Dodaj do ulubionych

Proszę o poradę

22.11.06, 19:50
Za parę dni kończę remont w kuchni i już rozpoczynam przygotowania do remontu
łazienki.Wymieniam miedzy innymi kabinę,zamieniam wannę na bidet... Dlatego
proszę o doradzenie jaką mam kupić kabinę. Nie prosze o strony internetowe ale
o konkretne modele, które się sprawdzają u Was. Przez wiele lat miałam zwykłą
kabinę ze ścianami z plexi, która przeciekała. Wtej chwili są na pewno lepsze
rozwiązania (przeglądałam w sklepach)ale nie potrafie się zdecydować.
Likwiduję wannę (nie wiem czy robię dobrze) na korzyśc bidetu.Chcę powiększyć
z tego powodu brodzik z 80 na 90. Czy wybrac brodzik płytki czy głęboki. Jak
sprawdzają się te głębokie?? Tak na oko nie wyglądają rewelacyjnie.Czy to
siedzisko w nim ma racje bytu, czy nie wchodzi sie do niego jak do
"wanny"?Proszę o rady z życia. Remont zaczynam w połowie stycznia ale do tego
czasu musze cały sprzęt z przemysleniem zakupić :)))
Obserwuj wątek
    • Gość: Kszyhó Re: Proszę o poradę IP: *.rybnet.pl 22.11.06, 21:23
      Jeżeli chodzi o kabiny to odradzam KABI - rdzewieją (przynajmniej te emaliowane)
      brodzik mam głęboki 30 cm ale wystaje z podłogi 12 cm reszte utopione w podłodze
      (wyspie która też ma wys. 11 cm reszta w podłodze)Kabinę mam 80-tkę promień
      90cm i jest ok .Szklana przezroczysta kabina żeby nie pomniejszać łazienki
      (efekt szafy).Śmieszą mnie uwagi znajomych że wszystko widać tak jak by woda
      była nieprzezrczysta.Wszystko zależy jak stoisz finansowo.Miłego remontu
    • Gość: gosjana Re: Proszę o poradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 22:07
      Bardzo dobrze robisz, że decydujesz się na bidet, wspaniała sprawa. Kup brodzik 90x90, ja mam płytki, ok 10cm(wym.z pamięci) i osadzony w styropianie, więc jego wysokość od podłogi wynosi gdzieś ok 20cm. Wiele lat użytkowałam kabinę z pleksy, beznadzieja, nie kupiłabym też szklanej, ładnie wygląda jak jest nowa. Teraz brodzik umieściłam w narożniku, postawiłam cienką ściankę, wyłożyłam glazurą i jest ładnie, praktycznie, a zasłonki zmieniam sobie w zależności od upodobań :)To moje sprawdzone uwagi, życzę udanych zakupów i przemyślanych decyzji :)
    • Gość: gosjana Re: Proszę o poradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 22:18
      jeszcze jedno, nie kupuj brodzika z gładką powierzchnią, dobrym pomysłem na odgrodzenie brodzika jest ścianka z luksferów.
      • Gość: zeliczka Re: Proszę o poradę IP: *.techmedia.com.pl 23.11.06, 21:55
        dzięki i prosze o więcej :))
      • zeliczka Re: Proszę o poradę 23.11.06, 21:55
        dzięki i prosze o więcej
        • Gość: zeliczka Re: Proszę o poradę IP: *.techmedia.com.pl 26.11.06, 20:00
          nikt mi więcej nic nie poradzi? A wydaje się,że duzo ludzi ma kabiny...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka