Dodaj do ulubionych

Pytanie do Giwi/Plopli

26.01.06, 20:46
Jak długo na tym forum tolerować się będzie wątki dotyczące Lesława Maleszki?
Generalnie nie wadzi mi poruszanie tematu (Maleszka był w końcu znanym
działaczem i dziennikarzem - nic dziwnego, że jego historia wywołuje
kontrowersje).

Niemniej są jakieś granice. Po pierwsze "maleszkowatość" na Forum GW zaczęła
już przybierać formę obsesji (kazdy prostak możwe wytrzeć sobie nim mordę -
podobnie jak swego czasu Michnikiem), a wątki mają najczęściej na celu
wyłączenie obrazę rzeczonego, a nie merytoryczną dsykusję o mechanizmach PRL.

Po drugie jest to forum należące było nie było do Gazety Wyborczej, a "kiedy
jesteś w Rzymie..." (i dalej wiadomo!). Brzydko przychodzić w odwiedziny do
kogoś i robić mu na podłogę - takie jest przynajmniej moje zdanie. Tak mnie
uczono i tego się będę trzymać.

No i chodzi oczywiście o głupie nicki: jestem.kiszczakiem.honoru czy inne
dotyczące właśnie Maleszki (dzisiaj widziałam już paręnaśćie).

Powiedzmy wreszcie dość temu zjawisku, niezależnie od tego co sądzimy o takim
czy innym posunięciu Michnika.
Obserwuj wątek
    • basia.basia Tak jest! Od... się od Maleszki! 26.01.06, 20:50
      emerytka.z.rzeszowa napisała:

> (kazdy prostak możwe wytrzeć sobie nim mordę -
      > podobnie jak swego czasu Michnikiem),

No, palce lizać:))))

A ta Komuszeida?! Wszystkie 10!
    • emeryt.z.mojrzeszowa Re: Pytanie do Giwi/Plopli 26.01.06, 21:08
      Jak długo na tym forum tolerować się będzie wątki niejakiej emerytki apoteuzujacej zbrodnie PRL-u ???
      • ewa8a Re: Pytanie do Giwi/Plopli 26.01.06, 21:14
        Tak długo, jak będą na tym forum ludzie, doceniający finezję i poczucie humoru
        Pani Emerytki, a ona sama zechce tutaj pisywać.
        • gorby oszolomskie tepactwo pisze nawet Mojzesz przez "rz 26.01.06, 21:19
          Jak mozna od czegos takiego wymagac finezji i poczucia humoru ? To tylko
          wyrobnicy Rydzyka.
          • emeryt-z-kraju [...] 26.01.06, 21:27
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • gniewko_syn_ryba [...] 26.01.06, 22:25
          • emeryt.z.mojrzeszowa Re: oszolomskie tepactwo pisze nawet Mojzesz prze 26.01.06, 21:38
            To nie jest od Mojzesza a od moj-ego Rzeszowa!
    • emeryt-z-kraju Re: Pytanie do Giwi/Plopli 26.01.06, 21:25
      Niesamowite, przecież to ty emerytko jesteś gościem na Tej Ziemii, przyjęta
      całym sercem przez Ten Naród. I co robisz ty i twoi pobratymcy? Esbecki
      lpmunizm wprowadzłaś? Zabrałaś najlepszych synów tego Narodu? I teraz smrodzisz
      i psujesz powietrze?

emerytka.z.rzeszowa napisała:
      Po drugie jest to forum należące było nie było do Gazety Wyborczej, a "kiedy
      > jesteś w Rzymie..." (i dalej wiadomo!). Brzydko przychodzić w odwiedziny do
      > kogoś i robić mu na podłogę - takie jest przynajmniej moje zdanie. Tak mnie
      > uczono i tego się będę trzymać.
      • nabukko [...] 26.01.06, 21:28
        • w11mil [...] 26.01.06, 21:30
        • emeryt-z-kraju [...] 26.01.06, 21:32
    • wigor22 Re: Pytanie do Giwi/Plopli 26.01.06, 21:31
      Napisałem kiedyś wątek "..o co tu-taj chodzi,jak widać aktualność tego wątku
      doprasza się powtórzenia ,co niniejszyn robię,z poważaniem dla Giwi iPlopli.
    • rekontra eeeeeeee, yyyyyyyyyyyyyy, eee, uuuuuuuu, yyyyyyyyy 26.01.06, 22:04

yyyyyyyyyyy, eeeeeeee, óóóóóóóóó

to tylko Mazowiecki Tadzio, ten z Paxu do was przemówił towarzysze plucze., a
      włąściwie wystękał, gdyż on przeważ nie stękał. A Kuroń minister jak mówił?

nie przypominam sobie by ten dodatek tygodniowy zamieszczał listy emerytownych
      uczycielek.

ŻENADA, jak nisko upadł tygodnik, podobno Boniecki zaprasza Obirka do
      wwspółpracy, moze kącik porad małżeńskich poprowadzi :((
      • emeryt-z-kraju Re: eeeeeeee, ten poseł zdwóch kadencji 61-71r? 26.01.06, 22:32
    • emerytka.z.rzeszowa Ponawiam pytanie ! 27.01.06, 14:31

• plopli Re: Ponawiam pytanie ! 27.01.06, 16:57
        Droga emerytko,

pytasz:
        > Jak długo na tym forum tolerować się będzie wątki dotyczące Lesława Maleszki?

Będą tolerowane tak długo, jak długo będą się pojawiać. Zasadą działania tego
        forum jest bowiem to, że można na nim pisać wszystko, co tylko jest zgodne z
        prawem, regulaminem i netykietą. Ponieważ zarzuty względem L. Maleszki nie godzą
        ani w jego prywatność, ani inne dobra osobiste, nie ma powodów, usuwać tego typu
        wypowiedzi nawet, jeśli mają charakter - przyznajmy - rynsztokowy.

Piszesz dalej:
        > Niemniej są jakieś granice. Po pierwsze "maleszkowatość" na Forum GW zaczęła
        > już przybierać formę obsesji (kazdy prostak możwe wytrzeć sobie nim mordę -
        > podobnie jak swego czasu Michnikiem), a wątki mają najczęściej na celu
        > wyłączenie obrazę rzeczonego, a nie merytoryczną dsykusję o mechanizmach PRL.

Są to newątpliwie watki personalne, a nie stanowiące asumpt do dyskusji o
        mechanizmach PRL na zasadzie studium przypadku. Czego zresztą oczekiwać od
        większości osób wypowiadających się na ten temat?! Niestety, L. Maleszka
        dopuszczał się czynów moralnie nagannych, w związku z czym trudno oczekiwać, że
        inni zachowają dla siebie jego ocenę (pomijam tutaj, czy sami mają moralne
        kwalifikacje do dokonywania takich ocen).

Dalej:
        > Po drugie jest to forum należące było nie było do Gazety Wyborczej, a "kiedy
        > jesteś w Rzymie..." (i dalej wiadomo!). Brzydko przychodzić w odwiedziny do
        > kogoś i robić mu na podłogę - takie jest przynajmniej moje zdanie. Tak mnie
        > uczono i tego się będę trzymać.

I słusznie. Zważ, że osoby wypowiadające się o innych w sposób, o którymś kiedyś
        mówiono "nieparlamentarny" (teraz to już chyba nieaktualne), wystawiają
        świadactwo przede wszystkim sobie, a nie osobie, której ich ataki dotyczą.

> No i chodzi oczywiście o głupie nicki: jestem.kiszczakiem.honoru czy inne
        > dotyczące właśnie Maleszki (dzisiaj widziałam już paręnaśćie).

Nie odpowiadamy za poziom wypowiedzi forumowiczów ani jakość ich nicków. Takie,
        które naruszają ustalone reguły są usuwane. W tym, który podajesz nie widzę
        jednak nic niestosownego.

Powiedzmy wreszcie dość temu zjawisku, niezależnie od tego co sądzimy o takim
        czy innym posunięciu Michnika.

Kto ma powiedzieć? Ja mam powiedzieć? Ty masz powiedzieć? Wszyscy mają
        powiedzieć? Ja nie mogę - czytam z obowiązku. Ty możesz wpisując osoby (loginy),
        których nie uważasz za godnych uwagi, na listę nieprzyjaciół i zaznaczając opcję
        "Nie pokazuj wątków i postów nieprzyjaciół" w zakładce "Moje forum". Wszyscy
        mogą zrobić to samo, ale chyba czytając forum zdajesz sobie sprawę, że takie
        poglądy i - niestety - taki poziom reprezentuje większość jego uczestników.
        • jureek Re: Ponawiam pytanie ! 27.01.06, 17:25
          Do czego to doszło, żebym musiał zgodzić się w pełni z aesem. Emerytka chyba w
          PRL-u jeszcze mentalnie tkwi, skoro domaga się zakazu poruszania pewnych tematów.
          A co do Maleszki, to jego byli koledzy z SKS dali mu szansę, żeby sam przyznał
          się do kapowania, a dopiero, gdy z tej szansy nie skorzystał, ujawnili, że był
          TW ubecji.
          Jura

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka