po-30 29.04.09, 16:55 Mam wnękę szeroką na 140cm, ograniczona jest z trzech stron ścianami, więc nie mam jak manewrowac przestrzenią. Prosze pomóżcie i poiwedzcie, czy te 140cm wystarczy, zeby podwiesic tam wc i bidet? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trypel Re: ile miejsca na bined i sedes? 29.04.09, 18:43 jesli ceramika nie bedzie zbyt duża to spokojnie Odpowiedz Link Zgłoś
pudht Re: ile miejsca na bined i sedes? 30.04.09, 06:36 stanowczo za malo. wg. normy potrzebujesz od sciany do srodka klopa 45cm, srodek klopa do srodek bidet min. 80cm i pomiedzy srodek bidetu a sciana znow 45cm = min. 170cm co prawda mozesz wszystkie odleglosci zmniejszyc, ale w urzytkowaniu to zadna przyjemnosc obijac sie o sciane lub ceramike. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: ile miejsca na bined i sedes? 30.04.09, 07:25 weź pod uwagę że nigdy nie użytkuje sie obydwu urządzeń jednocześnie. Więc odległość miedzy urzadzeniemi może być w praktyce dokładnie taka sama jak między scianą a urządzeniem. Jesli ceramika nie bedzie wielka typu pure stone z V&B to miejsca wystarczy na wszystko. Sprawdzone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinay Re: ile miejsca na bined i sedes? IP: *.chello.pl 01.05.09, 20:52 Jaka odległość min musi być pomiędzy ściana a bidetem i wc i bidetem (krawędzią) oraz między sprzętami ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po-30 ja planuję tak: IP: *.augustow.mm.pl 05.05.09, 11:53 ściana- odściany do bidetu 20cm- bidet-35cm, 30cm pomiędzy, kibelek- 35cm i znowu 20cm do ściany. mam nadzieje, ze będe miała wiecznie poobijnych kolan..jak sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
pudht Re: ja planuję tak: 05.05.09, 12:40 prosta sprawa, jedz do marketu budowlanego, ustaw miski w podanym odstepie przy jakies scianie i bedziesz widziala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Latika Re: ja planuję tak: IP: *.blutmagie.de 05.05.09, 15:42 jak na mój gust, taka odległość będzie ok. ja mam w toalecie taką płytką wnękę na miskę wc i odległość od ścian to właśnie 20 cm i nigdy nie miałam jakichś trudności z tym związanych :) jak tak sobie wyobrażam tę Pani łazienkę z taką wnęką, to tak myślę, że super będzie użycie np. miski Wc i bidetu Koło Ego. Ma takie delikatne, opływowe kształty i moim zdaniem będzie super kontrastować z tymi surowymi "kanciastościami" wnęki :) A do tego mają, tak, jak Pani planuje szerokość 35 cm. lazienki24.pl/produkt-Podwieszane_KOlO_Ego_Miska_ustepowa_lejowa_stojaca_z_odplywem_uniwersalnym_K13000-K13000,166.html - miska Wc lazienki24.pl/produkt-stojace_KOlO_Ego_Bidet_stojacy_z_otworem_K15000-K15000,153.html - bidet pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po-30 Re: ja planuję tak: IP: *.augustow.mm.pl 06.05.09, 11:36 bardzo dziękuję, też myslałam o takich niedużych,opływowych "sprzętach". Łazienka , w sumie to łazieneczka, ma około 4m2. Jestem w komfortowej sytuacji, bo pralkę "wyrzucam" do drugiej łazienki, a do tej ma wejść wanna(170cm), zlew, ubikacja i bidet.Na tym koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kornel Re: ja planuję tak: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.09, 13:56 Ja mam ścianę szeroką na 135 cm i chcę dać WC i bidet na Gebericie - miski Roca Victoria - będzie ok ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merlin Oto prawda IP: 213.17.131.* 08.05.09, 16:33 Widzę że fachowcy tu nie zaglądają a szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
gutdesign1 Re: Oto prawda 08.05.09, 18:37 Są normy ergonomiczne. Nie trzeba niczego zgadywac ani sammeu mierzyć. Pomiędzy bidetem a sedesem musi być min. 30 cm a od ściany do miski wc czy bidetowej min. 20 cm. Odległość przed wc i bidetem min. 60 cm. Z tego wniosek, że autorce wątku wszystko sie zmieści i bedzie mogła wygodnie sprzety uzytkowac. g_design@op.pl (projektowanie wnętrz) Odpowiedz Link Zgłoś