Dodaj do ulubionych

trolowanie na forum Religia

13.12.11, 05:42
Nie podoba mi się gdy ktoś dokonuje wpisu na wątkach forum Religia w celu ośmieszania założyciela wątku a nie w celach dyskusji.
Może przecież wyrazić swoją opinię życzliwie lub zamilczeć .
definicja za Wikipedią:
Trollowanie (trolling) – antyspołeczne zachowanie charakterystyczne dla forów dyskusyjnych i innych miejsc w Internecie, w których prowadzi się dyskusje. Osoby uprawiające trollowanie nazywane są trollami.
Trollowanie polega na zamierzonym wpływaniu na innych użytkowników w celu ich ośmieszenia lub obrażenia (czego następstwem jest wywołanie kłótni) poprzez wysyłanie napastliwych, kontrowersyjnych, często nieprawdziwych przekazów czy też poprzez stosowanie różnego typu zabiegów erystycznych.
Jeśli ktoś chce być trolem, to jest tyle innych for dyskusyjnych, że nie musi tego robić tutaj.
Trolowanie to wynik braku wychowania a szczególnie braku religijnego wychowania
Obserwuj wątek
    • nehsa Re: trolowanie na forum Religia 13.12.11, 06:30
      Funkcjonowanie KAŻDEJ RELIGII, jest niemożliwym do zaprzeczenia świadectwem, dowodem sprzeniewierzenia się Nauce Ojca, tak przez kapłanów, jak i ogłupionych wyznawców.

A współcześnie, każda religia monoteistyczna jest religią bałwochwalczą, bo nie ma jednego Boga, bo wykluczone jest Jednobóstwo.
      Zatem forum RELIGIA, mogłoby się bez obrazy kogokolwiek zwać: Bałwochwalstwo.
      • voxave Re: trolowanie na forum Religia 13.12.11, 08:16
        Funkcjonowanie na forum wpisów ośmieszajacych wszelkie religie jest na miejscu, bo ktos musi miec rozsadek aby powiedzieć rozbujanym wyobraźniom---stop, o czym ty konfabulujesz o rzeczach które nie istnieja a mieszczą sie tylko w chorej wyobraźni
        Niech nikt ,kto przypadkiem zajrzy na to forum, nie ma watpliwości,że to nie dzieje sie naprawdę,
        to kolejna sekta urządza na ciebie zasadzke.
        Tacy jak ja trzymaja chore mózgi w szachu.I tak powinno być.
        • nehsa Re: trolowanie na forum Religia 13.12.11, 09:42
          Jeżeli Twój post Voxiu ma być sygnałem Twojego zniewolenia ATEIZMEM, to to jesteś ateistyczna Isaura.
          • voxave Re: trolowanie na forum Religia 13.12.11, 13:08
            Nehsiu---sama jestem sobie bogami,steram,.żaglami i okretami......wolna jak dzik w lesie :)pozdrawiam bardzo serdecznie wszelkiej maści niewolników.
            • grgkh Re: trolowanie na forum Religia 13.12.11, 14:40
              I do tego dodam, że PRYWATNE poglądy uczestnika forum są nieistotne wobec wyrażanych przez niego opinii - nieistotne powinny być dla czytających te opinie.

Światopogląd jest prywatny i nie determinuje sensu opinii.

Na tej zasadzie ktoś wierzący może być krytyczny wobec jakiegoś elementu religii swojej lub obcej. Dyskutujemy w strefie wymiany poglądów, przedstawiamy swoje, słuchamy innych, rozważamy DLA SIEBIE "za" i "przeciw". Choć powinniśmy się posługiwać logiką, racjonalizmem w myśleniu, czasem każdemu może ich zabraknąć.

Nie należy traktować forum jako miejsca, gdzie trzeba koniecznie wygrać. Uczmy się od innych i im przekazujmy naszą wiedzę. Reszta odbywa się w zaciszu naszych umysłów. I dlatego trzeba bronić forów przed zagarnięciem ich przez pewne idee tylko dla siebie; przed zakrzykiwaniem rozmówców, oczernianiem ich, panoszeniem się fałszu, erystycznym sztuczkom itp.

Istnienie trollizmu ma drugie dno - istnieje on między innymi dlatego, bo są ludzie, którzy są jego słuchaczami, którzy dają sobą w ten sposób manipulować i w ten sposób pozwalają trollom dawać poczucie władzy nad innymi.
              • voxave Re: trolowanie na forum Religia 13.12.11, 15:16
                Grg-----co to za pomieszanie z poplątaniem---ja wyrażam jasno swój pogląd ---ludzie wymyslili duzo bogow wiec uważam że kazdy może wymyslić swojego boga ----a jesli tak, to wynik jest prosty-----bogow nie ma ---istnieja w naszej teskonocie i wyobrażni bo tak nam sie lepiej zyje.
                I mam prawo wyrazic swoja opinie na forum.
                A jak boga nie ma, to po co opowiadac o tyma jaka ewangelia kto napisal jaki numer rozdziału itd. poniwaz sa to rozważania o krasnoludkach
                Skąd wiem że religia to jedno wielkie klamstwo.
                Postepowania zgodnego z przykazaniami nie przestrzegaja urzędnicy kościelni i to od dolu do góry.
                Więć myślę,że jak tak im zależy na dostatnim zyciu tu na ziemi tak sie bawią tak nadymaja tak obżeraja i.tak maja owieczki w nosie---znaczy sie nie wierza w tego boga i tu na ziemi chcą sobie za nasze pieniadze raj urządzić---co czynia ze skutkiem pozytywnym od setek lat.
                I to chce naiwnym ludkom uzmysłowić--uciekajcie od wszystkich fałszywych prorokow, badźcie wolni,używaajcie swoich mózgów.:)
        • spin0za Re: trolowanie na forum Religia 13.12.11, 10:47
          voxave napisała:

> Funkcjonowanie na forum wpisów ośmieszajacych wszelkie religie jest na miejscu,
          > bo ktos musi miec rozsadek aby powiedzieć rozbujanym wyobraźniom---stop, o czy
          > m ty konfabulujesz o rzeczach które nie istnieja a mieszczą sie tylko w chorej
          > wyobraźni

Dlaczego ośmieszasz religie? To jest arogancja, albowiem nie można udowodnić nieistnienia Boga osobowego.
          Boga dotykam codziennie, bo jest tożsamy z materią.

> Niech nikt ,kto przypadkiem zajrzy na to forum, nie ma watpliwości,że to nie dz
          > ieje sie naprawdę,
          > to kolejna sekta urządza na ciebie zasadzke.
          > Tacy jak ja trzymaja chore mózgi w szachu.I tak powinno być.

To jest chamski, wojujący ateizm, rodem z sowieckiej komuny. Niczym nie różni się od
          wypraw krzyżowych i palenia czarownic na stosach.
          • ultimate.strike Re: trolowanie na forum Religia 13.12.11, 11:13
            > Dlaczego ośmieszasz religie? To jest arogancja, albowiem nie można udowodnić ni
            > eistnienia Boga osobowego.

Zależy którego. Z chrześcijańskim nie było problemów, ma wewnętrznie sprzeczną definicję. Jeszcze łatwiej poszło np. z bogami olimpijskimi (wystarczy brak ich bytności w ich rzekomej siedzibie), bogami gromowładnymi, bogami wulkanów (wystarczyło poznać mechanizmy tych zjawisk). Więcej, każdy Boski Stwórca obarczony jest sprzecznością wewnętrzną - założenie, że świat wymagał kreacji, a Stwórca już nie jest nieuprawnione (chyba, że właśnie podasz uzasadnienie tego założenia?).

> To jest chamski, wojujący ateizm, rodem z sowieckiej komuny.

Nie, to odpowiedź na chamskie religianctwo.
          • kontik_71 Re: trolowanie na forum Religia 13.12.11, 11:19
            Placzesz pojecia.. religia nie ma nic wspolnego z wiara wiec calkiem spokojnie moze byc poddawana krytyce. Z tego co widze to nikt tutaj nie odnosi sie do wiry jako takiej, ktora tez jest osobista sprawa kazdefo czlowieka. Religia to tylko i wylacznie zbior przepisow stworzonych przez ludzi..

To jest chamski, wojujący ateizm, rodem z sowieckiej komuny. Niczym nie różni się od wypraw krzyżowych i palenia czarownic na stosach.

Czyli co? KK moze byc chamski i arogancki (co sam wlasnie potwierdziles) ale innym juz nie wolno?

• voxave Re: trolowanie na forum Religia 13.12.11, 13:13
            Tak jest---wojujący sprzeciw ,wobec zawlaszczania przez chorych cfaniakow świadomościa innych.
            A co to maja do tego przebrzmiale światopoglądy ---jest to wolnośc indywidualna i z niej sie cieszę.
            Tak ludzie mówia,że dotykaja boga--w szczególnych okolicznościach.....he,he :)
            Pozdrawiam niewolnikow.
            • spin0za Re: trolowanie na forum Religia 13.12.11, 13:28
              Świadomością ateistów zawładnął ksiądz prof. Richard Dawkins. Niczym się nie różni od księdza Rydzyka. Ateiści używają "argumentów" swego guru i wierzą w krasnale/trolle zwane Memami. Ataki Dawkinsa na wierzących są identyczne jak kazania ks. Natanka.
              Tylko, że biedak Dawkins sam się pogubił. Nie wie na ile jego poglądy mogą być prawdziwe, coś między 99 a 49%. www.youtube.com/watch?v=Q74FjHxX0eI&feature=related
              • voxave Re: trolowanie na forum Religia 13.12.11, 14:12
                N wierm co to za rysiek i nie obchodzi mnie jego wizja świata---w nosie mam jakiekolwiek poglady.
                Pozdrawiam niewolników czegokolwiek .
              • ultimate.strike Re: trolowanie na forum Religia 14.12.11, 10:52
                > Świadomością ateistów zawładnął ksiądz prof. Richard Dawkins.

A to ciekawe. Przez wiele lat byłem ateistą i nic takiego u siebie nie zauważyłem. Przyznam się nawet, że nie czytałem jego dzieł, jedynie krótkie fragmenty linkowane w Necie przez teistów.

> Ateiści używają "argumentów" swego guru i wierzą w kra
                > snale/trolle zwane Memami.

O których ateistów chodzi? Mógłbyś wskazać te argumenty za pomocą linków do stosownych wypowiedzi forumowych?
          • k_a_p_p_a Re: trolowanie na forum Religia 13.12.11, 13:18
            > Dlaczego ośmieszasz religie?

Nie ośmieszam. Są śmieszne same w sobie.

>To jest arogancja, albowiem nie można udowodnić nieistnienia Boga osobowego.

Boga? A co to takiego?

> Boga dotykam codziennie, bo jest tożsamy z materią.

Śmiało, udowodnij.
            • spin0za Re: trolowanie na forum Religia 13.12.11, 13:36
              Odpowiadałem Voxave, nie Tobie, więc nie wiem czemu za nią odpowiadasz.
              Ateizm jest tak samo smieszny jak religie. A guru ateistów Dawkins, to wypisz wymaluj Rydzyk.

Nie zamierzam udowadniać istnienia boga osobowego, bo nie można tego udowodnić, tak samo jak nie można udowodnić niego nieistnienia.
              Udowodnij, że istnieje materia.
              • pocoo Re: trolowanie na forum Religia 13.12.11, 14:14
                spin0za napisał:

> Odpowiadałem Voxave, nie Tobie, więc nie wiem czemu za nią odpowiadasz.
                > Ateizm jest tak samo smieszny jak religie. A guru ateistów Dawkins, to wypisz w
                > ymaluj Rydzyk.

Czy to jest forum dyskusyjne? A może się mylę?Każda wypowiedź jest jawna dla ogólu dyskutujących i każdy moze zabrać głos.
                Nie interesuje mnie żaden guru oprócz mnie samej dla siebie.Wyluzuj zatem.

> Udowodnij, że istnieje materia.

Co to za pytanie?Z kogo robisz głupka? Wierz w co chcesz ale ja nie muszę podzielać twojego zdania.
              • voxave Re: trolowanie na forum Religia 13.12.11, 14:14
                Spino-----to o co właściwie ci chodzi----nie podpieraj sie cudzymi wymyslami tylko powiedz od siebie jak ty rozumiesz i widzisz ten nasz duchowy świat--może mi sie spodoba :)
              • k_a_p_p_a Re: trolowanie na forum Religia 13.12.11, 14:45
                spin0za napisał:

> Odpowiadałem Voxave, nie Tobie, więc nie wiem czemu za nią odpowiadasz.

Zadając pytanie na forum publicznym zwracasz się do wszystkich potencjalnych czytelników.

> Ateizm jest tak samo smieszny jak religie.
                To prywatna opinia obarczona subiektywizmem. Każdy ma inne poczucie humoru.

>
                > Nie zamierzam udowadniać istnienia boga osobowego,

Boga, czyli kogo? czego?

>bo nie można tego udowodnić,

> tak samo jak nie można udowodnić niego nieistnienia.
                > Udowodnij, że istnieje materia.

Postulujesz konieczność udowodnienia istnienia materii do udowodnienia istnienia boga? Dziwnymi ścieżkami kroczy ludzka myśl.
                • voxave Re: trolowanie na forum Religia 13.12.11, 15:36
                  ----Vacia-----zachowuje sie typowo jak rasowy katolik---kazdemu zatka buzie i nie wolno miec innego zdania niz Vacia.Co za brak tolerancji--ale czego ja sie po katolikach mama spodziewać, pogardzaja SJ mialcząc za ich plecami, Zydow posadzaja o zjadanie dzieci----co za pajace.
                  Pozdrawiam niewolnikow religijnych.
                  • vacia Re: trolowanie na forum Religia 14.12.11, 06:37
                    voxave napisała:

> ----Vacia-----zachowuje sie typowo jak rasowy katolik---kazdemu zatka buzie i n
                    > ie wolno miec innego zdania niz Vacia.Co za brak tolerancji--

voxave
                    Pisząc kłamstwa na mój temat sama kompromitujesz swoje poglądy, uprawiasz trolizm, może nie potrafisz pisać nie trolując? Spróbuj nikogo nie obrażąć i nie kłamać, z czasem będzie to coraz łatwiejsze i przyjemne.
                    • voxave Re: trolowanie na forum Religia 14.12.11, 07:05
                      Vacia-----to nie sa klamstwa to twoje niemądre rozważania---mnie tam rybka możesz sobie wierzyc w krasnoludki ale nieświadomych zagladajacych na to forum trzeba uświadomic i niektórzy z nas to robią.
                      Baw sie dobrze niewolniku wiary w cieple prądy zatokowe :)
                    • pocoo Re: trolowanie na forum Religia 14.12.11, 10:31
                      vacia napisała:

> voxave napisała:
                      >
                      > > ----Vacia-----zachowuje sie typowo jak rasowy katolik---kazdemu zatka buz
                      > ie i n
                      > > ie wolno miec innego zdania niz Vacia.Co za brak tolerancji--
                      >
                      > voxave
                      > Pisząc kłamstwa na mój temat sama kompromitujesz swoje poglądy, uprawiasz troli
                      > zm, może nie potrafisz pisać nie trolując? Spróbuj nikogo nie obrażąć i nie kł
                      > amać, z czasem będzie to coraz łatwiejsze i przyjemne.

PISZESZ VACIA PRAWDĘ?
                      Wg tego co napisano w BIBLII,Adwentyści DS głoszą,że kiedy Jezus z zastępami aniołow przyjdzie powtórnie na ziemię to zabierze żywych zbawionych i zmartwychwstałych do nieba(do góry) gdzie będzie raj.Po 1000 latach ,kiedy ziemia sama się oczyści to wrócą na ziemię.
                      Prawda to,czy kłamstwo?
                      Czekam na rzeczową odpowiedź.
                      • voxave Re: trolowanie na forum Religia 16.12.11, 03:55
                        Pocoo----nie doczekasz się odpowiedzi.
    • marrant Re: trolowanie na forum Religia 16.12.11, 11:39
      "Trolowanie to wynik braku wychowania a szczególnie braku religijnego wychowania"

Cudowne:)
      • voxave Re: trolowanie na forum Religia 18.12.11, 01:06
        To mnie położyło----religijny troll, inaczej myślących nazywa trolami :)to jest tolerancja pierwszej wody.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka