Dodaj do ulubionych

Skąd ich bierzecie :)

31.10.09, 10:55
forum.gazeta.pl/forum/w,72,102301732,102301732,Witam_wszystkich_urzytkownikow_forum_Wroclaw.html
Jest jakiś specjalny test na moderatora?
Obserwuj wątek
    • zbyfauch Re: Skąd ich bierzecie :) 31.10.09, 19:41
      A co za różnica kto opiekuje się jakimś forum "Wrocław"?
      • hummer Wielu się na tym przejechało :) 31.10.09, 22:46
        zbyfauch napisał:

> A co za różnica kto opiekuje się jakimś forum "Wrocław"?

pl.wikipedia.org/wiki/Defenestracja_wrocławska
        • zbyfauch Re: Wielu się na tym przejechało :) 01.11.09, 21:11
          hummer napisał:
          > pl.wikipedia.org/wiki/Defenestracja_wrocławska

To tak na odchodne spod okna krzyknę; "jakość moderacji jakiegoś
          prowincjonalnego forumika naprawdę nie ma znaczenia." ;)
    • hummer Sprawa robi się poważna :) 31.10.09, 23:07
      forum.gazeta.pl/forum/w,72,102301732,102338403,Re_Witam_wszystkich_urzytkownikow_forum_Wroclaw.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,72,102301732,102348767,odejdz_jak_tam_masz_na_imie_wez_odejdz.html
      Dziewczę źle zaczęło. Chciała pokazać, że ma władzę i jednocześnie pokazała, że się nie kontroluje. Pewnie to poczciwe dziewczę, ale Administracja nie miała kłopotu, to wysłała je na jedno z najbardziej wsobnych miejsc. Przez lata ludzie tu sami siebie kontrolowali. Ciekawe czy się dziewczę przyjmie.
      • mika_p Re: Sprawa robi się poważna :) 01.11.09, 00:13
        A co się ma nie przyjąć? Nie pojawiła się na forum wczoraj, ma dłuższy staż
        forumowy niż niektórzy z linkowanego wątku mają dowód osobisty czy nawet
        umiejętność czytania.

A jesli chodzi o kontrolowanie władzy - najlepszym dowodem na to, że sobie z tym
        radzi, jest istnienie tego wątku, do którego ciągle wracasz. Mogłaby go usunąć i
        udawać, że nigdy go nie było, a on uczciwie wisi. Znaczy, nie zamiata pod dywan
        niewygodnych zagadnień. Nie jest to dobrą wróżbą na przyszłość?

Tak, też moderuję forum miejskie.
        • Gość: poi Re: Sprawa robi się poważna :) IP: *.aster.pl 01.11.09, 04:58
          mika_p napisała:

> A co się ma nie przyjąć? Nie pojawiła się na forum wczoraj, ma dłuższy staż
          > forumowy niż niektórzy z linkowanego wątku mają dowód osobisty czy nawet
          > umiejętność czytania.
          >

myslisz, ze staz do czegos predestynuje ?

> A jesli chodzi o kontrolowanie władzy - najlepszym dowodem na to, że sobie z ty
          > m
          > radzi, jest istnienie tego wątku, do którego ciągle wracasz. Mogłaby go usunąć
          > i
          > udawać, że nigdy go nie było, a on uczciwie wisi. Znaczy, nie zamiata pod dywan
          > niewygodnych zagadnień.

to zaden dowod. tym bardziej nic nie wskazuje na to, ze sobie z tym radzi. poza
          tym wyobrazasz sobie co dzialoby sie, gdyby watek (zreszta swoj wlasny)
          skasowala lub chociazby przetrzebila ? hehe.. przeciez to byloby gorsze niz
          harakiri (celowo nie pisze seppuku).

> Nie jest to dobrą wróżbą na przyszłość?

taki poczatek, to raczej zly omen.
          • Gość: . Re: Sprawa robi się poważna :) IP: *.acn.waw.pl 01.11.09, 08:54
            > myslisz, ze staz do czegos predestynuje ?
            Nie uzywaj slow, ktorych nie rozumiesz

> tym bardziej nic nie wskazuje na to, ze sobie z tym radzi.
            Ty sobie nie radzisz sam z soba, nie bredź chociaz w swieto. Masz obsesję wypowiadania sie na tematy o ktorych masz zerowe pojęcie

Czy ta forma Scorpion ktora ciebie zatrudnia nie lamie przypadkiem kodeksu pracy? Po nocce należy sie 48 godzin wolnych. :-))
            • Gość: poi Re: Sprawa robi się poważna :) IP: *.aster.pl 01.11.09, 12:22
              > Nie uzywaj slow, ktorych nie rozumiesz

po czym wnosisz ? :)

> Masz obsesję wypow
              > iadania sie na tematy o ktorych masz zerowe pojęcie

kiedys tam, jakis zdzisio pisal, ze mam fobie. ludkowie.. poszczekujacy z uwielbieniem, ustalcie zeznania i wypracujcie jeden wspolny glos. nastepnie mozecie wystosowac do mnie list otwarty i podpiszcie sie. moze to jakos ulatwi wam sprawe. ja postaram sie odpowiedziec wam wedle zyczenia - wszystkim zusammen do kupy lub kazdemu z osobna.

> Czy ta forma Scorpion ktora ciebie zatrudnia nie lamie przypadkiem kodeksu prac
              > y? Po nocce należy sie 48 godzin wolnych. :-))

hehe.. chyba zafunduje jakas nagrode temu, kto w koncu trafi z moja praca, sposobem spedzania wolnego czasu i wielu innych kwestii, bo widze, ze tych poszczekujacych zawodnikow uzbieraloby sie juz kilku, a kazdy coraz to ciekawsze pomysly odnosnie wspomnianych zagadnien :)) wniesie to pewien element tworczego wspolzawodnictwa. z pozytkiem dla wszystkich jak sadze. zatem mozecie ludkowie uznac turniej za otwarty. tym samym jednoglosnie uznaje siebie jedynym i niepodwazalnym arbitrem. nagroda jest niespodzianka.
        • hummer Nie zrozumiałaś mnie. 01.11.09, 09:57
          Nie zrozumiałaś mnie. Jeśli Wrocław moderowała wcześniej to robiła to naprawdę dobrze. Miała tylko wpadkę przy "Wejściu czerwonego smoka" i jeszcze niepotrzebnie wdała się w dyskusję. F72 to nie F13. Wszystko tutaj toczy się w miarę naturalnie.
          Chce moderować, niech moderuje, tylko niech nie pisze.

Poza tym zastanawiam się co się zmieni na F72 po tym występie i oświadczeniu oficjalnym, że jest opiekun?
          • giwi Re: Nie zrozumiałaś mnie. 01.11.09, 22:19
            Hummer:
            ... tylko niech nie pisze

To samo można powiedzieć o niektórych forumowiczach. :-)

ps. Czyżbyś Ty był nieomylny i zawsze wszystko robił doskonale? Nie wierzę.
          • mika_p Re: Nie zrozumiałaś mnie. 01.11.09, 22:41
            Szczerze? Gdyby kiedyś wypowiedziała się na czerwono bez wcześniejszego
            powitania, to byłaby jatka na tle "a dlaczego nikt nas nie poinformował, że
            Wrocław ma moderatora???"
            Jatkę da się zrobić ze wszystkiego, prawda?
            • jureek Re: Nie zrozumiałaś mnie. 02.11.09, 08:32
              A nie wystarczyłaby informacja w nagłówku forum, że forum to moderowane jest
              przez ...?
              Zgadzam się jednak z Tobą, że przedstawienie się, nie jest największym grzechem
              moderatorów, wręcz przeciwnie wolę moderatora działającego z otwartą przyłbicą,
              niż jakiegoś tajniaka.
              Jura
              • siwa Re: Nie zrozumiałaś mnie. 02.11.09, 10:43
                jureek napisał:

> A nie wystarczyłaby informacja w nagłówku forum, że forum to moderowane jest
                > przez ...?

Nie. Wtedy podnosi się lament, że WYBORCZA znowu im kogoś za plecami wprowadziła
                (byo). Doświadczenie uczy, że jeśli wprowadzamy kogos "czerwonego", kto
                może odpowiadać na pytania skierowane do moderatora, kto się podejmuje czuwać
                nad poziomem forum (a z tego co widzę po komentarzach pod adresem Umy to F13
                wysiada) to elegancko jest powiedzieć dzień dobry.

Obstawiam, że niezależnie jak by weszła na forum, zawsze będzie grupa
                niezadowolonych. A Ty zawsze na FoM uznasz, że powinna zrobić to inaczej.
                • wkkr Powinna była wejść z drzwiami... 02.11.09, 14:16
                  Puścić porządną wiązankę... Przyciąć paru gości....
                  I byłoby wiadomo kto tu rządzi.
                  A nie weszła i...
                  "Dzień dobry..."
                  W ten sposób nie wzbudzi respektu.
                  PS
                  Powinna pójść na szkolenie do giwi.
                • jureek Re: Nie zrozumiałaś mnie. 03.11.09, 09:27
                  siwa napisała:

> elegancko jest powiedzieć dzień dobry.

Zgoda, "dzień dobry" jest eleganckie. Natomiast raczej nieeleganckie jest
                  dodanie do tego "dzień dobry" tekstów w rodzaju "ja was teraz tutaj przypilnuję,
                  żebyście nie rozrabiali".

> Obstawiam, że niezależnie jak by weszła na forum, zawsze będzie grupa
                  > niezadowolonych. A Ty zawsze na FoM uznasz, że powinna zrobić to inaczej.

Wyraźnie mnie demonizujesz :)
                  Jura
                  • siwa Re: Nie zrozumiałaś mnie. 03.11.09, 10:41
                    A Ty nie przeczytałeś tego, co napisała Uma.
                    Wskaż mi proszę fragment, który w dowolnej transkrypcji odpowiada za zdanie: ja was teraz tutaj przypilnuję,żebyście nie rozrabiali.

Nie demonizuję. Znasz oczywiście historię pastucha, któremu się nudziło i wrzeszczał "Wilk! Wilk!" żeby się wieś zbiegła?
                    Przełóż to sobie na krytykę moderacji.
                    • jureek Re: Nie zrozumiałaś mnie. 03.11.09, 11:00
                      siwa napisała:

> A Ty nie przeczytałeś tego, co napisała Uma
                      > .
                      > Wskaż mi proszę fragment, który w dowolnej transkrypcji odpowiada za zdanie: [i
                      > ]ja was teraz tutaj przypilnuję,żebyście nie rozrabiali[/i].

Sorry, nie napisałem wystarczajaco wyraźnie. Nie odnosiłem się do powitania Umy,
                      lecz Szacika. Chodziło mi o to, że powitanie może być przejawem elegancji, ale
                      niekoniecznie musi. Zależy to od formy tego powitania.

> Nie demonizuję. Znasz oczywiście historię pastucha, któremu się nudziło i wrzes
                      > zczał "Wilk! Wilk!" żeby się wieś zbiegła?
                      > Przełóż to sobie na krytykę moderacji.

Wziąłem to sobie do serca. Masz rację, powinienem oszczędniej szafować krytyką i
                      ograniczać się do sytuacji naprawdę poważnych. Nie zauważyłaś, że ostatnio dużo
                      mniej się Was czepiam? W tym przypadku nie wytrzymałem, bo z wrocławskim forum
                      (i z samym miastem także) jestem mocno związany emocjonalnie. Tam właśnie
                      zaczynałem przygode z forum gazety.
                      Jura
                      • siwa Re: Nie zrozumiałaś mnie. 03.11.09, 11:37
                        A, nt. Szacika się nie wypowiadam, sprawę znam z relacji.
                        Natomiast Uma z ukrycia moderowała z sensem. Poprosiła o uprawnienia jawne --
                        jak wiesz (albo i nie) wolę je od ukrytych. Napisała nieszczęsnego posta na
                        powitanie, chciała być w porządku i miła. I oberwała. Mogę Ci udostępnić posty
                        przemiłych userów, którzy pisali gdzie i czym należałoby ją zgwałcić. Po takich
                        wpisach mój sentyment się gwałtownie kończy.
                        Uważam, że należy Umie dać szansę, bo na razie ma na głowie bandę wulgarnych trolli.

Zauważyłam, że się mniej czepiasz, miałam wrażenie, że to dlatego, że jestem tym
                        wytresowanym wieśniakiem.
                        • jureek Re: Nie zrozumiałaś mnie. 03.11.09, 11:57
                          siwa napisała:

> A, nt. Szacika się nie wypowiadam, sprawę znam z relacji.
                          > Natomiast Uma z ukrycia moderowała z sensem. Poprosiła o uprawnienia jawne --
                          > jak wiesz (albo i nie) wolę je od ukrytych. Napisała nieszczęsnego posta na
                          > powitanie, chciała być w porządku i miła. I oberwała. Mogę Ci udostępnić posty
                          > przemiłych userów, którzy pisali gdzie i czym należałoby ją zgwałcić. Po takich
                          > wpisach mój sentyment się gwałtownie kończy.

Mój także. Trzeba jednak uważać, żeby nie stawiać w jednym rzędzie tych
                          wulgarnych typów z każdym, kto tylko ją skrytykował.

> Zauważyłam, że się mniej czepiasz, miałam wrażenie, że to dlatego, że jestem ty
                          > m
                          > wytresowanym wieśniakiem.

Sorry, ale nie wiem do czego nawiązujesz. Mogę się tylko domyslać, że jest to
                          coś, czym kiedyś bardzo Cię uraziłem. Tym bardziej proszę o przypomnienie.
                          Jura
                          • siwa Re: Nie zrozumiałaś mnie. 03.11.09, 12:06
                            jureek napisał:

> Mój także. Trzeba jednak uważać, żeby nie stawiać w jednym rzędzie tych
                            > wulgarnych typów z każdym, kto tylko ją skrytykował.

No jasne, nikt krytyki nie wycina. Acz nie mam zamiaru od razu zdejmować jej
                            uprawnień, bo mamy bunt na pokładzie.
                            Dajmy jej szansę.

> Sorry, ale nie wiem do czego nawiązujesz. Mogę się tylko domyslać, że jest to
                            > coś, czym kiedyś bardzo Cię uraziłem. Tym bardziej proszę o przypomnienie.

Nie jestem urażona. Ale jakbyś nie krytykował w czambuł wszystkiego, pewnie
                            byłabym na tę krytykę wrażliwsza.

W przypadku Umy naprawdę ma dobre chęci, kwalifikacje i raczej jest gołębiem niż
                            wiedźminem. Obrywa strasznie i niesłusznie. Ok, ortofaszyści mają prawo mieć
                            stan przedzawałowy, ale od dżentelmenów wymagam wsparcia. Hummer, to też do Ciebie.
                            • jureek Re: Nie zrozumiałaś mnie. 03.11.09, 12:31
                              Ja nie domagam się jej zdjęcia. W moderacji nie chodzi mi o konkretnych ludzi
                              (no chyba, że są wyjatkowo aroganccy, ale Uma na taką nie wygląda), lecz nie
                              podoba mi się sama instytucja.
                              Jeśli Uma już i tak wcześniej moderowała, to lepiej, że robi to teraz jawnie.
                              Jura

P.S. Na zaspokoiłaś mojej ciekawosci, do czego nawiązywałaś z tym wiesniakiem.
                              • siwa Re: Nie zrozumiałaś mnie. 03.11.09, 12:32
                                Nie doczytałeś, jest w moim poście wyżej:
                                Nie jestem urażona. Ale jakbyś nie krytykował w czambuł wszystkiego, pewnie
                                byłabym na tę krytykę wrażliwsza.
                                • jureek Re: Nie zrozumiałaś mnie. 03.11.09, 12:52
                                  siwa napisała:

> Nie doczytałeś, jest w moim poście wyżej:
                                  > Nie jestem urażona. Ale jakbyś nie krytykował w czambuł wszystkiego, pewnie
                                  > byłabym na tę krytykę wrażliwsza.

Teraz załapałem. Chodziło Ci o tego wieśniaka z opowieści o nudzącym się pastuchu.
                                  Przykro mi tylko, jeśli uważasz, że wszystko krytykuję w czambuł. Nie chce mi
                                  się teraz szukać tych wątków, ale pamietam, że były i takie, gdzie wspierałem
                                  administrację.
                                  Jura
                            • hummer Re: Nie zrozumiałaś mnie. 03.11.09, 13:02
                              siwa napisała:

> W przypadku Umy naprawdę ma dobre chęci, kwalifikacje i raczej jest gołębiem ni
                              > ż
                              > wiedźminem. Obrywa strasznie i niesłusznie. Ok, ortofaszyści mają prawo mieć
                              > stan przedzawałowy, ale od dżentelmenów wymagam wsparcia. Hummer, to też do Cie
                              > bie.

Nie chciałem wątku podbijać. Bo faktycznie jestem zadowolony z tajnej pracy Umy, jak też szanuję Twoje (celowo T a nie t) zdanie i prośby. Skoro wywołałaś mnie osobiście. Mogę Ci obiecać jedno.
                              Jak odczuję, że Umie będzie się działa krzywda, której sama nie sprowokowała - stanę w jej obronie.
                        • wkkr Czy istnieje mozliwość 04.11.09, 14:19
                          udostepniania okreslonych postów do wglądu tylko wybranym userom?
                          • giwi Re: Czy istnieje mozliwość 04.11.09, 15:02
                            Na forum prywatnym tak, możesz dac im uprawnienia adminów. Będą widziec pokasowane.
                            • wkkr Re: Czy istnieje mozliwość 04.11.09, 20:53
                              giwi napisała:

> Na forum prywatnym tak, możesz dac im uprawnienia adminów. Będą
                              widziec pokasow
                              > ane.
                              ==========
                              To ja wiem. Zastanawiam się jak siwa udostępni jurkowi wykasowane
                              posty z forum wrocław. Da mu uprawnienia admina?
                              • snajper55 Re: Czy istnieje mozliwość 05.11.09, 01:39
                                wkkr napisał:

> To ja wiem. Zastanawiam się jak siwa udostępni jurkowi wykasowane
                                > posty z forum wrocław. Da mu uprawnienia admina?

Może na przykład skopiować i przesłać mu mailem.

S.
        • jureek Re: Sprawa robi się poważna :) 02.11.09, 08:27
          mika_p napisała:

> A co się ma nie przyjąć? Nie pojawiła się na forum wczoraj,

W takim razie wyszukiwarka kłamie, bo nie pokazuje żadnych jej wcześniejszych
          postów (na forum Wrocław).
          Jura
    • jureek Re: koniec świata! 02.11.09, 08:34
      Wrocław, miasto, skąd wywodzi się Pomarańczowa Alternatywa, doczekało się
      moderatora.
      Jura
      • giwi Re: koniec świata! 02.11.09, 08:43
        To nie miasto Wrocław doczekało się moderatora tylko forum, w ponad 90% opiniowe. :-)
        • jureek Re: koniec świata! 02.11.09, 09:21
          I co się tak cieszysz? Szadenfreude?
          Jura
          • giwi Re: koniec świata! 02.11.09, 09:46
            To juz nawet śmiać się nie wolno? :-)

Zajrzałam na Wrocław z ciekawości i przeczytałam wątek powitalny oraz następny wieszczący upadek forum z powodu jednego!:-) aesa, bardzo zrównoważonego, sądząc po postach. Nie, nie upadek z powodu chamstwa części użytkowników, broń Boże. Na dzień dobry w odpowiedzi na przywitanie jest już nawet podszywka u r n asumak.

I ten wątek, z nadzwyczaj uprzejmym tytułem "Skąd ich bierzecie".
            -
            Recepta na admina
            Chcesz poznać receptę na admina? Powiem ci, to nie jest top secret...
            • giwi ps. 02.11.09, 10:09
              Jest i druga podszywka ummasumak. :-)))))))))))

To dlaczego mam się nie śmiać?
        • hummer Re: koniec świata! 02.11.09, 12:16
          giwi napisała:

> To nie miasto Wrocław doczekało się moderatora tylko forum, w ponad 90% opiniow
          > e. :-)

A czego oczekujesz, jeśli Agora wrzuca takie artykuły?

miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,7210835,Przechodzil_przez_ogrodzenie__zginal_na_cmentarzu.html
      • siwa Re: koniec świata! 02.11.09, 10:34
        Jawnego. Ukryty był od dwóch lat.
        • wkkr Re: koniec świata! 02.11.09, 14:09
          siwa napisała:

> Jawnego. Ukryty był od dwóch lat.
          =====================
          Znaczy tajniak.
    • siwa Re: Skąd ich bierzecie :) 02.11.09, 10:38
      Z Wrocławia tym razem.

Faktycznie, dziewczyna z przejęcia walnęła kilka dramatycznych ortografów, ale
      jeśli będzie to jedyna rzecz, której się szanowni Państwo doczepią, to uznam ją
      za moderatorkę roku.
      Natomiast to, co wypisują pod jej adresem liczne pacynki i nielogi, nie
      przystaje do Twojego obrazu kulturowych spadkobierców Majora. Jak widać te czasy
      minęły bezpowrotnie.
      • hummer Moim zdaniem ten wątek na F72 powinien zniknąć. 02.11.09, 12:03
        Moim zdaniem ten wątek na F72 powinien zniknąć.
        Nic do dziewczyny nie mam, ale zwietrzono, że daje się wciągać w polemikę. Bez potrzeby.

Jeśli będzie chciała się jeszcze raz nam przedstawić, może to zrobić w kolejnym wątku, Najlepiej zaś w opisie do forum co ucięłoby dyskusje.

Też popełniam mnóstwo błędów. To wejście jednak trochę mnie zniesmaczyło. I nie chodzi tu o błędy lecz o taki przekaz między wierszami "teraz to ja będę trzymać Was za ..."

Życie moderatora do łatwych nie należy. Sama dopisując się to tego wątku nie potrzebnie daje żer.

Co zaś do moderacji na F72. Uważam, że była jedną z lepszych. Co Was sprowokowało do takiego wejścia?
        • siwa Re: Moim zdaniem ten wątek na F72 powinien znikną 02.11.09, 12:42
          A moim zdaniem powinien zostać. Skasowanie go teraz jak ma 150 wpisów będzie się
          wiązał z krzykami o Mysiej.
          Uma powinna go skasować jak miał 3 posty i poprawić byki, żeby był o moderacji,
          a nie ortografii.

Nie wiem gdzie przeczytałeś, że będzie trzymać za cokolwiek. Ja przeczytałam, że
          chce trzymać poziom, żeby nie było chamstwa. A z tego wątku sądzę, że robotę
          będzie miała.

Zawsze wolimy ujawniać moderatorów, bo to przejrzystsze i wygodniejsze.
          • hummer Tego to i ja chcę, bo F72 to również moje forum 02.11.09, 12:51
            jako wrocławianina. To z tym forum i ludźmi tam piszącymi identyfikuję się najbardziej. Głównie z tymi, co się udzielają na Hydralu.

Dla każdego, kto robił fotografie ta strona to perełka.

Pytanie tylko dlaczego Ona robi tyle byków składniowych?
            forum.gazeta.pl/forum/w,72,102312405,102323315,Re_Czy_to_KONIEC_tego_forum_.html
            "środków wyrazów", "werdyzm".
            • giwi Re: Tego to i ja chcę, bo F72 to również moje for 02.11.09, 13:04
              Werdyzm to Twój byk. Ona napisała weredyzm i to jest prawidłowo.
              • hummer Re: Tego to i ja chcę, bo F72 to również moje for 02.11.09, 13:58
                giwi napisała:

> Werdyzm to Twój byk. Ona napisała weredyzm i to jest prawidłowo.

Faktycznie moja literówka. Ale sprawdźmy weredyzm, z czym się to je, bo to takie złe?

www.krzyzowki.info/weredyzm
                Cóż, prawdomówność nie jest pożądana na Forum Agory :)

"Weredyzm, to jedna z paskudniejszych cech."

Może trochę upierdliwa, ale czy taka paskudna?
                • giwi Re: Tego to i ja chcę, bo F72 to również moje for 02.11.09, 14:12
                  >Może trochę upierdliwa, ale czy taka paskudna?
                  To odczucie subiektywne.

> Cóż, prawdomówność nie jest pożądana na Forum Agory :)
                  Czytasz zalinkowana treść bardzo wybiórczo. Ta "prawdomówność" jest w definicji określona. Między weredyzmem a pospolitym chamstwem granica przebiega po bardzo cienkiej linii. Przypuszczam, że o to chodziło aesce.
                  • hummer Re: Tego to i ja chcę, bo F72 to również moje for 02.11.09, 14:40
                    giwi napisała:

> Między weredyzmem a pospolitym chamstwem granica przebiega po bardz
                    > o cienkiej linii. Przypuszczam, że o to chodziło aesce.

Proponuję zakończyć tę dyskusję, skoro nawet administracja nie jest pewna o co
                    chodziło aesce. :)
            • siwa Re: Tego to i ja chcę, bo F72 to również moje for 02.11.09, 14:04
              hummer napisał:

> Pytanie tylko dlaczego Ona robi tyle byków składniowych?

Jako purysta powinieneś wiedzieć, że wielka literą powinno sie pisac zaimki tylko w wyjątkowych sytuacjach.
              Wyjątkiem są wyrazy odnoszące się do osób dostojnych, zasłużonych, w zaawansowanym wieku. A także wyrazy nazywające rodziców (matkę i ojca) piszącego.
              Chyba, że czegoś o Umasumak nie wiemy ;)

A jako bywały tu i tam forumowicz powinieneś wiedzieć, że publiczne wytykanie błędów językowych nie pomoże moderatorowi w i tak trudnej sytuacji.
              Chyba, że wcale nie zależy Ci, żeby jej pomóc?
              • hummer Re: Tego to i ja chcę, bo F72 to również moje for 02.11.09, 14:16
                siwa napisała:

> hummer napisał:
                >
                > > Pytanie tylko dlaczego Ona robi tyle byków składniowych?
                >
                > Jako purysta powinieneś wiedzieć, że wielka literą powinno sie pisac zaimki tylko w wyjątkowych sytuacjach
                > .
                > Wyjątkiem są wyrazy odnoszące się do osób dostojnych, zasłużonych, w zaawans
                > owanym wieku. A także wyrazy nazywające rodziców (matkę i ojca) piszącego.

> Chyba, że czegoś o Umasumak nie wiemy ;)

Moderatorem się zostaje chyba za zasługi? :)

> A jako bywały tu i tam forumowicz powinieneś wiedzieć, że publiczne wytykanie b
                > łędów językowych nie pomoże moderatorowi w i tak trudnej sytuacji.
                > Chyba, że wcale nie zależy Ci, żeby jej pomóc?

Jak już napisałem, do dziewczyny nic nie mam, ale F72 lubię.

Faktycznie mnie poniosło, jak zobaczyłem co się dzieje. Za wszelkie złośliwości ze swej strony przepraszam.
        • giwi Re: Moim zdaniem ten wątek na F72 powinien znikną 02.11.09, 12:49
          Czy czytasz dokładnie posty w tym wątku? :-) Wyżej jest napisane przez Siwą, że była już od dwóch lat ukryta. Nic się nie zmieniło dla forumowiczów, oprócz tego, że teraz wiedzą do kogo kierowac petycje, skargi i pochwały. :-)

> Jeśli będzie chciała się jeszcze raz nam przedstawić, może to zrobić w kolejnym > wątku, Najlepiej zaś w opisie do forum co ucięłoby dyskusje.

Co za wspaniałomyślność! A potem byłby tutaj następny wątek "Skąd wy ich bierzecie?! Zamiatają pod dywan własne wypociny i spamują!"

I dlaczego piszesz w liczbie mnogiej? Czy forum Cię upoważniło do występowania w jego imieniu?
          • hummer Re: Moim zdaniem ten wątek na F72 powinien znikną 02.11.09, 14:45
            giwi napisała:

> Czy czytasz dokładnie posty w tym wątku? :-) Wyżej jest napisane przez Siwą, że
            > była już od dwóch lat ukryta. Nic się nie zmieniło dla forumowiczów, oprócz te
            > go, że teraz wiedzą do kogo kierowac petycje, skargi i pochwały. :-)
            >

Może lepiej byłoby dla F72, jakby moderator dalej pozostawał w ukryciu?

forum.gazeta.pl/forum/w,72,102301732,102408079,Witaj_Xysztov_.html
            Czerwony przy tym poście trochę razi. :)
            • siwa Re: Moim zdaniem ten wątek na F72 powinien znikną 02.11.09, 14:57
              Byłabym zobowiązane, żebys następne rażące Cie posty wysyłał już mailem do
              Umasumak, albo na forum@agora.pl
              Zanim wyślesz odczekaj 3 minuty, może zniknie to co Cie raziło.
            • umasumak Re: Moim zdaniem ten wątek na F72 powinien znikną 03.11.09, 16:20
              hummer napisał:

> forum.gazeta.pl/forum/w,72,102301732,102408079,Witaj_Xysztov_.html
              > Czerwony przy tym poście trochę razi. :)

Oczywiście, że razi. Ale to częsty błąd u świeżych moderatorów, ponieważ, żeby
              napisać post "na czarno", należy zaznaczyć okienko "wyślij jako zwykły
              użytkownik", o czym zazwyczaj na początku moderowania się nie pamięta, no chyba,
              że są jakieś chlubne wyjątki, ja jednak do nich nie należę.

Następna rzecz. Weredyzm. Tak, nadal uważam, że to jedna z paskudniejszych cech
              charakteru. Prawdę można podać w taki sposób, żeby nikogo do siebie nie
              zniechęcić, a przede wszystkim nikogo nie urazić. W innym przypadku jest trochę
              jak z tą kwoką w wierszyku Jana Brzechwy - ona też przecież mówiła tylko i
              wyłącznie prawdę, ale czy to o niej dobrze świadczyło?

Jednak mimo to, nigdzie nie napisałam, że teksty weredyków będę cięła. Napisałam
              tylko, że chciałabym, aby user wypowiadając swoje poglądy, zachował odpowiednią
              formę (rzeczywiście owe środki wyrazu były tu użyte dość niefortunnie), a ciąć
              posty będę nie za zawarte w nich poglądy, nawet te wyrażone na granicy dobrego
              smaku, a za oczywiste chamstwo.

To tyle gwoli wyjaśnień. Pozostaje mi wyrazić nadzieję, że niefortunne wejście,
              nie oznacza trwania w wiecznym antagoniźmie. Ale, żeby tak było, trzeba dobrej
              woli i to nie tylko mojej :).
              Pozdrawiam. Uma
              >
              • hummer Re: Moim zdaniem ten wątek na F72 powinien znikną 03.11.09, 16:43
                > To tyle gwoli wyjaśnień. Pozostaje mi wyrazić nadzieję, że niefortunne wejście,
                > nie oznacza trwania w wiecznym antagoniźmie. Ale, żeby tak było, trzeba dobrej
                > woli i to nie tylko mojej :).
                > Pozdrawiam. Uma

Nie, nie oznacza trwania w antagonizmie (wiesz już Cię polubiłem za to wrocławskie "Źmie"). Twoja moderacja naprawdę mi odpowiadała i mam nadzieję, będzie odpowiadać, jak pozostanie na tym samym poziomie. Poniosło Cię, bo dostałaś "urzędniczą pieczątkę", chciałaś zaimponować i dlatego napisałem, że będzie Ci ciężko (sama wiesz, że nie znosimy dominacji, czy wywyższania się przez nikogo). Ja Ci nie zamierzam przeszkadzać, rób swoje i bawmy się dobrze. W końcu F72 to nasze forum. Jestem z nim emocjonalnie związany. A, że na nim nie piszę często. Zaczynam, ale zawczasu gryzę się w język, albo palce:)

PS.
                Twoim zadaniem jest również usuwanie postów tych, przez które ludzie mogą mieć kłopoty. Grzegorz Braun już przegrał z prof. Janem Miodkiem za TW. A widzę, sporo takich określeń na F72.

PSS.
                Załóż sobie alias np. Uma :) o ile nie jest zarezerwowany.
                • siwa Re: Moim zdaniem ten wątek na F72 powinien znikną 03.11.09, 18:13
                  > Twoim zadaniem jest również usuwanie postów tych, przez które ludzie mogą mieć
                  > kłopoty.
                  Nie wprowadzaj ludzi w błąd.
                  Mam nadzieję, że Uma jednak stosuje się do moich zaleceń i wie, że ma usuwać posty sprzeczne z netykietą i regulaminem.
                  Ochrona forumowiczów przed kłopotami to ich sprawa, każdy pisze na własną odpowiedzialność. Szczególnie, że polskie prawo nie jest prawem precedensowym i to, że Miodek wygrał z Braunem nie znaczy, że w procesie forumowicz miodek48 przegra z forumowiczem brązow_y.
                  • hummer Re: Moim zdaniem ten wątek na F72 powinien znikną 03.11.09, 18:57
                    Możemy porozmawiać o grypie? Mamy podobne w tej materii wykształcenie. Jeśli
                    Braunowi się nie udało pomówić, że prof. Miodek jest/był TW, uważasz, że uda się
                    to Brązowemu? :) Ponoć kasujecie nasze posty, by nas bronić przed SecSłużBami RP.

PS
                    Ty mnie jednak chyba lubisz :) Też Was lubię. Moim idolem jest Ols. Zdzierżył,
                    że mógł się mylić. Może zauważyłaś me "złe" posty o Olsie.

PPS
                    Umę będę chronił. Chyba wyjaśniłem dlaczego?
                • umasumak Re: Moim zdaniem ten wątek na F72 powinien znikną 04.11.09, 12:55
                  hummer napisał:

(wiesz już Cię polubiłem za to wrocławs
                  > kie "Źmie").

O nie! A ja myślałam, że wszelkie zmiękczania są krakowskie ;). Urodziłam się w
                  Krakowie i tam spędziłam większość życia, wśród "trzew" zamiast drzew,
                  wyglądając "wyszczałowo" zamiast wystrzałowo ;), jedząc "japka" i słysząc w
                  szkole na lekcjach: "siećcie cicho" ;).
                  Pozdrawiam
    • umasumak Re: Skąd ich bierzecie :) 02.11.09, 22:30
      Nigdy nie myślałam, że trzeba przechodzić specjalny test na moderatora. Po
      okresie próbnym dostałam "czerwone" uprawnienia i pomyślałam (choć po czasie się
      dowiedziałam, że myślenie nie jest moją mocną stroną), iż w dobrym tonie byłoby
      się przywitać. Co potem, już wiecie. Generalnie po lekturze mojego wątku
      powitalnego, oraz paru innych "okołopowitalnych", dotarła do mej świadomości
      stara prawda, że cokolwiek bym nie napisała i tak znalazłoby się kilku
      "ktosiów", którzy nie zostawiliby na mnie suchej nitki. Jak nie za orty, to za
      czerwony kolor. Jak nie za kolor, to za moją infantylną wizytówkę z paskudną
      facjatą.
      Ale jak to mówią: "Psy szczekają, karawana jedzie dalej". Pozdrawiam. Uma
      • jureek Re: Skąd ich bierzecie :) 03.11.09, 09:33
        umasumak napisała:

> Ale jak to mówią: "Psy szczekają, karawana jedzie dalej".

Wręcz podręcznikowy przykład, jak nie używając ani jednego wulgaryzmu
        zantagonizować przeciwko sobie życzliwych Ci krytyków.
        Nie uczą Was na aesowskich szkoleniach takich niuansów?
        Jura
        • tylko.tu Re: Skąd ich bierzecie :) 03.11.09, 10:15
          kwestia nastawienia.
          • jureek Re: Skąd ich bierzecie :) 03.11.09, 10:25
            tylko.tu napisał:

> kwestia nastawienia.

Faktycznie, jak ktoś bardzo lubi psy, to porównanie do szczekającego psa nie
            będzie mu przeszkadzać.
            Jura
        • umasumak Jureek 03.11.09, 13:37
          Ale to tylko przysłowie, nie mające na celu sprowadzać nikogo do poziomu psów,
          aczkolwiek, gdybyś przeczytał wycięte z wątku powitalnego posty, to pewnie byś
          przyznał, że nawet wściekłe psy bywają przyjaźniejsze.
          Jeżeli tym powiedzeniem kogoś uraziłam, to przepraszam, miałam po prostu na
          myśli to, że jestem twardą babką i nie mam zamiaru ani dać się prowokować, ani
          też sama rezygnować, bo to by świadczyło w moim mniemaniu o słabym charakterze.
          Jeśli Siwa uzna, że się nie nadaje, to z pewnością nie będzie mnie trzymać wśród
          moderatorów. Tego jestem pewna. Pozdrawiam.
          • jureek Re: Umasumak 03.11.09, 13:52
            OK. Przyjmuję do wiadomości, ze nie miałaś zamiaru obrażać wszystkich
            krytykujących, a chciałaś tylko wyrazić, że nie będziesz rezygnować.
            Pozdrawiam
            Jura
    • jenisiej Czy zwolnić Nianię? 03.11.09, 04:48
      Niania napisała:

Z tego wynika, że sobie ewentualnie jesteśmy w stanie więcej
      wybaczyć niż niani. Jak to się ma do
      zasady, żeby od siebie więcej wymagać, niż od innych?

Na co kropkacom (nie mylić z Kropką) replikuje przytomnie:

Ja tam od niani wymagałabym tego co od siebie i więcej :)

No właśnie. Tebe potrafił zwolnić niejakiego Szacika z
      funkcji "opiekuna"
      F13 po
      kilku dniach od jego równie zgrabnego "wyjścia z szafy". Siwa, po co
      Ci ten cyrk? Zwolnij tę Nianię.

No, chyba że to już ostatnia pozycja na Twej short-list ;-(
      • siwa Re: Czy zwolnić Nianię? 03.11.09, 08:46
        Bez żartów, dyryguj może na F13, jeśli ktoś Cie tam słucha.
        Jeśli Umasumak sie nie sprawdzi jako moderatorka, to ja "zwolnię".
        Chwilowo nie widzę takiego powodu.
        • wkkr Re: Czy zwolnić Nianię? 04.11.09, 14:14
          siwa napisała:

> Bez żartów, dyryguj może na F13, jeśli ktoś Cie tam słucha.
          > Jeśli Umasumak sie nie sprawdzi jako moderatorka, to ja "zwolnię".
          > Chwilowo nie widzę takiego powodu.
          =====================================================================
          =
          Nie no siwa, przecież wszyscy wiedz że ty tu rządzisz....
          • giwi Re: Czy zwolnić Nianię? 04.11.09, 15:04
            Jak widac po poście Jenisieja nie wszyscy. :-)
            • jenisiej Eelu, czy to tylko ja mam do Ciebie takiego pecha? 04.11.09, 17:01
              Co Cię spotkam, to albo każesz pucować ciasteczka, albo pohukujesz
              na kogoś arogancko, albo - jak tu - znów czegoś nie zrozumiałaś.

Abstrakt napisał:

Nie no siwa, przecież wszyscy wiedz że ty tu rządzisz....

A Eela na to:

Jak widac po poście Jenisieja nie wszyscy. :-)

Skąd taki wniosek? No pomyśl: gdybym np. uważał, że to Ty tu
              rządzisz, kierowałbym swe życzliwe rady czy sugestie do Ciebie, nie
              do Siwej, prawda?

Serdeczności dla obu Pań - i dla Abstrakta też :-)
              • giwi Re: Eelu, czy to tylko ja mam do Ciebie takiego p 04.11.09, 19:35
                Domyślam się, że nie czytasz swoich postów.

To napisałeś:
                Siwa, po co Ci ten cyrk? Zwolnij tę Nianię.

Nie wydajesz przypadkiem polecenia? Nie musisz odpowiadać, to pytanie retoryczne. :-)
                Pozdrowienia.
                • hummer Re: Eelu, czy to tylko ja mam do Ciebie takiego p 04.11.09, 19:43
                  giwi napisała:

> Domyślam się, że nie czytasz swoich postów.
                  >
                  > To napisałeś:

Osobiście dziś napisałem o barszczu. Wątek został usunięty z powodu łamania jak
                  mam nadzieję regulaminu.

W Galicji na barszcz mówi się solo. Na Dolnym Śląsku czysty.

forum.gazeta.pl/forum/w,654,102330845,102504309,Re_Moim_zdaniem_ten_watek_na_F72_powinien_znikna.html
                • jenisiej Giwi, błądzisz 05.11.09, 11:49
                  giwi napisała:

Domyślam się, że nie czytasz swoich postów.

Bardzo się mylisz. Zawsze dbam o precyzję swych wypowiedzi, nieraz
                  żmudnie je szlifując. Od nawiązującego do nich czytelnika oczekuję
                  odrobiny szacunku: by czytał me posty uważnie, miast "domyślać się"
                  treści w nich nieobecnych.

To napisałeś:
                  Siwa, po co Ci ten cyrk? Zwolnij tę Nianię.
                  Nie wydajesz przypadkiem polecenia? Nie musisz odpowiadać, to
                  pytanie retoryczne. :-)

Skąd powzięłaś przypuszczenie, że mógłbym uważać się za osobę
                  uprawnioną do wydawania poleceń Siwej?!
                  Przyjmijmy na moment tę fantastyczną, acz kuszącą hipotezę, że
                  jestem zwierzchnikiem Siwej - i skonfrontujmy ją z faktami:

Musisz wszak wiedzieć, że należę do forumowej elity - przez te
                  wszystkie lata nigdy nie byłem banowany ani nie wypełniałem żadnych
                  testów. Ba, od pewnego czasu zawiesiłem nawet reklamacje w sprawie
                  mych usuniętetych przez pomyłkę postów, uznając nieskuteczność
                  takich zabiegów wobec nastawienia obecnej administracji i nie chcąc
                  wdawać się w bezpłodne spory. Skąd więc pomysł, że będąc człowiekiem
                  o niekwestionowanej kulturze osobistej mógłbym tak nieelegencko -
                  publicznie, na oczach Was wszystkich - wydawać Siwej polecenia?!
                  Właściwie taka sugestia mnie obraża i zastanawiam się, czy nie jest
                  to z Twej strony prowokacja.

Ja jednak nie dam się sprowokować i wytłumaczę Ci kolejny raz,
                  cierpliwie i spokojnie, oczywistą - zdawałoby się - oczywistość:

Powodowany troską o dobrą atmosferę na forum udzieliłem Siwej
                  rady, opierając się na swym niemałym doświadczeniu. Siwa wyjaśniła
                  mi uprzejmie, że chciałaby dać jeszcze szansę Twej koleżance, więc
                  chwilowo nie skorzysta z mej sugestii.

I tyle.

Mam wrażenie, że powinnaś odpocząć od forum. Nie bierz jednak tej
                  życzliwej uwagi za polecenie służbowe.

:-)
                  • giwi Re: Giwi, błądzisz 05.11.09, 12:06
                    Jako człowiek o "o niekwestionowanej kulturze osobistej" (cytat z Twojej ulotki reklamowej) powinieneś wiedzieć, że nie daje się nikomu rad, jeśli ten ktoś nie prosi. :-)

Siwa nigdzie Ci nie napisała, że chwilowo z Twojej sugestii nie skorzysta. Domyślam się, że z pośpiechu niestarannie przeczytałeś, pewnie leciałes tylko po samogłoskach. Arenę wydawania poleceć masz wskazaną: "Bez żartów, dyryguj może na F13, jeśli ktoś Cie tam słucha"

Miłego wypoczynku zyczę.
                    • jenisiej Re: Giwi, błądzisz 05.11.09, 12:29
                      giwi napisała:

Jako człowiek o "o niekwestionowanej kulturze osobistej" (cytat z
                      Twojej ulotki reklamowej)

A ktoś kwestionuje? ;-)

powinieneś wiedzieć, że nie daje się nikomu rad, jeśli ten ktoś
                      nie prosi. :-)

Różnimy się pięknie w tej sprawie :-)

Resztę pomijam - ktoś musi przerwać tę rozmowę, bo zaraz przerodzi
                      się w pyskówkę, a tego jako człowiek o niekwestionowanej kulturze
                      osobistej nie lubię ;-)

Miłego wypoczynku zyczę.

Tobie też :-)
                      • siwa Re: Giwi, błądzisz 05.11.09, 13:02
                        jenisiej napisał:

> A ktoś kwestionuje? ;-)

Nie jestem pamiętliwa.
                        • cortez_9874 pacynki i nielogi? 06.11.09, 10:23
                          kasujecie niemal na oślep (już nie wiadomo kto, bo w poczcie plączecie się w zeznaniach) zarówno zalogowanych, jak i niezalogowanych, wypowiedzi niekulturalne/kulturalne, merytoryczne/niemerytoryczne, wszystkie wszak mają jedną cechę: są niewygodne, bo udowadniają, że forumowicze mają rację. A przypominam, że nadrzędna zasada mówi, iż to forum istnieje dla użytkowników, a nie dla admina i moderatorów. Po prostu ktoś nie potrafi przyznać się do błędu i brnie, brnie sam już nie wie... dokąd.
                          • siwa Re: pacynki i nielogi? 06.11.09, 12:05
                            Nie są wycinane watki merytoryczne i krytyczne. Są wycinane obraźliwe,
                            podszywkowe i wulgarne.
                            Przejrzałam wszystkie posty wycięte w ostatnich dniach. Nikt nie tnie na oślep.
                            • cortez_9874 Re: pacynki i nielogi? 06.11.09, 12:44
                              Zatem wzrok Ci zdecydowanie podupadł Droga Pani. Szkoda.
                            • Gość: poi Re: pacynki i nielogi? IP: *.aster.pl 06.11.09, 21:26
                              siwa napisała:

> Nie są wycinane watki merytoryczne i krytyczne. Są wycinane obraźliwe,
                              > podszywkowe i wulgarne.
                              > Przejrzałam wszystkie posty wycięte w ostatnich dniach. Nikt nie tnie na oślep.

wlasnie zaprezentowano jaka wage przywiazuje sie do tego co pisze siwa :))
    • rusek11 Re: Skąd ich bierzecie :) 03.11.09, 19:08
      Fwr jest forumem nie ciekawym, nie to co fm, albo flagowa rusofobiczna pomojka fw.
      Nowa koleżanka wc2 wniosła świeży powiew, ale na krótko bo i tak tam jest nudnawo.
      I niech pisze jak siej chce, bo to zajebiste jest.

R11 z breslau.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka