Dodaj do ulubionych

Zdejmijcie adminow spolecznych

28.04.04, 01:15
Nie bylo tu przedtem takiego syfu jak jest teraz. Zdejmijcie tych ludzi z
funkcji to i atmosfera sie od razu poprawi.
Obserwuj wątek
    • akordex syf to masz w garach (N/T) 28.04.04, 01:27
      • moniorek1 Nie trafiles pajacu! 28.04.04, 01:40
        • akordex w bieliźnie, feeeeeeeeee. EOT (N/T) 28.04.04, 01:45
    • Gość: emmanuelle Re: Zdejmijcie adminow spolecznych IP: *.biz.rr.com 10.06.04, 01:40
      moniorek1 napisała:

> Nie bylo tu przedtem takiego syfu jak jest teraz. Zdejmijcie tych ludzi z
      > funkcji to i atmosfera sie od razu poprawi.

Kolejny troll? :D
    • diab.lica Re: Zdejmijcie adminow spolecznych 23.06.04, 22:06
      moniorek1 napisała:

podniose sobie, jako dowod, ze nie wszystkim odpowiada forum szacikowane
      a kuku, up :)))
      • Gość: fk Re: Zdejmijcie adminow spolecznych IP: *.acn.pl 23.06.04, 22:21
        Rozumiem, że cała ta afera z szukaniem to po to, żebyś mogła dodać ten
        interesujący komentarz.
        • jureek Re: Zdejmijcie adminow spolecznych 24.06.04, 08:39
          Gość portalu: fk napisał(a):

> Rozumiem, że cała ta afera z szukaniem to po to, żebyś mogła dodać ten
          > interesujący komentarz.

Komentarz jak komentarz, ale złote myśli kulturalnego akordexa nie powinny pójść
          w zapomnienie.
          Jura
          • tebe.i.maas Re: Zdejmijcie adminow spolecznych 24.06.04, 18:50
            nie ucz ojca dzieci robic trollu ;)

a tak powaznie to akordex jest rodzonym bratem mym (blizniakiem zreszta) zatem
            nie zadaj bym go cial

uszanowanko

tebes
    • atlantis75 Re: Zdejmijcie adminow spolecznych 01.07.04, 15:22
      moniorek1 napisała:

Mam identyczne zdanie. Nie jesteś sama w swoich spostrzeżeniach. Moralna
      korupcja.
      Pozdrawiam ciepło. Atlantis :)
      • diab.lica Re: Zdejmijcie adminow spolecznych 01.07.04, 15:46

> Mam identyczne zdanie. Nie jesteś sama w swoich spostrzeżeniach. Moralna
        > korupcja.
        > Pozdrawiam ciepło. Atlantis :)

wedlug admin_kobiety krytyka jej dzialalnosci jest marginalna (patrz link w
        mojej sygnaturce)
        poza tym uwazaj, bo kazdemu, kto osmiela sie miec takie zdanie, wmawia sie
        tutaj, ze zapewne odpowiada mu forum pelne chasmkich postow i wulgaryzmow
        a z czasem zaczyna sie go nazwyac trollem i spamerem
        pozdrawiam
        • atlantis75 Re: Zdejmijcie adminow spolecznych 05.07.04, 14:14
          diab.lica napisała:
          > wedlug admin_kobiety krytyka jej dzialalnosci jest marginalna (patrz link w
          > mojej sygnaturce)
          > poza tym uwazaj, bo kazdemu, kto osmiela sie miec takie zdanie, wmawia sie
          > tutaj, ze zapewne odpowiada mu forum pelne chasmkich postow i wulgaryzmow
          > a z czasem zaczyna sie go nazwyac trollem i spamerem
          > pozdrawiam

Nie boję się mówienia głośno swojego zdania, a jeśli ktokolwiek zarzuci mi, że
          jestem zwolenniczką wulgaryzmów i chamstwa niech najpierw prześwietli moją 2
          letnią działalność na forach. Nie lubię skrajności i przeszkadza mi
          dwubiegunowość calłej sytuacji z moderatorami społecznzmi i bez nich. Powołanie
          moderatora społecznego jest słuszną sprawą, ale muszą być jakieś granice jego
          ingerencji w forumowową społeczność, zasady które są przestrzegane i ktore
          każdy zna. Inaczej to się tworzy totalitaryzm (tak, wiem że to duże słowo),
          czyli jednostronne rządy ukierunkowane na działalność "pana i władcy".
          Przydałybby się związki zawodowe forumowiczów ;) Moderator powinien być osobą
          bezstronną, profesjonalną, nie ulegającą wpływom pewnych osób (np. swoich
          znajomych z forów, uczciwą i o czystych rękach (że posłużę się terminologią
          polityczną). Przeszkadza mi nie trzymanie się tych zasad.
          Pozdrawiam serdecznie :)
          Atlantis
          • rycho7 zwykle polskie bagno 05.07.04, 14:38
            atlantis75 napisała:

> Przeszkadza mi nie trzymanie się tych zasad.

Zawsze tak bylo, jest i bedzie.
          • diab.lica Re: Zdejmijcie adminow spolecznych 06.07.04, 12:06
            mam dokladnie takie same zdanie jak ty, tylko ze mi jeszcze przeszkadza, ze
            moderatorzy widza IP uzytkownikow :)

pozdrawiam
            • maas Re: Zdejmijcie adminow spolecznych 06.07.04, 12:49
              Diablico, moideratorzy spoleczni nie widza pelnego IP forumowiczow. Bylo to
              wielokrotnie poruszane, prosze nie dezinformuj.
              • diab.lica Re: Zdejmijcie adminow spolecznych 06.07.04, 13:44
                maas napisała:

> Diablico, moideratorzy spoleczni nie widza pelnego IP forumowiczow. Bylo to
                > wielokrotnie poruszane, prosze nie dezinformuj.

nie mialam zamiaru dezinformowac, wiem ze widza czesciowe IP, co rowniez mi
                przeszkadza
                a co do pelnego IP, to kraza wiesci, ze na poczatku swojej dzialnosci je
                widzieli i jak dodat nikt z administracji nie odpowiedzial na pytanie
                uzytkownikow, czy to prawda
              • jureek Re: Zdejmijcie adminow spolecznych 06.07.04, 14:02
                maas napisała:

> Diablico, moideratorzy spoleczni nie widza pelnego IP forumowiczow. Bylo to
                > wielokrotnie poruszane, prosze nie dezinformuj.

Diablica nie pisała, że widzą PEŁNE IP.
                A co do dezinformacji, to muszę wrzucić kamyczek do Waszego ogródka właśnie.
                Waszą politykę informacyjną w tej sprawie nazwałem kiedyś mataczeniem i nie
                cofam tego określenia. Fakt, że te tematy były wielokrotnie poruszane, ale co z
                tego, kiedy niewiele zostało wyjaśnione. Na samym początku pytania o IP były
                ignorowane. Potem wychylił aię AES Szkodnik i udzielił fałszywej odpowiedzi,
                której nikt z czerwonym ptaszkiem nie raczył zdementować. Potem była mowa, że
                AEsi widzą częściowe IP, potem znowu, że całe, ale zaszyfrowane. Większość
                zrozumiała to tak, że aesi widzą tylko zaszyfrowane IP i pogodziła się z tym
                (znów nikt nie sprostował tej fałszywej, jak się później okazało,
                interpretacji). Po kilku tygodniach dowiadujemy się, że jednak aesi widzą nie
                tylko zaszyfrowane pełne IP, ale i częściowe niezaszyfrowane. Ciekawe jakie
                rewelacje jeszcze się pojawią. Po za tym przypominam, że do tej pory nie
                doczekały się odpowiedzi 2 pytania:
                1. Czy aesi kiedykolwiek wczśniej widzieli pełne, niezaszyfrowane IP
                zalogowanych użytkowników?
                2. Po co aesom znajomość niezaszyfrowanego, częściowego IP, jeśli do rozpoznania
                wielonikowców wystarcza w zupełności znajomość pełnego, zaszyfrowanego IP?
                Wiem, że jestem upierdliwy, ale wiem też, że moja upierdliwość ma podstawy.
                Gdybyście nie obiecywali kiedyś, że jeśli ktoś będzie pisał niezalogowany, to
                jego IP będzie niewidoczne dla innych użytkowników, to nie byłoby sprawy. Ale
                skoro obiecywaliście, a potem nadużyliście danego Wam zaufania, to teraz
                wypadałoby przynajmniej bez kręcenia odpowiadać na pytania na ten temat.
                Jura
                • jureek Re: poprawka 06.07.04, 14:05
                  Z pośpiechu zrobiłem błąd, a Diablica i tak była szybsza :)

jureek napisał:

> Gdybyście nie obiecywali kiedyś, że jeśli ktoś będzie pisał niezalogowany, to
                  > jego IP będzie niewidoczne dla innych użytkowników, to nie byłoby sprawy. Ale

Oczywiście miało być: jeśli ktoś będzie pisał ZALOGOWANY.
                  Jura
                • pollak Dobrze, zadajmy to pytanie (pytania) jeszcze raz. 06.07.04, 14:10
                  1. Co widzą aesi?
                  2. Co widzieli aesi?

Konretnie, aby później Maas nie pisała do użytkownika 'proszę nie wprowadzać w błąd'.
                  • fdj Re: Dobrze, zadajmy to pytanie (pytania) jeszcze 06.07.04, 14:12
                    Ciemność widzą! Ciemność!
                    (przepraszam, nie mogłem się powstrzymać ;-D)
                    • pollak Re: Dobrze, zadajmy to pytanie (pytania) jeszcze 06.07.04, 14:23
                      Kiedyś myślałem że efdejoty nie mają poczucia humoru.... ;)

Może nawet będą z Ciebie ludzie. Przyjdzie czas, że oficjalnie
                      zrzekniesz się dobrych układów z aesostwem i staniesz po stronie
                      dobra...
                • maas Re: Zdejmijcie adminow spolecznych 06.07.04, 14:25
                  Poprosze wiec, zeby Diablica pisala "widza czesciowe IP" :-)
                  Pisalismy juz - aesi widza czesciowe zaszyfrowane IP: czesc jest prawdziwa, a
                  pierwszy czlon ("gwiazdka" widoczna przy niezalogowanych) jest zaszyfrowany. W
                  ten sposob mozna zobaczyc jedynie domene, z ktorej ktos pisze. Nie szyfrujemy
                  calosci, bo utrudnialoby to prace - trudno sie porownuje same numery, poza tym
                  aesi moga od razu zobaczyc czy dana domena da sie zablokowac, czy tez pisane
                  przez tego uzytkownika posty mozna tylko kasowac. Byl moment po rozpoczeciu
                  pracy aesow, ze czesc widziala pelne IP (wynikalo to z rodzaju uprawnien jakie
                  technicznie mozemy dawac), natomiast juz dawno zostalo to odebrane - najpierw
                  aesi widzieli czesc i gwiazdke, a potem czesciowe z szyfrem.
                  • Gość: Jureek Re: Zdejmijcie adminow spolecznych IP: 212.20.131.* 06.07.04, 15:13
                    Dziękuję za wyjaśnienia. Nie oznacza to, że przekonałaś mnie do konieczności
                    udostępniania aesom częściowego, nieszyfrowanego IP (wygoda nie powinna
                    usprawiedliwiać łamania zobowiązań), ale przynajmniej wiemy, na czym stoimy.
                    Jura
                  • diab.lica Re: Zdejmijcie adminow spolecznych 07.07.04, 18:28
                    > Nie szyfrujemy
                    > calosci, bo utrudnialoby to prace - trudno sie porownuje same numery

a moge spytac co w tym trudnego?
                    • hiro Re: Zdejmijcie adminow spolecznych 07.07.04, 20:25
                      diab.lica napisała:

> > Nie szyfrujemy
                      > > calosci, bo utrudnialoby to prace - trudno sie porownuje same numery
                      >
                      > a moge spytac co w tym trudnego?
                      > i jestaś marginesem, który zrobi wszystko żeby sie na czewono podpisać:-
                      ))))))))))))))
                      wal się!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka