Dodaj do ulubionych

Balagan na forum KRAJ

IP: *.cafejpn.com / 219.118.190.* 23.06.05, 23:33
Przed chwila byl o tym watek, a modrator-rka Giwi chyba usunal-ela.
Se go sejfnalem, bo Giwi odwraca w nim kota ogonem.
Nie ma forum,na ktorym by istnial wiekszy nieporzadek niz na forum Kraj.

Wybacz Giwi ale na Admina to Ty sie nie nadajesz! Excuse :)

Obserwuj wątek
    • giwi Re: Balagan na forum KRAJ 24.06.05, 00:25
      Jest na moderacji, tam jego miejsce.
    • plopli Re: Balagan na forum KRAJ 24.06.05, 00:25
      Na FK jast taki tłok, że przydałoby się dwoje moderatorów.
      • Gość: Romanow dwoch tylko 2! IP: *.nys.biz.rr.com 24.06.05, 00:47
        Tylko 2! W nocy i 2 na raz!
        Tak samo na forum Swiat!
        Nie rozumiem dlaczego niektorzy admini sa pojedynczo!!!!!!!!!!!! I to na tak
        wielkich forach? Uklady personalne ? Od kiedy Giwi jest Adminem ? Jak jest
        krotko, to w porzo moze sie wyrobi, ale jak jest dlugo, dziala rutyniarsko!
        • Gość: Piotrek Re: tylko 2! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.06.05, 01:31
          Giwi i Kropka sa adminkami prawie od poczatku tego forum jadnak sam ostatnio
          zauwazylem,ze laski wpadly w rutyne.Aes z zasady jest kontaktem miedzy
          zawodowymi a forumowiczam a Giwi olewa forumowiczow.
          • Gość: 007 Re: tylko 2! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 01:43
            O wzięła się za sprzątanie teraz! Przejrzałem Osła! ZA PÓŹNO GIWI !!!! TRZEBA
            BYŁO ZAMIATAć PRZEZ OSTATNIE MIESIĄCE!!!

NO A CO SIE WTEDY DZIAŁO ? NIE RADZISZ SOBIE DROGA GIWI !!!!!!
      • tebe Re: Balagan na forum KRAJ 24.06.05, 11:38
        Masz racje.
        Zgłoszenia można przesyłać do mnie pocztą.
        Nie może to być żaden z obecnych aesów.
        Pozdrawiam
        • plopli Kto to jest aes? 24.06.05, 16:13
          tebe napisał:

> Masz racje.
          > Zgłoszenia można przesyłać do mnie pocztą.
          > Nie może to być żaden z obecnych aesów.
          > Pozdrawiam

Szczerze mówiąc nie mam pojęcia, przez co trudno mi zareagować.
          • Gość: calkiem_nowy Re: Kto to jest aes? IP: *.jgora.dialog.net.pl 24.06.05, 16:37
            > Szczerze mówiąc nie mam pojęcia, przez co trudno mi zareagować.

To ktoś taki, kogo z pewnością nie chciałbyś spotkać. Nigdy nie słyszałeś o
            czarnej legendzie piessny, bądź też o szacikowaniu?

(aes - skrót od administratora społecznego, zwanego czasem morderatorem
            społecznym)
            • plopli Re: Kto to jest aes? 24.06.05, 16:40
              Gość portalu: calkiem_nowy napisał(a):

> > Szczerze mówiąc nie mam pojęcia, przez co trudno mi zareagować.
              >
              > To ktoś taki, kogo z pewnością nie chciałbyś spotkać. Nigdy nie słyszałeś o
              > czarnej legendzie piessny, bądź też o szacikowaniu?
              >
              > (aes - skrót od administratora społecznego, zwanego czasem morderatorem
              > społecznym)

Dzięki.
            • tebe Re: Kto to jest aes? 24.06.05, 16:43
              Allegro niniejszym Cię ewangelizuję. Porzuć przeszłość i czarną wizję.
              Tak naprawdę to jedyne czego pragniesz to zostać adminem. Admin może czytać
              wszystko.

Plopli, giwi jest aeską, czyli adminem.

Pozdrawiam
              • messja Re: Kto to jest aes? 24.06.05, 17:47
                tebe napisał:

> Allegro niniejszym Cię ewangelizuję. Porzuć przeszłość i czarną wizję.
                > Tak naprawdę to jedyne czego pragniesz to zostać adminem. Admin może czytać
                > wszystko.
                >

cos ci sie popitolilo: z pozycji postu wynika, ze odpowiadasz calkiem-nowemu, a
                nie allegro.

a tak patrzac z boku to masz tez tupet: werbujesz na ormowca kuszac cukierkiem:)
              • jenisiej Popieram kandydaturę zgłoszoną przez Tebe... 24.06.05, 19:13
                ...i dodaję drugą, tam jedna osoba nie wyrobi.

tebe napisał:

> wszystko.

Allegro na ormowca! Co prawda jest to nick całkiem nowy, obecny dopiero od
                kilku miesięcy, ale jego troska o forum nie budzi wątpliwości.

Do pary proponuję Gini. Należy się Jej satysfakcja moralna choćby z tego
                powodu, że Eela pacynkuje jako Giwi, by zwieść nieuważnych czytelników i
                kompromitować Anię.

Całuski i pozdrówka - co kto woli:)
                • Gość: calkiem_nowy Re: Popieram kandydaturę zgłoszoną przez Tebe... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 19:44
                  > > Allegro niniejszym Cię ewangelizuję. Porzuć przeszłość i czarną wizję.
                  > > Tak naprawdę to jedyne czego pragniesz to zostać adminem. Admin może czyt
                  > ać
                  > > wszystko.
                  >
                  > Allegro na ormowca! Co prawda jest to nick całkiem nowy, obecny dopiero od
                  > kilku miesięcy, ale jego troska o forum nie budzi wątpliwości.

Referencje wystawione przez Jeniego. Idę się pociąć. :)

Swoją drogą, fajnie to rozegraliście na FAQ, razem z Maryjanną. Że niby wpadka,
                  że niby 'ojej', no genialnie normalnie. Jestem pod wrażeniem ;)
              • Gość: calkiem_nowy Re: Kto to jest aes? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 19:41
                tebe napisał:

> wszystko.

Dobra, wydało się. Chcę zostać adminem i czytać wszystko. Co mam zrobić?
                • marianna.rokita Re: Kto to jest aes? 25.06.05, 20:09
                  Dobra Pollak, pod warunkiem, ze ja z Toba. Ja bede ciąć antysemitów, a Ty
                  promujacych sie homoseksualistów :) Ja bede ciac tych z skrajnie prawej,Ty z
                  lewej. Patrz jaki duet :)

Dziekujemy za uznanie.Serdeczny uścisk dłoni lub
                  całuski :)))
                  • Gość: calkiem_nowy Re: Kto to jest aes? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 20:39
                    Nie ma mowy o cięciu. Jedyne słuszne cięcie to wycinanie piotrusia i typowych
                    ogłoszeń reklamowych (lub np. historii z ujawnianiem danych osobowych
                    forumowiczów co sie czasem zdarza). Rzecz jest w tym, by "pedałków" w moich
                    postach nie dotykano, zaś z propagandą samych zboczków spokojnie damy sobie radę
                    :). Kiedyś do instytucji samego aesowania miałem nawet przychylne nastawienie
                    (byłem chyba zbytnim idealistą, choć zdarzali się aesi z ludzką twarzą, którzy
                    problemy mieli jedynie dlatego że nie wycinali właśnie), jednak po tylu
                    nadużyciach z ich strony, oraz cenzurze należy czym prędzej zlikwidować tę
                    instytucję. Zwłaszcza że jest automatyczny cenzor, wymuszono logowanie oraz
                    istnieje możliwość 'wygaszania nicków'.

Rzecz jasna, Jeni, o pardon, Maryjanno ;) hehehe, chcę zostać adminem. Będę mógł
                    czytać wszystko a także podzielić się kilkoma uwagami na ich specjalnym forum.
                    Taką konstruktywną krytyką. :)
                    • messja Re: Kto to jest aes? 25.06.05, 20:46

> Rzecz jasna, Jeni, o pardon, Maryjanno ;) hehehe, chcę zostać adminem. Będę
                      móg
                      > ł
                      > czytać wszystko a także podzielić się kilkoma uwagami na ich specjalnym forum.
                      > Taką konstruktywną krytyką. :)

i jeszcze raz potwierdza sie teoria, ze kazdego mozna kupic, pytanie tylko "za
                      ile". tutaj widac ze niektorych mozna bardzo tanio: za cukierka.
                      • Gość: calkiem_nowy Re: Kto to jest aes? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 21:22
                        Nie gadaj tyle, bo jeszcze tego nie kupią.
                        • messja Re: Kto to jest aes? 25.06.05, 22:59

> Nie gadaj tyle, bo jeszcze tego nie kupią.

jak do tej pory bez wzgledu na moje gadanie kupowali szkodnikow i jestem pewna,
                          ze tak pozostanie.
                          • Gość: calkiem_nowy Re: Kto to jest aes? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 23:33
                            messja napisała:

> jak do tej pory bez wzgledu na moje gadanie kupowali szkodnikow i jestem pewna,
                            > ze tak pozostanie.

Myślę że to kupią.
                            • messja Re: Kto to jest aes? 27.06.05, 12:29

> messja napisała:
                              >
                              > > jak do tej pory bez wzgledu na moje gadanie kupowali szkodnikow i jestem
                              > pewna,
                              > > ze tak pozostanie.
                              >
                              > Myślę że to kupią.

dlaczego mieliby nie? przeciez tebe juz wystawil oferte.
                    • marianna.rokita Re: Kto to jest aes? 25.06.05, 22:23
                      Ihhii :) wyrazenie AES z ludzka twarza jest piekne :) Ni mniej, ni wiecej
                      kojarzy sie z socjalizmem z ludzka twarza. No ale do rzeczy :
                      Wsrod Aesow bywaja fajne osoby i takie, ktore nalezy omijac. Jak w kazdej
                      grupie spolecznej. Jak kazdy mam swoje typy.Jasne, ze ich tu nie zapodam, bo
                      pewno pojda na dywanik :) Zartuje :)

Aes niestety musi byc. I to najlepiej w ilosci mnogiej na forum. Najlepiej
                      niech to beda trzy osoby, na duzych forach, z trzema rodzajami pogladow
                      polityczno-spolecznych. Tak, by mieli baczenie na to, co tna. Powiedzmy :
                      komuch, liberal i kaczoropodobny. I niech sobie nawzajem patrza na rece:)
                      Trudno bedzie takich znalezc? Eee nie.... wystarczy pogrzebac po forum :)
                      Piszesz,ze logowanie zalatwia sprawe. Chyba nie zalatwia. Bo co jesli zakladasz
                      konto z roznych IP ?Lub masz nartostrade? Publiczny IP? W szczegoly wnikac nie
                      bede, ty sam wiesz o co biega spryciulo, specjalisto od najlepszego IPa w
                      historii tego forum :DDDD
                      ( To byly czasy,lezka sie w oku kreci )
                      Piszesz,ze mozna wygasic nicka. Ok. A co z zalozeniem nowego ? Kiedys wieczorem
                      na forum obserwowalam "radosna"tfurczosć "psowiu". Ban rownal sie kolejnemu
                      zakladanemu nickowi. Wystepowal jako marta_uparta, itd. I z tego co widze, na
                      razie ma jeden identyfikowalny. No i dobrze:) Wiadomo, co ciąć :) Trudno nie
                      rozpoznac armii12siurów:))))))))))

Dobra:) Jak dzielimy obowiazki heeeee?????? <ROTFL>
                      Acha i uprzedzam,Pollak, sam se bryluj na forum dla Aesow, mnie tam konmi nie
                      zaciagniesz, to nie moja bajka :)

Serdeczności ;)
                      jeni

PS. Zaraz nas wywala za probe robienia przewrotu :D

Piszesz,ze istnieje instytucja
                      • Gość: calkiem_nowy Re: Kto to jest aes? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 23:23
                        marianna.rokita napisała:

> Aes niestety musi byc.

Nie musi.

> I to najlepiej w ilosci mnogiej na forum. Najlepiej
                        > niech to beda trzy osoby, na duzych forach, z trzema rodzajami pogladow
                        > polityczno-spolecznych.

Żartujesz? A co ma aes do polityki?

> Tak, by mieli baczenie na to, co tna. Powiedzmy :
                        > komuch, liberal i kaczoropodobny.

Plus JKM jeszcze. ;) (noco? ma być po sprawiedliwości)

> I niech sobie nawzajem patrza na rece:)

Nie ma mowy. Bycie aesem miało sens gdy forum regularnie i o różnych porach
                        zaśmiecał gość który bardzo lubił psy. Co więcej, z doświadczenia widać, że jest
                        bardzo złym pomysłem gdy aes udziela się na tym samym forum na którym aesi, bo
                        człowiek jest człowiekiem i zawsze da się ponieść (mierzę względem siebie). Co
                        ma aes do przeprowadzanych dyskusji? Nic, nie ma miłośnika zwierząt i reklam,
                        nie ma też aesa. A już bezczelnością najwyższej miary jest gdy niedorozwinięty
                        ormowiec grozi 'prosze pisać na temat bo będę wycinał' - a niech sp... ucieka
                        czym prędzej, znaczy. Pewien wyjątek stanowić mogą niektóre fora tematyczne
                        (jakieś techniczne, o zdrowiu itp.) gdzie przeprowadzane tam dyskusjie
                        rozwiązują sporo problemów. No i rozpirzanie wątków stanowi później problem przy
                        używaniu wyszukiwarki, gdzie by doszukać się czegoś konkretnego trzeba przebić
                        się przez tysiące postów o niczym. Jest to jednak problem 'praktyczności', który
                        obrazuje jak forum pomocowe przestaje nim w końcu być. Ale i to idzie rozwiązać,
                        gdyż potencjany aes mógłby się wykazać i ewentualnie markować niektóre posty
                        jako OT by nie były później indeksowane przez wyszukiwarkę. Wilk syty i owca
                        czarna - nic nie jest wycięte, a posty są odfiltrowane według czyjegośtam kryterium.

> [...]
                        > konto z roznych IP ?Lub masz nartostrade? Publiczny IP? W szczegoly wnikac nie
                        > bede, ty sam wiesz o co biega spryciulo, specjalisto od najlepszego IPa w
                        > historii tego forum :DDDD

To nie był IP.

> [...]
                        > zakladanemu nickowi. Wystepowal jako marta_uparta, itd. I z tego co widze, na
                        > razie ma jeden identyfikowalny. No i dobrze:) Wiadomo, co ciąć :) Trudno nie
                        > rozpoznac armii12siurów:))))))))))

Ile jest tej patologii? Na samym akwarium każdy kto jest tam dłużej niż miesiąc
                        potrafi rozpoznać who is po prostu who.

> Dobra:) Jak dzielimy obowiazki heeeee?????? <ROTFL>
                        > Acha i uprzedzam,Pollak, sam se bryluj na forum dla Aesow, mnie tam konmi nie
                        > zaciagniesz, to nie moja bajka :)

No nie sam tylko z aesicami ;)

>
                        > Serdeczności ;)

Powyższe akurat bardziej do jednego naukowca pasuje

> jeni
                        >
                        > PS. Zaraz nas wywala za probe robienia przewrotu :D

Niech ku.. spróbują ;)
                        • marianna.rokita Re: Kto to jest aes? 26.06.05, 01:35

> marianna.rokita napisała:
                          >
                          > > Aes niestety musi byc.
                          >
                          > Nie musi.

Ok.To niech im wszystkim placa. Nie beda juz spoleczni :D

>
                          > > I to najlepiej w ilosci mnogiej na forum. Najlepiej
                          > > niech to beda trzy osoby, na duzych forach, z trzema rodzajami pogladow
                          > > polityczno-spolecznych.
                          >
                          > Żartujesz? A co ma aes do polityki?

Wedlug mnie wiele ma, patrzac na to i owo.....
                          >
                          > > Tak, by mieli baczenie na to, co tna. Powiedzmy :
                          > > komuch, liberal i kaczoropodobny.
                          >
                          > Plus JKM jeszcze. ;) (noco? ma być po sprawiedliwości)

Niektorych sie programowo nie bierze. Sympatycy Leppera,LPR odpadaja w przedbiegach.

> > I niech sobie nawzajem patrza na rece:)

> Nie ma mowy. Bycie aesem miało sens gdy forum regularnie i o różnych porach
                          > zaśmiecał gość który bardzo lubił psy. Co więcej, z doświadczenia widać, że jes
                          > t
                          > bardzo złym pomysłem gdy aes udziela się na tym samym forum na którym aesi, bo
                          > człowiek jest człowiekiem i zawsze da się ponieść (mierzę względem siebie). Co
                          > ma aes do przeprowadzanych dyskusji? Nic, nie ma miłośnika zwierząt i reklam,
                          > nie ma też aesa. A już bezczelnością najwyższej miary jest gdy niedorozwinięty
                          > ormowiec grozi 'prosze pisać na temat bo będę wycinał' - a niech sp... ucieka
                          > czym prędzej, znaczy. Pewien wyjątek stanowić mogą niektóre fora tematyczne
                          > (jakieś techniczne, o zdrowiu itp.) gdzie przeprowadzane tam dyskusjie
                          > rozwiązują sporo problemów. No i rozpirzanie wątków stanowi później problem prz
                          > y
                          > używaniu wyszukiwarki, gdzie by doszukać się czegoś konkretnego trzeba przebić
                          > się przez tysiące postów o niczym. Jest to jednak problem 'praktyczności', któr
                          > y
                          > obrazuje jak forum pomocowe przestaje nim w końcu być. Ale i to idzie rozwiązać
                          > ,
                          > gdyż potencjany aes mógłby się wykazać i ewentualnie markować niektóre posty
                          > jako OT by nie były później indeksowane przez wyszukiwarkę. Wilk syty i owca
                          > czarna - nic nie jest wycięte, a posty są odfiltrowane według czyjegośtam kryte
                          > rium.

Podaj przyklad.Nie uwierze dopoki nie zobacze. Ot taki ze mnie
                          niewierny....Tomasz:)

> > [...]
                          > > konto z roznych IP ?Lub masz nartostrade? Publiczny IP? W szczegoly wnika
                          > c nie
                          > > bede, ty sam wiesz o co biega spryciulo, specjalisto od najlepszego IPa w
                          > > historii tego forum :DDDD
                          >
                          > To nie był IP.

Wiem przeciez. Cicho! Udawaj,ze nie widzisz zmyly. To ja a nie ty mam sprawe za
                          hakjerstfo.Ja tam nic nie umiem. Kompter wlacza mi sluzacy. I to on laduje te
                          proksiki :)

>
                          > > [...]
                          > > zakladanemu nickowi. Wystepowal jako marta_uparta, itd. I z tego co widze
                          > , na
                          > > razie ma jeden identyfikowalny. No i dobrze:) Wiadomo, co ciąć :) Trudno
                          > nie
                          > > rozpoznac armii12siurów:))))))))))
                          >
                          > Ile jest tej patologii? Na samym akwarium każdy kto jest tam dłużej niż miesiąc
                          > potrafi rozpoznać who is po prostu who.

Jest calkiem sporo.To mowie powaznie.

> > Dobra:) Jak dzielimy obowiazki heeeee?????? <ROTFL>
                          > > Acha i uprzedzam,Pollak, sam se bryluj na forum dla Aesow, mnie tam konmi
                          > nie
                          > > zaciagniesz, to nie moja bajka :)
                          >
                          > No nie sam tylko z aesicami ;)

Popros je najpierw o fotki,wymiary,znak zodiaku,i rocznego PITA zebys wiedzial
                          ,czy Ci sie w ogole oplaca tam wchodzic.Lub zapytaj Toma, on wie wszystko :D
                          Jak bedzie cos interesujacego wal jak w dyym.Acha i przynies mi stamtad foty
                          facetow:)

> > Serdeczności ;)
                          >
                          > Powyższe akurat bardziej do jednego naukowca pasuje

Uklony;)? Serdeczny uścisk dłoni;)
                          Czy jak wolisz?

> > jeni
                          > >
                          > > PS. Zaraz nas wywala za probe robienia przewrotu :D
                          >
                          > Niech ku.. spróbują ;)

Spamujemy.. ot co:)I rozwalamy meritoriczny watek. Na wszelki wypadek znikam,
                          bom strachem podszyta i znow bedzie na Rokite :)
                          • Gość: calkiem_nowy Re: Kto to jest aes? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 21:25
                            marianna.rokita napisała:

> Ok.To niech im wszystkim placa. Nie beda juz spoleczni :D

Czujesz jakiś pociąg do stałej kontroli nad Tobą?

> > Żartujesz? A co ma aes do polityki?
                            >
                            > Wedlug mnie wiele ma, patrzac na to i owo.....

Że niby o co się rozchodzi?

> Niektorych sie programowo nie bierze. Sympatycy Leppera,LPR odpadaja w
                            > przedbiagach.

A to niby dlaczego? Obecnie jest tzw. demokracja (brrrr).

> Podaj przyklad.Nie uwierze dopoki nie zobacze. Ot taki ze mnie
                            > niewierny....Tomasz:)

Przykład na nadużycia ze strony aesów? Na chamstwo które jest domeną niektórych
                            szkodników?

> [...]
                            > hakjerstfo.Ja tam nic nie umiem. Kompter wlacza mi sluzacy. I to on laduje te
                            > proksiki :)

Ja tam się też nie znam na tyle.

> > Ile jest tej patologii? Na samym akwarium każdy kto jest tam dłużej niż m
                            > iesiąc
                            > > potrafi rozpoznać who is po prostu who.
                            >
                            > Jest calkiem sporo.To mowie powaznie.

To pokaż. Bo czytając same akwarium można odnieść zupełnie inne wrażenie. Co
                            więcej, tam po prostu przysiada się czasem jakiś dyżurny, który stawia sobie
                            jeden cel 'napewno coś dzisiaj znajdę i wytnę' (osobiście stawiam na dżabbura).
                            A że czasy nerwowe, to i [...] w postach się trafiają.

> > No nie sam tylko z aesicami ;)
                            >
                            > Popros je najpierw o fotki,wymiary,znak zodiaku,i rocznego PITA zebys wiedzial
                            > ,czy Ci sie w ogole oplaca tam wchodzic.Lub zapytaj Toma, on wie wszystko :D
                            > Jak bedzie cos interesujacego wal jak w dyym.Acha i przynies mi stamtad foty
                            > facetow:)

Czyżby wypożyczalnia pedałów świeciła pustkami? A, okres parad nadszedł... :)

> Uklony;)? Serdeczny uścisk dłoni;)
                            > Czy jak wolisz?

Niech już będą te ukłony.

> Spamujemy.. ot co:)I rozwalamy meritoriczny watek. Na wszelki wypadek znikam,
                            > bom strachem podszyta i znow bedzie na Rokite :)

Przecież piszemy o morderacji. Na forum o morderacji. :)
                • tebe Re: Kto to jest aes? 27.06.05, 13:13
                  No jest napisane, na Kraj - napisz do mnie mail.
                  • Gość: calkiem_nowy Re: Kto to jest aes? IP: *.jgora.dialog.net.pl 27.06.05, 13:38
                    Jedynie FoM, co prawda się udzielam, ale jakoś podołam. Jak rozumiem aes może
                    odkryć to co ukrył inny aes?
                    • messja Re: Kto to jest aes? 27.06.05, 14:12

> Jedynie FoM, co prawda się udzielam, ale jakoś podołam. Jak rozumiem aes może
                      > odkryć to co ukrył inny aes?

sugeruje, zebys wzial jeszcze Klub Forum. dodatkowa praca - praktycznie zadna,
                      za to ja bede wiedziala do kogo sie zwracac w wypakdu kiedy zniknie tam jakis
                      moj watek.
                      • Gość: calkiem_nowy Re: Kto to jest aes? IP: *.jgora.dialog.net.pl 27.06.05, 14:46
                        > sugeruje, zebys wzial jeszcze Klub Forum. dodatkowa praca - praktycznie
                        zadna,
                        > za to ja bede wiedziala do kogo sie zwracac w wypakdu kiedy zniknie tam jakis
                        > moj watek.

Ty, a tamten stary się odnalazł? Wiesz który.
                        • messja Re: Kto to jest aes? 27.06.05, 14:50

> > sugeruje, zebys wzial jeszcze Klub Forum. dodatkowa praca - praktycznie
                          > zadna,
                          > > za to ja bede wiedziala do kogo sie zwracac w wypakdu kiedy zniknie tam j
                          > akis
                          > > moj watek.
                          >
                          >
                          > Ty, a tamten stary się odnalazł? Wiesz który.

nie, ale tak dlugo go powtarzalam, az w koncu jakis gorliwy ormowiec przeoczyl
                          i zapomnial wyciac.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=618&w=20522712&a=20522712
        • plopli I jeszcze jedna uwaga. 24.06.05, 16:43
          tebe napisał:

> Zgłoszenia można przesyłać do mnie pocztą.

Jeśli chciałbyś, aby ta informacja dotarła do użytkowników FK, to proponuję
          wrzucic tam posta na ten temat. Mógłbym zrobić to samemu, ale czerwony kolor
          przyciąga ;-).

Oczywiście proponuję, aby zasady podejmowania decyzji były bardziej autorytarne
          niż to było na forum Warszawa :-). Może wystarczyłoby, aby propozycje przesyłać
          wyłącznie via e-mail.
          • tebe Re: I jeszcze jedna uwaga. 24.06.05, 16:45
            Spokojnie, takie rzeczy się rozchodzą.
            Warszawa i Kraj to inne światy.
            • plopli Re: I jeszcze jedna uwaga. 24.06.05, 17:06
              tebe napisał:

> Spokojnie, takie rzeczy się rozchodzą.

Pewnie tak.

> Warszawa i Kraj to inne światy.

Możesz rozwinąć, zafrapowałeś mnie :-).
              • tebe Re: I jeszcze jedna uwaga. 24.06.05, 17:15
                Na Warszawie od bardzo długiego czasu jest grupa stałych użytkowników, którzy
                się dość dobrze znają, nie ma takiej rotacji jak na Kraju. Na Kraju jest też
                sporo stałych ale tu jakby trafia dużo więcej ludzi z zewnątrz. A upraszczając,
                ze względu na swój rozmiar Kraj jest poza wszelką masą krytyczną. Warszawa w
                całości dałaby może połowę tego - pod względem liczby użytkowników. Dopiero
                całe Mazowieckie może się równać z Krajem...
                No i jeszcze te gagramele. Warszawa nie jest takim celem propagandy.
    • Gość: Krajowy buhahahaaaaaaaa! IP: 80.254.36.* 24.06.05, 02:02
      Giwi PIERWSZY raz sprzata na kraju w nocy! Pierwszy!!!!!!!!!!!
      Dawniej nikt nie robil porzadku!Nikt NIDGY w nocy! ( chba ze w czasie papieza)

Co to za polityka? Po jednym asie na najpopularniejszym forum?

• jureek Re: Balagan na forum KRAJ 24.06.05, 09:47
      Jak Ci się nie podoba, to idź sobie na chińskie forum, zamordysto. Zachowujesz
      się jak przedszkolak, który leci do pani na skargę.
      Ja chcę czytać forum ukształtowane przez forumowiczów, a nie modelowane przez
      cenzurę w imię jedynie słusznych poglądów.
      Jura
      • tebe Re: Balagan na forum KRAJ 24.06.05, 11:04
        jureek napisał:
        > Ja chcę czytać forum ukształtowane przez forumowiczów, a nie modelowane przez
        > cenzurę w imię jedynie słusznych poglądów.

Jakie to jest forum ukształtowane przez forumowiczów? Takie, na którym zostaje
        cała propaganda LPR, RadiaM i innych fanatyków a Ty się dziarsko przez nią
        przedzierasz?

Tylko nie mydl mi oczu tym, że chcesz poczytać co piszą wariaci, żeby poznać
        ich stanowisko. Z tym nie ma problemów.
        Zaznaczę: mówimy o ilościach a nie zróżnicowaniu poglądów. Fanatycy mają to do
        siebie, że rzadko kiedy piszą coś raz a konkretnie.
        • messja Re: Balagan na forum KRAJ 24.06.05, 11:30
          tebe napisał:

>
          > Jakie to jest forum ukształtowane przez forumowiczów? Takie, na którym zostaje
          > cała propaganda LPR, RadiaM i innych fanatyków a Ty się dziarsko przez nią
          > przedzierasz?
          >
          > Tylko nie mydl mi oczu tym, że chcesz poczytać co piszą wariaci, żeby poznać
          > ich stanowisko. Z tym nie ma problemów.
          > Zaznaczę: mówimy o ilościach a nie zróżnicowaniu poglądów. Fanatycy mają to
          do
          > siebie, że rzadko kiedy piszą coś raz a konkretnie.

o ile dobrze zrozumialam autor watku zwrocil uwage na temat niewydolnosci aesa
          na froum kraj, a nie na temat koniecznosci utrzymania tam cenzury wogole.
          rozumiem, ze bawia cie idologiczne dyskusje z jurkieem, ale zastanawia mnie co
          masz do powiedzenia na faktyczny temat watku?
        • jureek Re: Balagan na forum KRAJ 29.06.05, 13:59
          tebe napisał:

> jureek napisał:
          > > Ja chcę czytać forum ukształtowane przez forumowiczów, a nie modelowane p
          > rzez
          > > cenzurę w imię jedynie słusznych poglądów.
          >
          > Jakie to jest forum ukształtowane przez forumowiczów? Takie, na którym zostaje
          > cała propaganda LPR, RadiaM i innych fanatyków a Ty się dziarsko przez nią
          > przedzierasz?
          >
          > Tylko nie mydl mi oczu tym, że chcesz poczytać co piszą wariaci, żeby poznać
          > ich stanowisko. Z tym nie ma problemów.
          > Zaznaczę: mówimy o ilościach a nie zróżnicowaniu poglądów. Fanatycy mają to do
          > siebie, że rzadko kiedy piszą coś raz a konkretnie.
          >

Postawiłeś ciekawe pytania, przed urlopem nie zdążyłem się do nich ustosunkować,
          więc odpowiedź dopiero teraz.
          Oczywiście, że zdaję sobie sprawę z tego, że z brakiem cenzury mogą się wiązać
          pewne negatywne skutki uboczne, jak np. przedstawione przez Ciebie próby
          wykorzystania forum w celach propagandowych. Nie jestem na tyle naiwny, żeby z
          ilości postów na forum wnioskować o popularności takich, czy innych poglądów. Z
          drugiej strony jednak ciekawym jest obserwowanie jak aktywni są propagandyści
          poszczególnych ugrupowań. Niestety, interwencje cenzury powodują zafałszowanie
          tego, co obserwuję. Rozumiem, że to co dla mnie może być interesującym polem
          obserwacji, dla innych może być b. niewygodne. Forumowicze mają jednak
          narzędzia, aby np. wygasić sobie co bardziej aktywnych propagandzistów.
          Przy okazji chciałbym zapytać, czy istnieje jeszcze szansa na zainstalowanie
          furtki z wejściem na forum nieocenzurowane?
          Pozdr.
          Jura
          • messja Re: Balagan na forum KRAJ 29.06.05, 14:25
            jureek napisał:

> Przy okazji chciałbym zapytać, czy istnieje jeszcze szansa na zainstalowanie
            > furtki z wejściem na forum nieocenzurowane?

o ile dobrze pamietam to zapewniano nas, ze tak bedzie wygladac dawne forum
            aktualnosci. potem sie okazalo, ze tebe pozornie sie na taka furtke zgodzil a
            calkiem inne rozwiazanie mial na mysli: prejscie z cenzury jawnej do do cenzury
            nieoficjalnej + zmaiana nazawy i wymiecienie forum pod dywan.
          • tebe Re: Balagan na forum KRAJ 29.06.05, 14:42
            Istnieje, jeśli mówisz o tym, o czym ja myślę.

Myślę, że dobrą odpowiedzią na tak postawiony problem jest możliwość odwrócenia
            proporcji. Dziś mamy forum, na którym nieliczni korzystają z możliwości
            wygaszania, bo jest ona jednak kłopotliwa (taki z nią problem - pozostaje w
            sferze możliwości gdy tzw. "normalny człowiek" przychodzi i widzi bałagan oraz
            propagandę, której istnienia nie rozumie, bo ma inne oczekiwania).

Jutro mam nadzieję będzie otwrotnie. Spora grupa normalnie dyskutujących ludzi,
            będzie miała wpływ na to co widać na forum i będzie mogła zobaczyć to, czego Ci
            z zewnątrz nie widzą.

Robimy forum dla Jurka, mówiąc w skrócie.
            • messja Re: Balagan na forum KRAJ 29.06.05, 15:27
              tebe napisał:

>
              > Robimy forum dla Jurka, mówiąc w skrócie.

lepiej by brzmialo; dla ludzi doroslych.
            • jureek Re: Balagan na forum KRAJ 29.06.05, 18:09
              Słowa "jutro" użyłeś chyba w znaczeniu przenośnym. Ale i tak brzmi to ciekawie.
              Zrozumiesz chyba, że po doświadczeniach z przekształceniem Aktualności na
              Akwanet pozostanę sceptyczny i ocenię zmiany dopiero, gdy zobaczę, jak to
              funkcjonuje w praktyce. Jedna rzecz, która już teraz mi się nie podoba, to
              ograniczenie dostępu tylko dla "elity". Popieram też zastrzeżenie Messji w
              sprawie nazwy, ale mam nadzieję, że to tylko nazwa robocza.
              Pozdr.
              Jura
              • tebe Re: Balagan na forum KRAJ 30.06.05, 15:00
                Jura na pewno nie brakuje Ci 40 lat równości.

Z tą elitą, to nie przeszadzajmy. Żeby ją zostać wystarczy będzie przychodzić tu
                wymieniać poglądy a nie je propagować. Oczywiście w praniu może być różnie ale
                zrobimy co się da, żeby było dobrze.

Nie wiem w czym Aquanet jest gorszy od Aktualności, wiem, że przy zerowej prawie
                moderacji (na zgłoszenia musimy reagować) jest tam mniej szumu niż za czasów
                Aktualności. I pacynków też.

Pozdrawiam i w zasadzie znikam na dłuższy czas.
                • messja Re: Balagan na forum KRAJ 30.06.05, 15:25
                  tebe napisał:

> Jura na pewno nie brakuje Ci 40 lat równości.
                  >
                  > Z tą elitą, to nie przeszadzajmy. Żeby ją zostać wystarczy będzie przychodzić
                  t
                  > u
                  > wymieniać poglądy a nie je propagować.

czyli nic nowego: kolejne forum prywatne, gdzie wejsc bedzie mozna tylko za
                  pozwoleniem wlasciciela. z tym ze teraz wlascicelem bedzie admin i ofcjalnie
                  bedzie to nadal forum publiczne.

przy filtrze pry wejsciu na forum faktycznie jureek bedzie mogl czytac posty
                  WSZYSTKICH OSOB tam piszacych bo beda to TYLKO OSOBY zatwierdzone przez adminow.
                  po co cenzurowac posty skoro mozna cenzurowac osoby? genalne w prostocie:)

mam tylko jedno pytanie: czy planowane sa jeszcze jakies "nowosci"?
    • kropka Re: Balagan na forum KRAJ 25.06.05, 14:29
      chciałabym przypomnieć, że aes ani NKA nie maja obowiązku ani mozliwości
      siedzieć 24/7 na forum. Ani też przeczytać wszystkiego, co piszecie. Na duzych
      forach przybywa ok. 3 tyz. postów dziennie.
      Po to są kubełka, po to jest abuse, żeby zgłaszać brudy.
      A poza tym najprościej - nie śmiecić, olewać spamerów i chamów. Bez odzewu
      zniechęcą się i pójdą.
      • sceptyk To nie jest takie proste 25.06.05, 22:56
        Dla mnie kazdy komuch to cham. Oraz spamer. I chociaz ich olewam i robie bez
        odzewu, to wciaz smieca, wogole sie nie zniechecaja i nigdzie nie chca sobie
        pojsc.
        • messja Re: To nie jest takie proste 25.06.05, 23:01
          sceptyk napisała:

> Dla mnie kazdy komuch to cham. Oraz spamer. I chociaz ich olewam i robie bez
          > odzewu, to wciaz smieca, wogole sie nie zniechecaja i nigdzie nie chca sobie
          > pojsc.

widze, ze sie jeszcze nie ozeniles. a moze by pomoglo?
          • sceptyk Messjo, podejrzewam ukryte intencje 26.06.05, 13:12
            w Twym stosunkowo malo oryginalnym, repetytywnym poscie. Ale jesli juz tak
            nalegasz, to chcialbym Ci przypomniec, ze wciaz mi zdjecia nie przyslalas.
            • messja drogi sceptyku 27.06.05, 12:28

ja bedac bardzo subtelna osoba nie smialabym powiedziec ci wprost, ze rada
              oenku, ktora tak czesto mnie zaszczycales jest malo orginalana i repetetywna.
              ale skoro sam tak twierdzisz - gratuluje samokrytyki.

Ale jesli juz tak
              > nalegasz, to chcialbym Ci przypomniec, ze wciaz mi zdjecia nie przyslalas.

nie nalegam ale przypominam, ze ty miales mi przyslac pierwszy.
        • Gość: calkiem_nowy Re: To nie jest takie proste IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 23:31
          sceptyk napisała:

> Dla mnie kazdy komuch to cham.

Wiesz że za lżenie tzw. "prezydenta wszystkich Polaków" można pójść siedzieć?
          Lepiej to odwołaj.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka