Gość: JM Re: kuchnia Bergmann IP: *.ip.netia.com.pl 13.05.11, 22:28 ciekawe ile ci zapłacili za tą opinię? to zwykli oszusci. montaz moich mebli trwał ponad 6 miesięcy!!!! potem nie reagują na telefony, maile itp. ZŁODZIEJE!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KORBIK Re: kuchnia Bergmann IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.11, 11:05 Dobry projektant to podstawa!!! To własnie projektant w wiekszosci przypadkow jest odpowiedzialny za błedy które opisujecie!!!Zle wymierzone pomieszczenie,błedy przy wysyłaniu kuchni lub wyslanie jej w pozniejszym terminie do produceta takie sa realia!!!Szukajcie dobrego projektanta bo to on w 99% jest odpowiedzialny za wasza kuchnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: kuchnia Bergmann IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.11, 11:00 Moje meble w kuchni wyglądają tak jak były zaprojektowane . Polecam salon w Ostrowie Wlkp. i Panią projektantkę Iwone, kobieta ma duże doświadczenie i wiedzę na ten temat. montaż trwał 2 dni i montowała firma z Poznania również godna polecenia. To tyle co mogę Wam podpowiedzieć. Jeżeli ktoś zdecyduje się na te meble to polecam Ostrów Wlkp. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John Re: kuchnia Bergmann IP: *.static.korbank.pl 15.06.11, 14:55 Również przyłączę się do grona zadowolonych klientów Bergmanna. Zdecydowaliśmy się przyjść na spotkanie do Wrocławskiego oddziału. Fachowy projekt, najbardziej rzetelna wycena ze wszystkich odwiedzonych punktów z meblami kuchennymi. Projektant przyjechał później na pomiar, wprowadził zmiany do projektu i do kosztorysu. Zaangażowany w cały proces tworzenia kuchni, nasz problem był jego problemem, co ważne nie chciał narzucić nam swojego projektu... Słuchaj i realizował naszą wizję :) Zamówiliśmy kuchnię z nowości POLYGLOSS. Niedawno zerwaliśmy folię z frontów, efekt powalający, tafla szkła mieniąca się brokatem. Kuchnia została zamontowana w 3 dni bez jakichkolwiek problemów, szybko sprawnie i rzetelnie. Monter schludny i fachowy. Polecam wrocławski oddział Bergmanna. John Odpowiedz Link Zgłoś
rejent_79 Re: kuchnia Bergmann 18.06.11, 23:39 Nie wiem jak działa firma Bergmann np: w Opolu czy Poznaniu. Nie neguję tego, że u jakiegoś klienta zrobili wszystko jak należy i jest on w pełni zadowolony z ich usług. Mogę napisać tylko tyle, że robiłem sobie jakiś czas temu kuchnię w Bergmanie (studio Bydgoszcz) i niestety było gorzej niż źle. Pisanie o tym, że konkurencja uwzięła się akurat na Bergmana i nie ma nic innego do roboty tylko siedzieć przed komputerem i oczerniać super solidną firmę jest śmiechu warte. Jeżeli chodzi o mnie to oczywiście w końcu kuchnia została ukończona. Co prawda z licznymi usterkami powstałymi w montażu, ale jednak jest i wygląda całkiem przyzwoicie. Ile mnie to wszystko czasu, nerwów i pieniędzy kosztowało, szkoda gadać. Nagle pojawiły się braki w przysłanych materiałach, zaczęły zmieniać się także ekipy montażowe (naciąganie na dodatkowe, konieczne roboty i ekstra pieniądze to norma). Później znowu niekończące się reklamacje dotyczące różnych usterek i na końcu wymiana zepsutego przez fachowców frontu (czekałem kilka miesięcy !). Przyznam się, że dałem sobie spokój z dalszą walką, uniosłem się honorem i powiedziałem, żeby dokończyli przynajmniej te najważniejsze elementy przewidziane w projekcie. Poprosiłem, żeby zamontowali nowy front, a co do pomniejszych wad i niedoróbek, to niech już zostanie wszystko tak jak jest. Podpisuję co trzeba i do widzenia. Tak się skończyła moja przygoda z firmą Bergman Kuchnie. Nie wiem, może miałem pecha. Zdarza się... Jakiś internauta pyta na forum o firmę Bergman Kuchnie i ewentualne doświadczenia z nią związane. Z całą odpowiedzialnością i czystym sumieniem mogę odpowiedzieć, że jeżeli chodzi o Bydgoszcz to stanowczo odradzam, jeżeli chodzi o inne miasta to nie mam pojęcia, może tam jest okay... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAWO Re: kuchnia Bergmann IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.11, 19:41 Jestem po kosztorysie i zamówieniu w jednym z ich punktów. Wcześniej zwiedziliśmy kilka innych miejsc. Co nas zainteresowało to promocja która jest na ich stronie "Ile Wynegocjujesz Za Tyle Kupisz". Miał oto mocny wpływ na naszą decyzję. Również ilość materiałów, systemów i rozwiązań była przeogromna. W innych miejscach nie było takiej elastyczności co do cen. Dostaliśmy indywidualny rabat na meble oraz indywidualny rabat na szuflady, mechanizmy, przegrody i uchwyty. Projekt w pełni nas usatysfakcjonował, co do ceny dogadaliśmy się z Panem projektantem i kupiliśmy za tyle ile chcieliśmy. Kuchnię zamówiliśmy :) Odpowiedz Link Zgłoś
dorotaania Re: kuchnia Bergmann 04.07.11, 11:12 Nawet największemu wrogowi nie polecam tej firmy, projekt super, natomiast realizacja o pomstę do nieba woła. Daliśmy im dużo więcej czasu na realizację naszej kuchni, a przywieźli blat różniący się od siebie wysokością, szybka do szafki za krótka o drobnych rzeczach już nie będę pisać. I wszystko byłoby ok, gdyby nie fakt że teraz już czekam na reklamowane rzeczy ponad miesiąc i jak się okazuje to jeszcze poczekam. Bezczelność z ich strony nie zna granić, a regułki klepane przez telefon to chyba mają standardowe. Kto chce mieć spokojny sen i kuchnię na czas to odradzam w 100 %. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ShauN Re: kuchnia Bergmann IP: *.internetia.net.pl 09.07.11, 14:42 Salon we Wrocławiu odwiedziliśmy. Projekt cudowny bez jakichkolwiek zaliczek zrobili mi na pierwszym spotkaniu na podstawie rzutów które dostarczyliśmy. Na kolejnym kosztorys. Projektant zaproponował 3 różne opcje cenowe, okleinę, lakier i fornir. Niestety nie stać mnie na jakąkolwiek ich propozycję cenową mimo bardzo porządnych rabatów z rozbiciem na meble i akcesoria. Druga sprawa która negatywnie zadziałała na nas to, że przy podpisaniu umowy chcą 20 % (to jeszcze jest ok i zrozumiałe) ale 80 % czyli reszta pobierana jest przed montażem i transportem. Projekt cudowny, naprawdę indywidualne podejście, projektant słuchał, notował, starał się indywidualnie podchodzić do każdej naszej zachcianki, kilka razy nawet podpowiedział lepsze rozwiązanie i pomysł niż my sami chcieliśmy, obsługa również na najwyższym poziomie, bardzo fajne rozwiązania w szafkach ale ceny kosmiczne... Co do jakości ciężko jest mi cokolwiek powiedzieć, ekspozycja i rozwiązania ciekawe ale nie ocenie bo nie jestem stolarzem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mar-ko56 Re: kuchnia Bergmann 09.07.11, 21:24 Witam, jestem na etapie projektu w poznanskim salonie i jestem bardzo zadowolona. Wczesniej odwiedzilam kilka firm, miedzy innymi BRW. Projekty byly przecietne, a ja szukam czegos fajnego. Po zobaczeniu projeku w bergmanie mysle zeby zdecydowac sie jednak na zakup kuchni w tej firmie. Problem w tym, ze zalezy mi na czasie i jakosci. Wlasnie trafilam na to forum i jestem ciekawa co sadzicie o obsludze w tym salonie. Projektant Adrian albo Artur, nie jestem pewna, bardzo uprzejmy i fachowy a co wiecej, firme polecila mi go kolezanka, ktora jest bardzo z kuchni zadowolona. Teraz sama nie wiem, jest duzo negatywnych opinii... Czy ktos zamawial w Poznaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: kuchnia Bergmann IP: *.man.poznan.pl 12.07.11, 09:57 Polecam! Zamawialam kuchnie wlasnie u Pana Artura 2 miesiące temu. Projekt bardzo mi sie spodobal i mimo negatywnych opinii na forum zdecydowalam sie na zakup....i nie żałuję. Pan Artur przyjechał na pomiar kuchni i doradził jeszcze w kwestii aranżacji innych wnętrz, jako ze mieszkanko bylo praktycznie puste. Kuchnia dotarla wprawdzie tydzien po terminie, ale zostalam o tym poinformowana wczesniej i nie bylo zadnego problemu. Z Panem Aruturem byl bardzo dobry kontakt, bylam o wszystkim informowana, montaz szybciutko i sprawnie. Naprawde polecam, bo za przystępną cene mam kuchnie o jakiej marzylam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adi Re: kuchnia Bergmann IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.11, 09:32 I co? Zamowila Pani ta kuchnie? Ja kupilam niedawno od nich projekt na Grouponie i rowniez mi odpowiada, fajne, niestandardowe rozwiazania, ale zastanawiam sie czy robic tutaj kuchnie czy isc z tym projektem gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolencja Re: kuchnia Bergmann IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.11, 22:29 BERGMAN :-))) GRATULUJE SPRZEDAWCOM TEJ IRMY KTORZY TEN TEMAT NAPEDZAJA CHYBA PEKNE ZE SMIECHU Odpowiedz Link Zgłoś
koala801 Re: kuchnia Bergmann 12.11.11, 23:24 Pięknie się broni firma Bergmann:) Prawie wszystkie pozytywne opinie są z jednego IP. A tych pozytywnych i tak, jak na lekarstwo. To też potwierdza solidność firmy, skoro nawet spamu inteligentnie nie potrafią zrobić, a co dopiero projekt kuchni. Pewnie na dniach pojawi się pozytywna opinia z innego IP, bo się pracownicy zorientują:) Odpowiedz Link Zgłoś
mar-ko56 Re: kuchnia Bergmann 14.11.11, 15:21 A ja zamowilam i jestem zadowolona. A te opinie to wiadomo ze co druga to sciema. Ja je olalam, przynajmniej te negatywne. Nie wiem czy pozytywne pisza pracownicy czy nie. Rownie dobrze negatywne moze pisac konkurencja. Mi pasuje. Kuchnia jest zajebista i polecam ta firme. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom29 Re: kuchnia Bergmann jest całkiem ok IP: *.icpnet.pl 02.01.12, 12:42 Na necie jakby się opiniami kierować ...to bym nigdy kuchni nie kupił...patrzyłem na forum o Atlas kuchnie to jadą po firmie jak po łysej kobyle. Ja zamówiłem kuchnie w Bydgoszczy ,miła obsługa ,widać starają się ,co prawda przyszła tydzień później bo niby czekali na transport ale potem było ok ale bez fajerwerków . Myślę ,że przynajmniej w Bydgoszczy można z nich skorzystać ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie polecam Re: fajna kuchnia Bergmann IP: *.dynamic.chello.pl 29.07.11, 22:32 tak... a świstak siedzi i zawija... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rychu Re: kuchnia Bergmann IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.11, 08:51 Nie wiem jak w innych miastach , ale Opole to jedna wielka porażka ! zaczeło sie od projektu... miał byc gotowy na wtorek :) zależało mi , bo miałem instalatorów i nie wiedziłem w jakich miejscach wszystko powyprowadzać. Oczywiście we wtorek szanowny Pan z Bergmanna nie odbieral tel, po kilku moich próbach w końcu odpisał mi sms-a , że nie może odebrać tel ( ha ha ha- ale pisać mógł ... ciekawe ), że na jutro będzie gotowe na pewno. Jutro przeciagnęło się o prawie tydzień :( To był początek kłopotów, później było już tylko gorzej ! Naprawde nie polecam robienia u nich kuchni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEOFILE Re: kuchnia Bergmann IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.11.11, 11:40 Dowiedziałam się od znajomej która u nich kupiła kuchnię, że Studio we Wrocławiu się zamknęło. Byłam dziś rano ale nikogo z obsługi salonie nie było... Dziwne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: kuchnia Bergmann IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.12, 20:38 Nie tylko we Wrocławiu zamknęli salon. W Szczecinie też się już zwinęli!!! Wystarczy zadzwonić do rzecznika praw konsumenta lub podpytać znajomego prawnika ile jest spraw w sądzie cywilnym przeciwko spółce MBS - bergman kuchnie. NIE POLECAM TEJ FIRMY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotar Re: projektanci kuchni Bergmann są IP: *.direct-adsl.nl 16.01.12, 12:51 Witam. Troche mnie te opinie zmartwily, poniewaz zamierzam zakupic u nich kuchnie, ale w oddziale w Poznaniu. Projekt jest ok, spotkanie tez bylo ok, rzeczowe, jak na razie nic do zarzucenia, ale ten montaz mnie teraz przeraza! Czy ktos mial doswiadczenie z montazem w Poznaniu? Czy rzeczywiscie jest tak zle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: kuchnia Bergmann IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.12, 20:13 to kuchnie Black Red White tylko inna nazwa i wyższa cena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: kuchnia Bergmann IP: *.icpnet.pl 02.04.12, 11:27 zastanawiam się nad zakupem kuchni i widziałem ich studio w Poznaniu i jest ładne a rozwiązania szersze niż w BRW gdzie mi też wycenili i o dziwo ...w BRW SA BYŁO drożej !!!! a w dzisiejszych czasach to wszyscy mają zunifikowane produkty. Jeden pies ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: kuchnia Bergmann IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.06.12, 12:03 NIE KUPUJCIE MEBLI KUCHENNYCH BERGMANN !!!!!! Zastanówcie się trzy razy. Nie polecam. Od dwóch miesięcy walczę z reklamacjami ( blat za krótki podczas montażu, druga wizyta - także za krótki, w między czasie odpadł zawias, brak lakierowanego boku mebli- mam czekać 4 tygodnie itd.) Zero kontaktu ze strony firmy, nie odbierają telefonów, nie oddzwaniają. Prezes ciągle jest nie uchwytny. Wielkie oszustwo. Szkoda, że przed zamówieniem mebli nie czytałem opinii. Ładny mieli salon we Wrocławiu na Brucknera i to nas z żoną skusiło. Wyglądało na solidną i rzetelną firmę, a taką nie są. NIE POLECAM !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiu Re: kuchnia Bergmann IP: *.gazownia.poznan.pl 12.04.12, 14:06 Nie kupuj ja kupiłem szafki sie rozwalają złozyłem 6 miesiecy temu reklamację do dnia dzisiejszego nikt nie przyjechał naprawić. Pracownicy tej firmy to totalni oszuści Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: kuchnia Bergmann polecam IP: *.31.19.62.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.08.12, 17:29 Tylko autoreklama Wam posotała.... Żal..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bergman szajs ! Re: kuchnia Bergmann IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.12, 17:12 A ja nie polecam ! Całe szczęście ,że skończyło sie tylko u nich na projekcie ! Bergman Opole i ten facet- lunatyk, który tam siedzi to jedna wielka porażka ! Szkoda nerwów, naprawdę ! nie chce mi sie tutaj opisywac wszystkiego co tam przeszedłem , ale ostrzegam wszystkich ! Bergamn Opole to jest żenada jakaś... róbcie gdziekolwiek indziej byle nie tam, bo będziecie żałować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: kuchnia Bergmann IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.12, 17:32 projekt w Bergmann Opole robi się od ręki jakieś pół godzinki skoro skończyło się na projekcie to co takiego strasznego przeżyłeś w 30minut ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SIWA Re: kuchnia Bergmann IP: 91.226.233.* 14.04.13, 17:37 JA Z PEWNĄ ŚWIADOMOŚCIĄ ODRADZAM WSPÓŁPRACY Z FIRMĄ BERGMANN. POCZĄWSZY OD BŁĘDÓW PODCZAS PROJEKTOWANIA POPRZEZ WYKONANIE A TERAZ KOŃCZY SIĘ NA REKLAMACJACH. NAPRAWDĘ JEŚLI CHCECIE MIEĆ SPOKOJNĄ GŁOWĘ O WYKONANIE WYMARZONYCH MEBLI, TO NIE PODPISUJCIE Z NIMI UMOWY. CUDOWNIE WSPÓŁPRACUJE SIĘ Z NIMI W MOMENCIE PODPISYWANIA UMOWY I WPŁACANIA DO NICH ZALICZEK. PÓŹNIEJ TO PASMO NIEODBIERANIA PRZEZ NICH TELEFONÓW I NIEPRAWODOPODOBNYCH OPÓŹNIEŃ W MONTAŻU!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F i J Zielonka Re: kuchnia Bergmann IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.13, 20:59 witma meble kuchenne zamówiliśmy w październiku 2012 (Bergmann Bydgoszcz). Po wysłuchaniu naszych sugestii Pani Paulina przygotowała wizualizację po czym przystąpiono do realizacji. jeżeli chodzi o terminy to nie było żadnych problemów. również montaż przebiegł sprawnie. możemy polecić tę firmę i jak byśmy mieli jeszcze raz decydowac się na wybór firmy to byłby to Bergmann Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucyna Re: kuchnia Bergmann IP: *.koronowo.com.pl 06.05.13, 20:10 My również polecamy studio w Bydgoszczy przy ul. Fordońskiej. Wszystko poszło sprawnie zaczynając od sporządzenia projektu, który sprostał naszym oczekiwaniom, poprzez samą realizację i montaż (terminowy, krótki i solidny). Pan Wojtek i Pani Marta zabrali się do tego fachowo i sympatycznie. Po roku trafiła się mała usterka frontu od zmywarki. W ciągu tygodnia mieliśmy już nowe drzwi frontowe. Podsumowując POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: kuchnia Bergmann IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.14, 14:21 no to się ciesz , że miałaś szczęście. Ja go nie miałem !!! Kuchnia spartolona na maksa. Bergman w Bydgoszczy na fordońskiej , to tak jak cała firma - jedna wielka ściema. Fronty z BRW , wyposażenie dokupowane na miejscu za jak najniższą cenę. masakra i tyle. Nie polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: kuchnia Bergmann IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.14, 14:22 tylko nie Bergman z Bydgoszczy z fordońskiej!!!! Przestrzegam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: kuchnia Bergmann IP: *.30.1.62.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.10.13, 14:41 Mam od nich kuchnie, reklamowałam już kilka razy, ani jedna reklamacja nie zakonczyła sie zadawalającym skutkiem. Jednym słowem PARTACTWO i NIE POLECAM !!! zero profesjonalizmu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: kuchnie Geslon Grzegorz Szmit-polecam IP: *.gorzow.mm.pl 27.09.14, 17:45 Stanowczo odradzam korzystanie z usług salonu GESLON - Grzegorz Szmit - Gorzów Wlkp. www.geslon.pl/ Okres realizacji zamówienia trawa bardzo długo, jakość wykonania ma wiele do życzenia, kiepska jakość materiałów, źle wykończone detale, jednym słowem fuszerka. Robią wrażenie, że nie znają się na tym co robią. Proces postępowania reklamacyjnego trwał wieczność. Stanowczo odradzam usługi GESLON - Grzegorz Szmit - Gorzów Wlkp. Odpowiedz Link Zgłoś
geslon-totalniamatorzy Re: kuchnie Geslon Grzegorz Szmit-polecam 30.06.15, 18:48 Ludzie nie dajcie się nabrać na brak fachowości tego pana. Jeśli chodzi o termin realizacji uwzględniony w umowie.. nie ma na co liczyć. Jakość usługi ..brak pionu, poziomu, spasowania elementów,postrzępione krawędzie półek i drzwi, ......cała firma nadaje się do programu USTERKA ....tekst w stylu "będzie pani zadowolona" jest odpowiedni dla ich działalności. Ceny "rynkowe" - jakość usług poniżej krytyki! Nie polecam nawet wrogowi! Odpowiedz Link Zgłoś
rozczar-owana88 Re: kuchnie Geslon Grzegorz Szmit-polecam 09.06.15, 19:15 Firma Geslon Grzegorz Szmit Gorzów Wlkp. to najgorsza firma z jaką się spotkałam. Stanowczo odradzam korzystania z jej usług. Kuszą konkurencyjnymi cenami jednak jakość materiałów np. najtańsze zawiasy oraz sposób montażu są dramatyczne! Ekipa montująca meble nie ma odpowiednich umiejętności oraz sprzętu. Na realizację zlecenia czeka się w nieskończoność, firma tłumaczy to opóźnieniami w dostawie materiałów, jednak tak naprawdę to nie wyrabiają się z robotą ponieważ ciągle muszą poprawiać poprzednią robotę. Jeżeli zastanawiają się Państwo nad wyborem w/w firmy zdecydowanie proszę o przemyślenie, dzisiaj gdybym mogła wolałabym dopłacić więcej i skorzystać z usług innej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś