Dodaj do ulubionych

Moderacja może sobie przenosić wątki na inne fora?

02.05.26, 14:56
Wczoraj na forum O forum trafił wątek nie na temat. Autorkę zachęcano żeby go skopiowała i dała albo na emamę albo psychologię.

Dzisiaj wlazlem w ten wątek w którym już się zdążyłem wypowiedzieć i udzielić porady i patrzę a ten wątek jest na emamie. Razem z moimi wypowiedziami.

Ejże czy to jest ok? Ja się nie wypowiadam na forum emama a tam trafiłem bez swojej zgody i podejrzewam że nie tylko ja, że stało się to też bez zgody samej autorki.

Serio? Możecie sobie tak przerzucać?

I wg jakiego klucza decydujecie gdzie? Bo autorka nie pytała o karmienie piersią wzdęcia w ciąży czy smoczki a Wy ją bach na emamę. Serio?

Jak zamieszczę wątek o hemoroidach mozecie je sobie wrzucić na kulinaria albo o seksie bez konsultacji bo tak Wam się kojarzy? 🤦‍♂️

W związku z tym proszę usunąć stamtąd moje wypowiedzi
Obserwuj wątek
    • marzenka12 Re: Moderacja może sobie przenosić wątki na inne 02.05.26, 15:23
      To skandaliczne, bardzo dobrze rozumiem twoje oburzenie, przezylam podobny szok kiedy - jako autorka nadruku na eleganckiej, jedwabnej apaszce otrzymalam, od klientki, zdjecie tego eleganckiego, rekodzielniczego produktu W ŁAZIENCE! Kolo ubikacji!
    • wariant_b Re: Moderacja może sobie przenosić wątki na inne 02.05.26, 16:52
      brightsun napisał(a):

> Wczoraj na forum O forum trafił wątek nie na temat. Autorkę zachęcano żeby go
      > skopiowała i dała albo na emamę albo psychologię.

A dzisiaj mamy dwa problemy,

pierwszy poważniejszy - nie ma autorki wątku.
      Wrzuciła temat (swój pierwszy wpis na forum) na niewłaściwe forum, skąd administracja
      i tak powinna go usunąć. Nie pokazała się potem. Jeśli pokaże się dzisiaj, może być
      zdezorientowana, bo wątek zniknął. Niby można się do niego dostać, jest na wykazie
      na dole strony, ale trzeba o tym wiedzieć albo zauważyć.

drugi - wątek nie wzbudził zainteresowania na emamie
      bo wylądował według daty gdzieś na środku listy, a autorka nie jest znana na forum.
      Albo musisz zacząć odpowiadać na emamie, narażając się na hejt czy złośliwości,
      albo administracja musi go przenieść na Psychologię, wtedy znajdzie rozmówców.
      Ale ma to sens tylko wtedy, gdy autorka się znajdzie.

Generalnie - przenoszenie wątków jest ryzykowne i rzadko się sprawdza.
      Była kiedyś możliwość, by wątek był wykazywany na dwóch forach, ale nie wiem, czy jeszcze działa.
      Nie ma mechanizmu komunikacji z autorem takiego osieroconego wątku, a przydała by się.
      • brightsun Re: Moderacja może sobie przenosić wątki na inne 02.05.26, 17:00
        Dokładnie, dziewczyna zbaranieje wtf bo info nie miała jak dostać.

A ja chcialem coś dodać ale teraz nie ma bata, nie godzę się na obecność ani jednego swojego słowa tam.

Dziewczyna miala poważny temat, teraz albo nie znajdzie odpowiedzi, moje mam nadzieję wykasują bo nie chcę mieć z tym forum nic do czynienia a jeśli dziewczyna trafi na wątek to wtedy albo zero odpowiedzi albo ją tam zadziobia nie rozumiejąc o co chodzi w takim problemie .

No brawo po prostu
        • brightsun Re: Moderacja może sobie przenosić wątki na inne 02.05.26, 17:15
          I jest jeszcze jedno.

Ja tam w sumie wczoraj wlazlem nie wiem czemu nawet i się akurat natknąłem. Ale chyba ostatni raz wylazłem z jamy na zewnątrz bo jak sobie moderacja tak pozwala przerzucać to podziękuję .Zwłaszcza jak żadnego klucza nie ma takich przenosin i pełna dowolność tematyczna. Hejże ho, wrzućmy między kiecki tipy na pazy i gulasze
          • brightsun Re: Moderacja może sobie przenosić wątki na inne 02.05.26, 18:39
            A czy autorka się nie pojawiła nie wiemy. Mogła i zobaczyła że rady zbyt radykalne i specjalnie dopiero dzisiaj chciałem do nich coś dodać żeby autorka sobie po działaniach wejście i wyjścia później zobaczyła że tkwi w czymś mega przewidywalnym i może by ją to uderzyło
            • boggi_dan Re: Moderacja może sobie przenosić wątki na inne 02.05.26, 19:12
              brightsun napisał(a):

> A czy autorka się nie pojawiła nie wiemy. Mogła i zobaczyła że rady zbyt radyka
              > lne i specjalnie dopiero dzisiaj chciałem do nich coś dodać żeby autorka sobie
              > po działaniach wejście i wyjścia później zobaczyła że tkwi w czymś mega przewid
              > ywalnym i może by ją to uderzyło
              >
              Robisz dym. Ale forum o forum nie jest od tego. Podałeś jej temat. Więc jak będzie chciała to coś napisze na forum psychologia. Na emamie też znajdzie. Więc w czym problem.
              • brightsun Re: Moderacja może sobie przenosić wątki na inne 02.05.26, 19:14
                A niech se pisze jak chce, ja nie chcę a się tam znalazłem, ode mnie tam ani jednej litery!
                • boggi_dan Re: Moderacja może sobie przenosić wątki na inne 02.05.26, 20:07
                  No wiadomo. Wiem dlaczego tam nie chcesz pisać. To jest wyłącznie twoja sprawa. Lepsze fora kameralne lub zamknięte. Jak będzie chciała to trafi, gdzie trzeba. Spoko trzymaj się.
                  • marzenka12 Re: Moderacja może sobie przenosić wątki na inne 02.05.26, 21:36
                    boggi_dan napisał:

> No wiadomo. Wiem dlaczego tam nie chcesz pisać. To jest wyłącznie twoja sprawa.
                    > Lepsze fora kameralne lub zamknięte. Jak będzie chciała to trafi, gdzie trzeba
                    > . Spoko trzymaj się.

Dobrze, ze ty chcesz. Friz np. mial Mini Mike'a, wlozyl do w armate i wystrzelil, my na ematce mamy Ciebie 🥰
            • wariant_b Re: Moderacja może sobie przenosić wątki na inne 02.05.26, 20:53
              brightsun napisał(a):

> A czy autorka się nie pojawiła nie wiemy.

Nie pojawiła się.
              Za to pojawiły się inne osoby w wątku, a ich rady są dość podobne do twojej.
              Ale bez udziału autorki chyba skończy się na tak ogólnych poziomie porad.
              • brightsun Re: Moderacja może sobie przenosić wątki na inne 02.05.26, 22:16
                No wiadomix, nie odezwała się to grzecznie,gdyby przez 15 co najmniej postów pokazala poziom problemu to już by się sabat czarownic zrobił

A ja zgłosiłem prośbę 7 godzin temu ile mi się reklam pojawilo a mod żaden
              • brightsun Re: Moderacja może sobie przenosić wątki na inne 02.05.26, 22:19
                I zajrzałem, już wcale tak różowo nie jest. Już jest tak jak na pewno nie powinno się gadać z osobą z takim problemem
    • zona_mi Re: Moderacja może sobie przenosić wątki na inne 02.05.26, 22:17
      > autorka nie pytała o karmienie piersią

Dlatego nie przeniesiono na forum Karmienie piersią.

> wzdęcia w ciąży

Dlatego nie przeniesiono na forum Ciąża i poród

> czy smoczki

Dlatego nie przeniesiono na forum Niemowlę

> a Wy ją bach na emamę.

Tam ma szansę otrzymać odpowiedzi, bo forum stosowne jak najbardziej i dodatkowo z wieloma użytkownikami.

> wątek o hemoroidach mozecie je sobie wrzucić na kulinaria

Hemoroidy kojarzą się z kulinariami?

> W związku z tym proszę usunąć stamtąd moje wypowiedzi

Napisz do forum@ - ale nie wróżę powodzenia, bo nie usuwa się wpisów niełamiących zasad bez przyczyny - zamiast się tu awanturować.

Autorka bez trudu znajdzie swój wątek nawet przeniesiony - trafi tam z panelu po prawej stronie.
      • brightsun Re: Moderacja może sobie przenosić wątki na inne 02.05.26, 22:29
        Łał, no serio samo przez się się rozumie że wspoluzależnienie leci na emamę 😆

Fajne świadectwo buahaha, uśmiałem się
      • boggi_dan Re: Moderacja może sobie przenosić wątki na inne 02.05.26, 22:48
        zona_mi napisała:

>

>
        > Napisz do forum@ - ale nie wróżę powodzenia, bo nie usuwa się wpisów niełamiący
        > ch zasad bez przyczyny - zamiast się tu awanturować.
        >
        > Autorka bez trudu znajdzie swój wątek nawet przeniesiony - trafi tam z panelu p
        > o prawej stronie.
        Pewnie znajdzie, ale dobrze wiesz, że ktoś tam regularnie dostawał bęcki, pisząc kolokwialnie. Nie wymienię nicka. Teraz już nie ma szacunku dla ludzi z problemami. A jest ich coraz więcej.
      • wariant_b Re: Moderacja może sobie przenosić wątki na inne 03.05.26, 00:10
        zona_mi napisała:

>> a Wy ją bach na emamę.
        > Tam ma szansę otrzymać odpowiedzi, bo forum stosowne jak najbardziej i dodatkowo
        > z wieloma użytkownikami.

Niestety emama jest jedynym forum które można sugerować jako wybór. I tak sugerowałem.
        Dla porównania w 2026: Psychologia ok. 8 postów dziennie, emama ok. 1250

>> W związku z tym proszę usunąć stamtąd moje wypowiedzi
        > Napisz do forum@ - ale nie wróżę powodzenia, bo nie usuwa się wpisów niełamiących
        > zasad bez przyczyny - zamiast się tu awanturować.

W tym akurat przypadku przenosząc wątek lepiej było pozostawić tylko post tytułowy.
        Przypuszczalnie moderator obejrzał tylko początek wątku, a oferta Psychologii pojawiła się później.

> Autorka bez trudu znajdzie swój wątek nawet przeniesiony - trafi tam z panelu po prawej stronie.

Nie wiemy kim jest autorka, a wyszukiwarka mówi, że to pierwszy post dla tego nicku.
        Ludzie raczej nie zaczynają korzystać z forum od badania oferowanych możliwości.
        Nie sądzę, żeby trafiła na post, który zniknął poprzez Ustawienia.
        Prędzej przez Ostatnio odwiedzane wątki, a najpewniej uzna, że Forum Gazety to nie dla niej.
        • zona_mi Re: Moderacja może sobie przenosić wątki na inne 03.05.26, 00:26
          wariant_b napisał:

> Nie wiemy kim jest autorka, a wyszukiwarka mówi, że to pierwszy post dla tego n
          > icku.
          > Ludzie raczej nie zaczynają korzystać z forum od badania oferowanych możliwości
          > .
          > Nie sądzę, żeby trafiła na post, który zniknął poprzez Ustawienia.
          > Prędzej przez Ostatnio odwiedzane wątki, a najpewniej uzna, że Forum Gazety to
          > nie dla niej.

Na to nikt nie ma wpływu, a na ematce większa szansa na odpowiedzi (widzę go na 1 stronie) niż po usunięciu stąd w niebyt.

• brightsun Re: Moderacja może sobie przenosić wątki na inne 03.05.26, 00:37
            No jasne, odpowiedzi kilkadziesiąt, kilkaset, ale czy trafne?

Nie zapalenie piersi więc nie karmienie, nie wrzody więc nie choroby, nie smoczki więc nie niemowlaki, wspoluzaleznienie więc emama 😆 Logiczne

To niby troska co nie, będzieduuuuzo? Dostaniesz zalew tekstów co jeszcze z nim robisz i ze zła matka, bo tata dziecko zabije a Ty będziesz winna. O to chodzi. To jest 🔥cacy, nie?

To powiedzcie wprost że idziecie w ilość
            • zona_mi Re: Moderacja może sobie przenosić wątki na inne 03.05.26, 01:13
              Przestań się na mnie wyładowywać, koleś.
              EOT
              • brightsun Re: Moderacja może sobie przenosić wątki na inne 03.05.26, 01:20
                Ależ proszsz, żaden problem tylko nie broń idiotycznych decyzji i luzik
              • yenna_m Re: Moderacja może sobie przenosić wątki na inne 04.05.26, 04:36
                zona_mi napisała:

> Przestań się na mnie wyładowywać, koleś.
                > EOT

Gdzie widzisz wyladowywanie się?
                To jest konstruktywną odpowiedź.
            • brightsun Re: Moderacja może sobie przenosić wątki na inne 03.05.26, 01:15
              Przypominam zresztą, niech sobie autorka zbierze odpowiedzi, spox, ale na emamie nie ode mnie. O to mi chodzi. Mi. Nie wiem co na to autorka ale ja tam po prostu nie chcę być.
          • yenna_m Re: Moderacja może sobie przenosić wątki na inne 04.05.26, 04:35
            zona_mi napisała:

> Na to nikt nie ma wpływu, a na ematce większa szansa na odpowiedzi (widzę go na
            > 1 stronie) niż po usunięciu stąd w niebyt.
            >
            >
            Nie ma większej szansy na rzeczową odpowiedź. Jest szansa na drwiny, hejt i kopanie autorki. Wiec w tym wypadku usunięcie przyniesie mniej szkód.

Ematka to wyjątkowy ściek bo wieloletni sposób moderacji do tego doprowadził.
            To nie jest przestrzeń do dyskusji na jakikolwiek temat a co dopiero przestrzeń do dyskusji z delikatnej tematyki forum "psychologia".
            • sztalugi1234 Re: Moderacja może sobie przenosić wątki na inne 04.05.26, 14:03
              Ale póki co - taplasz się tu z przyjemnością, co?
              Zarzekała się żaba błota ;)
    • yenna_m Re: Moderacja może sobie przenosić wątki na inne 04.05.26, 04:27
      Jak widać - moze.
      Gorzej, ze ematka nie jest bezpieczną przestrzenia do jakiejkolwiek dyskusji i jesli dziewczyna potrzebuje pomocy, to takie przeniesienie wątku moze tylko zaszkodzić jej samopoczuciu.

Dziwie sie temu ruchowi i brakowi szacunku moderacji dla wyboru autorki. I bardzo współczuję autorce.
      • boggi_dan Re: Moderacja może sobie przenosić wątki na inne 04.05.26, 19:29
        yenna_m napisała:

> Jak widać - moze.
        > Gorzej, ze ematka nie jest bezpieczną przestrzenia do jakiejkolwiek dyskusji i
        > jesli dziewczyna potrzebuje pomocy, to takie przeniesienie wątku moze tylko zas
        > zkodzić jej samopoczuciu.
        >
        > Dziwie sie temu ruchowi i brakowi szacunku moderacji dla wyboru autorki. I bard
        > zo współczuję autorce.
        >
        Dziwisz się. Ja się już nie dziwię niczemu. Chłopak kiedyś coś napisał na Ematce dostał bęcki i się zraził. Przeżył trochę i bardziej kompetentny niż inni. W tamtym wątku jeszcze przy okazji usunęli jego wpis. To są ciężkie sprawy i ludzkie dramaty. Trudno tak do nich podchodzić bez żadnej wrażliwości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka