Dodaj do ulubionych

Ikea Askome

22.10.08, 12:55
Czy ktoś ma taką kuchnię. Jak się sprawdzają takie jasne fronty. Cy
np. wylany sok, który pocieknie po blacie na szafki nie zostawia
śladu ? Mam też pytanie do osób które maja blaty pragel i numerar -
jak one się sprawdzaja ? Czy sie nie zarysowują, czy można na nie
stawiać coś gorącego. Chciałam blat z konglomeratu ale niestety IKEA
nie ma ich teraz w ofercie więc muszę zmienić plany :-(
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Ikea Askome IP: *.189.72.18.e-plan.pl 27.10.08, 15:15
      Nikt nie ma takiej kuchni ?
      • Gość: anitah Re: Ikea Askome IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.08, 18:24
        Pewnie nikt, bo to nowość w ofercie ikei.
        • johana75 Re: Ikea Askome 27.10.08, 19:24
          Moja znajoma ma Askome, ponad rok bo w De była wczesniej wprowadzona.
          Nie widze jakis szczególnych zniszczen lub palm, a ona dużo gotuje.
          Co do blatów to nie wiem
          • Gość: gość Re: Ikea Askome IP: *.189.72.18.e-plan.pl 28.10.08, 20:12
            dzięki za info
            • Gość: Ula Re: Ikea Askome IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.08, 23:08
              Czy masz już Askome? Bo ja kupuję za jakiś miesiąc. Jak się sprawuje?
              • Gość: makono Re: Ikea Askome IP: *.189.72.18.e-plan.pl 28.11.08, 17:27
                Jeszcze stoi w paczkach. Będzie montowana 2go grudnia. Nie mogę się
                doczekać. Ciekawa jestem jak bedzie z kolorem frontów - otworzyłam
                np. paczkę z frontami ( 5 szuflad) i jedna wyraźnie różni się
                kolorystycznie (bardziej żółta) od innych. Nie wiem czy to
                reklamować, czy po prostu taka jest uroda drewna. Miałam problem z
                blatami - chciałam te z konglomeratu ale niestty nie ma, więc
                numerarwziełam czarnibrązowy - zobaczymy jak wyjdzie.
                • mq_waw Re: Ikea Askome 01.12.08, 11:26
                  makono koniecznie daj znać jak wyszło, bo ja właśnie rozważam kupno tej kuchni:)
                  rywalizuje z nia salon kuchenny z ul. Nowolipki w Waw:)
                  ja też planuję blat z konglomeratu, ale to przecież można poza Ikea..?
                  • Gość: makono Re: Ikea Askome IP: *.189.72.18.e-plan.pl 01.12.08, 18:20
                    Blat można poza - tylko cena zupełnie inna:-(. W Ikei było okolo 700
                    na mieście 1200-1300
                • mq_waw Re: Ikea Askome 02.12.08, 23:05
                  makono i jak nowa kuchnia?
                  • makono Re: Ikea Askome 03.12.08, 18:16
                    Kuchnia wygląda super. Wziełam blat numerar beton (zastanawiałam sie
                    nad czarnobrązowym ale wydał mi się zbyt ciemny - chociaż też się
                    ładnie komponuje). Górne szafki poziome rubriki białe szklo + wyżej
                    askome wyglądaja bardzo ładnie.
                    • mq_waw Re: Ikea Askome 14.01.09, 11:07
                      dziękuję za info :) ja w sobotę będę miała montaż, "kuchnia" już czeka ;) czy
                      mogę zostawić w mieszkaniu ekipę montującą, czy lepiej być tam przez cały czas?
                      Makone, a może gdzieś jakieś zdjęcia kuchni? jeśli nie tutaj, to chętnie zobaczę
                      na mkuf@tlen.pl :) co do blatu - ja myślę o granitowym...
                      • mamamuminki Re: Ikea Askome 14.01.09, 20:58
                        Sorki za offtop :) ale wzięczna będę za jakikolwiek opis "wrażeń" po montażu. Wywnioskowałam, że kupując meble w IKEA masz też ich ekipę.
                        Mnie czeka to samo czyli montaż w środę (co prawda nie askome).Chętnie dowiem się, na co zwrócić uwagę.
                        Pozdrawiam.
                        • mq_waw Re: Ikea Askome 20.01.09, 12:43
                          hej mamamuminki! jestem już po montażu, przez większość czasu byłam z Panami,
                          chociaż wychodziłam sobie na ok. godzinne przerwy ;) bo Panowie byli w sumie
                          ponad 9h... Póki co nie mam żadnych zastrzeżeń, kuchnia bardzo mi się podoba,
                          jak coś nie tak z wymiarami, to są na to rozwiązania, które Panowie doradzają (a
                          przynajmniej moja ekipa montażowa taka była). Na co zwrócić uwagę..? Panowie
                          znają się na swojej robocie i chyba nie ma takiej potrzeby... Jedyne co, to
                          Twoja obecność jest potrzebna, bo będą pytali o Twoje preferencje, chyba że masz
                          idealny rysunek i nie ma takiej potrzeby, ale chodzi o pytania typu - czy
                          uchwyty mają być pionowo przy szafkach, czy poziomo jak przy szufladach. Lepiej
                          być obecnym. Jedyne co, to ja nie kupiłam halogenów do szafek wiszących i będę
                          musiała się jakoś znowu z Panami umawiać, no i jest to dość duży koszt jak na
                          ceny Ikei.
                          pozdrawiam i powodzenia!
                          • jowisz1975 Re: Ikea Askome 25.01.09, 00:12
                            mq_waw, chciałabym Ciebie równiż prosić o przesłanie zdjęć Twojej
                            kuchni- jowiw@wp.pl
                            Kuchnia askome bardzo mi sie podobała w ikei ale to nie to samo jak
                            zobaczyć meble w prawdziwej kuchni.
                            dziekuje i pozdrawiam
                    • jowisz1975 Re: Ikea Askome 25.01.09, 00:08
                      makono, bardzo mi się podoba kuchnia askome, ale widziałam ją tylko
                      w ikei, proszę prześlij mi fotki Twojej kuchni: jowiw@wp.pl
                      z góry dziekuję
                      • Gość: nillu Re: Ikea Askome IP: 212.244.73.* 28.01.09, 15:11
                        równiez bardzo prosze o zdjęcia kuchni ASKOME, ponieważ bardzo mnie
                        zainteresowała ten jesionek ;)

nillu@wp.pl
                        • aaa0908 Re: Ikea Askome 20.07.09, 10:39
                          Witam,

Usmiecham się pieknie o przykłady aranżacji kuchni Askome.
                          Moze któras z zainteresowanych w tym wątku zdecydowala się juz na te meble?
                          Ja wlasnie rozwazam zakup i chcialabym zobaczyc te szafeczki gdzieś jeszcze
                          poza salonem ikea :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka