dearlie 26.09.12, 10:16 ile trzeba dać lekarzowi żeby wpisał fikcyjne wskazanie do cc? i czy w szpitalu na Winiarach istnieje cc na życzenie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aska Re: ile za cc? IP: *.plock.mm.pl 26.09.12, 10:34 a twoim zdaniem to cc to co to jest? od czego skrót? :-))))) a moze ccp lub ct jednak? bo nie ma takiego badania jak "cc" :-))))) i fikcyjne wskazanie? czyli żeby zrobić nawet jak nie medycznych wskazan? bo to oznaczaloby, ze jednak sa medyczne wskazania, zanik mózgu skoro sie chce byc napromieniowanym (ct) bez powodu :-) czy poprostu chcesz od reki a nie czekac? bo to nie oznacza "fikcyjnego" wskazanie tylko zeby obejsc kolejke :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: ile za cc? IP: *.class147.petrotel.pl 26.09.12, 12:42 Droga przyszła mamo zastanów się dobrze co jest ważniejsze dla ciebie: zdrowie twojego dziecka czy twoje "życzenie" a poprzedni forumowicz doskonale wiedziała o jakie twoje życzenie ci chodziło, nie zrozumiałaś Odpowiedz Link Zgłoś
dearlie Re: ile za cc? 26.09.12, 17:40 no właśnie chodzi mi o zdrowie mojego dziecka. uważam że cesarskie cięcie jest dla niego bezpieczniejsze, a to nie jest temat o zaletach i wadach cc i sn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mini Re: ile za cc? IP: *.204.102.74.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.09.12, 18:13 A na którym szpitalu?? Bo na Kościuszki się mnie pytali przed porodem czy chce cesarkę czy naturalnie rodzić i wybrałam cesarkę. Miałam cesarkę beż najmniejszych problemów zrobioną. Pozdrawiam i życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
dearlie Re: ile za cc? 28.09.12, 12:20 chciałam na Winiarach, bo tam pracuje mój lekarz. a na Kosciuszki pojechalas juz jak miałas skurcze, czy wczesniej sie umówilas na cc? i placiłas cos za to cięcie? Gość portalu: Mini napisał(a): > A na którym szpitalu?? Bo na Kościuszki się mnie pytali przed porodem czy chce > cesarkę czy naturalnie rodzić i wybrałam cesarkę. Miałam cesarkę beż najmniejsz > ych problemów zrobioną. Pozdrawiam i życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mini Re: ile za cc? IP: *.180.124.195.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.09.12, 19:43 Musiałam się zgłosić tydzień przed terminem ze względu na to ze to moja druga ciąża i lekarka mi kazała. Za cc nic nie płaciłam. Od razu jak poszłam na oddział (tj. 25 października) lekarka mi powiedziała, żebym się zastanowiła jaki poród wybieram. 28 urodziłam a o decyzji poinformowałam dzień wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama Re: ile za cc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.12, 09:58 Ja doktórce płaciłam 3500zł za to żeby wpisała mi wskaznia. Duzo nie dużo , napewno taniej niż w Damianie. Było o.k ale jak minęło znieczulenie to masakra, wkręcałam się w łóżko przez 48 godzin mimo ze dostawałam leki. Jestem dwa miesiace po cesarce i nadal nie mogę nawet zakasłać tak mnie boli. Gdybym wiedziała że tak jest po operacji to nigdy w życiu bym się na to nie zdecydowała. Koleżanki ktore rodziły naturalnie na drugi dzień biegały po salach a ja nie mogłam sie podnieść z łożka. Masakra. Nie bądźcie głupie i nie wymuszajcie cięć na lekarzach bo takie rozwiązanie jest zdecydowanie gorsze niż rodzic naturalnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ottak Re: ile za cc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.12, 09:48 Może gorsze dla matki, ale...wczoraj byłam u znajomej, która miała cc w zeszłym tygodniu i biega jakby nic się nie stało. To chyba zależy od człowieka, bo ja po cc około 2ch tygodni ledwo chodziłam, ale...gdyby zrobili mi szybciej cesarkę to miałabym teraz pełnosprawne dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dearlie Re: ile za cc? IP: *.cdma.centertel.pl 07.10.12, 16:38 Ottak współczuje :( utwierdziłaś mnie w moim przekonaniu, bo cc wybieram głównie ze względu na dziecko.ja jakoś prędzej czy póżniej dojdę do siebie.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiona Re: ile za cc? IP: *.plock.mm.pl 08.01.13, 10:25 Najlepiej jak kobieta sama na sobie ma wypróbowane po jakim porodzie jak dochodzi do siebie.Ja pierwszy poród miałam naturalny,zresztą cesarki się bałam jak ognia.Po porodzie już będąc w domu przez 2 tyg z łóżka zwlec się nie mogłam dodziecka. W 2 ciąży miałam cc,szybko każą z łóżka wstawać.Najgorzej jest z niego zejść,ale już jak się zejdzie to jakoś się łazi.I przynajmniej można w miarę normalnie"załatwić" się, bo po naturalnym porodzie jak się jest pocietym tu i ówdzie,albo nie daj Boże porozrywanym-to kiepsko to idzie.Cos okropnego. Także porównanie na swoim przykładzie mam,i teraz będąc w ciąży zdecydowanie wolałabym cesarkę. Ale wiadomo że każy organizm jest inny,każdy poród jest inny,więc ciężko coś doradzić komuś. Odpowiedz Link Zgłoś