owieczki1 30.12.07, 18:12 jak najlepiej ułożyć płytki w łazience?do jakiej wysokości? nie chciałabym kaflować całych ścian..jak ciekawie można rozwiązać skok wyskości przy wannie/brodziku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kris Re: wysokość płytek w łazience IP: *.chello.pl 30.12.07, 19:19 Witam. Sądzę że remont łazienki należy zacząć od przejrzenia kilku katalogów. Moje zdanie jest takie. Płytki na ścianach narażonych na wilgoć(wanna,natrysk)do wys 2,0-2,2m na pozostałych ścianach ok 1,8-2,0 reszta do sufitu wykończona tapetą z włókna szklanego lub wykonana struktura. Odpowiedz Link Zgłoś
etnaa Re: wysokość płytek w łazience 02.01.08, 00:50 A moje zdanie jest odmienne, remontowałam właśnie łazienkę, mam kafelki w całej łazience na tym samym poziomie -150 cm, powyżej po prostu farba. Dzięki temu łazienka nie wygląda jak sklep mięsny z lat 80-tych, do tego proponuję jakieś ładne dodatki na ściany. Dodam, że ja mam wannę, nie kabinę. Gdybym miała kabinę to pewnie część ściany w środku kabiny "wyflizowałabym" wyżej. Pozdrawiam serdecznie, E. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glos_gminu Re: wysokość płytek w łazience IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.08, 11:57 >>mam kafelki w całej łazience na tym samym poziomie -150 cm, powyżej po prostu farba. Dzięki temu łazienka nie wygląda jak sklep mięsny z lat 80-tych<< widocznie masz tandetne kafelki, dlatego teraz wyglada to jak lamperia w bloku z lat 60-tych Odpowiedz Link Zgłoś
mr.pafnucy Re: wysokość płytek w łazience 02.01.08, 11:28 Witam. Ja u siebie zrobilem na wysokosci 2,20 i 1,45. Ale jakiejs standardowej wysokosci nie ma, to indywidualna sprawa, chociaz calych scian wg mnie nie warto wykladac plytkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawlo77 Re: wysokość płytek w łazience IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.08, 12:12 sa standardowe trzy wysokosci ,wysokosc lamperii ,wysokosc drzwi "futryny" i pod sam sufit to trzecia wysokosc , Odpowiedz Link Zgłoś