Dodaj do ulubionych

wysokość płytek w łazience

30.12.07, 18:12
jak najlepiej ułożyć płytki w łazience?do jakiej wysokości? nie chciałabym kaflować całych
ścian..jak ciekawie można rozwiązać skok wyskości przy wannie/brodziku?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kris Re: wysokość płytek w łazience IP: *.chello.pl 30.12.07, 19:19
      Witam. Sądzę że remont łazienki należy zacząć od przejrzenia kilku katalogów. Moje zdanie jest takie. Płytki na ścianach narażonych na wilgoć(wanna,natrysk)do wys 2,0-2,2m na pozostałych ścianach ok 1,8-2,0 reszta do sufitu wykończona tapetą z włókna szklanego lub wykonana struktura.
      • etnaa Re: wysokość płytek w łazience 02.01.08, 00:50
        A moje zdanie jest odmienne, remontowałam właśnie łazienkę, mam kafelki w całej
        łazience na tym samym poziomie -150 cm, powyżej po prostu farba. Dzięki temu
        łazienka nie wygląda jak sklep mięsny z lat 80-tych, do tego proponuję jakieś
        ładne dodatki na ściany. Dodam, że ja mam wannę, nie kabinę. Gdybym miała kabinę
        to pewnie część ściany w środku kabiny "wyflizowałabym" wyżej.
        Pozdrawiam serdecznie,
        E.
        • Gość: glos_gminu Re: wysokość płytek w łazience IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.08, 11:57
          >>mam kafelki w całej łazience na tym samym poziomie -150 cm, powyżej po prostu farba. Dzięki temu łazienka nie wygląda jak sklep mięsny z lat 80-tych<<

widocznie masz tandetne kafelki, dlatego teraz wyglada to jak lamperia w bloku z lat 60-tych
    • mr.pafnucy Re: wysokość płytek w łazience 02.01.08, 11:28
      Witam.
      Ja u siebie zrobilem na wysokosci 2,20 i 1,45.
      Ale jakiejs standardowej wysokosci nie ma, to indywidualna sprawa,
      chociaz calych scian wg mnie nie warto wykladac plytkami.
      • Gość: pawlo77 Re: wysokość płytek w łazience IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.08, 12:12
        sa standardowe trzy wysokosci ,wysokosc lamperii ,wysokosc
        drzwi "futryny" i pod sam sufit to trzecia wysokosc ,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka