Gość: dziefczynka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.05, 20:24 Kolejna wpadka Pascala: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=150&w=33525966&a=33550493 Wprawdzie "errare humanum est", ale qrcze bez przesady moze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
orissa Re: Czy aes ma prawo ujawniac miejsce zamieszkan 15.12.05, 20:28 Gość portalu: dziefczynka napisał(a): > Kolejna wpadka Pascala: > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=150&w=33525966&a=33550493 > Wprawdzie "errare humanum est", ale qrcze bez przesady moze? A czyje miejsce zamieszkania niby tam ujawnił?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziefczynka Re: Czy aes ma prawo ujawniac miejsce zamieszkan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.05, 20:31 Wysil intelekt orisso, to moze zauwazysz (chociaz nie licze na to za bardzo). Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: Czy aes ma prawo ujawniac miejsce zamieszkan 15.12.05, 22:04 Gość portalu: dziefczynka napisał(a): > Wysil intelekt orisso, to moze zauwazysz (chociaz nie licze na to za bardzo). Do czytania jasnego, prostego zdania nie musze wysilac intelektu :P W podanym przez ciebie linku Pascal nie napisal, ze nick "x" mieszka w Olsztynie, jesli widzisz tam cos innego, to juz twoja nadinterpretacja :) P.S. twoj staly nick jest zablokowany, ze sie nie logujesz?:) Odpowiedz Link Zgłoś
dziefczynqa Re: Czy aes ma prawo ujawniac miejsce zamieszkan 15.12.05, 22:12 > W podanym przez ciebie linku Pascal nie napisal, ze nick "x" mieszka w > Olsztynie, jesli widzisz tam cos innego, to juz twoja nadinterpretacja :) Kpisz czy o droge pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
floric Re: Czy aes ma prawo ujawniac miejsce zamieszkan 15.12.05, 22:23 > > W podanym przez ciebie linku Pascal nie napisal, ze nick "x" mieszka w > > Olsztynie, jesli widzisz tam cos innego, to juz twoja nadinterpretacja :) nic nie rozumiesz prosta istoto!!! Oridssa raczyla Ci przekazać, że pascal jak to pascal wali na oślep. Jak pascal napisze do autorki wątku żeby sobie szukala gaci w Olsztynie, to wcale nie znaczy że ma po temu jakiś powód. Zapamiętaj to sobie kiedy będziesz mieć znów do czynienia z pascalem, pascal może np. napisać żeby poszukujący porady w kwestii wyboru żwirku dla kota udal się na Forum Brak Seksu w Malżeństwie i Tobie nic do tego. On już tak ma że pisze swoje teksty na chybil trafil, zwlaszcza kiedy jest na czerwono. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Czy aes ma prawo ujawniac miejsce zamieszkan 16.12.05, 09:13 floric napisał: > Tobie nic do tego. On już tak ma że pisze swoje teksty na chybil trafil, > zwlaszcza kiedy jest na czerwono. Powinniśmy też docenić to, że tym razem Pascal przeczytał tekst, na który odpowiedział, czego nie zawsze robi: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=32020013&a=32063984 Zamiast więc czepiać się Pascala powinniśmy być wdzięczni, że czasami zada sobie trud przeczytania postu, na który odpowiada. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: Czy aes ma prawo ujawniac miejsce zamieszkan 15.12.05, 22:27 dziefczynqa napisała: > > Kpisz czy o droge pytasz? Pudło:) Odpowiedz Link Zgłoś
floric Re: Czy aes ma prawo ujawniac miejsce zamieszkan 15.12.05, 21:30 > A czyje miejsce zamieszkania niby tam ujawnił?:) niczyjego wspomnial o forum Olsztyn, poniewaz jest to forum o bieliźnie, taką ma nazwę bo Forum o Majtkach glupio brzmi, dlatego nazywa sie to forum Olsztyn. przecież to oczywiste że pytanie o gacie powinno się znaleźć na Olsztynie Odpowiedz Link Zgłoś
jabbur Re: Czy aes ma prawo ujawniac miejsce zamieszkan 16.12.05, 00:10 Moderatorzy nie wiedzą więcej o miejscach zamieszkania użytkowników forum niż inni użytkownicy :) j/a Odpowiedz Link Zgłoś
floric Re: Czy aes ma prawo ujawniac miejsce zamieszkan 16.12.05, 00:41 jabbur napisał: > Moderatorzy nie wiedzą więcej o miejscach zamieszkania > użytkowników forum niż inni użytkownicy :) > j/a dokladnie!!! a nie mowilem forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=33551292&a=33558305 nigdy wiecej nie doszukuj sie sensu w postach pascala Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Czy aes ma prawo ujawniac miejsce zamieszkan 16.12.05, 09:16 Ha, ha, ha. Jak Ty już Jabbur coś powiesz, to nic tylko boki zrywać. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
genoveva Re: Czy aes ma prawo ujawniac miejsce zamieszkan 16.12.05, 10:58 Chyba, że ktoś ma nazwę miasta w IP :] Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Czy aes ma prawo ujawniac miejsce zamieszkan 16.12.05, 11:27 genoveva napisała: > Chyba, że ktoś ma nazwę miasta w IP :] To jeszcze nie znaczy, że tam mieszka. Mogę np. mieszkać w Krakowie, a żeby coś napisać na forum jadę sobie zawsze do Warszawy. Nie podważaj jedynie słusznej linii Jabbura, że admini niczego więcejnie wiedzą niż zwykli forumowicze. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
jabbur Re: Czy aes ma prawo ujawniac miejsce zamieszkan 16.12.05, 15:29 Uściślenie: AES nie wie gdzie mieszka forumowicz, ale w niektórych przypadkach AES może określić rejon świata, w którym znajduje się serwer używany przez użytkownika. Takich informacji ujawniać nie powinien, zgłoszenie było zasadne. Przepraszam za nieprezycyjną wcześniejszą wypowiedż. j/a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Czy aes ma prawo ujawniac miejsce zamieszkan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 15:53 Ok, "rąbnąłeś się itd" (33592542) :) Nie każdy ma klasę przyznać się do nieprecyzyjności, a i pora też nie sprzyjała udzielaniu precyzyjnych odpowiedzi. Rzecz w tym, że za to samo gotowi jesteście linczować użyszkodników (w imię walki z trollami i czystością na forum, bo Wy wiecie lepiej że np. przepis na wegetariańską potrawę powinien iść na f. kulinarne a nie na wegetarianizm, wbrew temu co sądzą ci, którzy to forum tworzą, czyli użyszkodnicy). Odpowiedz Link Zgłoś
jabbur Re: Czy aes ma prawo ujawniac miejsce zamieszkan 16.12.05, 16:35 To co przy małej skali jest funkcjonalne, przy dziesiątkach tysięcy wypowiedzi dziennie powoduje chaos. Dlatego są potrzebne podziały tematyczne. W przytoczonym przez Ciebie przykładzie można by się zastanowić czy może nie jest tak, że samo forum Wegetarianim powinno być zagnieżdżone w społeczeństwie, a dodatkowo nie należy stworzyć forum z przepisami dla wegan i wegetarian. To wszystko jest do przedyskutowania :) j/a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Czy aes ma prawo ujawniac miejsce zamieszkan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 17:05 > To co przy małej skali jest funkcjonalne, przy dziesiątkach tysięcy wypowiedzi > dziennie powoduje chaos. Dlatego są potrzebne podziały tematyczne. I są. Część rzeczy zawsze będzie się pokrywać, a nadmierna 'normalizacja' komplikuje życie użyszkodnikom, czyli tym, którzy mają z tego korzystać. Forum Gazety to nie jest Usenet i nie stanie się nim. > W przytoczonym przez Ciebie przykładzie można by się zastanowić > czy może nie jest tak, że samo forum Wegetarianim powinno być zagnieżdżone > w społeczeństwie, a dodatkowo nie należy stworzyć forum z przepisami > dla wegan i wegetarian. To wszystko jest do przedyskutowania :) Zauważ jednak że użytkownicy, nie licząc skrajnych zachowań, w większości przypadków sami sobie doskonale radzą i odnajdują się w gąszczu postów na forum. Patrz też z punktu widzenia odbiorcy, gdzie forum w ich mniemaniu nie jest jedynie bazą danych. Stąd też tworzy się coś takiego jak 'klimat forum' do którego trzeba podchodzić ze zrozumieniem, a nie puszczać aesa ślepo zapatrzonego w netykietę (Netykietę, przez duże N, by nikt nie miał wątpliwości o co chodzi ;) ). Nawet Wy lubicie sobie czasem zażartować na forum typowo tematycznym takim jak FoM i FoF, choć przecież są to fora bardzo pomocowe z sortowaniem 'które ułatwia'. W wielu przypadkach ułatwia to komunikację. Więcej zrozumienia, ludzie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łżesz Re: Czy aes ma prawo ujawniac miejsce zamieszkan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 11:45 Nawet partyjne świnie sprzed dwudziestu laty nie były tak załgane i nie odpowiadały z takim cynizmem jak Ty, Jabbur. Gdzie masz honor? > Moderatorzy nie wiedzą więcej o miejscach zamieszkania > użytkowników forum niż inni użytkownicy :) Świadomie mijasz się z prawdą, kłamco. Uzadasnienie: w większości przypadków, fragment nazwy bądź adresu daje aesowi możliwość określenia lokalizacji użyszkodnika do co najmniej regionu z którego pisze (często nawet miasta, bywa i dzielnicy, nie mówiąc już o kraju). Kłamca! Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: Czy aes ma prawo ujawniac miejsce zamieszkan 16.12.05, 12:04 Gość portalu: łżesz napisał(a): > w większości > przypadków, fragment nazwy bądź adresu daje aesowi możliwość > określenia lokalizacji użyszkodnika do co najmniej regionu > z którego pisze (często nawet miasta, bywa i dzielnicy, nie > mówiąc już o kraju). Jasne, zwłaszcza, gdy ktoś pisze z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Wtedy to już nie tylko miasto i dzielnicę można określić, ale także adres zameldowania, numer telefonu stacjonarnego, komórkowego, pesel, NIP, numer kołnierzyka i stan konta ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Orissy (cichy) Re: Czy aes ma prawo ujawniac miejsce zamieszkan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 12:24 > Jasne, zwłaszcza, gdy ktoś pisze z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl > Wtedy to już nie tylko miasto i dzielnicę można określić, ale także adres > zameldowania, numer telefonu stacjonarnego, komórkowego, pesel, NIP, numer > kołnierzyka i stan konta ;) Tanie zagranie Orissa, bardzo tanie. Tylko nie wiem z kim polemizujesz w takim przypadku, bo ja nie napisałem że zawsze istnieje taka możliwość. Rzecz w tym że istnieje i kiedy aes chlapnie za dużo, czerwoniec kłamie w żywe oczy że aes nie ma sposobności by posiadać taką wiedzę. To za co do cięzkiej cholery tłumaczył kilka miesięcy temu (tutaj na forum) TeBe jednego aesa gdy ten chlapnął coś o jakimś honolulu czy innym bombaju z którego pisał jakiś użyszkodnik. Z tą różnicą że wtedy aes zrobił to nieświadomie, dodatkowo w kontekście w którym wyrwało by się każdemu, choć aes miał akurat do tego najmniejsze prawo. Swoim postem, człowiek mający pieczę nad aesami, bagatelizuje problem prywatności użyszkodników, którą z kolei ci mają zagwarantowaną (według regulaminu, który wymyślili i tak skutecznie każą przestrzegać sami czerwoni). Więc konkretnie z którym moim twierdzeniem polemizujesz, Droga Orisso? Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: Czy aes ma prawo ujawniac miejsce zamieszkan 16.12.05, 16:12 Gość portalu: fan Orissy (cichy) napisał(a): > Więc konkretnie z którym moim twierdzeniem polemizujesz, Droga Orisso? Z tym: > w większości > przypadków, fragment nazwy bądź adresu daje aesowi możliwość > określenia lokalizacji użyszkodnika do co najmniej regionu > z którego pisze (często nawet miasta, bywa i dzielnicy, nie > mówiąc już o kraju). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielbiciel Re: Czy aes ma prawo ujawniac miejsce zamieszkan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 16:24 Z całością? Ja zakładam że większość użyszkodników nie łączy się korzystając z neo+. Coś musi być na rzeczy, skoro swoje nawet Jabbur umieścił swoje doprecyzowanie: "Ale w niektórych przypadkach AES może określić rejon świata, w którym znajduje się serwer używany przez użytkownika." [(C) Jabbur] Mogę ewentualnie wspaniałomyślnie zrezygnować z 'większości' na rzecz 'niektórych'. I tak dowodzi to manipulacji i mijania się z prawdą ze strony administracji. Ponadto, zauważ że administrator (czerwony) usunął wskazany post autorstwa aesa. Ten sam, który według Ciebie nie budził żadnych wątpliwości. Chcesz polemizować też z Jebburem? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=33551292&a=33551517 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielbiciel Re: Czy aes ma prawo ujawniac miejsce zamieszkan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 16:27 Przekręcenie nicka Jabbura nie było w tym przypadku celowe. Przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: Czy aes ma prawo ujawniac miejsce zamieszkan 16.12.05, 16:35 Gość portalu: wielbiciel napisał(a): > Z całością? Ja zakładam że większość użyszkodników nie łączy się > korzystając z neo+. Nie twierdziłam, że większość użytkowników łączy się korzystając z neo+. To był tylko przykład. Jest wiele możliwości ze zmiennym IP kiedy widać jedynie np. neoplus czy aster itd. Coś musi być na rzeczy, skoro swoje nawet > Jabbur umieścił swoje doprecyzowanie: > > > "Ale w niektórych przypadkach AES może określić rejon świata, w którym > znajduje się serwer używany przez użytkownika." [(C) Jabbur] Nie odnosiłam się od wypowiedzi Jabbura, tylko Twojej. > Mogę ewentualnie wspaniałomyślnie zrezygnować z 'większości' na > rzecz 'niektórych'. Wspaniałomyślnie? Moim zdaniem tak byłoby uczciwie. Po prostu. > I tak dowodzi to manipulacji i mijania się z > prawdą ze strony administracji. Moim zdaniem uogólniasz i naciągasz fakty. > Ponadto, zauważ że administrator > (czerwony) usunął wskazany post autorstwa aesa. Rozumiem, że jesteś autorem usuniętego postu i odpowiedź taką otrzymałeś drogą forum.abuse jako odpowiedź na zapytanie "dlaczego mój post został usunięty"?:) > Ten sam, który > według Ciebie nie budził żadnych wątpliwości. Znowu naciągasz fakty. Wskaż mi, w którym miejscu napisałam, że post ten nie budził żadnych wątpliwości. Nie zmieniaj na przyszłość ani moich słów ani kontekstu moich wypowiedzi, bardzo proszę. > Chcesz polemizować > też z Jebburem? Nie wiem kto to Jebbur ;) A teraz wybacz, ale dość czasu poświęciłam anonimowi, wracam do ciekawszych zajęć. Miłego wieczoru życzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Czy aes ma prawo ujawniac miejsce zamieszkan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.05, 18:28 orissa napisała: > Nie twierdziłam, że większość użytkowników łączy się korzystając z neo+. To był > > tylko przykład. Jest wiele możliwości ze zmiennym IP kiedy widać jedynie np. > neoplus czy aster itd. czy *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl czy *.jgora.dialog.net.pl jest wiele możliwości, jak widzisz. Kluczem było to, że aes ma wiedzę większą niż zwykły użyszkodnik, a w omawianym przypadku ją ujawnił. > Nie odnosiłam się od wypowiedzi Jabbura, tylko Twojej. To już Twój problem. Ja fakty podaję z różnych źródeł. > > > Mogę ewentualnie wspaniałomyślnie zrezygnować z 'większości' na > > rzecz 'niektórych'. > > Wspaniałomyślnie? Moim zdaniem tak byłoby uczciwie. Po prostu. Czy zmienia to cokolwiek? Nie. Zgłoszony post został usunięty, jak to napisał Jabbur. Powód usunięcia też jest jasny, a pretensja użytkownika słuszna. Tylko Orissa została na lodzie ze swoim słusznym zdaniem. ;) > > I tak dowodzi to manipulacji i mijania się z > > prawdą ze strony administracji. > > Moim zdaniem uogólniasz i naciągasz fakty. Administracja przyznała się do błędu. > > > Ponadto, zauważ że administrator > > (czerwony) usunął wskazany post autorstwa aesa. > > Rozumiem, że jesteś autorem usuniętego postu i odpowiedź taką otrzymałeś drogą > forum.abuse jako odpowiedź na zapytanie "dlaczego mój post został usunięty"?:) Jabbur napisał że 'zgłoszony post został skasowany', zaraz po tym jak wyjaśnił że trochę namieszał. Zatem powód usunięcia jest jasny. > > > Ten sam, który > > według Ciebie nie budził żadnych wątpliwości. > > Znowu naciągasz fakty. Wskaż mi, w którym miejscu napisałam, że post ten nie > budził żadnych wątpliwości. Nie zmieniaj na przyszłość ani moich słów ani > kontekstu moich wypowiedzi, bardzo proszę. Jako proadmińska tuba propagandowa, zaczęłaś bagatelizować problem, zadając pytanie 'czyje niby miejsce zamieszkania ujawnił Pascal'. Teraz tego posta nie widzę, ale pascalowa rada nawiązująca do pewnej miejscowości stanowiła całość jego postu. Jeśli zatem żadna zasada nie została złamana (bo przecież Pascal niczego nie ujawnił), to który element jego wypowiedzi budził Twoje wątpliwości? > A teraz wybacz, ale dość czasu poświęciłam anonimowi, wracam do ciekawszych > zajęć. > Miłego wieczoru życzę :) Nawzajem. Odpowiedz Link Zgłoś
floric Re: Czy aes ma prawo ujawniac miejsce zamieszkan 16.12.05, 12:59 Aesi widzą przecież tylko *neopuls, w przypadku IP takich jak np. moje też widzą *neopuls. Wszędzie widzą *neopuls. Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: Czy aes ma prawo ujawniac miejsce zamieszkan 16.12.05, 16:09 floric napisał: > Aesi widzą przecież tylko *neopuls, w przypadku IP takich jak np. moje też > widzą *neopuls. Wszędzie widzą *neopuls. Sprecyzuj, którzy, bo ja u Ciebie nie widzę nawet *neoplus. Odpowiedz Link Zgłoś
floric Re: Czy aes ma prawo ujawniac miejsce zamieszkan 16.12.05, 17:13 > Sprecyzuj, którzy, bo ja u Ciebie nie widzę nawet *neoplus. Nie nie wydzisz _u_mnie_ tylko nie widzisz IP na FoM na przyszlość wyrażaj się precyzyjnie Odpowiedz Link Zgłoś
dziefczynqa Re: Czy aes ma prawo ujawniac miejsce zamieszkan 16.12.05, 13:13 Nieprawda, klamiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
floric Re: Czy aes ma prawo ujawniac miejsce zamieszkan 16.12.05, 13:39 Jabbuś nie klamie, Jabbuś ma tylko ciężki dowcip, o czym wnoszą z glupawego uśmieszku na końcu zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
dziefczynqa Chyba ze tak 16.12.05, 14:04 No to pozartowalismy sobie i czas wracac do pracy, zanim jakis donosik do pracodawcy pofrunie ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netykieta Znaj & stosuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 14:39 Jabbur to także ten sam który czci netykietę. forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617503.html Jak pisać (cytat): a) Pisz zwięźle i na temat. b-d[...] e) Jeśli zadajesz komuś pytanie, sformułuj je precyzyjnie. Uzyszkodnik precyzyjnie zadaje pytanie: "Czy aes ma prawo ujawniac miejsce zamieszkania?" (z kontekstu wiadomo o czyje miejsce zamieszkania chodzi) Jabbur odpowiada 'zwięźle i na temat': "Moderatorzy nie wiedzą więcej o miejscach zamieszkania użytkowników forum niż inni użytkownicy :) j/a Odpowiedz Link Zgłoś