Dodaj do ulubionych

Czystość internetu

19.12.12, 11:26
Wiadomo, że piszemy za darmo... ale z drugiej strony - jeśli każdy pisze "za darmo", po co niszczyć własne gniazdo?
Cytuję:
• Re: Netykieta
e4ska 08.12.12, 13:50 Odpowiedz
E, raczej uwierzono ci.
O praktykach zahir/kreski, bo pisuje ona tutaj pod co najmniej dwoma nickami, góra wie. I co? I nic.
pierzchnia 08.12.12, 12:36 Odpowiedz
Kiedy przed paroma miesiącami poruszałem ten problem na forum to jakoś, tak do końca, nikt mi nie uwierzył.
Kompleksów nie wyleczy się zakupem najdroższego ubrania, a gdy taki dorwie się do władzy to na efekty, jak widzicie, nie trzeba długo czekać.
To kiedyś było fajne forum, ale zostało splugawione przez chorego człowieka, a że władze zwierzchnie, tak naprawdę, mają to gdzieś - jedynym rozwiązaniem jest przeniesienie tego forum na inny portal.
Nie każdy człowiek, uczestniczący na forum, kieruje się egoizmem - są tacy, którzy po prostu potrafią się z innymi zaprzyjaźnić bo wiedzą, że, jak to zaśpiewał kiedyś Rysiek Riedel - najgorzej w życiu to, samotnym być.
boja55 08.12.12, 11:55 Odpowiedz
kreska54 napisała:

> Na tym forum nagminnie łamane są te punkty:
>
> "Nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców"
>
> "Jeśli dyskusja przerodzi się w prywatną pogawędkę, kontynuuj ją poza forum."
>

proszę poinformuj dlaczego zostały usunięte moje posty,a także post sio_la.
Kiedy piłem i kiedy byłem w abstynencji byłem najmądrzejszy.Zawsze to ja wiedziałem co jest dobre,ale dla mnie.Opinie przeciwne dyskredytowałem.Tu na FU widzę,że moderatorzy postępują w ten sam sposób.Posty Augusta są usuwane,o czym On informuje,teraz wycięto mnie.Czy dzielenie się własnym doświadczeniem łamie netykietę,czy może wypowiedzi te są w sprzeczności z poglądami moderatorów ?
• Re: Przepraszam - dopiero teraz zauważyłam Twój w
alkodarek 19.10.12, 11:13 Odpowiedz
Może i tak jest , jednak zostały także usunięte wpisy z moim komentarzem . Nie chce mi się już uczestniczyć w tym swoistym kółku wzajemnej adoracji kilku uzależnionych od internetu forumowiczów , którzy nie dorośli do merytorycznej dyskusji . Szkoda życia .

Zawsze uważałam Agorę za miejsce, gdzie obowiązuje wolność słowa. To jak jest z tą wolnością?
Obserwuj wątek
    • marrant Re: Czystość internetu 19.12.12, 17:20
      Dlaczego moja wypowiedź została skasowana

Jeżeli chodzi o ewentualną błędną moderację, to prosiłabym o przykłady wątków, a nie cytaty. Sprawdzimy.
      • e4ska Re: Czystość internetu 22.12.12, 13:31
        Wyjaśnijcie mi, Marrant... czym się różni wątek od cytatu - można się odwołać do wątku wtedy, kiedy on istnieje... A w przytoczonym 'cytacie" masz przecie konkretne daty, ba, masz konkretne godziny. Prosty informatyk po licencjacie jest w stanie zidentyfikować i cytat, i wątek, a autora, i moment skasowania - oczywiście, przez bliżej nieznane osoby.

Coś to wyjaśnianie nie idzie. Gdyby chodziło o jedną osobę, jakiegoś pisarza, który "podejmuje osobiste inwektywy", rozumiem podstawy wyjaśniania. Jednak na moderację FU skarży co najmniej kilka osób, w tym osób o niezłym poziomie intelektualnym.

Ja np. jestem ciekawa, dlaczego skasowaniu uległ taki mój wpis:
        Autor: e4ska 30.10.12, 15:47
        Dawno nie pisałeś nic na forum, Kipur... Jeśli czasami zaglądasz tutaj, mógłbyś poinformować, czy tym razem udało się twojej byłej żonie pokonać nałóg. Oby tak się stało :-)
        Pozdrowienia.

Co w nim jest trollowego, żeby go wyciąć?
        :-)
    • boja55 Re: Czystość internetu 20.12.12, 10:48
      "Chodzę" po różnych Forach związanych z alkoholizmem,ale zawsze wracam tu na Forum Uzależnień.W chorobie alkoholowej najważniejsze jest nie pić i to wszystko jedno w jaki sposób abstynencje tą uzyskaliśmy.Uczestnicy na tym Forum dzielą się doświadczeniami i jest to pomocne dla innych którzy wejdą tu po informacje.
      Alkoholik zawsze jest najmądrzejszy,zawsze to on wie co jest dobre.W taki właśnie sposób moderowane jest FU.Moderator jest tu Bogiem i od jego poglądów zależy który post wytnie. Przecież On jest najważniejszy,bo dano mu " władzę".Dopada mnie bezradność kiedy to widzę i muszę się z tym pogodzić.
    • Gość: joanna.rac. Nie wiem jak działa czystość ? IP: *.primeoptic.net 27.12.12, 18:11
      Na wszystkich forach zachodniej Polski szaleje "małpa z brzytwą". Wszystko uchodzi mu bezkarnie.
      Ktoś raz się nazywa Ele i wiele razy inaczej.To jakiś bojówkarz -partyzant!
      forum.gazeta.pl/forum/w,73,141236228,,Kubicki_Glod_nam_nie_grozi_.html?v=2
      Wszystkie tematy tak wyglądają ,jeżeli tylko jest jedno słowo o polityce.
      Czy nikt nie śledzi forum Zielonej Góry,Gorzowa,Poznania?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka