moniorek1 28.04.04, 01:15 Nie bylo tu przedtem takiego syfu jak jest teraz. Zdejmijcie tych ludzi z funkcji to i atmosfera sie od razu poprawi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: emmanuelle Re: Zdejmijcie adminow spolecznych IP: *.biz.rr.com 10.06.04, 01:40 moniorek1 napisała: > Nie bylo tu przedtem takiego syfu jak jest teraz. Zdejmijcie tych ludzi z > funkcji to i atmosfera sie od razu poprawi. Kolejny troll? :D Odpowiedz Link Zgłoś
diab.lica Re: Zdejmijcie adminow spolecznych 23.06.04, 22:06 moniorek1 napisała: > Nie bylo tu przedtem takiego syfu jak jest teraz. Zdejmijcie tych ludzi z > funkcji to i atmosfera sie od razu poprawi. podniose sobie, jako dowod, ze nie wszystkim odpowiada forum szacikowane a kuku, up :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fk Re: Zdejmijcie adminow spolecznych IP: *.acn.pl 23.06.04, 22:21 Rozumiem, że cała ta afera z szukaniem to po to, żebyś mogła dodać ten interesujący komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Zdejmijcie adminow spolecznych 24.06.04, 08:39 Gość portalu: fk napisał(a): > Rozumiem, że cała ta afera z szukaniem to po to, żebyś mogła dodać ten > interesujący komentarz. Komentarz jak komentarz, ale złote myśli kulturalnego akordexa nie powinny pójść w zapomnienie. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
tebe.i.maas Re: Zdejmijcie adminow spolecznych 24.06.04, 18:50 nie ucz ojca dzieci robic trollu ;) a tak powaznie to akordex jest rodzonym bratem mym (blizniakiem zreszta) zatem nie zadaj bym go cial uszanowanko tebes Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Re: Zdejmijcie adminow spolecznych 01.07.04, 15:22 moniorek1 napisała: > Nie bylo tu przedtem takiego syfu jak jest teraz. Zdejmijcie tych ludzi z > funkcji to i atmosfera sie od razu poprawi. Mam identyczne zdanie. Nie jesteś sama w swoich spostrzeżeniach. Moralna korupcja. Pozdrawiam ciepło. Atlantis :) Odpowiedz Link Zgłoś
diab.lica Re: Zdejmijcie adminow spolecznych 01.07.04, 15:46 > Mam identyczne zdanie. Nie jesteś sama w swoich spostrzeżeniach. Moralna > korupcja. > Pozdrawiam ciepło. Atlantis :) wedlug admin_kobiety krytyka jej dzialalnosci jest marginalna (patrz link w mojej sygnaturce) poza tym uwazaj, bo kazdemu, kto osmiela sie miec takie zdanie, wmawia sie tutaj, ze zapewne odpowiada mu forum pelne chasmkich postow i wulgaryzmow a z czasem zaczyna sie go nazwyac trollem i spamerem pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Re: Zdejmijcie adminow spolecznych 05.07.04, 14:14 diab.lica napisała: > wedlug admin_kobiety krytyka jej dzialalnosci jest marginalna (patrz link w > mojej sygnaturce) > poza tym uwazaj, bo kazdemu, kto osmiela sie miec takie zdanie, wmawia sie > tutaj, ze zapewne odpowiada mu forum pelne chasmkich postow i wulgaryzmow > a z czasem zaczyna sie go nazwyac trollem i spamerem > pozdrawiam Nie boję się mówienia głośno swojego zdania, a jeśli ktokolwiek zarzuci mi, że jestem zwolenniczką wulgaryzmów i chamstwa niech najpierw prześwietli moją 2 letnią działalność na forach. Nie lubię skrajności i przeszkadza mi dwubiegunowość calłej sytuacji z moderatorami społecznzmi i bez nich. Powołanie moderatora społecznego jest słuszną sprawą, ale muszą być jakieś granice jego ingerencji w forumowową społeczność, zasady które są przestrzegane i ktore każdy zna. Inaczej to się tworzy totalitaryzm (tak, wiem że to duże słowo), czyli jednostronne rządy ukierunkowane na działalność "pana i władcy". Przydałybby się związki zawodowe forumowiczów ;) Moderator powinien być osobą bezstronną, profesjonalną, nie ulegającą wpływom pewnych osób (np. swoich znajomych z forów, uczciwą i o czystych rękach (że posłużę się terminologią polityczną). Przeszkadza mi nie trzymanie się tych zasad. Pozdrawiam serdecznie :) Atlantis Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 zwykle polskie bagno 05.07.04, 14:38 atlantis75 napisała: > Przeszkadza mi nie trzymanie się tych zasad. Zawsze tak bylo, jest i bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
diab.lica Re: Zdejmijcie adminow spolecznych 06.07.04, 12:06 mam dokladnie takie same zdanie jak ty, tylko ze mi jeszcze przeszkadza, ze moderatorzy widza IP uzytkownikow :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maas Re: Zdejmijcie adminow spolecznych 06.07.04, 12:49 Diablico, moideratorzy spoleczni nie widza pelnego IP forumowiczow. Bylo to wielokrotnie poruszane, prosze nie dezinformuj. Odpowiedz Link Zgłoś
diab.lica Re: Zdejmijcie adminow spolecznych 06.07.04, 13:44 maas napisała: > Diablico, moideratorzy spoleczni nie widza pelnego IP forumowiczow. Bylo to > wielokrotnie poruszane, prosze nie dezinformuj. nie mialam zamiaru dezinformowac, wiem ze widza czesciowe IP, co rowniez mi przeszkadza a co do pelnego IP, to kraza wiesci, ze na poczatku swojej dzialnosci je widzieli i jak dodat nikt z administracji nie odpowiedzial na pytanie uzytkownikow, czy to prawda Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Zdejmijcie adminow spolecznych 06.07.04, 14:02 maas napisała: > Diablico, moideratorzy spoleczni nie widza pelnego IP forumowiczow. Bylo to > wielokrotnie poruszane, prosze nie dezinformuj. Diablica nie pisała, że widzą PEŁNE IP. A co do dezinformacji, to muszę wrzucić kamyczek do Waszego ogródka właśnie. Waszą politykę informacyjną w tej sprawie nazwałem kiedyś mataczeniem i nie cofam tego określenia. Fakt, że te tematy były wielokrotnie poruszane, ale co z tego, kiedy niewiele zostało wyjaśnione. Na samym początku pytania o IP były ignorowane. Potem wychylił aię AES Szkodnik i udzielił fałszywej odpowiedzi, której nikt z czerwonym ptaszkiem nie raczył zdementować. Potem była mowa, że AEsi widzą częściowe IP, potem znowu, że całe, ale zaszyfrowane. Większość zrozumiała to tak, że aesi widzą tylko zaszyfrowane IP i pogodziła się z tym (znów nikt nie sprostował tej fałszywej, jak się później okazało, interpretacji). Po kilku tygodniach dowiadujemy się, że jednak aesi widzą nie tylko zaszyfrowane pełne IP, ale i częściowe niezaszyfrowane. Ciekawe jakie rewelacje jeszcze się pojawią. Po za tym przypominam, że do tej pory nie doczekały się odpowiedzi 2 pytania: 1. Czy aesi kiedykolwiek wczśniej widzieli pełne, niezaszyfrowane IP zalogowanych użytkowników? 2. Po co aesom znajomość niezaszyfrowanego, częściowego IP, jeśli do rozpoznania wielonikowców wystarcza w zupełności znajomość pełnego, zaszyfrowanego IP? Wiem, że jestem upierdliwy, ale wiem też, że moja upierdliwość ma podstawy. Gdybyście nie obiecywali kiedyś, że jeśli ktoś będzie pisał niezalogowany, to jego IP będzie niewidoczne dla innych użytkowników, to nie byłoby sprawy. Ale skoro obiecywaliście, a potem nadużyliście danego Wam zaufania, to teraz wypadałoby przynajmniej bez kręcenia odpowiadać na pytania na ten temat. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: poprawka 06.07.04, 14:05 Z pośpiechu zrobiłem błąd, a Diablica i tak była szybsza :) jureek napisał: > Gdybyście nie obiecywali kiedyś, że jeśli ktoś będzie pisał niezalogowany, to > jego IP będzie niewidoczne dla innych użytkowników, to nie byłoby sprawy. Ale Oczywiście miało być: jeśli ktoś będzie pisał ZALOGOWANY. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
pollak Dobrze, zadajmy to pytanie (pytania) jeszcze raz. 06.07.04, 14:10 1. Co widzą aesi? 2. Co widzieli aesi? Konretnie, aby później Maas nie pisała do użytkownika 'proszę nie wprowadzać w błąd'. Odpowiedz Link Zgłoś
fdj Re: Dobrze, zadajmy to pytanie (pytania) jeszcze 06.07.04, 14:12 Ciemność widzą! Ciemność! (przepraszam, nie mogłem się powstrzymać ;-D) Odpowiedz Link Zgłoś
pollak Re: Dobrze, zadajmy to pytanie (pytania) jeszcze 06.07.04, 14:23 Kiedyś myślałem że efdejoty nie mają poczucia humoru.... ;) Może nawet będą z Ciebie ludzie. Przyjdzie czas, że oficjalnie zrzekniesz się dobrych układów z aesostwem i staniesz po stronie dobra... Odpowiedz Link Zgłoś
maas Re: Zdejmijcie adminow spolecznych 06.07.04, 14:25 Poprosze wiec, zeby Diablica pisala "widza czesciowe IP" :-) Pisalismy juz - aesi widza czesciowe zaszyfrowane IP: czesc jest prawdziwa, a pierwszy czlon ("gwiazdka" widoczna przy niezalogowanych) jest zaszyfrowany. W ten sposob mozna zobaczyc jedynie domene, z ktorej ktos pisze. Nie szyfrujemy calosci, bo utrudnialoby to prace - trudno sie porownuje same numery, poza tym aesi moga od razu zobaczyc czy dana domena da sie zablokowac, czy tez pisane przez tego uzytkownika posty mozna tylko kasowac. Byl moment po rozpoczeciu pracy aesow, ze czesc widziala pelne IP (wynikalo to z rodzaju uprawnien jakie technicznie mozemy dawac), natomiast juz dawno zostalo to odebrane - najpierw aesi widzieli czesc i gwiazdke, a potem czesciowe z szyfrem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: Zdejmijcie adminow spolecznych IP: 212.20.131.* 06.07.04, 15:13 Dziękuję za wyjaśnienia. Nie oznacza to, że przekonałaś mnie do konieczności udostępniania aesom częściowego, nieszyfrowanego IP (wygoda nie powinna usprawiedliwiać łamania zobowiązań), ale przynajmniej wiemy, na czym stoimy. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
diab.lica Re: Zdejmijcie adminow spolecznych 07.07.04, 18:28 > Nie szyfrujemy > calosci, bo utrudnialoby to prace - trudno sie porownuje same numery a moge spytac co w tym trudnego? Odpowiedz Link Zgłoś
hiro Re: Zdejmijcie adminow spolecznych 07.07.04, 20:25 diab.lica napisała: > > Nie szyfrujemy > > calosci, bo utrudnialoby to prace - trudno sie porownuje same numery > > a moge spytac co w tym trudnego? > i jestaś marginesem, który zrobi wszystko żeby sie na czewono podpisać:- )))))))))))))) wal się! Odpowiedz Link Zgłoś