Dodaj do ulubionych

nieuczciwy moderator

19.12.06, 14:40
ka_zet jest nieuczciwym moderatorem.
Dlaczego? Bo stosuje różną miarę dla różnych osób, w zależności od swoich
sympatii lub antypatii. Używa posiadane narzędzia moderacji w celu zwalczania
określonych osób i poglądów, a innych wspiera.

W tym temacie:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=54001277
wpisałem taki tekst:
"Kupienie nieruchomosci taniej i sprzedaz drozej samo w sobie nie jest
przestepstwem. Ale czemu panstwowa instytucja woli tracic?
Oto jest pytanie."
Normalny tekst, nie widzę w nim nic złego. Ale on go wyciął.
Pewnie powie, że to podbicie bo temat był z drugiej raptem strony forum, wiec
już wg niego nie wolno sie w nim wpisywać. Ale to nieprawda.

Inny temat podbił kanton2 po czterech dniach:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=53908812&wv.x=2&a=54149966
do tego bezsensownym, krótkim, nic nie znaczącym: "dosyć zabawy w podchody"
a jednak go nie wyrzucił. Różna miara - dlaczego?

Bo temat, w którym ja się wpisałem, był negatywny dla Bydgoszczy - a takie
kazet tępi. Tępi wszystko, co jest dyskusją o sprawach problemowych, próbuje
z tego forum zrobić cukierek-laurkę dla władzy. Jego intencje stają się tym
bardziej jasne, gdy uzmysłowimy sobie, że pracuje w publicznej miejskiej
instytucji. A więc nie robi tego wywalania głosów negatywnych bezstronnie.

A temat kantona, podbity po czterech dniach - czemu nie wyleciał?
Bo atakował Toruń i toruńską inicjatywę SKM - a takie ataki kazet uwielbia,
wspiera, chroni. Porównanie tych dwóch tematów pokazuje jak bardzo jest
stronniczy.

Moje pytanie wyciął:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=54001277&v=2&s=0
A moze oskarży mnie o bigamię albo zasłoni sie czymś innym? Mam gotowy
ulubiony przez niego slogan - pewnie jestem z Torunia, a to gotowe
wyjaśnienie wycinania dla kazeta :-[
A ja po prostu nie trawię jego nieuczciwości.

OCZEKUJĘ ODPOWIEDZI.
Bo "uczciwy" kazet, zamiast odpowiedziec na w/w pytanie, wyciął je.
Obserwuj wątek
    • ols Re: nieuczciwy moderator 19.12.06, 15:02
      Spamujesz. Po co wysyłasz maile do ka_zeta i administracji, skoro PO otrzymaniu odpowiedzi piszesz jeszcze raz to samo na FoM?
      • marco776 Re: nieuczciwy moderator 19.12.06, 16:22
        Wysłałem je 2x bo jestem wysoce wkurzony na wybiórcze zachowanie kogos, kto
        zwie sie bezstronnym moderatorewm. Rozumiem, ze go bronisz, ale BRONISZ
        NIECZCIWEGO I WYBIÓRCZEGO TRAKTOWANIA internautów. Ale wysłanie nie stroni od
        odpowiedzi, prawda? A takowej od ciebie nie otrzymałem, a od kazeta otrzymalem
        żenujące zdawkowe urywki. Żenada. Zacytuję ci.

Na całą pierwszą czesc wypowiedzi i szczegółów odpowiedział zdawkowo:
        "Nieprawdą jest, jakoby."
        Alez wytłumaczenie, wiem wszystko :-(

A na szczegółowe udowodnienie, ze innych traktuje inaczej, wmawia mi
        podbijanie!!!!!
        "Macie zwyczaj wlec różne wątki do góry za uszy."

Ja nie mam żadnego zwyczaju, wpisalem sie w temacie i oczekuje takiego
        traktowania jak innych. Jesli wpis kantona (3 słowa) po 4 dniach nie jest
        traktowany jako podbicie, to czemu moja 20x dłuzsza wypowiedz po 2 dniach - tak
        sobie ją kazet klasyfikuje?

NIEUCZCIWOSC DO POTĘGI.
      • Gość: marcin-milicjant Re: nieuczciwy moderator IP: *.range86-137.btcentralplus.com 19.12.06, 22:28
        no to doczekalismy sie nowej definicji spamowania: poruszenie tego samego
        problemu mailem do administracji i (w wyniku braku sensownej odpowiedzi) na
        forum. dobrze, ze nie napisal otwarcie: "zadajac niewygodne dla administracji
        pytania spamujesz i stajesz sie trollem".
        • eela Re: nieuczciwy moderator 19.12.06, 23:09
          Napisałaś, że bezsensowna odpowiedź, a skąd to wiesz? Chyba nie doczytałaś dobrze postu Olsa. Pisanie kilka razy o tym samym jest spamowaniem, jako stała i stara forumowiczka powinnaś o tym wiedzieć. :-)
          • Gość: marcin-milicjant Re: nieuczciwy moderator IP: *.range86-137.btcentralplus.com 19.12.06, 23:58
            a gdzie napisalem, ze "bezsensowna odpowiedz"? chyba nie doczytalas dobrze
            mojego postu...

ps.
            dlaczego "forumowiczka" a nie "forumowicz"? chcesz mi udowdnic, ze nie jestem
            marcin-milcjant celem wzmocnienia "argumentacji" o spamowaniu? troche cienka
            metoda jak na stara forumowiczke:P
            • eela Re: nieuczciwy moderator 20.12.06, 00:36
              "Brak sensownej odpowiedzi" oznacza odpowiedź bezsensowną.

a co do ps...
              Nawet jak się ochrzcisz Aleksandrem Macedońskim to stylu nie zmienisz. :-P
              • Gość: marcin-milicjant Re: nieuczciwy moderator IP: *.range86-137.btcentralplus.com 20.12.06, 00:46
                > "Brak sensownej odpowiedzi" oznacza odpowiedź bezsensowną.

nie. brak sensownej odpowiedzi moze oznaczac odpowiedz wymijajaca.
                a "bezsensowna" zwykle oznacza absurdalna. (swoja droga to administracje czesto
                trudno nie posadzac o absurd wlasnie)

ps.
                no nie wiem. niektorzy probowali na "giwi" i dlugo im sie to udawalo,
                zwlaszcza, ze niektorzy przymykali oko na ich potkniecia (I hope u know what I
                mean)
                • james_bond007 Re: nieuczciwy moderator 20.12.06, 01:43
                  Tobie się nie uda. Jesteś za głupia na to. Co wielorotnie udowodniłaś, m.in. na
                  tym forum.
                  • Gość: maricn-milicjant Re: nieuczciwy moderator IP: *.range86-137.btcentralplus.com 20.12.06, 20:24
                    nie uda mi sie pewno przekonac zadnego trolla, by wypowiadal sie z sensem, na
                    temat, a przy tym (jesli to wogole mozliwe) zgodnie z zasadami netykiety. nad
                    zreszta zbytnio nie boleje. a juz o tym by troll pospolity zrozumial aluzje
                    odnoszaca sie do dosc sczegolnego wydarzenia - nawet marzyc nie smiem:)
                    • Gość: desaw Re: nieuczciwy moderator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 08:33
                      marco jak iwdac wypowiadal sie z zsensem, a tylko kazet tnie wg uważania, nie
                      wg reguł.
            • Gość: . Re: nieuczciwy moderator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 10:57
              Gość portalu: marcin-milicjant napisał(a):

> dlaczego "forumowiczka" a nie "forumowicz"?

bo w jakims poscie uzyles/as w odniesieniu do swojej osoby rodzaju zenskiego:)
              wybacz ze nie poszukam teraz linka..

> chcesz mi udowdnic, ze nie jestem marcin-milcjant

skoro sie tak podpisujesz to jestes, chyba ze jest/byl inny/a marcin-milicjant:D

• Gość: marcin-milicjant Re: nieuczciwy moderator IP: *.range86-137.btcentralplus.com 20.12.06, 20:30
                a nawet jesli to:

1.pytanie bylo skierowane do eeli, co w tym wypadku ma szczegolne znaczenie, bo
                inaczej dyskutuje z doswiadczonym aesem, a inaczej (jesli wogole) z niewiadomoco

2. w "jakims" poscie uzylem tez rodzaju meskiego, wiec dowodzic w ten sposob
                mozna wsyzstko... linka nie trzeba szukac - bo w tym rodzaju sa wszystkie moje
                posty na tym watku:P

• Gość: . Re: nieuczciwy moderator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 18:43

> inaczej dyskutuje z doswiadczonym aesem, a inaczej (jesli wogole) z niewiadomoco

podobnie jak inaczej rozmawia sie z legenda Forum, a inaczej z newcoming
                  militiaman:))
                  >
                  > 2. w "jakims" poscie uzylem tez rodzaju meskiego, wiec dowodzic w ten sposob
                  > mozna wsyzstko... linka nie trzeba szukac - bo w tym rodzaju sa wszystkie moje
                  > posty na tym watku:P

tak, oczywiscie
                  ja tez kiedys bawilem sie damskim nickiem, do pierwszej wpadki:D
                  • Gość: marcin-milicjant Re: nieuczciwy moderator IP: *.range86-137.btcentralplus.com 28.12.06, 00:50
                    > podobnie jak inaczej rozmawia sie z legenda Forum, a inaczej z newcoming
                    > militiaman:))

eela jakos problemu nie miala (podobno), a do niej bylo skierowane pytanie.

> tak, oczywiscie
                    > ja tez kiedys bawilem sie damskim nickiem, do pierwszej wpadki:D

gdybym sie przejmowal "wpadkami" to przede wszytskim zmienlbym forum na takie
                    gdzie administracja nie upewnia swoich trolli co do tozsamosci wybranych osob.
                    a ze, takie i itp. praktyki sa tu uprawiane do zabaw z nickami mam duzy dystans.
                    • Gość: . Re: nieuczciwy moderator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 14:28

> > podobnie jak inaczej rozmawia sie z legenda Forum, a inaczej z newcoming
                      > > militiaman:))
                      >
                      > eela jakos problemu nie miala (podobno), a do niej bylo skierowane pytanie.

ja tam problemu tez nie mam:))
                      a generalnie na forum kazdy moze wtracic swoje 3 grosze, dyskusje dwuosobowe to
                      na priv, mon cherie:)))
                      • Gość: marcin-milicjant Re: nieuczciwy moderator IP: *.range86-137.btcentralplus.com 29.12.06, 20:03
                        ja tez nie, tylko zwracam uwage, ze roznicuje wypowiedzi w zaleznosci z kim
                        rozmawiam. ty wiesz (albo ci sie zdaje, ze wiesz) kogo zaczepiasz - ja nie
                        jestem pewny czy ty to eela, ktora probuje sobie po raz kolejny "pomoc", wiec
                        moze problemu nie ma, ale pewna niedogodnosc jakby jest.

> a generalnie na forum kazdy moze wtracic swoje 3 grosze,

nic innego nie sugerowalem w poscie wyzej.
                        • Gość: . Re: nieuczciwy moderator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 17:21

> ja tez nie, tylko zwracam uwage, ze roznicuje wypowiedzi w zaleznosci z kim
                          > rozmawiam. ty wiesz (albo ci sie zdaje, ze wiesz) kogo zaczepiasz - ja nie
                          > jestem pewny czy ty to eela,

gdybys byl tym, kogo wiem lub wydaje mi sie ze wiem, ze zaczepiam:), to byc moze
                          obrazilbym sie na sugestie, ze jestem eela - nie z uwagi na porownanie, ale na
                          slaba domyslnosc Twoja:))) happy new year, mon cherie
                          • Gość: marcin-milicjant Re: nieuczciwy moderator IP: *.range86-137.btcentralplus.com 01.01.07, 12:17
                            kropka w nicku troche mnie zmylila no i ta zlosliwosc...
                            happy new year to you:)
        • Gość: czarek niewygodne dla administracji pytania ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 08:18

> zadajac niewygodne dla administracji pytania ...

a moga byc takie?
    • jarantonn Tez mam takie spostrzezenia co do kazeta 19.12.06, 16:14
      Tez mam takie spostrzezenia co do kazeta
      • marco776 Re: Tez mam takie spostrzezenia co do kazeta 19.12.06, 16:24
        Po prostu oczekuje jasnej odpowiedzi, do ilu dni mozna sie wpisywac i takiego
        samego traktowania osób, niezaleznie od pogladow!
    • marco776 Re: nieuczciwy moderator 19.12.06, 16:23
      marco776 napisał:

> Mam gotowy ulubiony przez niego slogan - pewnie jestem z Torunia, a to gotowe
      > wyjaśnienie wycinania dla kazeta :-[

Przewidziałem jego "tłumaczenie"...
      • ka_zet Re: nieuczciwy moderator 19.12.06, 16:52
        marco776 napisał:

> Przewidziałem jego "tłumaczenie"...

A zestaw do wróżenia nadal ci nie działa tak jak powinien, ponieważ tego
        rzekomego argumentu nie użyłem (zresztą nigdy go nie używałem).
        • Gość: czarek kazet -kpisz sobie zamiast odpowiedziec? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 08:20
          ka_zet napisał:
          > A zestaw do wróżenia nadal ci nie działa ....

kazet -kpisz sobie zamiast odpowiedziec?
          Udowodniono ci stronniczosc, pokazano, że gloryfikujesz ataki na Torun a
          niszczysz inne posty - a ty sobie kpisz?
          Gratuluję odwagi.
          • ka_zet Re: kazet -kpisz sobie zamiast odpowiedziec? 20.12.06, 14:22
            Gość portalu: czarek napisał(a):

> ka_zet napisał:
            > > A zestaw do wróżenia nadal ci nie działa ....
            >
            > kazet -kpisz sobie zamiast odpowiedziec?

Odpowiedzieć, to ja odpowiedziałem za pierwszym razem, zgodnie z regulaminem.

> Udowodniono ci stronniczosc,

Obywatelu legion, nie mylmy dowodów z podniesieniem wniebogłosy larum
            niepopartego strzępkiem faktu.
            • Gość: desaw Re: kazet -kpisz sobie zamiast odpowiedziec? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 08:36
              Alez masz konkretnje fakty w linkach!
              Marco ma rację.

Utrzymujesz nawet starsze podbicia niz 2 dni, jesli sa atakiem na Torun (chocby
              SKM po 4 dniach). A wywalasz wszelkie krytyczne wypowiedzi nawet po 2 dniach.
              Masz 2 dowody = 2 linki.

A ja podam trzeci:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=54118923
              To post, ktoryrowniez jest podbity z 3 chyba strony, ale ze jest pozytywny dla
              Bydgoszczy, wiec go nie tniesz.
              Jesli zostanie pokonany wpis chocby w 2 stronie, ale w watku negatywnym -
              wytniesz.
              • ka_zet Re: kazet -kpisz sobie zamiast odpowiedziec? 21.12.06, 10:08
                Gość portalu: desaw napisał(a):

> Alez masz konkretnje fakty w linkach!

Tak, obywatelu legion. Takie że pracuję w publicznej miejskiej instytucji i że
                robię komuś zarzuty dotyczące pochodzenia.
                Takie to i fakty są, o wartości ujemnej.

(nie będę już się pytał dlaczego wątek dotyczący wątpliwości na temat wydania
                miliard złotych nazwyacie "atakiem na Toruń").
                • Gość: vlak Re: kazet -kpisz sobie zamiast odpowiedziec? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 12:21
                  chodzi o to klamczuszku kazet, ze tniesz watki przychylne toruniowi czy
                  podwazajace wyzszosc Bydgoszczy, a zostawiasz - odwrotne.
                  A 2 linki wczesniejsze od marka i te dwa - są dowodami.
                  • ka_zet Re: kazet -kpisz sobie zamiast odpowiedziec? 21.12.06, 12:57
                    Gość portalu: vlak napisał(a):

> chodzi o to klamczuszku kazet, ze tniesz watki przychylne toruniowi czy
                    > podwazajace wyzszosc Bydgoszczy, a zostawiasz - odwrotne.

Obywatelu legion, krótka wizyta na forum Bydgoszcz wystarcza żeby stwierdzić że
                    mijasz się z prawdą nie bez udziału świadomości.
                    • Gość: ja oj mętne te woje tłumaczenia, kazet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 13:18
                      oj mętne te woje tłumaczenia, kazet
                      • Gość: ja Re: oj mętne te twoje tłumaczenia, kazet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 13:19
                        oj mętne te twoje tłumaczenia, kazet

twoje oczywiscie, zgubilem "t"
    • Gość: alex Re: nieuczciwy moderator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 17:30
      tego gościa chyba nikt nie przebije bo on sie tym szczyci !
      czym wiecej wytnie tym lepiej mu sie robi:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=75&w=36783977
      • Gość: desaw Re: nieuczciwy moderator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 08:36
        kazetowi nie wiele brakuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka