Dodaj do ulubionych

szukam białych kafli podłogowych

IP: *.aster.pl 04.02.08, 14:42
Witam,
jak w temacie.
Wybór jest oczywiście wielki ale może któryś użytkownik poleci mi jakąś konkretna serię. Może być również jasny popiel, matowe(na ścianie będą białe z elementami czerwonymi).
Na stronach producentów płytek nie ma wyszukiwarek kolorystycznych niestety. Chciałabym najpierw wyszukać coś w necie a później obejrzeć to na żywo i ewentualnie kupić.
I jeszcze jedno pytanie laika - kafelki na ścianie będą hiszpańskiej Grespani, czy może być podłoga innego producenta?
:-)
dziękuję i pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: Karolina Re: szukam białych kafli podłogowych IP: 217.98.12.* 04.02.08, 16:22
      Polecam kafle firmy ROCA, seria Stratos - są to kafle biełe z połyskiem rozmiar
      60x60 lub COLORKER, seria JUPITER BLANCO moga być z połyskiem lub satynowe,
      rozmiar 30x60 lub 44,5x44,5. Natomiast jeśli chodzi o szare to mi się bardzo
      podobają kafle MARAZZI, seria CLASS Grey - są to kafle tak zwane lappato - takie
      pomiędzy połyskiem a matem - dla mnie extra jak dotkniesz to zobaczysz o co mi
      chodzi, one maja rozmiar chyba 50x50. Jeśli chodzi o ścianę to jak najbardziej
      mogą być innego producenta, ale nie polecam łączenia np. białych kafli na
      ścianie i na podłodze z innej serii, bo ten biały nigdy nie będzie tak sam.
      Jeżeli chcesz połączyć czerwone na ścianie, a białe na podłodze to nie ma
      znaczenia jakiej one są produkcji.
      • mamamuminki Re: szukam białych kafli podłogowych 04.02.08, 16:39
        Bardzo dziękuję za szybką i konstruktywną odpowiedź.
        Zaraz zabiorę się za wyszukiwanie tego w necie :-)

BTW łazienka będzie w większości biała, kafle będą kładzione pionowo a mają rozmiar 30x60. Z tych czerwonych chcemy zrobić tylko z jednej strony pas i ewentualnie dać na gebericie jeden. Dlatego wymyśliłam taki kolor podłogi - myślę, że pasujący.
        Co do odcieni białych kafli różnych firm, całkowicie się z Tobą zgadzam i zdaję sobie sprawę z różnic w bieli.
        • mamamuminki Re: szukam białych kafli podłogowych 04.02.08, 17:08
          Bardzo ciężko znaleźć to w necie niestety...
          W katalogu colorkera tych wymienionych przez Ciebie niet :-(
          www.colorker.com/en/pavimentos_pdfs.php
          Akurat Colorkera ma w swej ofercie warszawski GRESTON, co mi akurat odpowiada, zadzwonię i ewent spytam.
          Co do marazzi, ich wyszukiwarka nie może mi nic znaleźć ale i tak w Wawie o tę firmę chyba ciężko...? Szkoda bo ten półmat b.by mi odpowiadał.
          W każdym razie jeszcze raz dzięki!

Może ktoś jeszcze coś podpowie?
          • Gość: bacusia 2 Re: szukam białych kafli podłogowych IP: *.chello.pl 05.02.08, 14:02
            Polecam STRIPES-APARICI 31,6x59,2 bardzo fajne płytki (obecnie mam
            je jeszcze w kartonie)
          • Gość: krolina Re: szukam białych kafli podłogowych IP: *.globalconnect.pl 05.02.08, 20:28
            MARAZZI CLASS GREY LAPPATO :
            catalogo.marazzi.it/RicercaRoot.asp?codlingua=2&formato=1&mohs=*&codpei=*&codutilizzo=*&coduso=*&codserie
            =342&codprodotto=*&codformato=*&codtipo=*&codiceart=&codtecnologia=*&
            codresattchi=*&codresgelo=*&scivolamento=*&spessore=*

nie wiem czy to odczytasz, w każdym razie www.marazzi.it, potem
            wybierasz products catlogie, potem w series wpisz class i z boku
            masz plain tails
          • Gość: karolina Re: szukam białych kafli podłogowych IP: *.globalconnect.pl 05.02.08, 20:33
            jeśli chodzi o jupiter :
            www.colorker.com/pdfs_catalogo/porcelanico/tecnicos/JUPITER.pdf

z marazziego zobacz jeszcze serie soho.
            mam nadzieje ze teraz sobie poradzisz ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka