Gość: Rafal Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.08, 20:08 Posiadam tą kabinę . ale jeżeli zostanie onna zakupiona odrazu doradzam kupienie metalowego wężyka do generatora który jest odpowiedzalny za saunę . Bo w zestawie jest taki badziew że zalało mi dom i teraz właśnie będzie wypłacane nam odszkodowanie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 19:19 tzn jak zalało??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: *.strong-pc.com 24.06.08, 21:26 Montuje teraz kabine Aruba, jest tam zdaje sie ocieplony metalowy wężyk z tą parą. Problem w tym, że nie wiem gdzie go podłączyć. Może mi pomożesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: *.chello.pl 11.07.08, 19:58 metalowy wężyk w oplocie ocieplony otuliną przykręca sie do generatora(gwint metalowy z boku pisze steam out)drugi konirc do plastikowego elementu mocowanego na na dole szyby prawej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: *.docsis.tomkow.pl 02.02.09, 13:25 Ineresuje mnie zakup kabiny z hydromasażem, jaką byście mi polecili????Czy ktoś z Was kupił kabine firmy imperial ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kara Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: 82.197.39.* 17.06.08, 15:02 Od niedawna jestem posiadaczka tej kabiny I powiem ze uczucia mam mieszane. To ze elementy nie do konca sa idealnie dopasowane to szczegol. Z tym problemem poradzil sobie moj facet. Ale okazalo sie ze po podlaczeniu nie dziala sluchawka prysznicowa, na chwile obecna czekam na przyjazd serwisu:) Takze pierwsze odczucia co do tej kabiny nie byly najlepsze. Jeszcze do tego pani ze sklepu zasugerowala mi ze powinnam cieszyc sie ze tylko to nie dziala. Ale jak narazie uzywam kabiny i testuje na wszelkie sposoby do przyjazdu serwisu Poza tym mimo tych poczatkowych problemow mozna powiedziec ze nie narzekam. Oczywiscie nie wiem czy moje odczucia nie ulegna zmianie po dluzszym czasie ale jak narazie nie jest zle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LL Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 16:05 Ot taka chińska tandetka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kara Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: 82.197.39.* 25.06.08, 11:33 Mozliwe,poniewaz im coraz dluzej obserwuje ta kabine i z niej korzystam co coraz bardziej utwierdzam sie w tym przekonaniu. Dostrzegam w niej coraz wiecej wad, chociaz zbyt wymagajaca nie jestem. A na serwis czekam juz 2 tyg. i nic :) Ale jak narazie mam nadzieje ze po wizycie tego wyczekiwanego serwisu opinia moja sie poprawi Odpowiedz Link Zgłoś
kowalikm Re: Kabina parowa Aquasan-opinie 01.07.08, 10:53 A ja w takim razie mam jeszcze szczęście. Kabinę mamy od roku i nie narzekamy. Jak na chiński badziew jest całkiem znośnie. Były problemy z przeciekaniem - wystarczyło uszczelnić siliconem. Składaliśmy ją sami z mężem. Oczywiście instrukcja była tragiczna. Większość rzeczy trzeba było intuicyjnie złożyć, ale jak na taką kabinę... 2 lata to rzeczywiście krótko, ale przyznam że nie sądzę iż można byłoby cieszyć się czymś podobnym za te pieniądze. Nie wiem jak inni producenci, ale też nie jestem przekonana na ile dają gwarancję, a jeśli na bardzo długo to warto sprawdzić jakich elementów to dotyczy... Dla wymagających nie polecam. Umówmy się nie można zrobić dobrej kabiny z hydromasażem i sauną za te pieniądze. Namiastkę można mieć. Mnie to zadawala - nic nie cieknie, elektryka nadal działa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ll Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: 85.222.86.* 01.07.08, 20:25 Moja znajoma ma twór tej firmy i po roku najsprawniejsze jest radio reszta stopniowo się psuje:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kara Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: 82.197.39.* 03.07.08, 15:49 Powiem tak, jestem po wizycie srwisu i jedynie z czego jestem zadowolona to z Pana ktory przyjechal:) Obiektywnie powiedzial mi ze silikonu to trzeba mnostwo napchac, ze ogolnie kabiny nie sa zle ale generator pary 5 lat nie wytrzyma napewno. Poprawil pare rzeczy ale za 2 tygodnie bedzie znowu mnie odwiedzal bo jednak nie udalo mu sie uporac ze wszystkim. Nie mowie ze produkt jest calkowicie do bani, bo fakt wymagac za wiele nie mozna placac takie pieniadze. Ma wile wad ale mam nadzieje ze po dokladnym uszczelnieniu, ostatnich poprawach serwisu bede zadowolona z tej kabiny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikaa Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: *.187.240.14.ip.airbites.pl 02.07.08, 14:40 Thx za opisy. Oglądałam kabiny tej firmy i miałam wątpliwości ale teraz wiem na pewno: nie kupię tego. Pozdr. for all:) Odpowiedz Link Zgłoś
krakowiokolice Re: Kabina parowa Aquasan-opinie 25.07.08, 23:14 Zastanawiam sie nad zakupem kabiny Kostaryka. Moja kabina ma stanac w lazience w bloku, ciepla wode mam z przeplywowego gazowego podgrzewacza wody typu junkers. Zastanawiam sie czy ograniczona wydajnosc junkersa co do ilosci przeplywu wody jest wystarczajaca aby dac odpowiednie cisnienie strumienia wody z deszczownicy , sluchawki czy innych dysz kabiny? I czy ozonowanie jest dostepne w wersji Kostaryka bez sauny? Gdzie najlepiej i najtaniej kupic taka kabine? Mieszkam kolo Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwa22 Re: Kabina parowa Aquasan-opinie 03.08.08, 13:18 Witam! Zastanawiam się bardzo nad kupnem kabiny Kostaryka Plus. Może ktoś jest już dłuższym użytkownikiem tego sprzętu? Proszę o wyrażenie swoich opinii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DeeDee Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: *.echostar.pl 04.08.08, 22:29 Pani z serwisu Aquasan poleciła mi JAMAJKĘ zamiast Kostaryki. Podobno jest w niej więcej aluminium niż plastiku. Nie oszukujmy się ! większość tego, co mamy w domu pochodzi z Chin ! Nawet japońskie baterie AA :) Odpowiedz Link Zgłoś
sylwa22 Re: Kabina parowa Aquasan-opinie 06.08.08, 23:41 Z tego co widziałem na stronie to model Jamajka nie jest firmy Aquasan! Znalazłem to na stronie innej firmy o nazwie Durasan. Proszę o wyjaśnienie tego DeeDee! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kara Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: 82.197.39.* 14.08.08, 15:00 Ja jak wybieralam kabine dla siebie rozwniez sprzedawca odradzil mi te kabine, poradzil nevade i taka zakupilam ale jaka jest w tym prawda..nie wiem Obecnie po ostatniej wizycie serwisu nie narzekam na nia. Pewnie kazda z nich ma jakies wady, jak nie sprobujesz to sie nie przekonasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: 195.245.213.* 14.08.08, 15:05 Nie jestem ani z konkurencji ani ze sklepu. Jestem szarych uzytkownikiem.Kupiłam ta kabine.Najwikszy problem to złożyć kabine. plastiki ktore sie lamia sa wszędzie. jest cała dziurawa!!!!!! Zurzyłam 3 silikony i 2 pianki zeby ja uszczelinić! Teraz już działa dobrze. ale początki byly bardzo trudne.Lepiej dołożyć pare groszy i kupic coś naprawde dobrego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Costaryka za 1750 Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: *.compower.pl 21.08.08, 19:56 Warto ja kupić za taką cenę w Castoramie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LL Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: *.aster.pl 21.08.08, 22:34 Ogólnie na początek zapytaj czy warto kupić te kabiny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Serwisant Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: 212.76.37.* 01.09.08, 11:18 Witam Byłem serwisantem w firmie Sanprim i odradzam jaki kolwiek zakup produktów od producenta AQUASAN. Jako pracownik widziałem dużo więcej niż można sobie pomyśleć. Zacznę może od tego iż towar płynie do naszego kraju z Chin. Jakość towaru jest bardzo niska, często zdażało się iż pół kontenera kabin było odrazu przeznaczony do kosza. Następna sprawa to czas realizacji reklamacji (a możecie wirzyć że było i jest ich bardzo dużo). Firma ma 14 dni na załatwienie reklamacji, ale wykręca się bardzo często tym iż jako importer mają z tego co pamiętam 36 dni na sprowadzenie części (a części brakowało i jak wiem brakuje nadal) KONTAKT Kontakt z serwisem może i jest dobry ale komunikacja między pracownikami siedziącymi w biurze praktycznie zerowy. Zdarzało się iż reklamacja przewalała się z biurka na biurko przez tydzień. PERSONEL I tu owszem też są duże zastrzeżenia. Szkolenia na serwisanta bardzo często trawały co najwyżej dwa 2 dni i pytanie co przez te 2 dni można się nauczyć NIC!!! Produktów jest dużo a do każdego inne części to co taki chłopak przez 2 dni może pojąć. Ale muszę przyznać że kilku chłopaków (można policzyć na palcach jednej ręki) z całej polski zma się na tym co robi a niestety prezesi firmy nie potrafi alebo NIE chca zauważyć i poprostu wylatują za błedy popęłniane przez pracowników zajmującymi się przymowaniem reklamacji (wiem to po sobie) NAPRAWDĘ PRZESTRZEGAM PRZED ZAKUPEM PRODUKTÓW Z TEJ FIRMY I PROSZE NIE WIERZYĆ SPRZEDAWCOM Z DUŻYCH SIECI HANDLOWYCH ŻE PRODUKT JEST DOBRY, ŻE POCHODZI Z POLSKI, ŻE SERWIS DZIAŁA BARDZO SZYBKO, TO STERTA GŁUPOT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kara Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: 82.197.39.* 15.09.08, 09:21 Po czesci sie zgadzam ale Pan wcale tez nie jest OK. Oszukiwac klientow? Nie wypada. A juz najmniej wypada oczerniac firme gdy juz sie w niej nie pracuje gdy wczesniej siedzialo sie cicho. Ale zgadzam sie co do przeszkolenia personelu. Czasami sami sie gubia i nie wiedza czemu jest tak a nie inaczej. Ale tak niestety jest w wiekszosci firm. Ja mam kabine i jestem z niej jak narazie zadowolona chociaz byly na poczatku drobne komplikacje. Teraz musze ja douszczelnic :))) Ale ogolnie nie jest zle. Prawda jest ze na kolana nie powala ale nie mozna wymagac nie wiadomo czego za takie pieniadze. I ja sie z tym licze. A takie wypowiedzi jak ta mnie irytuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: 195.238.71.* 26.09.08, 10:53 Drogi Kolego, bardzo cię proszę nie pisz bzdur dlatego, ze straciłeś pracę i się mścisz. Nikt nigdy nie ukrywał, że towar pochodzi z chin. Jest to napisane na każdym opakowaniu. po drugie nigdy sie nie zdarzyło, żeby pół kontenera trafiło na smietnik. mamy kontrolę jakości dostaw i jeżeli coś jest uszkodzone jest odstawiane na magazyn i naprawiane. Poza tym to chyba dobrze o nas świadczy, że nie wysylamy kabin z połamanymi brodzikami, czy dachami, tylko je zostawiamy u siebie a do sklepów trafiają tylko sprawne kabiny. Co do ilości reklamacji to jest ich dużo, ale jest też bardzo duża sprzedaz tych kabin. procentowo wychodzi na to samo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: *.aster.pl 04.09.08, 09:33 A ja przychylę się do oceny byłego pracownika. Handlowałem tymi psełdokabinami i wiem ze to dziadostwo wysokiej klasy, dla tego nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzych Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: *.pkwsa.pl 04.09.08, 09:48 witam zakupiłem produkty firmy samprim (kabina parowa, wanna z hydromasarzem, wc, umywalki) - komplet odnosnie kabiny - 16 usterke w niej jest skladal serwis fabryczny i nie usunoł ale podsunol rozwiazanie nawiercic nowe otwory i reszcze nieszczelnosci uzupelnic silikonem naprawa trwa juz 70 dni po czym dostalem pismo ze jest wszystko ok i nie mam sie czego czepiac 1. ze woda leci po kablach elektrycznych 220V jest nie istotne 2. ze para wydostaje sie wszystkimi nieszczelnosciami a max tem. to 30 stopni to jest normalne - i cala para w lazience a nie w kabinie 3. krzywizny po 5 cm nie zchodzace sie dzwi, ponawiercane otwory przez serwis to tez jest nieistotne, ogladalem kabiny za 2 tys innej firmy lepiej sa wykonane niz ta moja za 4.5 tys nie polecam tego produktu nikomu same problemy co do wanny z hydromasarzem - uszkodzila sie po 2 miesiacach i nie dalo sie usterki naprawic wiec przyslali podrube chinska gdzie sciany odchodza od równości okolo 1 cm i nie trzymaja konta, z aluminowych elemenentów pozamieniali na plastikowe, to też wedlug firmy jest ok tylko jak do tego dziecko wlozyc jak on prysznicem leje po wszystkim (a nie uszczelnione grosi porażeniem prądu) woda splywa po nie uszczelnionych sciankach gdzie jest gniazdko elektryczne, odpowiedz firmy : do 2 cm mozna usczelniac silikonem!!! wc - po zamontowaniu przecieka - odpoiwiedz - uszczelnic silikonem :) jak widać podstawowy budulec firmy samprim to silikon, a jak juz cos trzeba wymienic to przychodzi inny model z aluminiowego na plastiokowy, w sumie co to za roznica ?! i tak sie na koncu silikonem uszczelnia!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kowalikm Re: Kabina parowa Aquasan-opinie 04.09.08, 09:59 Sanprim to troszkę inny producent niż Aquasan...;-) Natomiast widać, że nawet troszkę drożesze produkty w dzisiejszych czasach trudno uznać za przyzwoicie wykonane. Pozostaje albo odłożyć sobie więcej pieniędzy (czy też wziąć kredyt) na super zakup albo ...myć się dużej misce ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lw Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: *.aster.pl 15.09.08, 10:56 Jedno ale zasadnicze pytanie: Co to za wynalazek który na dzień dobry trzeba naprawiać. Czy to normalne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: *.pkwsa.pl 18.09.08, 10:45 witam roznież zakupiłem produkt firmy sanprim (aqasan) i nie powiem zebym byl zadowolony po wymianie wanny z prostych krawedzi dostałem troche krzywa odchodząca od równości okolo 8 mm po czym dostałem pismo ze nie jest krzywa wanna tylko kafelki (a serwisant opisał usterke calkiem inaczej ) a co do kabiny to faktycznie może zastanowić sie trzeba nad inną firmą nie chinskiej produkcji, bo tez mam z tej firmy i ciągle z nią są problemy, to nie dziala radio, to para wydostaje sie na zewnatrz, kompletnie nie dopasowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiek mam teraz inną chinską i jest 100 razy lepiej! IP: *.icpnet.pl 20.09.08, 23:53 miałem nevadę kupilem w castoramie.montaz trwal 2 dni i byl horrorem. potem same problemy,ale co mozna miec za 3tysiace?po roku czasu wymontowalem ja i kupilem kabine innej firmy EAGo ktora polecil mi znajomy z Niemiec. to popularna marka w Niemczech i norwegii. wlasnie tydzien temu ja zamontowalem:)montaz trwal 3 godziny,wszystko spasowane,para dziala duzo lepiej.zmienilem zdanie n/t chinskichh wyrobow.oni tez potrafia robic super rzeczy.kupilem na allegro www.allegro.pl/item434490920_kabina_parowa_eago_120_85cm_super_jakosc_design.html wprawdzie dwa razy drozej niz nevada ale to nie jest produkt "marketowy". szkoda tylko tamtych 3tysięcy i stresu,ale mądry Polak po szkodzie.jednym slowem-nie mozna miec dobrej kabiny parowej za 3tysiace a chinskie nie znaczy złe. trzeba tylko poszukac i popytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lw73 Re: mam teraz inną chinską i jest 100 razy lepiej IP: *.aster.pl 21.09.08, 01:06 Za podobne pieniądze można już kupić Novellini czy Poolspe tak że nic wielkiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiek Re: mam teraz inną chinską i jest 100 razy lepiej IP: *.icpnet.pl 21.09.08, 16:37 a widziales kabiny novellini czy poolspa? jak to wyglada? czlowiek chce miec tez coś ładnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiek Re: mam teraz inną chinską i jest 100 razy lepiej IP: *.icpnet.pl 21.09.08, 16:43 Poolspe oglądałem w Jarocinie i porażka.ich kabiny wyglądają jak pierwsza lepsza kabina z Castoramy.wzornictwo tandetne. Novellini to chyba tez zadna rewelacyjna jakosc a jej pochodzenie tez jest watpliwe. nazwa brzmi ładnie ale to chyba tylko marketing. poza tym kabiny obu tych firm maja tragiczny design. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek odplyw wykonany z folii termokurczliwej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 20:48 powoduje blokowanie odplywu - trzeba wymienic jak najszybciej na porzadna rure elementy metalowe rdzewieja po roku mimo uszczelnienia silikonem przy montazu wycieki spowodowane zle zaprojektowanymi gniazdami do montazu polaczenia kabiny z brodzikiem o horrorze przy montazu nie wspominajac (zadziwiajace ze po tylu latach istnienia mebli z ikei nadal sa producenci wymagajacy zatrudniania przy montarzu 5 Chinczykow) zaciski - technoligia sprzed 50 lat zalosne - ale jak na razie maszyna parowa dziala ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 17:58 ja od dwóch miesięcy próbuję pozbyć się tej kabiny z domu odkąd sie popsuła (po 2 mcach od zakupu), wszystko sie sypie, niespójne, trafiłam chyba na pechową kabinę , obsługa, która dzwoni nie dotrzymuje terminów, mieli ją zabrać i oddać pieniadze a dalej zwlekają... Chyba znowu już 4 raz muszę zainterweniować do LM w tej sprawie. Koszmar!!! Nie polecam nikomu tej firmy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 14:29 ta firma ma samą chińszczyznę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lw73 Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.08, 16:41 Witam Handluje tymi towarami i wiem co mogę klientom zaoferować. Staramy się nie handlować chińszczyzną by nie mieć problemów z jakością i reklamacjami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiek Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: *.icpnet.pl 22.09.08, 22:31 a jestes w 100% pewien ze Novellini jest produkowane na terenie Włoch? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lw73 Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: *.aster.pl 23.09.08, 00:02 Przyjeżdżają z Włoch. Co do produkcji w Polsce to na 100% jestem pewien co do Poolspy i Victory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiek Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: *.icpnet.pl 23.09.08, 09:55 no widzisz. przyjechac z Włoch to sobie mogą:)a poolspa jest faktycznie produkowana w Polsce ale rowniez zdarza sie niemało reklamacji,produkty sa generalnie brzydkie i wybór tez niewielki.masz na myśli victory spa? że niby w Polsce je produkują? a gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiek Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: *.icpnet.pl 23.09.08, 10:00 victory spa jest chyba równiez importowana z Chin. maja swoją produkcję i swoja kontrolę jakości. EAGO to jednak najlepsza chińska produkcja,jedyna sprzedająca produkty na świecie pod swoim logo i posiadająca w kazdym kraju swojego dystrybutora. dlatego to lekka hipokryzja jesli piszesz,ze EAGo jest niby gorsze bo oficjalnie jest chińskie a lepsze sa firmy sprzedajace chinskie produkty ale pod ładnymi nazwami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lw73 Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.08, 11:19 Co do wyglądu towaru nie będę się wypowiadał ponieważ jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje. Tobie może się nie podobać natomiast inny klient będzie twierdził że jest to np wymarzona kabina o jakiej myślał. Ja jeszcze raz powtarzam w swoim sklepie staram się chińszczyzną nie handlować Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiek Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: *.icpnet.pl 23.09.08, 18:30 ale jednak handlujesz chinszczyzna:) pomimo starań. wolisz przymknąć oczy na rzeczywistośc i udawac że białe jest czarne a czarne jest białe ale jesli chcesz sprzedawac tego typu produkty to musisz sprzedawac chińszczyznę. ale to nie jest zarzut.otóż twierdzenie,że wszystko co chińskie musi byc złe to przeszłość.chińczycy w niektórych fabrykach maja wyższą kontrolę jakości niz wiekszośc firm w Polsce. Poolspa jest traktowana przez swego wlasciciela wlasnie jakby była nie w Polsce a w Chinach.Roca uznaje te fabryke za tania sile robocza i nie przywiazuje wiekszej wagi do jakosci.dlatego nie zmienili nazwy na Roca tylko zostawili Poolspa.wybierz sie na najblizsze targi do Bolonii.wystawia sie tam 90% wloskich producentow wanien i kabin.wiekszosc z nichh zamawia produkcje w Chinach.potem w Po;sce ktos kupuje taką kabine za 20tysiecy przekonany ze kupuje wyrób włoskiego robotnika:) nasza dyskusja dotyczy produktów Aquasan i to jest firma ktora zamawia w Chinach swiadomie wnajtanszej fabryce i zamawia jak anjtansze produkty robione z jak najgorszych półproduktów. zeby bylo najtaniej. oni stawiaja na niska cene bo maja uklady w marketach ktorych nie interesuje jakosc tylko najnizsza cena. i tyle. aquasan nie ma byc dobry tylko tani. ale wcale nie znaczy to,ze kazdy produkt z Chin jest zlej jakosci. sa wanny i kabiny z Chin ktore sa naprawde swietnie wykonane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lw73 Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: *.aster.pl 23.09.08, 23:12 Owszem w tej chwil nie można się opędzić od chińszczyzny, ale ja mam na myśli towary które niszczą rynek. Ponieważ ktoś kto kupi np kabinę masażowoparową czy wannę z hydromasażem made in china które zalewają nasz rynek a są podłej jakości nigdy więcej nie kupi takiego produktu, a dodatkowo będzie odradzał innym. Coś co ma byc dobre nie może kosztować 2-3 tys. Pozdrawiam, życzę udanych i rozważnych zakupów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoyo Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.08, 07:47 Większość ludzi którzy kupili ten badziew i tak go będzie zachwalać w niebiosa, bo nie przyznają się że wywalili pieniądze w błoto. Dziwię się jak można myśleć że za tą cenę kupi się wyrób luksusowy i na lata. To po prostu badziew, który za 5 lat pokaże ile jest wart. Jeśli nie wcześniej.Widziałem te kabiny w castoramie. Przyciągają oko z daleka, kuszą "luksusami", ale jak się bliżej przyjrzeć, zainsteresować...tragedia.Wole juz dobrą jakościowo kabine bez wodotrysków. tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lw Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 15:03 5 lat:)- pobożne życzenia Moja znajoma w ubiegłym roku kupiła najbardziej "wypasioną" jaka była na rynku i w chwili obecnej działa radio:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiola Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: *.netis.net.pl 02.12.08, 12:56 zakupiłam właśnie taką kabine i aż starch pomyśleć co bedzie z nią ponieważ jeszcze jej niepodłaczyliśmy..czytając opinie włosy mi sie jeżą na głowie...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: *.stk.vectranet.pl 06.12.08, 20:15 Witam . Nie bój się o jakość kabiny ja mam kabinę kostarykę kupiłem ją w castoramie za 1377 zł i jest super. Musisz tylko zwrócić uwagę na uszczelnienie silikonem. najlepiej silikon kłaść jeszcze przed skrenceniem elementów. Np. zanim skręcisz ścianki z brodzikiem to najpierw nałóż silokon w miejscu gdzie będzie przykręcona ścianka a potem połóż ściankę i przykręć ją. Tak trzeba zrobić ze wszystkimi elementami które czeba złączyć. kabinę ze ściankami, brodzikiem itd. Ja tak zrobiłem i jest dobrze nic nie przecieka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.13, 16:38 Zanim napiszesz- sprawdż. Victory spa jest polską firmą produkującą wanny, NIE importującą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.08, 09:51 mi właśnie wczoraj zamontowali kabinę "madera" na serwis nie mam co narzekać,postarali się bardzo i kabina złożona jest porządnie. a o samej kabinie napisze za jakiś czas,trzeba najpierw sie nacieszyć i wszystko wypróbować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lw Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: *.aster.pl 05.10.08, 23:13 A ja mam jedno pytanie: Czym jest spowodowana różnica w wadliwości produktu Aquasanu a kabinami czy wannami Pharo,Ravaka, Poolspy, Villeroy&Boch, VictorySpa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca... Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: *.zax.pl 21.10.08, 01:03 szczerze powiedziawszy nie ma roznicy az tak wielkiej jesli chodzi o wadliwosc produktow zarowno marki Aquasan czy tez Poolspa, pHARO. moze poza ravakiem wszystkie firmy tak naprawde maja reklamacje... nie ukrywajmy wszystko sie psuje a w polaczeniu z nasza twarda woda nie ma mocnych. ravak jako jeden z nielicznych moze sie pochwalic najlepszymi opiniami ale i on nie ustrzegł sie błedów produkcyjnych poprostu... Odpowiedz Link Zgłoś
grzs968 Re: Kabina parowa Aquasan-opinie 07.11.08, 14:05 dziadowska firma , za nic majaca klientów .reklamoałem część , to kazano czekać najpierw 14 dni , a póżniej następne 14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sokrates@onet.pl Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 15:09 To dobre kabiny juz kilka sprzedalem i zadnych reklamacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANDRZEJ Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: 195.116.193.* 17.11.09, 18:27 Jeżeli nie chcesz mieć problemów z klientami lepiej wycofaj cały asortyment tej firmy. TO JEST NAPRAWDĘ DOBRA RADA !!!!!!!Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lw73 Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.09, 20:47 Ja dałem sobie z nimi spokój i jestem bardzo z tego powodu zadowolony:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: aruba de lux IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 16:14 właśnie zamówiliśmy wannę aruba czy ktoś ją posiada i może wyrazić opinię na temat jej użytkowania ? tylko nie piszcie że chińszczyzna bo 90 % towarów na naszym rynku to ich produkcja .chcę wiedzieć czy ktoś nie ma z nią jakiś problemów i czy jest zadowolony lub nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: aruba de lux IP: *.intility.com 12.11.08, 10:03 Kupilem arube delux 150x150, zakupilem ja 1,5 m-ca temu i zlozylem odrazu reklamacje bo na wszystkich orginalnych zlaczkach od chydromasazu mam przecieki, elektronika nie dziala tak jak powinna, problem z gornym swiatlem i burczenie w radiu, a co do kontaktu z serwisem to TRAGEDIA !!!, mam przed soba 8 numerow telefonow w tym dwa na komorke i nikt nie odbiera, kabina czeka na serwis a serwis to totalnie olewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marq Re: aruba de lux IP: *.mtvk.pl 13.12.08, 10:27 Tez zamówiłem ta kabinę i tez się zastanawiam czy nie będzie coś ciekło itd...wiec jeśli ktoś to zakładał to proszę o kilka opinii ...i czy zakładaliście sami czy jednak warto dać 600pln za serwis?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majas Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: *.icpnet.pl 09.10.08, 23:16 No ogolnie wsyzstko bylolby dobrze, gdyby produkty przeznaczone do pracy w warunkach wilgoci/ wody byly wodoodporne. Pilot przy przypadkowej malej kropelce wysiada, panel dotykowy juz nie reaguje na nic. Porazka. A wszystko ladnie skrecone, zabezpieczone silikonem i coz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: issara Re: aruba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 20:53 A jakie są opinie na temat kabiny aruba KA-46? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: aruba IP: *.stk.vectranet.pl 06.12.08, 20:25 Ja mam taką kabinę i jestem zadowolony. Mam ją ponad 1,5 roku i wszystko jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: *.aster.pl 14.10.08, 22:20 I niech to będzie przestrogą dla chętnych którzy mają chęć na ten wynalazek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Srerwisant Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: 212.76.37.* 15.10.08, 12:23 Witam Jestem byłym serwisantem firmy Sanprim lub kto woli Aquasan. Teraz z niewyjaśnionych i nieznanych przeczyn firma AQUASAN zmieniła nazwę na WATERSAN Czemu?? Zostawię to bez komentarza. Naprawdę odradzam zakup ICH produktów. Usterki zdarzają siebardzo często i nie są jakimiś pojedyńczymi przypadkami. Często jest problem z częściami do kabin itp. Wiele elemantów nie pasuje do siebie. A kabiny składane na marketach fakt są składane nie fachowo ale przy normalnym montarzu w domu bardzo duża ilość kabin nie odbiega jakością od tych na marketach i to wcale nie z przyczyn złego montarzu. Poprostu tego,,dziadostwa inaczej się nie da złożyć" W odpowiedzi na opisy,,znawcy" mogę napisać że atut może być tylko jeden ładny ogólny wygląd a reszta jest o kant d... potłuc. Pozdro dla wszystkich i ODRADZAM zakupy w tej firmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rwr Re: Używam kabiny Georgia od pół roku IP: 87.204.12.* 17.10.08, 10:24 Generalnie jestem zadowolny. Jak na razie wszystko działa. Trochę sie popsuła jedynie manetka zmiany miejsca wylotu wody: można obrócić i przestawić wylot ale już nie ma tego pstryknięcia i trzeba ustawiać na czuja. Brodzik nie popękał, jak piszą inni, mimo że wchodziły do niego dwie dorosłe osoby (starałem się go dobrze wypoziomować i dodatkowo podparłem derwnianym klockiem po środku). Mam pewne zatrzeżenia do generatora pary: nie udało mi sie uzyskać większej temperatury niż 40C pomimo długiego czekania. Albo moc za generatora za mała albo ciepło gdzieś ucieka. Ale jak mnie te 40C przy 100% wilgotności wystarczy aby się porządnie spocić. Poza tym saunowanie jest średnio komfortowe: u góry w głowę gorąco a na dole w stopy chłodno z powodu szpar przy dzrzwiczkach i ciągnącego stamtąd powietrza z zewnątrz. O siedzeniu na tym siedzisku można zapomnieć: dla mnie jest za małe, dobre jedynie dla osób małych. Tak więc pozostaje jedynie pozycja stojąca lub własny stołek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lw Re: Używam kabiny Georgia od pół roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 11:37 Czyli działa ale.. nie działa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc1 Re: Używam kabiny Georgia od pół roku IP: *.lukman.pl 05.09.09, 21:14 Witam, ja też mam Georgię, ale nie wiem jak uruchomić ozonator.Możecie coś poradzić?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daisy Wanna z hydromasażem- GENUA IP: *.citynet.pl 17.10.08, 21:51 Witam, Zastanawiam sie, nad kupnem wanny z hydromasażem Genua, czy ktoś ma z nią może do czynienia? Jak sie sprawdza? Proszę o wszelkie informacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haci Re: Wanna z hydromasażem- GENUA IP: *.centertel.pl 25.10.08, 11:17 dzisiaj jest montowna jutro dam znać Mam nadzieje że wszystko będzie ok Odpowiedz Link Zgłoś
grzs968 Re: Kabina parowa Aquasan-opinie 07.11.08, 14:38 nie polecam dziadostwa ,pieniądze wyrzucone w błoto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg72pl Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: 193.43.77.* 22.10.09, 11:45 Witam wszystkich, posiadam kabine parową tej firmy z głębokim brodzikiem rozmiar 110cm , montowałem sam ok.rok temu, nie mogę powiedzieć złego słowa , jestem z niej zadowolony . Jedynym mankamentem jest dotykowy wyswietlacz, który był uszkodzony, ale serwis profesjonalnie podszedł do sprawy i zamontował mi nowy. Obecnie zauważyłem, że niektóre funkcje wyświetlacza nie reaguja na dotyk, zamierzam zgłosić ten problem, mam nadzieję że nie bedzie problemu z wymianą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzielo11 Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: *.centertel.pl 31.12.09, 13:26 Witam! Czy może mi Pan podać nr. tel. do serwisu który tak profesjonalnie do Pana podszedł bo ja ze swoim walcze miesiąc i bez rezultatów! prosiłbym o e-mail na adres: dzielo11@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.08, 18:14 ...Chiny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mapet gdzie trzeba silikonowac?? HELP!! IP: *.ztpnet.pl 10.11.08, 18:57 czy ktoś mi powie w ktorym miejscu trzeba kabine zasilikonowac? w srodku? na zewnatrz? pod spodem? czy do sciany? mam silikon przezroczysty grzybobojczy ale nie wiem gdzie pouszczelniac zeby nie zalac sasiadow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fachowiec Re: gdzie trzeba silikonowac?? HELP!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.08, 22:25 dzis skladalem ta kabine.. komentarz MADE IN CHINA chyba powie za siebie, owszem fajnie miec cos bajeranckiego, ale.. nie plastikowego;/ po zlozeniu owszem konstrukcja sztywna, trzeba uwazac z dokrecaniem bo praktycznie wszedzie plastik, taka zabaweczka za 1,8 tys. wentylatorki jak na suficie chodza po 3-4 zl, glosnik no comment itd itd itd. duzo by wymieniac, brak uszczelek na laczeniach scianek z panelem- brak slow. tak jak wyzej, przedmowca- silikonowac silikonowac silikonowac. od wewnatrz najlepiej na laczeniach, brodzika ze sciankami, scianek z panelem, ew scianek bocznych z brodzikiem - silikonem bezbarwnym. lepiej odlozyc troszke wiecej pieniazkow i kupic solidniejszy i trwalszy towar nie robiony w chinach. najwiekszy ubaw mialem nad srubkami 35mm jakby 15 nie starczylo ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
galmire1 Re: gdzie trzeba silikonowac?? HELP!! 28.11.08, 22:10 to się naczytałam....zachciało mi się odrobiny luxusu :((( trudno może to jakoś przeżyję...ale w takim razie muszę zaleźć dobrego fachowca do montażu tego "cuda". Możecie kogoś polecić w okolicy W- wy?? Kabina Nevada de lux Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: gdzie trzeba silikonowac?? HELP!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 23:28 Kup dużo silikonu, bardzo duzo dobrego silikonu. Nie używaj kabiny do puki jej nie zasilikonujesz! najlepiej całą zaklej silikonem. Dobrze jest kazdy węzyk zdjąć i osadzić ponownie na niewielkiej ilości silikonu. I bardzo ważne: KONIECZNIE UBEZPIECZ W DOBREJ FIRMIE MIESZKANIE NA WYPADEK ZALANIA. Zwróć uwage na odpływ. oryginalny jest tragiczny. Mi udało sie dopasowć jakiś polski element syfonu od wanienki prysznicowej. Nie silikonuj do ściany bo na pewno bedziesz musiał nie raz ją demontowac. powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tajemniczy Re: Jedna wizyta serwiu to 600 zł + części. IP: *.eranet.pl 19.11.08, 21:56 Owszem w Sosnowcu może najtaniej.Interesowałem sie tym. Ale ja byłem w Czeladzi na pasażu w M1 ,sprzedawca nie pozwolił mi podejsc do tych kabin i dotknąc,otworzyc głupich drzwi jak sie zachowują.Pofatygowałem sie do Sosnowca do tej firmy i czułem sie tam jak powietrze ,nikt sie mną nie zainteresował.po co przyszedłem i cochciałem wiec wyszedłem' Jest to tak samo chinszczyzna jak Aquasan.Z tym że za 1500 zł czy 2000 cudow nie ma.Ale jaka jest róznica. Serwis Aquasan jedzi do byle pierdoły,nawet rolkę wymienic ,radio,słuchawkę czy też dozowniki.ZA DARMO!!tylko trzeva reklamacje zgłosic W tej firmie pytałem:trzeba daną zepsutą część zdemontowac i wysłac do firmy,oni przyślą i można sobie samemu zamontowac. oczywiscie serwis może podjechac i to zrobic ,ale trzeba za przyjazd zapłacic.A w Aquasanie nie trzeba.Wyobrazacie sobie w przypadku awarii sauny odsuwanie kabiny,odpinanie kabli i węzykow ,demontaz generatora pary wysyłanie go do firmy??"no i oczywiscie jak przyślą to trzeba znow samemu zamontowac wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: *.ray.net.pl 01.12.08, 13:03 posiadam taką kabine juz od roku czasu i niema z nią zadnych problemow -osobiscie jestem bardzo zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suzi27 Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: *.chello.pl 01.12.08, 17:45 my zakupiliśmy model Bahama mam nadzieje, że będzie ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r_q A sa na rynku kabiny parowe NIE chinskie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 02:51 Jakos nie znalazlem. Wszystkie chinskie, z tym ze roznych producentow. Przy tym roznice cenowe na jednakowe kabiny dochodza do 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: A sa na rynku kabiny parowe NIE chinskie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.08, 16:03 Pewnie że są:) Problem polega na tym że kabina taka ni będzie kosztowała tyle co te cuda Aquasanu. Są droższe, ale i dużo lepsze Reasumując Aquasany to towar dla bogatych ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: A sa na rynku kabiny parowe NIE chinskie? IP: *.chello.pl 24.12.08, 18:56 Hmm Handlowałem tym czymś i nigdy więcej do sklepu nie wezmę!!! Syf totalny - nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PATRYK Re: A sa na rynku kabiny parowe NIE chinskie? IP: *.eranet.pl 03.01.09, 10:06 JA MAM KABINĘ CHIŃSKĄ POAD ROK I NIC SIĘ Z NIĄ NIE DZIEJE. A CO DO KABIN NIE CHIŃSKICH TO SĄ ONE 6 RAZY DROSZE OD CHIŃSKICH A NAPEWNO NIE SĄ DUŻO LEPSZE A I WYPOSAŻENIE JEST DUŻO MINIEJSZE. WIĘC JESTEM JAK NAJBARDZIEJ ZA CHIŃSKIMI KABINAMI BO SA OK. PODRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RT Re: A sa na rynku kabiny parowe NIE chinskie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 22:10 Czy posiadałeś kabinę markową że się wypowiadasz na temat jej jakości i porównujesz ja do kabin chińskich?. To coś jak porównanie małego Fiata do Marcedesa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aqua Re: A sa na rynku kabiny parowe NIE chinskie? IP: 212.106.159.* 14.08.09, 14:45 Tak. Tylko,że sądząc po wyposażeniu Mercedes w tym wypadku to kabina chińska, a maluch to krajowa. Al maluch jest lepiej wykonany niż Mercedes, chociaż na tych samych chińskich podzespołach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azath Re: Kabina parowa Aquasan-opinie IP: *.eranet.pl 04.01.09, 23:14 witam skoro zajmuje się Pan tymi kabinami mógłby mi Pan powiedzieć co zrobić w momencie kiedy przy wyłączonym panelu kabiny wentylacja nie chce przestać działać .... tak jakby wentylator się zawiesił i nie reaguje na polecenie wyłącz :) ... posiadam model PG-2058D Odpowiedz Link Zgłoś