Dodaj do ulubionych

Pół roboczo-godziny

10.04.07, 10:20
Uprzejmie proszę o podanie powodów, dla których wątek zatytułowany "Pół roboczo-godziny" został wyrzucony z Forum Świat na Oślą Ławkę.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=60490858&a=60491036

W wątku zwracam uwagę na fakt, że na Forum Świat udziela się intensywnie (ponad 3000 wpisów w 2007 roku) osoba ewidentnie zatrudniona do tego celu.

Nie sądzę, aby zawodowe uczestnictwo w Forach GW było czymś godnym polecenia. Wręcz przeciwnie, uważam, że osoby trudniące sie zawodowo pisywaniem do Forów GW powinny być z nich wykluczane.

Zwracam zarazem uwagę, że w moim poście nie było niczego, co pozostawałoby w konflikcie z netykietą czy Regulaminem Forów GW.

Natomiast nie powędrował na Oślą ławkę post, w którym osoba, o której mowa (Dana33) przypisuje mi, m.in. "popieranie metod terrorystycznych rządu irańskiego" i "negowanie istnienia holocaustu".

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=60488652&a=60489082

Ponieważ uważam, że byloby dobrze, gdyby o tej formule uczestnictwa wypowiedzieli się inni uczestnicy Forum Świat, proszę o przywrócenie wątku na miejsce, z którego został usunięty.

Z poważaniem,

C.
Obserwuj wątek
    • kropka Re: Pół roboczo-godziny 10.04.07, 10:37
      wpis personalny
      • cepekkolodziej Re: Pół roboczo-godziny 10.04.07, 10:55
        Nie. Absolutnie się nie zgadzam z tą oceną. Osobiste animozje nie mają tu nic do rzeczy.

Jest natomiast pytanie. Czy osoby piszące w czasie pracy z miejsca pracy, które ma charakter rządowej przybudówki i ma mm.in. cele propagandowe, powinny miec mozliwość uczestnictwa w Forach GW?

Założenia Forum Świat ulegają deformacji. Zamiast swobodnej dyskusji z poglądami konkretnych ludzi, mamy od kilku lat konfrontację z linią propagandową instytucji. Nie dziwi mnie osobiście, że ta konfrontacja przybiera drastyczne formy. W mojej ocenie generowane w ten sposób reakcje są następnie wykorzystywane do kształtowania negatywnego obrazu Polski za granicą.

I tu jest problem. Którego nie można - moim zdaniem - zamknąć w formule, że kwestia dotyczy osobistych uprzedzeń.
        • cepekkolodziej Re: Pół roboczo-godziny 10.04.07, 18:58
          Więc, ostatecznie, jakie jest stanowisko Moderacji re: uczestnictwo w Forum osób reprezentujących zagraniczne instytucje o profilu propagandowym?

Nadal oczekuję na rzeczową odpowiedź.
      • i-love-2-ski Re: Pół roboczo-godziny 10.04.07, 16:30
        kropka napisała:

> wpis personalny

coraz czesciej spadaja ci okulary jak widzisz cos co wesola grupka pisze na
        tematy personalne a wraca ci dobry wzrok jak zobaczysz nick o-brother,oczywiscie
        znowu spadaja ci okulary jak pod nim pisze nasz milutki lechujek vel pulsujek
        vel kasiujek vel szumujek vel inny ujek. to samo dzieje sie z watkami,ktore
        mimikuja chamskie wpisy na temat Polski,no chyba,ze dana cos wylka u ciebie to
        pozwalasz jej cos zdublowac,nawet jesli ten wpis na FS sie nie nadaje. kropko z
        przykroscia musze stwierdzic,ze odkad wrocilas to znowu widac jawnie twoje
        personalne preferencje i ochranianie grupki,czego ols nie robil i slusznie
        pomimo skowytu dany. moderator powinien dzialas bezstronnie a nie pozwalac
        jakiejs grupie wodzic sie za nos.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=60448485
        niestety juz nikt nie mogl wstydzic sie jako zyd,bo lecial na osla a ten chlam
        zostawilas jako "pasujacy" tematycznie na FS,czyjes chore idee fix,ktore
        przkazuje tu co dzien lamana lacina.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=60413186
      • w_ojciech do Kropki 11.04.07, 00:45
        Chcemy być na forum wolni od akcji typu Kukułka lub Megafon.

Czy to takie trudne do zrozumienia?
        • dana33 Re: do Kropki 11.04.07, 09:17
          mozecie chciec.....
          nie ma prawa, zeby zabronic pisania komus tylko dlatego, ze wam sie to nie
          podoba. nie ma prawa, zeby zabronic komus pisania tylko i wylacznie dlatego, ze
          jakis szurniety oskarza mnie o pisanie "zawodowe". nie tylko wie sam dobrze
          gdzie pracuje i wie, ze to biuro nie jest zwiazane z zadna praca propagandowa,
          ale jesliby to nie bylo forum internetowe, to gdybym podala go do sadu o
          znieslawienie, musialby udowodnic co mowi. a tego nie jest w stanie, z prostego
          powodu, ze nie pracuje w zadnym biurze zajmujacym sie propaganda.

a nawet jesli..... to gdzie jest prawo, ze zabrania pisania ludziom pracujacym
          w biurach propagandy pisania na forum publicznym?

natomiast jest prawo w polsce i nie tylko, ze nie wolno nawolywac do nienawisci
          rasowej i innej tez, co wlasnie wojtus robicie to na fs dzien i noc, a cepowaty
          to kroluje w tym na pierwszym miejscu.
          • cepekkolodziej Re: do Kropki 11.04.07, 09:34
            W drodze wyjątku, dwa pytania:

1) gdzie nawołuję do nienawiści rasowej? Czy z jakichkolwiek innych pobudek? Przykłady proszę ---

2) twoje państwo zamieszkują ludzie jakiejś innej rasy? Innej - wg jakich kryteriów? Tych z Ustaw Norymberskich?

Opamiętaj się wreszcie, kobito. I przestań wstawiać, gdzie się da, te swoje dyrdymały.
            • dana33 Re: do Kropki 11.04.07, 12:08
              w drodze wyjatku? ty mnie nie rozsmieszaj w samo poludnie, cepowaty....
              ty nic tylko zadajesz pytania i zadasz na nie odpowiedzi, nie odpowiadajac
              nigdy na zadne zadane tobie pytania.

nu, moze ci kropka albo ktos odpowie. ja napewno nie.
              zreszta nie potrzebujesz zadnej odpowiedzi: wiesz co robisz i robisz to z cala
              premedytacja.
          • w_ojciech akcja Megafon 11.04.07, 09:45
            Zwolennicy Izraela mogą włączyć się w wojnę medialną w internecie
            Jpost pisze, że Izrael wypuścił nową "broń" do walki w wojnie medialnej w internecie – program nazywany "Internetowym Megafonem" opracowany w izraelskiej firmie. Megafon miał swój debiut w lipcu podczas wojny w Libanie. Zaprezentowany został przez Światową Unię Studentów Żydowskich (WUJS) w celu umożliwienia reakcji w internecie społeczności pro-izraelskiej na rozwój wydarzeń w czasie rzeczywistym. Aż dotąd został on ściągnięty przez ponad 25000 osób. Megafon powoduje wyskakiwanie okienek na ekranie użytkownika za każdym razem, kiedy pojawia się warty uwagi artykuł, sondaż lub internetowe forum, aby umożliwić mu wyrażenie poparcia dla Izraela. Projekt jest stworzony w formie interaktywnej. Użytkownicy Megafonu mogą zgłaszać zarówno przekłamane, jak i godne polecenia strony internetowe, a także sondaże do przemyślenia.
            ..............
            Internetowy Megafon można ściągnąć ze strony www.Giyus.org. GIYUS (Wyraźcie Izraelowi Wasze Wspólne Poparcie) tłumaczy sondaże na angielski, francuski, hebrajski i hiszpański.
            www.bartalmay.alleluja.pl/
            • dana33 Re: akcja Megafon 11.04.07, 12:12
              hahaha.... wojtus zlotko..... ty nic nie kapujesz czy tylko udajesz jak
              cepowaty????
              megafon nie byla akcja propagandowa, tylko wyjasniajaca i proszaca o poparcie,
              to wszystko....
              jestescie slodcy.... jak sie pluje na moj kraj, to nikt z was nie protestuje..
              na odwrot.... plujecie tez.... zadnego zrozumienia, zadnej tolerancji, zadnego
              objektywizmu.... natomiast jak israel sie broni, to wtedy nazywa sie to
              propaganda...
              zebyscie nie byli tacy tragiczni w waszej hipokryzji, to moznaby bylo sie nawet
              posmiac. a tak to mozna was tylko lekcewazyc. no i pogardzac wami, co robie
              tutaj od rana do wieczora. i czasem od wieczora do rana tez.
              • w_ojciech mętnie piszesz Megafonie33 /bt 12.04.07, 17:44
    • cepekkolodziej Re: Pół roboczo-godziny 10.04.07, 10:44
      Na Oślą Ławkę powędrował natychmiast wątek, ktory utworzyłem, żeby zwrócić uczestnikom FŚ uwagę, że przeniosłem sprawę na Moderację.

Ponownie stwierdzam: nie ubliżyłem w tym wątku w niczym ani netykiecie ani Regulaminowi Forum.

Wobec tego pytanie: czy sama wzmianka o tym, że dana osoba pisze na FŚ w godzinach pracy z miejsca pracy znajdującego się w Jerozolimie, kwalifikuje wątek do usunięcia?

Będę wdzięczny za rzeczową odpowiedź,

C.
      • kropka Re: Pół roboczo-godziny 10.04.07, 10:50
        czytasz wpisy innych, czy tylko swoje? Bardziej rzeczowo nie potrafię.
        • cepekkolodziej Re: Pół roboczo-godziny 10.04.07, 10:56
          Ja też już bardziej rzeczowo nie potrafię.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=60492554&a=60494896
          • dana33 Re: Pół roboczo-godziny 10.04.07, 11:12
            hahahahaha..... nu nie moge....... dawno juz sie tak nie smialam....
            musialam ci cholernie zalezc za skore, cepowaty..... znaczy sie ze dobrze
            "pracuje".....

no i oczywiscie komentuj dalej sprawy israelskie, jestes przeciez specem od
            nich, tylko jakos gadasz sam ze soba, bo przewaznie, jesli nie podbije ci watku,
            to gadasz tam sam ze soba jak wiesz....

zamiast sie denerwowac niepotrzebnie, to moze jednak skomentujesz moj wpis co do
            porwanej pietnastki... wprawdzie to nie zupelnie sprawy israela, raczej
            brytanii, ale nicha.... ja moge i o brytanii tez, jak widzisz... a dyskusja
            moze byc ciekawa, co do zagadnienia moralnosci naprzyklad, nawet jak to
            moralnosc wojskowa....

u nas w jerozolimie troche sie ochlodzilo, ale sloneczko swieci, wiec zycze i
            tobie milego dnia i wiesz.... zlosc szkodzi nie tylko pieknosci, ale i tez
            zdrowemu rozumowi... :))))

p.s. a co tobie wlasciwie przeszkadza ilosc moich wpisow i czy pisze z domu czy
            z pracy??? przeciez nie ty mnie oplacasz, nie? sprawdzilam netykiete i regulamin
            i nikt tam nie ogranicza pisania do jakiegos specyficznego miejsca.... moge tez
            z ogrodu, z samolotu i jak mnie achmadcustam porwie, to i z wygodnej,
            teheranskiej celi tez moge... :))))
            • vitalia Re: Pół roboczo-godziny 10.04.07, 11:40
              Ten człowiek ma ewidentną obsesję na Twoim punkcie dana !! zastanawiam się , czy
              przypadkiem nie obserwuje Cię z satelity, którą specjalnie w tym celu wysłał w
              kosmos :))))))))))))))))))))
              Prawie wszystkie wątki cepogościa są na Twój temat ... O czym to świadczy ?
              Nawet nie chcę myśleć :)))))))
              • tut_ets1 Re: Pół roboczo-godziny 10.04.07, 11:43
                Ze ma obsesje... Biedna Dana... :)
                • dana33 Re: Pół roboczo-godziny 10.04.07, 11:55
                  jestem warta kazdej obsesji.... nawet cepowatej.... :)))))
                  • absztyfikant Re: Pół roboczo-godziny 10.04.07, 15:17
                    Cep zachowuje sie jak zdradzony kochanek. Ja wam mowie:)))))

Dana, ja Ci mowie - zaspiewaj mu te piosenke:
                    www.youtube.com/watch?v=LhF9loaNDz8
          • cepekkolodziej Re: Pół roboczo-godziny 10.04.07, 11:59
            Teraz już zręczne obsuwanie wątku w stronę obsesji, itd.

Ale to nie likwiduje problemu.

Jakie są założenia funkcjonowania Forów GW? Rozmawiamy z osobami czy z instytucjami?
            • dana33 Re: Pół roboczo-godziny 10.04.07, 12:15
              ja rozmawiam tutaj sama ze soba w twoim kierunku... a z kim ty rozmawiasz, to
              ja nie wiem... :))))
              buzka, cepowaty.... you made my day.... :))))
            • vitalia Re: Pół roboczo-godziny 10.04.07, 12:24
              cepekkolodziej napisał:

> Teraz już zręczne obsuwanie wątku w stronę obsesji, itd.
              >
              > Ale to nie likwiduje problemu.
              >
              > Jakie są założenia funkcjonowania Forów GW? Rozmawiamy z osobami czy z instytuc
              > jami?
              >
              A pan cep za przeproszeniem to z ramienia urzędu bezpieczeństwa wyraża takie
              zainteresowanie czy prywatnie ??
              • absztyfikant Re: Pół roboczo-godziny 10.04.07, 12:30
                Watek Cepiastego byl dobry!!!:) Oddajcie go!:))))))))))))
                • tut_ets1 Re: Pół roboczo-godziny 10.04.07, 12:32
                  W sumie, jak sie go czyta z filtrem, to jest zaczepisty... Ale bez filtra nie
                  idzie. Za bardzo kluje w oczy...
                • dana33 Re: Pół roboczo-godziny 10.04.07, 12:33
                  nie rozumiem administracji, ze watki tak dobre wyrzuca... naprawde cep nic nie
                  powiedzial wulgarnego... pisal czysta polszczyzna, nie sarmacka... :))))
                  • absztyfikant Re: Pół roboczo-godziny 10.04.07, 12:35
                    Ja bym tez mogl przygotowac jego plan dnia, oczywiscie w tym samym watku, a
                    Kropka nas zmusza do grzecznych akademickich dyskusyjek... Jakby nie bylo
                    Cepiasty sie napracowal - zawsze to lepsze od namietnego cytowania
                    samonienawidzacych sie Zydow:P
                    • dana33 Re: Pół roboczo-godziny 10.04.07, 12:48
                      dajmy moze kropce dojsc do slowa, bo inaczej czepiasty dostanie zaslabniecia
                      nerwowego... :))))
            • absztyfikant Re: Pół roboczo-godziny 10.04.07, 12:59
              Nie udawaj, ze nie wiedziales, ze zadzierasz z Kosher Nostrą...
              • dana33 Re: Pół roboczo-godziny 10.04.07, 13:04
                wiedzial, wiedzial.... tylko ma ciagle nadzieje, ze wygra... nie dochodzi do
                niego ze nie ma szans... :))))
                • w_ojciech Dana jaki Ty masz stopień wojskowy? /bt 10.04.07, 17:19
                  • dana33 Re: Dana jaki Ty masz stopień wojskowy? /bt 10.04.07, 20:30
                    a bo co?
                    nie mam zadnego. nie bylam w wojsku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka