Dodaj do ulubionych

Znikające wątki z OŁ

26.06.07, 10:12
Czy ktoś mi potrafi wytłumaczyć tajemnicze zjawisko znikania wątków z OŁ ?
Wczoraj zniknął wątek z forum Mężczyzna
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=150&w=64773485 – po kliknięciu w
link pojawia się informacja, że został przeniesiony na Oślą Ławkę. Niestety
tam go nie ma, mimo że nie minęły jeszcze 3 dni od daty ostatniego postu, ani
od momentu założenia wątku (24.06.2007 wieczorem).
W takim razie, gdzie jest ten wątek ?
I jak to się ma do tego
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=62919532&a=62919790
Obserwuj wątek
    • genoveva Re: Znikające wątki z OŁ 26.06.07, 22:50
      Po kolei, nie odpowiadajcie wszyscy naraz ;)
      • bartoszcze Re: Znikające wątki z OŁ 27.06.07, 00:29
        Kiedyś któryś z aesów pisał(a), że niektóre wątki to najlepiej wyciąć i po
        wycięciu przerzucić na Oślą, i nawet chyba dostał za to ptaka.
        Może to jest ten sekret?

PS. Szczegółowych odpowiedzi udziela się autorowi mailem etc. itd.:)
        • genoveva Re: Znikające wątki z OŁ 27.06.07, 13:14
          Dzięki za odpowiedź :) Pamiętasz może coś więcej? Kto, gdzie, kiedy, w jakim
          kontekście, jakieś charakterystyczne wyrażenia, a może link pamiętasz ;),
          ogólnie rzecz ujmując coś, co ułatwiłoby znalezienie tej wypowiedzi ? Muszę to
          zobaczyć na własne oczy, gdyż kompletnie nie rozumiem jaki jest sens takiego
          działania i jakie są jego konsekwencje dla mnie - kobiety, która bardzo dba o
          swoją reputację ;)

Sprawa konsekwencji dla użytkownika stała się dla mnie szczególnie istotna od
          momentu wprowadzenia dodatkowych restrykcji za usuwane posty. Jak zdołałam się
          dowiedzieć, użytkownik nie ponosi konsekwencji, jeżeli jego zgodny z netykietą
          post wyląduje wraz z jakimś wątkiem na ośle. Jednak, czy tak jest nadal w
          omawianym przypadku ? Czy taki usunięty, a następnie przeniesiony na OŁ wątek
          liczy się jako usunięty, wyosłowany, a może podwójnie ? Czy autor
          regulaminowego postu w takim wątku ponosi, czy nie ponosi konsekwencji ? Bo
          jeżeli ten typ usuwania wiąże się z pogorszeniem statystyki użytkownika, to
          chyba oczywistym jest, że należą mu się wyjaśnienia.
          • giwi Re: Znikające wątki z OŁ 27.06.07, 19:06
            Już kiedyś pisałam na ten temat i nie tylko ja. Konsekwencje ponosi tylko założyciel wątku, autor postu regulaminowego nie zbiera minusów.
            • genoveva Re: Znikające wątki z OŁ 27.06.07, 19:48
              Na temat wyosłowanych wątków, których nie widać na OŁ, mimo że nie upłynęły
              jeszcze 3 dni ? Mogłabyś podać link, bo jakoś nie mogę znaleźć, bardzo ładnie
              proszę <uśmiecha się przymilnie>
              • giwi Re: Znikające wątki z OŁ 27.06.07, 19:57
                Poprzednio była mowa o wątkach widocznych. Ale nie ma znaczenia, czy widać czy nie. Wycięcie pierwszego postu powoduje wycięcie całego wątku ale nie rzutuje to na dorobek forumowiczów w danym wątku. Licza się wycięcia indywidualne.
                Niestety, nie podam linku, bo nie było jeszcze mowy konkretnie o wyciętych i niewidocznych na ośle.
                • genoveva Re: Znikające wątki z OŁ 27.06.07, 20:04
                  Dzięki wielkie :) W takim razie idę sobie poszaleć ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka