Dodaj do ulubionych

Przekazanie forum - błąd

28.11.24, 13:14
Próbuję przekazać forum
forum.gazeta.pl/forum/f,276296,Kinokawiarnia.html
użytkowniczce
borsuczyca.klusek
Otrzymuję komunikat o nieodwracalności i wysłaniu maila do użytkowniczki.
Następnie ona ma komunikat jak na poniższym obrazku.
Nie, nie zrezygnowałem (przynajmniej świadomie) z przekazania a ona od dawna ma na forum status
Administratorzy z prawami właściciela
borsuczyca.klusek

Proszę o pomoc.

Obserwuj wątek
    • borsuczyca.klusek Re: Przekazanie forum - błąd 28.11.24, 13:17
      Potwierdzam zaistniały problem
      • hrasier_2 Re: Przekazanie forum - błąd 29.11.24, 09:24
        Polecam tam napisać- forum.gazeta.pl/forum/f,299,O_forum.html
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Przekazanie forum - błąd 29.11.24, 09:52
          Rozważałem, ale uznałem, że to bardziej sprawa ogólnego zarządzania czyli moderacji. Może błędnie, ale nie będę powielał skoro i tak na obu forach wypowiada się ta sama Adminka.
    • kasi.aa Re: Przekazanie forum - błąd 29.11.24, 11:40
      Niech borsuczyca upewni się proszę, że jest zalogowana na poprawne konto.
      Ewentualnie proszę jeszcze o zalogowanie się na komputerze i sprawdzenie w wersi niemobilnej. Jeśli nadal nie będzie działać, proszę o informację: jaka przeglądarka i czy działa na innej lub w trybie incognito.
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Przekazanie forum - błąd 29.11.24, 11:49
        Dziękuję. Czy moje uruchomienie procedury przekazania działa bezterminowo; czy przed każdą próbą Borsuczycy powinienem je ponowić?
        • kasi.aa Re: Przekazanie forum - błąd 29.11.24, 12:07
          Powinno zadziałać raz i powinien przyjść email, po akceptacji następuje przekazanie. Spróbuj proszę przekazać jeszcze raz i dajcie znać, jaki będzie rezultat (czasami to kwestia dłuższego odświeżenia, ale być może ostatecznie trzeba będzie zgłosić błąd).
          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Przekazanie forum - błąd 29.11.24, 12:16
            Ok, będziemy "walczyć" :)
            • kasi.aa Re: Przekazanie forum - błąd 29.11.24, 12:18
              Trzymam kciuki :) Jak po południu nie będzie nadal działało, napisz proszę pod adres forum@grupagazeta.pl, sprawdzimy jeszcze jedną rzecz.
          • panna.nasturcja Re: Przekazanie forum - błąd 29.11.24, 12:19
            To nie działa. Jakiś czas temu próbowałam przekazać własne forum na inny nick, nie dało rady, a próbowałam ileś razy, na pewno byłam zalogowana, z komputera, nie z urządzenia mobilnego - nie dało się.
            • kasi.aa Re: Przekazanie forum - błąd 29.11.24, 12:37
              Ok, dzięki za info. W takim razie poproszę o zgłoszenie mailem, rozwiążemy to inaczej.
              • panna.nasturcja Re: Przekazanie forum - błąd 29.11.24, 12:41
                Dziękuję, napiszę późnym wieczorem, bo teraz na szybko tylko piszę
                • kasi.aa Re: Przekazanie forum - błąd 29.11.24, 12:47
                  Ok, jasne. Dobrego dnia :)
      • borsuczyca.klusek Re: Przekazanie forum - błąd 29.11.24, 15:34
        Próbowałam logowania z dwóch przeglądarek na komputerze z Modzilla Firefox i Microsotf Edge. Za każdym razem pojawia się ten sam komunikat. Próbowałam też z trybie incognito z komputera i telefonu i tu jest trochę inaczej, bo przeczuca mnie na główną stronę forum, ale też jednocześnie wylogowuje. A po ponownym zalogowaniu pojawia się komunikat jak wyżej.
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Przekazanie forum - błąd 29.11.24, 15:42
          A Chroma masz? Bo jak tak to zaraz powtórzę "zaproszenie".
          • borsuczyca.klusek Re: Przekazanie forum - błąd 29.11.24, 15:44
            mam
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Przekazanie forum - błąd 29.11.24, 15:48
              Wysłane.
              • borsuczyca.klusek Re: Przekazanie forum - błąd 29.11.24, 15:51
                to samo
        • kasi.aa Re: Przekazanie forum - błąd 29.11.24, 15:43
          W takim wypadku poproszę, żeby właściciel napisał do nas w tej sprawie na forum@grupagazeta.pl , pomożemy.
          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Przekazanie forum - błąd 29.11.24, 15:54
            kasi.aa napisała:

> W takim wypadku poproszę, żeby właściciel napisał do nas w tej sprawie na forum
            > @grupagazeta.pl , pomożemy.

Przed chwilą sprawdziliśmy chroma - no nie działa.
            Co JESZCZE mam napisać na maila? Skopiować pół wątku? Nie możesz po prostu przesłać linku do działu IT?
            Ja rozumiem, że w tak dużym systemie jest podział ról - bo tak być powinno. Ale co więcej możemy opisać?
            • kasi.aa Re: Przekazanie forum - błąd 29.11.24, 16:34
              Tego typu działanie (przekazanie forum inną drogą niż przez właściciela) wymaga zgłoszenia drogą mailową. Nic więcej pisać nie trzeba, można powołać się na ten wątek.
              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Przekazanie forum - błąd 29.11.24, 16:44
                Ok, piszę.
                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Przekazanie forum - błąd 29.11.24, 16:51
                  Poszedł mail o treści:

Dzień dobry,
                  proszę o pomoc w sprawie jak zgłoszono na Forum o moderacji w wątku
                  forum.gazeta.pl/forum/w,654,178342777,178342777,Przekazanie_forum_blad.html?t=1732895080#p178346756
                  Piszę tutaj zgodnie z sugestią Administratorki kasia.a.

Sprawdź proszę, czy doszedł - bo jak widziałem w innym wątku czasem poczta od innego użytkownika nie jest widoczna. Jeszcze raz dziękuję za pomoc.
                  • wariant_b Re: Przekazanie forum - błąd 29.11.24, 17:50
                    asdzxcvfsrggxdfsd napisał:

> Poszedł mail o treści:

Gdyby nie było reakcji w ciągu regulaminowych dwóch tygodni, to post mógł nie dojść.
                    Wtedy zostaje kontakt telefoniczny z Biurem Obsługi Klienta (cytuję za Regulaminem):
                    adres poczty elektronicznej do kontaktu pomoc@grupagazeta.pl, numer telefonu
                    do kontaktu: tel. (42) 631 60 90 (opłata za zwykłe połączenie telefoniczne,
                    zgodnie z planem taryfowym dostawcy usług telekomunikacyjnych

albo formatka zgłoszenia błędu (na samym dole strony pod napisem zgłoś błąd).
                    Formatka pokaże się, jeśli w pytaniu: Czy udało Ci się znaleźć rozwiązanie dla problemu?
                    zamiast TAK naciśniesz: Nie udało mi sie rozwiązać problemu - chcę skontaktować się
                    z działem obsługi klienta.
                    i podasz swój adres mailowy oraz opis problemu.
                    Powodzenia.
                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Przekazanie forum - błąd 29.11.24, 18:01

> albo formatka zgłoszenia błędu (na samym dole strony pod napisem [b]zgłoś błąd[
                      > /b]).

Gdzie to widzisz? Bo ja nigdzie, ale może za dużo mam filtrów na FF. Może jakiś zrzut ekranu dasz?
                      • wariant_b Re: Przekazanie forum - błąd 29.11.24, 19:30
                        > Gdzie to widzisz?

Na przykład tu - na samym dole strony:

Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.
                        Forum testowe Załóż forum Staże u nas Polityka prywatności Zasady korzystania z portalu Zgłoś błąd Ustawienia prywatności

Ale miałem łatwiej, bo wiedziałem że jest możliwość zgłoszeń tą drogą trochę wcześniej.
                        Nie sprawdzałem zgłoszenia telefonicznego (w godzinach pracy biura). Maile
                        Zgłoszenia mailowe przez pomoc@... mogę polecić - zwykle rekcja była szybsza, (choć też
                        nie zawsze była) a i tak ostatecznie zgłoszenie trafiało do administracji forum a nie wyżej.
                        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Przekazanie forum - błąd 02.12.24, 09:16
                          Faktycznie - aż za copyrajta nie zaglądałem w teksty na szaro... Ach ten "flat design".
                          "Wyżej" to raczej nie potrzeba - bardziej "w bok" czyli do IT. Choć tak mówiąc między nami mam wątpliwości, czy tam ktokolwiek się wielce zna na kodzie pisanym od początku portalu. O właśnie pisząc mam wyżej opcję ZDJĘCIE w żółtej ramce z dopiskiem NOWE. Kiedy to dodano nową funkcjonalność do zdjęcia? :D
                          • wariant_b Re: Przekazanie forum - błąd 02.12.24, 11:05

> Faktycznie - aż za copyrajta nie zaglądałem w teksty na szaro...
                            > Ach ten "flat design".

No nie, że fajnie ukryte. Jakbym nie wiedział, że istnieje formatka kontaktowa,
                            to pewnie też bym jej nie znalazł, choć jest dostępna na kilka sposobów.

> "Wyżej" to raczej nie potrzeba - bardziej "w bok" czyli do IT.

No właśnie - przez pomoc@... należy zgłaszać problemy z pocztą elektroniczną.
                            Był kiedyś problem z odbiciami poczty z serwerów Onetu (w tym naszej poczty gazetowej)
                            przez gateway Microsoftu, więc szukałem kontaktu do kogoś administrującego pocztą.
                            Skończyło się na tym, że musiałem zgłaszać problem z własnego adresu na Outlook.com
                            do serwisu MS żeby dowiedzieć się o co chodzi i uzyskać informacje, że dobrowolnie
                            nie odblokują dopóki nie zostaną spełnione ich wymagania odnośnie ochrony, a odpowiedź
                            wysyłać do RAS Polska (właściciel Onetu) i do pomocy gazety, bo sprawiały wrażenie, że jeszcze
                            nie doszły do tego, by wiedzieć dlaczego i co zrobić by Microsoft przestał blokować ich serwery.
                            Nawet bana udało mi się wtedy dostać za podważanie autorytetu administracji.
                            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Przekazanie forum - błąd 02.12.24, 11:22
                              wariant_b napisał:

> No nie, że fajnie ukryte. Jakbym nie wiedział, że istnieje formatka kontaktowa,
                              > to pewnie też bym jej nie znalazł, choć jest dostępna na kilka sposobów.

No, ale tam znowu trzeba pisać wszystko od początku. To po co są nawet 2 fora nadzorowane przez zawodowych? Skoro kasi.aa już nas wypytała o wszystko, co możemy dostarczyć, to powinna mieć już bezpośrednią ścieżkę do zgłoszenia "ticketu" do IT. Przynajmniej tak to mniej więcej działa w "mojej" firmie. No ja nie wyobrażam sobie u nas sytuacji, że rozmawiam z Klientem i potem mówię - a teraz to niech Pan/Pani zadzwoni tam i powie o co chodzi.

> przez gateway Microsoftu
                              > musiałem zgłaszać problem z własnego adresu na Outlook
                              > odpowiedź wysyłać do RAS Polska (właściciel Onetu) i do pomocy gazety

Dobrze, że nie emacsem przez sendmaila .)
                              No nie tak to powinno działać.
    • wariant_b [...] 30.11.24, 09:37
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Przekazanie forum - błąd 02.12.24, 09:26
        Tylko po co, jak można im po prostu nadać status admina? Twój trick niesie niebezpieczeństwo, że jak się zaufa niewłaściwej osobie to może zmienić hasło na wspólnym koncie i pozamiatać innych.
      • kasi.aa Re: Przekazanie forum - błąd 02.12.24, 14:01
        W żadnym wypadku nie zalecamy takiego działania, łamie to standardy polityki bezpieczeństwa haseł i kont.
        Hasła są prywatne i nie powinny być dzielone, może to nieść szereg negatywnych konsekwencji.
        • wariant_b Re: Przekazanie forum - błąd 02.12.24, 16:14
          kasi.aa napisała:

> W żadnym wypadku nie zalecamy takiego działania, łamie to standardy polityki
          > bezpieczeństwa haseł i kont.

Ale jeśli nowe forum zakłada na spółkę kilka osób, to jest to dość popularne i wygodne.
          A na forach redakcyjnych lepiej jeśli opiekun jako moderator nie używa prywatnego nicka
          jeśli również chciałby uczestniczyć w dyskusjach. Tak było np. z giwi na Kraju.
          Co do polityki bezpieczeństwa można dyskutować - sztucznie założone konto nie służy
          do prywatnych wypowiedzi i jest używane jedynie do moderowania forum.
          Bezpieczeństwo prywatnych kont współużytkowników nicka właściciela forum nie jest zagrożone.
          A problem z tym, że nagle zabraknie właściciela forum i jego uprawnień nie jest krytyczny.
    • kasi.aa Re: Przekazanie forum - błąd 02.12.24, 14:05
      Hej, już przekazane, sprawdź proszę u siebie.
      • borsuczyca.klusek Re: Przekazanie forum - błąd 02.12.24, 15:16
        Jakimś cudem działa 😍

To teraz jeszcze qqbka odbanujcie jak już wam tak dobrze idzie 🙄
        • wariant_b Re: Przekazanie forum - błąd 02.12.24, 16:16
          borsuczyca.klusek napisała:

> Jakimś cudem działa 😍

Gratulacje dla nowej założycielki forum.
          • borsuczyca.klusek Re: Przekazanie forum - błąd 02.12.24, 21:07
            Dzięki, jesteś zaproszony 😊
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Przekazanie forum - błąd 02.12.24, 19:52
        Ok, dziękuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka