górnego Antonina jest wysoko. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Antonina? 13.06.08, 19:36 W Warszawie wygląda to tak: 41. Antonina 217 0,63 311. Antonia 9 0,03 Oczywiście te dane mogą wglądać w ten sposób tylko w Warszawie. Ja bym nadała imię, które po prostu podoba Ci się najbardziej - każde może być za chwilę na fali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi28 Re: Antonina? IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.08, 23:06 dzięki GaudencjoI nie strasz ja Cię proszę. Zawsze moge nazwac Perpetua i mieć spokojną głowe o wzrost popularności Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Antonina? 13.06.08, 23:12 O to to Nie musi to być zresztą Perpetua czy Prakseda - mam ci ja, jak wiesz, stały zestaw ulubionych imion o praktycznie zerowej nadawalności, a nieco mniej znanych i chyba ładniejszych, jak Adalwina na przykład. Antonina jest moim zdaniem prawie pewnym przyszłym hitem, ale popularność pozostałych wymienionych przez Ciebie imion tez raczej wzrasta. Co powiesz na Anatolię - Tolę? Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kota Re: Antonina? 14.06.08, 17:04 Jesci nasza dzidzia bedzie dziewczynka to na pewno bedzie Antonina Piekne imie! Matylda tez bardzo mi sie podoba, ale zostalo przglosowane Odpowiedz Link Zgłoś
anastazja1982 Re: Antonina? 16.06.20, 12:10 A co myślicie o Antoninie w 2020? Ładne imię? Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Antonina? 16.06.20, 12:47 Dla mnie uroda imienia nie zmienia się raczej w ciągu lat Tak, nadal uważam je za bardzo ładne. Inna kwestia to popularność. Dla mnie jest już zbyt częsta i sama bym jej nie nadała. Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: Antonina? 16.06.20, 20:46 Dla mnie się bardzo podoba Niestety nie nadam… chyba, że bohaterce kolejnego opowiadania Odpowiedz Link Zgłoś