Dodaj do ulubionych

Test prawdomówności

22.09.11, 17:23
W związku z tą wypowiedzią Kropki
cyt. I wyjasnienie. Klikanie nie działa automatycznie. Post pokazuje sie do skasowania po 3 klikach z róznych komputerów.
dokonalem dzisiaj testu, zgłosiłem jeden z watków wyznawców Wege z 3 różnych komputerów. Rzecz miała miejsce przed godziną 12:00. Wątek wisi do teraz i jak tu wierzyc w zapewnienia Moderacji?
Obserwuj wątek
    • angelfree Re: Test prawdomówności 22.09.11, 17:25
      Ja zgłosiłam wege, antymyśliwskie (choć myśliwych nie lubię, ale jest to typowy spam) i antypijackie.
      • angelfree Re: Test prawdomówności 22.09.11, 17:26
        I niektóre są już na Ośle.
        • ultimate.strike Re: Test prawdomówności 22.09.11, 17:32
          Ten, antymyśliwski, który zgłaszałem trzema klikami z różnych komputerów, a który jest kolejną wklejką poprzednich, wisi nadal i w żywe oczy śmieje się netykiecie. Aha, nie zauważyłem też, żeby wielokrotnie usuwany nick Niepijaczek jakiegokolwiek bana dostąpił.
          • ka_p_pa Re: Test prawdomówności 22.09.11, 17:34
            Też go klikałem.
    • ka_p_pa Re: Test prawdomówności 22.09.11, 17:27
      Wczoraj klikałem z dwóch różnych komputerów i różnych łączy i w końcu poznikały. Ale to nie jest automat, ktoś- moderator, musi być przy kompie i ręcznie usuwać wątki. Nie gorączkuj się.
      • ultimate.strike Re: Test prawdomówności 22.09.11, 17:33
        Domyślam się, że Moderator jest na forum w dni powszednie między 21:45 a 22:00, w soboty między 21:55 a 22:00, w niedziele ma wolne?
        • ka_p_pa Re: Test prawdomówności 22.09.11, 17:35
          Nie mam pojęcia.
        • angelfree Re: Test prawdomówności 22.09.11, 17:40
          To zależy, czyje posty usuwa.
    • bling.bling Re: Test prawdomówności 22.09.11, 17:54
      ja też koszowałem wiadomo które wątki. Czekamy na reakcję. W międzyczasie zawiesiłem swój tryb trollowy.

Ostatnio zauważyłem, że jestem zabanowany na forum religia pomimo, że NIGDY nie napisałem na nim ani JEDNEGO postu!!!
      Cenzura prewencyjna?
      • ka_p_pa Re: Test prawdomówności 22.09.11, 17:59
        Nie tylko. Nie napiszesz też nic na Nauce i czort wie jeszcze gdzie.
        • bling.bling Re: Test prawdomówności 22.09.11, 18:13
          rzeczywiście, nie da rady napisać na nauka, kraj, świat, historia, religia, publicystyka
          Dodam, że na większości z nich wcale nie bywam a jak już to nie trolluje. Ot polityka gazety
          • ka_p_pa Re: Test prawdomówności 22.09.11, 18:17
            Całkowity galimatias, bo ja mogę na Kraju:))) i na prywatnych, nie mogę na Religii, Nauce. Mogę tu, na FS gdzie (chyba?) kiedyś dostałem bana.
            • angelfree Re: Test prawdomówności 22.09.11, 18:34
              Ale tylko dzisiaj, czy na stałe?
              • ultimate.strike Re: Test prawdomówności 22.09.11, 18:36
                Ban na religii jest dożywotni.
                • angelfree Re: Test prawdomówności 22.09.11, 18:40
                  Nic strasznego, chyba, że zamierzałeś się nawrócić.
                  Nie mam bana nigdzie, więc się nie znam.
                  • ultimate.strike Re: Test prawdomówności 22.09.11, 18:46
                    Ja dopiero teraz bana doświadczyłem i jestem o jedno doświadczenie bardziej doświadczony. A co do nawracania, ja się już nawróciłem, zaufałem Dress Code'owi - Stworzycielowi Wszelkiego Profesjonalizmu (w tym zawodowych moderatorów, nie mylić ze społecznymi :) i muszę gdzieś głosić Słowo Dress Code'a. :)
                • bling.bling Re: Test prawdomówności 22.09.11, 18:42
                  ale ja nigdy nie pisałem na religii! word!
                  chciałem dziś "dyskutować" z chasydem (mg2005) ale mam bana. Za to truteń miligram spamuje dowolnie oba fora.
                  • ultimate.strike Re: Test prawdomówności 22.09.11, 18:47
                    Nick mg2005 na FR też jest zbanowany, probował pod innymi ale też go tam wycięli. Nie jestem pewny, czy Chasyd to mg2005, zbyt dlugo się na FR utrzymał. :)
                    • kieprze_paczynskich Re: Test prawdomówności 22.09.11, 18:55
                      ultimate.strike napisał:

> Nick mg2005 na FR też jest zbanowany, probował pod innymi ale też go tam wycięl
                      > i. Nie jestem pewny, czy Chasyd to mg2005, zbyt dlugo się na FR utrzymał. :)

On ci jest, z pewnością.
              • kieprze_paczynskich Re: Test prawdomówności 22.09.11, 18:54
                angelfree napisała:

> Ale tylko dzisiaj, czy na stałe?
                Na stałe. Nie mogłem też czas temu jakiś nic napisać tu jako gość, bez logowania i to z żadnego z komputerów, na których się kiedykolwiek logowałem. Pomagała zmiana przeglądarki, ale tylko do czasu zalogowania. Banują IP, i to cały pewien zakres, bo mam łącze GPRS z IP dynamicznym, i też było zbanowane. A może coś w ciasteczkach? Nie znam się na tym. Jako gość pisałem przez proxy.
                • bling.bling Re: Test prawdomówności 22.09.11, 19:28
                  podrzucają ciasteczka. Delikwent zabanowany na loginie dostaje zatrute ciasteczko. Wystarczy usunąć -bardzo łatwe w Operze czy chromie
                  • kieprze_paczynskich Re: Test prawdomówności 22.09.11, 20:18
                    bling.bling napisał:

> podrzucają ciasteczka. Delikwent zabanowany na loginie dostaje zatrute ciastecz
                    > ko. Wystarczy usunąć -bardzo łatwe w Operze czy chromie

Wyczyściłem ciasteczka a ban nadal jest.
                    • bling.bling Re: Test prawdomówności 22.09.11, 20:44
                      wyloguj się z zabanowanego loginu. Zamknij przeglądarkę. Otwórz ponownie. Wejdź tam gdzie usuwasz ciasteczka -najlepiej tylko dla domeny gazeta.pl -nie musisz usuwać wszystkich ciasteczek dla wszystkich domen. Usuń je. Wejdź na forum -ban dla niezalogowanego gościa znika.
                      • Gość: ka_p_pa Re: Test prawdomówności IP: *.lukman.pl 22.09.11, 20:55
                        bling.bling napisał:

> wyloguj się z zabanowanego loginu. Zamknij przeglądarkę. Otwórz ponownie. Wejdź
                        > tam gdzie usuwasz ciasteczka -najlepiej tylko dla domeny gazeta.pl -nie musisz
                        > usuwać wszystkich ciasteczek dla wszystkich domen. Usuń je. Wejdź na forum -ba
                        > n dla niezalogowanego gościa znika.

Z tym nie ma problemów. Chodzi o to, że muszę się zalogować, by coś napisać. I mam komunikat, że w związku z łamaniem blabla, nie możesz...
                        • bling.bling Re: Test prawdomówności 22.09.11, 21:19
                          bo niektóre fora nie pozwalają na postowanie gościom albo na zakładanie wątków. Na FS musisz być zalogowany by założyć wątek ale postować możesz jako gość. Nie wszystkie fora tak mają
                          • Gość: ka_p_pa Re: Test prawdomówności IP: *.lukman.pl 22.09.11, 21:26
                            bling.bling napisał:

> bo niektóre fora nie pozwalają na postowanie gościom albo na zakładanie wątków.
                            > Na FS musisz być zalogowany by założyć wątek ale postować możesz jako gość. Ni
                            > e wszystkie fora tak mają

To wiem. Niektóre, ale nie gazety, nie pozwalają nawet czytać zbanowanym. U mnie jest jeszcze inna sztuczka- mam zbanowane stare, jednorazowe nicki. A obecnie inne IP niż wtedy, gdy je zakładałem. I też są zbanowane, choć na nich nie rozrabiałem.
                            • Gość: rol Re: Test prawdomówności IP: 62.244.139.* 22.09.11, 21:38
                              To działa w ten sposób, że jak masz jednego nicka zabanowanego, to w momencie, kiedy próbujesz się na niego zalogować, automatycznie banują się wszystkie pozostaje nicki, które pozakładałeś z tego samego komputera lub na które się kiedykolwiek logowałeś z tego samego komputera. Tak więc po usunięcie ciasteczek (najlepiej jakimś programem, np. CCleaner) należy założyć nowe konto i nie próbować logować się na którekolwiek z zabanowanych kont, bo wtedy to nowe też się zabanuje. W ten sposób można pisac np. na forum Kraj, nawet mimo dostawania codziennie nowego bana za zasługi w dziedzinie trollingu i spamingu.
                              • Gość: ka_p_pa Re: Test prawdomówności IP: *.lukman.pl 22.09.11, 21:40
                                Dzięki.
                                • Gość: rol Re: Test prawdomówności IP: 62.244.139.* 22.09.11, 21:56
                                  A brzydkie wyrazy można wpisywać w ten sposób, że zamiast polskich liter wstawia się rosyjskie.
                                  Z filterm: pie...
                                  Po obejściu filtra: рiеrdolę

Działa dla tych wyrazów, w których da się zastąpić polskie litery ruskimi bukwami.
                                  • dritte_dame Chapeau bas ! ;)) 22.09.11, 23:02
                                    Składam szczere wyrazy podziwu i uznania dla Twej wiedzy cukierniczo-typograficznej ;)))))))

Gość portalu: rol napisał(a):

> A brzydkie wyrazy można wpisywać w ten sposób, że ...
          • kieprze_paczynskich Re: Test prawdomówności 22.09.11, 18:22
            Tak samo mam z tym starym nickiem, choć nie piszę pod nim od Smoleńska.
      • easz Re: Test prawdomówności 08.10.11, 20:14
        bling.bling napisał:

> Ostatnio zauważyłem, że jestem zabanowany na forum religia pomimo, że NIGDY nie
        > napisałem na nim ani JEDNEGO postu!!!
        > Cenzura prewencyjna?

Raczej tak działa rykoszet moderacyjny - kara za pisanie w wątkach założonych lub rozwijanych przez trole. Gdzieś tu jest wyjaśnione jak ogólnie to działa - na pewne fora są zakładane jakby dodatkowe zabezpieczenia odgórne plus liczy się cała pula złapanych punktów karnych, a te zdobywasz nie tylko za własne przewiny troliczopodobne, ale za wylot w kosmos razem z trolem też. Tak przynajmniej sądzę, że jest. W sumie teoretycznie to dobre.
    • bling.bling oto niech będzie trolling giwi 22.09.11, 19:34
      tak troluje naczalstwo
      forum.gazeta.pl/forum/w,299,129095838,,Mecenas_Roman_Giertych_o_forum_agorowym.html?v=2
    • kropka Re: Test prawdomówności 22.09.11, 19:34
      żaden moderator, nawet zawodowy, nie siedzi na forum 24/7.
      Jestem moderatorem społecznym i np dziś znacznie ważniejsza była dla mnie papryka konserwowa niz forum. Jutro będe robić sliwki w occie, więc tez wejdę na forum dopiero wieczorem. Jesli ktoś chce natychmiastowego usunięcia spamu, proszę wysłać link mailem na forum@agora.pl.
      Szczegółowy plan moich zajęć na najbliższe dni mogę przesłać mailem, jesli kogos bardzo, ale to bardzo interesuje.
      • angelfree Re: Test prawdomówności 22.09.11, 19:37
        Wyślij trochę tych marynowanych śliwek, to pogadamy.
      • Gość: rol Re: Test prawdomówności IP: 62.244.139.* 22.09.11, 19:37
        > Szczegółowy plan moich zajęć na najbliższe dni mogę przesłać mailem, jesli kogo
        > s bardzo, ale to bardzo interesuje.

Kocham Cię.
        • bling.bling Re: Test prawdomówności 22.09.11, 19:39
          Gość portalu: rol napisał(a):

> > Szczegółowy plan moich zajęć na najbliższe dni mogę przesłać mailem, jesl
          > i kogo
          > > s bardzo, ale to bardzo interesuje.
          >
          > Kocham Cię.

lizus
          • Gość: rol Re: Test prawdomówności IP: 62.244.139.* 22.09.11, 19:40
            Me uczucie wybucha płomieniem za każdym razem, kiedy wchodzę na to forum.
            • bling.bling Re: Test prawdomówności 22.09.11, 19:50
              jak będziesz tak wchodził i wychodził to wybuchniesz czym innym z tej miłości osobniczej do barakowej.
              Może to wynik syndromu sztokholmskiego?
        • kropka Re: Test prawdomówności 22.09.11, 19:53
          co sie dzieje?! Ty mnie kochasz, na f.Świat proponują mi kolację ze śniadaniem i szampanem na plazy!... Takie kochliwości to wiosną przecież, a nie jesienią!
          Zacznę chyba wierzyć w zmiany klimatyczne
      • imponeross Jak odwolac cie z funkcji moderatora? 22.09.11, 19:47
        kropka napisała:

> żaden moderator, nawet zawodowy, nie siedzi na forum 24/7.
        > Jestem moderatorem społecznym i np dziś znacznie ważniejsza była dla mnie papry
        > ka konserwowa niz forum. Jutro będe robić sliwki w occie, więc tez wejdę na for
        > um dopiero wieczorem. Jesli ktoś chce natychmiastowego usunięcia spamu, proszę
        > wysłać link mailem na forum@agora.pl.
        > Szczegółowy plan moich zajęć na najbliższe dni mogę przesłać mailem, jesli kogo

W takim razie szczerze przyznajesz, ze nie radzisz sobie z funkcja moderatora. Jak mozna odwolac cie z tej funkcji? Gdzie to sie zglasza?
        • kropka Re: Jak odwolac cie z funkcji moderatora? 22.09.11, 19:55
          forum@agora.pl
        • kicior99 Re: Jak odwolac cie z funkcji moderatora? 23.09.11, 01:29
          AS nie ma sobie "radzić z forum". On ma pełnić rolę pomocniczą w stosunku do moderatorów i adminów zawodowych. Nikt jej nie odwoła, przestań śnić. Osobiście uważam, że to dobrze.
          • kicior99 Re: Jak odwolac cie z funkcji moderatora? 23.09.11, 01:31
            Jeszcze BTW - sam jestem adminem w dość newralgicznym miejscu polskiego netu (dokładniej na Wikipedii) i z doświadczenia wiem, że dwóch - trzech adminów na jedno takie miejsce to minimum. Przydałoby się więcej zawodowców. A AS-om gratulacje.
            • siwa Nie do końca masz rację 23.09.11, 09:05
              Przydałoby się więcej "społecznych", którzy znają specyfikę forum i ludzi. Uważam, że jeden aes na duże forum, to mało. Zawodowców jest ilość wystarczająca, bo ich zadaniem jest reagowanie na zgłoszenia. Tak ma być, to się sprawdza i nawet Giertych nas pochwalił ;)
              Wiki ma trochę inną specyfikę. Jeśli na forum ktoś pisze o uchyniętym dziecku albo o konieczności wiązania kokardki nad wózkiem, celem zapobieżenia urokom, to ja mogę tylko z radością to poczytać.
              Jakbym zobaczyła takie rady w Wiki, która mieni się być encyklopedią, to bym zzieleniała.

Mieliśmy np. problemy z wycinaniem postów w których radzono, żeby rada nie operować, nie stosować chemioterapii, tylko udac się na leczenie do zielarza w Patagonii, który ma spektakularne (choć nigdzie nie udokumentowane) wyniki.
              Chlasnęłam te bzdety jako naganne moralnie i społecznie niewłaściwe [5].
              • yoma Re: Nie do końca masz rację 23.09.11, 14:46
                Internal server error. Co to jest uchynięte? Z ciekawości pytam...
              • wariant_b Re: Nie do końca masz rację 23.09.11, 15:36
                siwa napisała:
                > Przydałoby się więcej "społecznych", którzy znają specyfikę forum i ludzi.

Po co więcej "społecznych" skoro można rozbudować funkcjonalność kosza?
                W moderacji chodzi o to, żeby była szybka i skuteczna.

> Zawodowców jest ilość wystarczająca, bo ich zadaniem jest reagowanie na zgłoszenia.

Czasy reakcji raczej nie powalają. A jeśli decyzje nie są szybkie, to potem robi się
                głupio, kiedy ktoś usuwa całą gałązkę w wątku, który wisi od tygodnia lub przenosi
                na osła wątki z kilkudziesięcioma wpisami.

> Tak ma być, to się sprawdza ...

Optyka użytkownika jest diametralnie różna. To się najczęściej nie sprawdza.
                Jest chaos i czeski film - nikt nie wie, co jest grane i nie potrafi przewidzieć
                reakcji moderatorów i administracji zawodowej. Trolle grasują w najlepsze,
                a poważni użytkownicy zniechęcają się i odchodzą. Chyba, że tak właśnie ma być.
              • kicior99 Re: Nie do końca masz rację 24.09.11, 15:15
                Siwa, takie "uchynięte dzieci" na wikipedii to i Ty możesz poprawiać a świat będzie Ci tylko wdzięczny (niezależnie od koloru, który obierzesz). Ale masz rację, zupełnie inny świat, zupełnie inne wymagania. Mniej walki z trollami, bardziej z wandalami, błędami technicznymi i zwykłą niewiedzą ludzką, choć okazywaną w dobrej wierze. Nadto trzeba opanować dość skomplikowany aparat techniczny. Dlatego jest nas o wiele więcej (czynnych adminów ma wikipedia ok 80, ogólnie ok 170) i mamy nieco inny zakres praw. Np. tutaj admin widzi IP logujących, na wikipedii nie (widzą go tylko tzw. check userzy). Poza tym mamy narzucony o wiele większy rygoryzm - tak pół żartem pół serio, gdybym miał przykładać miarę wiki do tego forum musiałbym wywalić jakieś 40 procent postów :) Pzdr.
                • kicior99 PS 24.09.11, 15:26
                  Różnic jest więcej - nam właściciel serwerów nie zapewnia zawodowych adminów, wszystko musimy robić sami, a kto ma czas na siedzenie dziennie na wikipedii ponad godzinę? Na forum wpadniesz na kilka minut i ogarniesz sytuację, tam jest to niemożliwe, bo artykułów mamy ponad 800 000, jest czego chronić nawet bez zajmowania się trollowaniem i wojnami edycyjnymi. Dlatego mamy łatwiejszy dostęp do blokowania użytkowników. A w ogóle to gratuluję opinii Giertycha, jest jak najbardziej zasłużona - i nie usiądźcie na laurach :)
      • wuzet21 Re: Test prawdomówności 24.09.11, 15:07
        kropka napisała:

Jutro będe robić sliwki w occie, więc tez wejdę na for
        > um dopiero wieczorem. Jesli ktoś chce natychmiastowego usunięcia spamu, proszę
        > wysłać link mailem na forum@agora.pl.

Mnie bardzo, ale to bardzo interesują te śliwki w occie... mogłabyś kilka ?
    • rata.sofisticada Re: Test prawdomówności 22.09.11, 21:33
      Szanowni koledzy i kolezanki, zapytam was prosto, po leninowsku, bez oszolomskiej kazuistyki: coscie sie tak dopie... do wegetarian? Watki zakladane przez wegetarian z reguly sa ciekawe i poparte statystykami czy badaniami naukowymi. W nagorszym razie zacytowany jest jakis zasluzony dla ludzkosci umysl. Poza tym watki o wegetarianizmie sa na znacznie wyzszym poziomie niz te o religii, gejach, polityce, antysemityzmie itd.
      • ultimate.strike Re: Test prawdomówności 22.09.11, 21:38
        Popieranie głodzenia dzieci przy pomocy diety narzucanej przez Wegana jest sprzeczne z ideami lewicy. Poza tym żaden szanujacy się lewicowiec nie będzie popierał guseł i innych pierwotnych kultówe, takich jak kult okrutnego bóstwa, Wegana.
    • migreniasta Test solidarności 22.09.11, 21:35
      Wygląda na to,że jest to jednak NASZE FORUM.Wyszło na nasze. Administracja została przyparta do muru i zmotywowana do pracy.
      I kropkowe przetwory okazały się mniej ważne niż porządek na FORUM.
      Widać,że ktoś tu zaczął zamiatać pod nasze dyktando. Dziękuję wszystkim,którzy mają w tym swój udział. Spójrzcie-weganie z cicha chrupią marchewkę dzirżąc ją w obu dłoniach,tak by ich nie świerzbiło do klawiatury....
      • matylda1001 Re: Test solidarności 22.09.11, 21:41
        Kropeczko, jesteś tam jeszcze? Właśnie sobie trochę poklikałam w kosz:)
        • migreniasta Re: Test solidarności 22.09.11, 21:44
          Uszczkniesz rąbka tajemnicy co rekomendowałaś do kosza?
          • matylda1001 Re: Test solidarności 22.09.11, 21:58
            Spis myśliwych polskich i krowie zalety. Chyba pomogło, bo już posprzątane:)
            • enfitta Re: Test solidarności 23.09.11, 01:42
              A ja uczczę światowy dzień wegetarian z marchewką w doopie. I przy schabowym.
        • ultimate.strike Re: Test solidarności 22.09.11, 21:48
          Też sobie poklikałem ale Kropka chyba już śpi. Przyjdzie jutro około 21 i część z wyklikanego spamu usunie.
          • migreniasta Re: Test solidarności 22.09.11, 21:56
            Pocieszającym jest fakt,że możemy czuć się tu jak u siebie.
            Obawiałam sie ,że dojdzie do niepotrzebnych pyskówek i podziałów. Na szczęście do niczego takiego nie doszło.
            • voxave Re: Test solidarności 23.09.11, 04:02
              Wyglada na to,że zgodnie klikamy w czerwonego kapturka :)
              • narfi Re: Test solidarności 23.09.11, 05:15
                Ciezko mnie zaliczyc do regularnych uzytkownikow,ale mimo ,ze wiele nie pisze, czesto tu zagladam i tez jestem przyjemnie zaskoczony solidarnoscia forumowiczow i uczciwa reakcja administracji .
                ...a co do akcji klikania w kosz tez mam swoj udzial:)
                • voxave Re: Test solidarności 28.09.11, 08:26
                  Karolu----kocham cie :)
    • siwa Re: Test prawdomówności 23.09.11, 08:56
      ultimate.strike napisał:

> cyt. I wyjasnienie. Klikanie nie działa automatycznie. Post pokazuje sie do
      > skasowania po 3 klikach z róznych komputerów.

> dokonalem dzisiaj testu, zgłosiłem jeden z watków wyznawców Wege z 3 różnych ko
      > mputerów. Rzecz miała miejsce przed godziną 12:00. Wątek wisi do teraz i jak tu
      > wierzyc w zapewnienia Moderacji?

Klikanie nie jest automatyczne. To, że Ty, z trzech komputerów, uznałeś, że wpis powinien być skasowany, nie oznacza, że dyżurny podzieli Twoje zdanie, tylko, że zgłoszenie do niego dotrze.
      Wegespamerów tniemy, ale jeśli piszą z sensem (zdarza im się), albo ktoś podejmie z nimi dyskusję (zdarza się znacznie częściej), to już nie zawsze.
    • rosapulchra-0 Re: Test prawdomówności 26.09.11, 10:07
      A to nie jest tak, że muszą być trzy różne adresy IP, a nie trzy różne komputery z jednego adresu IP?
      • siwa Re: Test prawdomówności 26.09.11, 13:22
        Powiedzmy, że ma być tak, żeby jedna osoba nie dała rady wyklikać za łatwo antagonisty.
        • rosapulchra-0 Re: Test prawdomówności 26.09.11, 13:57
          I słusznie. Co jednak nie zmienia faktu, że można uprosić popleczników i antagonista zostanie wyklikany ;)
          • marrant Re: Test prawdomówności 27.09.11, 11:22
            I zweryfikowany przez moderatora.

Odnośnie banów - moderator sprawdza posty, a nie użytkowników. Jeżeli użytkownik spamuje do tego stopnia, że zasłużył na bana - forum@agora.pl z loginem i przykładowymi linkami do jego spamu.
            • rosapulchra-0 Re: Test prawdomówności 28.09.11, 02:30
              Raczej chodziło mi o to, że widziałam na innych forach, gdzie uczestnicy tych innych for są proszeni o zgłoszenie wypowiedzi osoby nielubianej przez proszącego. Oczywiście mam na myśli konfliktowe akcje. I wtedy dochodzi do takiej sytuacji, gdzie ludzie nieuczestniczący zupełnie w dyskusji wyklikują kosz celem zbanowania niechcianej wypowiedzi wskazanej w konkretnym linku.
              • siwa Re: Test prawdomówności 28.09.11, 10:38
                To nie jest automat.
                Ok, znajdziemy w maszynie post wyklikany przez kilka(naście) osób, przeczytamy go i jeśli będzie "niewinny" to wyzerujemy zgłoszenie.
                Dodatkowo łatwo namierzyć anta- i protagonistów, a wyjątkowo nie lubimy jak ktoś w imię prywatnych wojenek dokłada nam pracy.
                A już na pewno automatycznie nikt się nie banuje w takich sytuacjach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka