stef63 04.01.12, 17:19 Dlaczego jak loguję się np. na forum oszczędzamy, mój nick jest widzialny na innym forum np. e-mama, na którym nie mam zamiaru się logowac, i nie chcę aby był widzialny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stef63 Re: widzialny nick 04.01.12, 17:22 Chcę, aby mój nick był widzialny tylko na tym forum, na którym się zalogowałam, a nie na wszystkich forach gazety.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
giwi Re: widzialny nick 04.01.12, 18:39 Nie ma możliwości indywidualnego ustawiania widoczności na pojedynczych forach. Jedno logowanie dotyczy całego Forum. Jesli nie chcesz być widoczna na e-mamie, którą chcesz podglądać z ukrycia, wyloguj się. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: widzialny nick 04.01.12, 18:56 Albo wyłącz widoczność na wszystkich forach. Odpowiedz Link Zgłoś
stef63 Re: widzialny nick 04.01.12, 19:26 bartoszcze napisał: > Albo wyłącz widoczność na wszystkich forach. Wielkie dzięki. Wyłączyłam i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
bialorzytko Re: widzialny nick 04.01.12, 19:26 Albo załóż sobie oddzielny nick na każde forum i imię twoje niech bedzie Legion :) Odpowiedz Link Zgłoś
stef63 Re: widzialny nick 04.01.12, 19:45 bialorzytko napisał: > Albo załóż sobie oddzielny nick na każde forum i imię twoje niech bedzie Legion Skorzystałam z rady bartoszcze i to jest to o co mi chodziło. Nie chcę zakładac oddzielnych nicków na każde forum bo mam "sklerozę" i nie pamiętam haseł, loginów itp. Poza tym sama odpowiadam za to co piszę, nie wstydzę się tego i nie mam nic przeciwko temu, aby inni forumowicze mogli mnie identyfikowac po nicku na różnych forach. Na innych portalach też staram się posługiwac takim nickiem jaki mam na gazecie.pl. Nie chcę byc widzialna na emamie, ponieważ z tego forum zostały usunietę moje wpisy bez podania przyczyny przez admina. Zwróciłam się do admina z prośbą o podanie przyczyny usunięcia moich wpisów i nie dostałam odpowiedzi. Uważam, że nie złamałam regulaminu forum na e-mamie. W związku z tym, że admin z e-mamy nie udzielił mi żadnych informacji (tylko kasował moje pytania) obraziłam się na to forum i zapowiedziałam adminowi, że więcej nie będę na to forum zaglądac. Logując się na innym forum, byłam widzialna na e-mamie i admin forum z e-mamy mógłby sobie pomyślec, że jednak zaglądam na jego forum. Może kiedys zmienię zdanie i się "odbrażę", ale na razie się na to nie zanosi. Na tym forum dowiedziałam się, że na e-mamie kasowanie wątków bez podania przyczyny to norma. Odpowiedz Link Zgłoś
giwi Re: widzialny nick 04.01.12, 20:53 Jeśli nikt z e-mamy nie odpowiedział na mail, napisz do administracji forum@agora.pl , podaj link do wątku, z którego Ci pokasowano albo tytuł. Jesli kasowano Twoje pytania odnośnie moderacji, zamieszczane na forum e-mamy, to postępowanie było prawidłowe. O kasowane posty pyta się mailowo. forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2476645.html Odpowiedz Link Zgłoś
stef63 Re: widzialny nick 05.01.12, 18:06 giwi napisała: > Jeśli nikt z e-mamy nie odpowiedział na mail, napisz do administracji forum@ago > ra.pl , podaj link do wątku, z którego Ci pokasowano albo tytuł. Jesli kasowano > Twoje pytania odnośnie moderacji, zamieszczane na forum e-mamy, to postępowani > e było prawidłowe. O kasowane posty pyta się mailowo. > rel="nofollow">forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2476645.html To też polecił mi admin z forum e-mama. Informacje o przyczynie usunięcia są udzielane tylko autorom usuniętych wypowiedzi i tylko listownie - na maile wysłane do forum@agora.pl lub do administratorów społecznych danego forum. Próbowałam wysłac maila do forum @agora.pl, ale nie umiem. Jak klepnę linka z adresem e-mail do forum agora to otwiera mi się Outlock i jest tak: do: forum@agora.pl Dw: wpisałam swój adres e-malowy na gazecie.pl czyli stef63@gazeta.pl temat: wpisałam napisałam treśc i zrobiłam wyślij. W polu nazwa wyświetlana wpisałam stef63 adres e-mail wpisałam stef663@gazeta.pl i dalej nie wiem jak: pokazuje się okno : Nazwy serwerów e-mail i jest tak napisane: moją pocztę przychodzącą obsługuje serwer POP3 Serwer poczty przychodzącej POP3, IMAP lub HTTP - nie wiem co wpisac Serwer SMTP jest używany... Serwer poczty wychodzącej (SMTP) - nie wiem co wpisac, i nici z wysłania e-maila. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: widzialny nick 05.01.12, 20:31 Zamiast klikać linka z adresem, będąc zalogowaną na forum kliknij sobie w linka Poczta - u samej góry ekranu. Tam nie musisz konfigurować żadnych serwerów:-) Odpowiedz Link Zgłoś
stef63 Re: widzialny nick 05.01.12, 20:49 bartoszcze napisał: > Zamiast klikać linka z adresem, będąc zalogowaną na forum kliknij sobie w linka > Poczta - u samej góry ekranu. > Tam nie musisz konfigurować żadnych serwerów:-) > Dzięki za oświecenie. Nie wiedziałam, że mogę z swojej poczty wysłac e-maila do agory (tak jak normalnie wysyła się e-maile). Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: widzialny nick 06.01.12, 11:37 a wystarczylo napisać maila do moderatora forum emama. kto jest moderatorem masz napisane na górze forum. Adres do moderatora to jego nick potem @.gazeta.pl A jeszcze gwoli ścisłości - moderator nie jest wlaścicielem forum i naprawdę moderatora nie interesuje, czy ty akurat na forum siedzisz i czytasz, czy piszesz, czy nie piszesz, bo obiecałas, że się obrazisz. Slowo honoru - nikt tego nie sprawdza, nie notuje w kajeciku i nie mści się za "niedotrzymanie" obietnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: widzialny nick 05.01.12, 15:39 Trzeba nie włazić na emamę po zalogowaniu :) Niezalogowanych nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
stef63 Re: widzialny nick 05.01.12, 17:45 mika_p napisała: > Trzeba nie włazić na emamę po zalogowaniu :) > Niezalogowanych nie widać. Nie na każdym forum gazety.pl można pisac bez logowania. Wystarczy, że zaloguję się na jakimś forum gazety.pl - bo chcę coś napisac, i wtedy widac mnie u dołu strony forum np. e-mama - tam gdzie widac wszystkich zalogowanych uczestników równocześnie (wytłuszczonym drukiem). Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: widzialny nick 05.01.12, 19:09 Po prostu będąc zalogowanym korzystaj (jednocześnie) tylko z tych forów, na których chcesz/możesz być widzialny, inne karty/okna pozamykaj tymczasowo, a najpewniej, to zanim się jeszcze zalogujesz w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
stef63 Re: widzialny nick 05.01.12, 19:49 easz napisała: > Po prostu będąc zalogowanym korzystaj (jednocześnie) tylko z tych forów, na któ > rych chcesz/możesz być widzialny, inne karty/okna pozamykaj tymczasowo, a najpe > wniej, to zanim się jeszcze zalogujesz w ogóle. Dzięki za odzew, ale już Bartoszcze udzielił mi skutecznej rady. Poradził mi, abym w swoich ustawieniach wyłączyła widocznośc, zrobiłam tak i już jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: widzialny nick 06.01.12, 11:40 a możesz powiedzieć, czego tak naprawdę się obawiasz, że jestes widoczna na liście uczestników? bo że na forum jesteś i udzielasz się, to ja i tak wiem, bo piszesz posty. Odpowiedz Link Zgłoś
stef63 Re: widzialny nick 06.01.12, 12:33 iwles napisała: > > a możesz powiedzieć, czego tak naprawdę się obawiasz, że jestes widoczna na liś > cie uczestników? bo że na forum jesteś i udzielasz się, to ja i tak wiem, bo pi > szesz posty. Od czasu kiedy zapowiedziałam, że więcej nie będę zaglądac na forum e-mama - nie napisałam ani jednego posty na forum e-mama. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: widzialny nick 06.01.12, 14:37 ale po przeczytaniu TEGO watku ja teraz i tak wiem, że na emamę zaglądasz :) Odpowiedz Link Zgłoś
stef63 Re: widzialny nick 06.01.12, 15:12 Już nie. Ale nie ukrywam, że forum e-mama mi się podoba (poza kasowaniem postów bez podania przyczyny). Bo jeżeli byłaby podana przyczyna, dlaczego wpis został usunięty, a piszący miałby możliwośc obrony swojego zdania, pomijam słowa powszechnie uważane za obraźliwe, jako powód usunięcia wpisu - bo to dla mnie jest oczywiste, że taki wpis należy skasowac. Zamiast tego jest fragment regulaminu z którego niewiele wynika, a nie merytoryczne zarzuty. Ja nie napisałam nic obraźliwego i niecenzuralnego. Wyraziłam tylko swoje zdanie na temat, którego wątek dotyczył. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: widzialny nick 06.01.12, 15:20 Przyczyny są podawane tylko na priv, wystarczyło napisac maila do którejś z moderatorek: do mnie albo do Gemmavery, na pewno dostalabyś wyjaśnienie, jeszcze się nie zdarzyło, zeby moderatorka nie odpowiedziala na pytanie zadane w mailu. Odpowiedz Link Zgłoś
stef63 Re: widzialny nick 06.01.12, 16:09 iwles napisała: > > Przyczyny są podawane tylko na priv, wystarczyło napisac maila do którejś z mod > eratorek: do mnie albo do Gemmavery, na pewno dostalabyś wyjaśnienie, jeszcze s > ię nie zdarzyło, zeby moderatorka nie odpowiedziala na pytanie zadane w mailu. Próbowałam wysłac e-maila na podany adres agory, ale nie umiałam bo "poległam" na serwerach (opisałam to w tym wątku we wcześniejszym wpisie). Dopiero w tym wątku dowiedziałam się, że mogłam wysłac e-maila ze swojej poczty (tak normalnie jak wysyła się e-maile). Poprosiłam admina na e-mamie w swoim poście, aby udzielił mi odpowiedzi, na moją pocztę, jeżeli nie może na forum, ale post został zaraz skasowany. A swoją drogą to ciekawe, że dopiero na tym forum można z adminem e-mamy, normalnie dotyczyc dyskusję, a na forum e-mama się nie da, bo każde zapytanie jest od razu kasowane. Odpowiedz Link Zgłoś
stef63 Re: widzialny nick 06.01.12, 16:10 norma lnie dotyczyc dyskusję miało byc toczyc - przepraszam za błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: widzialny nick 06.01.12, 16:24 bo do takich wyjaśnień sluży to forum, emama to nie miejsce na takie dyskusje, co tez w tym wątku, tylko powyzej, było juz pisane. Więc zeby nie przeciągać tego wątku - wszelkie dalsze pytania odnośnie usunięcia postów proszę kierować na maila. Odpowiedz Link Zgłoś