Dodaj do ulubionych

łamanie netykiety zgłoszone do administratora

21.02.05, 16:08
autor : misiu
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=353&w=20327436&a=20343746
Caps lock Ci się zaciął?
Bardzo fajnie się czujemy, jak ZGNOIMY jakieś brum-bractwo. ;-)))
To forum jest dla nas jak znalazł. :-D
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=353&w=20551761&a=20665351
Forum O2 za to przeżywa obecnie najazd BRUMBACTWA i działania DEZYNSEKCYJNE są
konieczne. ;-) To wszystko.
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=353&w=20402470&a=20475627
Tu Cię rozumiem. W końcu niezgoda na GŁUPOTĘ jest podstawowym motorem naszej
tu
działalności.
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=353&w=20402470&a=20453469
Ciemniactwo uparło się dyskutować z faktami.
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=353&w=20402470&a=20411789
W porównaniu z tym, ignorancja wegetarian, nie wiedzących, co się dzieje na
polach uprawnych, jest wręcz porażająca. Jak pisze się im o tym, że również

odpowiedzialni za zabijanie, myślą, że chodzi o marchewkę.

Obserwuj wątek
    • Gość: onlyTHElonely Re: łamanie netykiety zgłoszone do administratora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 16:38
      zgłosiłem to i owo w ub. tygodniu ale chyba nie są tym zainteresowani...
      • gini Re: kapusie 21.02.05, 16:54
        jak nie umiecie odpowiedziec, to ignorujcie, a nie przylazcie na skarge jak male
        dzieci.
        • Gość: xxx222 moderator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.05, 19:52
          Tzn. sugerujesz, ze moderator tego forum zostal nim przez przypadek (i nigdy nie
          powinien byl nim zostac), ale to dobry kumpel. Wiec albo nalezy zgnoic oponenta
          lamiacego netykiete we wlasnym zakresie, albo, jak sie nie umie, to ignorowac. Bo
          inaczej zostaje sie "kapusiem" donoszacym, administracji, ze na forum zle sie
          dzieje??????
          • jureek Re: moderator 22.02.05, 09:31
            Gość portalu: xxx222 napisał(a):

> Tzn. sugerujesz, ze moderator tego forum zostal nim przez przypadek (i nigdy ni
            > e
            > powinien byl nim zostac), ale to dobry kumpel. Wiec albo nalezy zgnoic oponenta
            >
            > lamiacego netykiete we wlasnym zakresie, albo, jak sie nie umie, to ignorowac.
            > Bo
            > inaczej zostaje sie "kapusiem" donoszacym, administracji, ze na forum zle sie
            > dzieje??????

A co? Małe dziecko jesteś, że bez pani przedszkolanki ani rusz?
            Jura
            • Gość: xxx222 Re: moderator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 12:42
              Jak Ci okradna mieszkanie, to sam go odnajdujesz zlodziei, dajesz im "wp*.*" i
              odbierasz co Twoje, zamiast zadzwonic na Policje?? Tak? Jezeli tak, to OK.
              GRATULUJE.
              • comma Moderator jest po to, 22.02.05, 14:45
                by czuwać nad przestrzeganiem regulaminu. Jest oczywiste, że przypadki
                naruszania regulaminu trzeba mu zgłaszać, aby mógł zareagować - albowiem
                boskich atrybutów wszechobecności i wszechwiedzy nie posiada. To wszystko.
                Każdy wie, że forum jest moderowane, regulamin i zasady moderowania podano do
                wiadomości. Także informację, jak należy postępować wobec postów naruszających
                wewnętrzne przepisy forum. Jakoś nie zauważyłam porady, by "odpowiadać pięknym
                za nadobne", że się eufemistycznie wyrażę.
              • jureek Re: moderator 23.02.05, 10:49
                Gość portalu: xxx222 napisał(a):

> Jak Ci okradna mieszkanie, to sam go odnajdujesz zlodziei, dajesz im "wp*.*" i
                > odbierasz co Twoje, zamiast zadzwonic na Policje?? Tak? Jezeli tak, to OK.
                > GRATULUJE.

Jeśli nie widzisz różnicy między okradzeniem mieszkania, pobiciem, rabunkiem i
                innymi przestępstwami a forumowymi wojenkami trolowaniem, to gratuluję wyczucia
                proporcji. W normalnych społeczeństwach ludzie domagają się ingerencji władzy
                tylko w takich sytuacjach, gdzie jest to konieczne. Niestety lata komuny
                oduczyły ludzi samodzielności i odpowiedzialności, dlatego z każdą pierdołą lecą
                do władzy.
                Jura
    • brumbak Re: łamanie netykiety zgłoszone do administratora 22.02.05, 16:15
      to forum to jest jakis chory przypadek ... "opiekuna"
      - mozna tygodniami dopraszać sie usunięcia obraxliwych w stosunku do weetarian
      czy wegetarianizmu wątków
      - i z reguły nic
      natomiast próby reagowanie na różne chamskie zagrywki , wyzwiska , kamstwa
      koncza się z reguły byskawicznym usunięciem postu
      -a nawet zabanowaniem - jak mnie - ponieważ zbyt asertwynie reagowałem na zalew
      tego forum przez agresywne, chamskie posty

opiekun jes tak czujny ,ze potrafił nawet usuwac wysane przez mnie poty
      podpisane innym nickiem i wysłane z kawiarenki internetowej !!! i to w ciągu 1
      godziny!!! tak zdarzyo sie pare razy- to nie jest normalne

tak naprawde netykiete na tym forum amie "opiekun" czyli b.pascal
      • kraxa popieram brumbaka 22.02.05, 17:03
        moderaor forum "ideologicznego" powinien z ta ideologia przynajmniej
        sympatyzowac, nie mówiac juz o podstawowej wiedzy na temat. a u Pascala jest
        brak wiedzy za to duze poklady zlej woli w tej sprawie
        • comma Re: popieram brumbaka 23.02.05, 00:59
          Kiedyś zajrzałam na wegetarianizm, zwiedziona faktem, iż jest przyłączony do
          Forum Kuchnia. Interesują mnie bowiem kulinarne przepisy wegetariańskie. To, co
          tam znalazłam, niestety nie może zostać przeze mnie skomentowane, gdyż
          musiałabym użyć określeń niedopuszczalnych w publicznej wymianie poglądów.
          Niewątpliwie moderator był potrzebny temu forum, jednak uważam, że powinien być
          to człowiek o określonej wiedzy i przynajmniej neutralnie nastawiony do tematu.
        • jureek Re: popieram brumbaka 23.02.05, 10:55
          kraxa napisała:

> moderaor forum "ideologicznego" powinien z ta ideologia przynajmniej
          > sympatyzowac,

Jak chcesz sobie podyskutować tylko w gronie sympatyków, to co Ci przeszkadza
          założyć sobie forum prywatne?
          Natomiast na forum publicznym moderator (jeśli już taki musi być, bo moim
          zdaniem nie powinno być go wcale) powinien być ideologicznie neutralny i nie
          faworyzować żadnej grupy.
          Jura
        • b.pascal Re: popieram brumbaka 27.02.05, 12:10
          kraxa napisała:

> moderaor forum "ideologicznego" powinien z ta ideologia przynajmniej
          > sympatyzowac, nie mówiac juz o podstawowej wiedzy na temat.

Ten warunek jest spełniony. Chciałbym tylko zaznaczyć, że sympatyzowanie z
          wegetarianizmem nie oznacza automatycznego sympatyzowania ze wszystkimi bez
          wyjątku wegetarianami. :)

> a u Pascala jest brak wiedzy za to duze poklady zlej woli w tej sprawie

Czy Twoja krytyczna ocena mojej osoby nie wynika przypadkiem z faktu, że
          dwukrotnie usunąłem z forum Wegetarianizm założony przez Ciebie wątek będący
          ogłoszeniem o psie, który czeka na przygarnięcie go przez nowego właściciela?
          Forum Wegetarianizm, na dodatek znajdujące się w dziale Kuchnia, to nie jest
          właściwe miejsce na tego typu ogłoszenia. Proponuję na przyszłość korzystać z
          tego forum:
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=664
    • b.pascal Re: łamanie netykiety zgłoszone do administratora 23.02.05, 00:14
      Dla równowagi poniżej kilka wypowiedzi Brumbaka z Usenetu:
      usenet.gazeta.pl/usenet/0,2.html?group=pl.soc.wegetarianizm&tid=1017113
      usenet.gazeta.pl/usenet/0,2.html?group=pl.soc.wegetarianizm&tid=1016325
      usenet.gazeta.pl/usenet/0,2.html?group=pl.soc.wegetarianizm&tid=1017213
      Bez komentarza. :)
      • jedrus1a Kuchenka mikrofalowa 26.02.05, 02:13
        Kuchenka mikrofalowa dla przypomnienia

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=18450810

Jędruś wegano-witarianin + B12
    • Gość: brumbak Re: łamanie netykiety zgłoszone do administratora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.05, 16:25
      moje krytyczne uwagi o forum wegetarianizm
      nie odbiegaja w formie
      od typowych wypowiedzi spotykanych w Gazecie Wyborczej autorstwa Redkakcji
      przykład:
      GW4 luty 2005
      red. Teresa Bogucka w artykule : " Prawo do wiedzy i prawo do linczu."

"... Wystarczy wejść na byle forum internetowe
      żeby zobaczyć, kto rwie sie do rozliczania.
      W przeważajacej wiekszości to pokaz chamstwa , agresjii, niezwykłej
      nienawiści . "

brumbak napisał:

> autor : misiu
      > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=353&w=20327436&a=20343746
      > Caps lock Ci się zaciął?
      > Bardzo fajnie się czujemy, jak ZGNOIMY jakieś brum-bractwo. ;-)))
      > To forum jest dla nas jak znalazł. :-D
      - to forum - mam nadzieję BYŁO dla tego spamera jak zanalazł
      poniewaz przez wiele miesiecy b.pascal pobłazał jego wyczynom - mozna to
      sprawdzic , zajrzeć , przekonac sie

pascal - udaje że nie wie o co chodzi - jakby nie był opiekunem tego fiorum i
      nie czyta dziesiatek , setek chamskich wyzwisk jakimi obrzucani byli zwolennicy
      vege- szczególnie ja, ponieważ reagowałem na co 50. chamskie zaczepki
      - owszem uzyłem wielokrotnie "mocnych" wyrażeń - ale z reguły wobec osób mnie
      obrażających
      jak chcecie to opublikuje tu 100 chamskich i obrazliwych postów misia
      chcecie wiecej ? prosze bardzo
      to (prawie ) wszystko jest zapisane

co do chamstwa na forum to nie jest to zjawisko nie znane Gazecie
      oto opinia red.

moja ocena tego co dzieje sie na forum jest jak widać mieści się w standardach
      Gazety Wyborczej

zostałem wycięty za próbę obrony forum przed zalewem chamstwa, agresjii i
      nienawiści

dopiero teraz przeglądam wiele historycznych postów i znajduje te chamskie
      posty- wiekszości z nich przedtem nie przeczytałem bo wystarczyły mi "próbki"

pascal udaje że tego nie zauwazał
    • Gość: brumbak Re: łamanie netykiety zgłoszone do administratora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.05, 16:34
      forum publiczne to takie forum
      na które powinno słuzyc wymianie opinii a nie wymianie wyzwisk
      w szcególnosci nie powinno byc tak jak na forum wegetarianizm gdzie
      uprzywilejowana była grupka kiboli usiłujących "zgnoić " (jak napisal misiu)
      wegetarian
      opiekun powinien też dbac o linie forum
      trudno by np. forum abstynncja było zdominowane przez wielbicieli wódki
      a abstynenci byli wyzywani od najgorszych itp.

przyklady prawidłowej moderacji z Radio tok fm podawałem na forum wegetarianizm-
      byłem naprawde zbudowany kulturą z jaka dyskusje o diecie vege prowadzili
      reaktozy z tego radia - osoby "miesożerne"

proponowałem teżby stworzyc równoległe forum kuchnia miesna czy jak je nazwac i
      najabdziej agresywnych osobników ktorzy odwiedzali forum vege tylko po to by
      przysrywac zwolennikom vege- tam przekierowywać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka