Dodaj do ulubionych

Wykryto spam

29.06.15, 11:16
Tak napis pokazał mi się, gdy chciałem napisać coś na forum. Żadnego spamu nie wysyłałem, coś ten Wasz wykrywacz spamu szwankuje.
Chciałem odesłać do tekstu, jak Barańczak definiuje "machejkizm" i za cholerę nie da się tego zrobić. O co tu chodzi?
Obserwuj wątek
    • kornel-1 Re: Wykryto spam 29.06.15, 15:02
      jureek napisał:

> Tak napis pokazał mi się, gdy chciałem napisać coś na forum. Żadnego spamu nie
      > wysyłałem, coś ten Wasz wykrywacz spamu szwankuje.
      > Chciałem odesłać do tekstu, jak Barańczak definiuje "machejkizm" i za cholerę n
      > ie da się tego zrobić. O co tu chodzi?

Sto razy to już tłumaczono. Hiperłącza umieszczone w komentarzach pod artykułami są traktowane jako spam. Hiperłącza w postach na forum - nie (przynajmniej nieautomatycznie).

Kornel
      • jureek Re: Wykryto spam 29.06.15, 15:16
        No to się nie zgadza, bo link umieściłem w poście wysyłanym na forum
        • snajper55 Re: Wykryto spam 30.06.15, 00:17
          jureek napisał:

> No to się nie zgadza, bo link umieściłem w poście wysyłanym na forum

Ty chyba nowy na forum jesteś, skoro nie wiesz, że na forach są także komentarze do artykułów. Są one oznaczone takimi prostokącikami po lewej stronie tytułu wątku.

S.
          • jureek Re: Wykryto spam 30.06.15, 09:24
            snajper55 napisał:

> Ty chyba nowy na forum jesteś, skoro nie wiesz, że na forach są także komentarz
            > e do artykułów. Są one oznaczone takimi prostokącikami po lewej stronie tytułu
            > wątku.

Nie jestem nowy i wiem o tym, co powyżej kulturalnie jak na aesa przystało napisałeś. Skąd Twój wniosek, że nie wiem?
            Wątek, w którym nie mogłem odpowiedzieć, nie jest komentarzem do artykułu. To zwykły wątek założony przez forumowicza.
    • marrant Re: Wykryto spam 30.06.15, 10:18
      Całą treść postu trzeba wysłać na forum@agora.pl + dokładny komunikat, który się pojawia przy próbie jego dodania.
      • jureek Re: Wykryto spam 30.06.15, 11:01
        Wysłałem zrzut ekranu.
    • jureek Re: Wykryto spam 02.07.15, 00:53
      Dziękuję adminom za niebiurokratyczne podejście do sprawy.
    • autumna Re: Wykryto spam 04.08.15, 10:40
      To ja dorzucę od siebie - na forum Kuchnia nie da się podawać linków do bardzo popularnego serwisu Moje Wypieki. Pokazuje się komunikat "Wykryto spam". Jest to świetny zbiór przepisów, często polecanych sobie nawzajem przez użytkowników, właścicielka strony nigdy nie podbijała wejść spamem.

PS. Tu też nie dało się wkleić linka.
      • marrant Re: Wykryto spam 04.08.15, 11:40
        Niestety podbijała. Również doceniam Moje Wypieki (w końcu pochądzą z Bloxa), ale spamowała i to bardzo.
        • autumna Re: Wykryto spam 04.08.15, 12:05
          No to ja się widać nie załapałam na okres spamotwórczy Dorotus, względnie chadzałam wtedy po innych forach.
          W tej chwili to nie jest żadna kara dla właścicielki (której strona i tak jest bardzo popularna), tylko utrudnienie dla użytkowników. Może byście jakąś amnestię zrobili, co?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka