Dodaj do ulubionych

czyszczenie prewencyjne

15.10.07, 18:33
nie rozumiem dlaczego tego typu pytania znajduja sie w mail box?
jesli jakis post narusza cos tam to chyba wy wiecie,ja nie jestem
prawnikiem wiec mi nie wyjezdzajcie z jakimis kodeksami,tylko jesli
jakis wpis cos lamie to niech zawodowi wycinacze plus prawnicy
jasnie laskawej agory dadza glos. w koncu chyba nie sadzicie,ze
tutaj piszacy beda wszystkowiedzacymi profesjonalistami. a tak na
boku to chyba niektore nicki sa tu pod ochrona,bo nie jeden kodeks
by sie zatrzasl na pewne swiete forum.

Od: forum <forum@agora.pl>
Data: 2007-10-15 12:59
Do: vicky17@gazeta.pl
Temat: Czyszczenie
rozwiń nagłówek

Proszę o przejrzenie forum pod katem Art. 256 i 257 k.k.
Obserwuj wątek
    • siwa Re: czyszczenie prewencyjne 15.10.07, 19:05
      Prawnicy się wypowiedzieli w sprawie Twojego poprzedniego forum.
      W sprawie tego mają podobne zdanie. Stąd prośba.
      • vicky17 Re: czyszczenie prewencyjne 15.10.07, 19:31
        siwa napisała:

> Prawnicy się wypowiedzieli w sprawie Twojego poprzedniego forum.
        > W sprawie tego mają podobne zdanie. Stąd prośba.
        >

pare uwag. poprzednie forum nie bylo moje a jesli cos narusza to
        chyba wy jestescie od tego by mi to powiedziec i tyle. nie lubie
        tego typu nieslosci siwa,bo jesli spojrzysz na KAZDE forum
        prywatne,ukryte czy te ktore wy moderujecie profesjonalnie to
        lamanie prawa odchodzi co pare sekund.nikt z nas nie siedzi 24/7 na
        krzeselku a tak czy tak NIEKTORZY ,zwlaszcza ci popularni sa pod
        wasza szczegolna opieka,dlaczego chyba wiesz. juz ci pisalam
        niejednokrotnie,ze jestescie wybiorczy szczegolnie dla waszych
        znajomych.
        jesli chodzi o tematyke mojego obecnego forum to jest ona tak
        rozlegla,ze chyba wasi prawnicy musza dostrzec,ze cos niecos chyba
        sie zmienilo a jesli oni tego nie widza a na skutek donosow,ktore sa
        sprawa paru zablokowanych nickow sa zmuszani do ciaglych wnikliwych
        uwag na nasz temat...no coz moze zwrocicie uwage tym,ktorzy maja
        hopla i nadaja sie do leczenia psychiatrycznego.
        • marouder Jesli nie podobaja ci sie polskie pragrafy, to co 15.10.07, 23:07
          ...powiesz o "Hate Crime", o ktore to przestepstwo mozesz wraz ze swoimi
          totumfackimi byc oskarzona u siebie, w USA, niezaleznie gdzie piszesz?

en.wikipedia.org/wiki/Hate_crime
          • splitme [...] 16.10.07, 14:10
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • vicky17 siwa 15.10.07, 19:42
      skoro tak ladnie mowisz do jednej forumowiczki to moze zrobisz i
      liste dla mnie. wiem,ze nie ciesze sie twoja sympatia,ale wybacz
      mamy chyba w Polsce prawo jednakie dla wszystkich. skoro lista jest
      dla donoszacej to moze i zrobisz liste dla tej co nie zajmuje sie
      donosami,bo i po co. czekam na przemila lsite od ciebie i
      prawnikow,w koncu jestescie ponoc zawodowymi...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=70374824&a=70380009
    • marouder Poprosze o wyczyszczenie z watkow szkalujacych... 16.10.07, 19:24
      ..narody, religie, mniejszosci roznego rodzaju oraz konkretne osoby itp. nie
      tylko pierwsza, aktualna strone twojego forum, ale takze wszystkie pozostale.
      • marouder Wbrew temu, co piszecie ze splitem w postach... 16.10.07, 22:56
        ..poswieconych mojej m.in osobie, nie Agora w pierwszym rzedzie jest
        odpowiedzialna za to, by tresc poszczegolnych watkow i postow nie przekraczala
        prawa karnego, czy netykiety, ale wlasnie ty, jako zalozycielka forum, osoba
        akceptuajaca okreslony regulamin forow udostepnianych zainteresowanym przez
        portal gazeta.pl, takze jako administrator wlasnego forum, czyli osoba,
        ktora przyjela na siebie obowiazek oceny i kontroli zawartosci forum pod
        wzgledem prawnym, netykietalnym i obyczajowym etc.

Sprawa hate crime takze nie jest tak prosta jak chce split. Wiele zalezy od
        oceny zawartosci tresciowej konkretnych wpisow i profilu calosci np. forum przez
        szkalowane na nim osoby i przedstawicieli narodow, wyznan, czy mniejszosci.
        Poniewaz wielokrotnie byliscie proszeni lub zadano od was usuniecia konkretnych
        wpisow szkalujacych, pomawiajacych, siejacych nienawisc w roznym wymiarze, a
        rzadko stosowaliscie sie do tychze uzasadnionych prosb i zadan, podpadacie
        pojedynczo i jako okreslona zbiorowosc pod definicje tego przestepstwa.

Tak ze prosze sie zabierac za wyczyszczenie z plugawiacych inne nacje, wyznania,
        mniejszosci, religie i osoby watkow i konkretnych postow.
        • splitme Re: Wbrew temu, co piszecie ze splitem w postach. 16.10.07, 23:26
          Twoja osoba nie ma tu nic do rzeczy , twoje capo-ciagotki wiele ,...

Zajmij sie zboczencem na waszym forum , tym co malolatow upycha
          w sygnaturce i katolikom ubliza przy kazdej okazji , hipokryto ,...
          ===================================================================
          ..poswieconych mojej m.in osobie,
          • marouder Jesli masz uprawnienia admina na forum... 16.10.07, 23:38
            ..."Swiat jest okragly", na tobie takze spoczywa obowiazek usuniecia watkow i
            postow, ktore wyczerpuja znamiona czynow opisanych w przytoczonych artykulach
            KK, tak jak na wlascicielce i kazdym innym administratorze:)
            • ku_ba2 Re: Jesli masz uprawnienia admina na forum... 17.10.07, 04:21
              znamiona czynow to jest sprawa subiektywna to raz dwa vicky nie ma uprawnien
              adwokackich ani nie jest pracownica (dziennikarzem)Gazety wiec nie ma obowiazku
              robic tego o co ja prosisz.Od tego jest GW i adwokaci aby decydowac co jest
              uznane za przekroczenie prawa a co nie i to jeszcze i tak nie zaczy ze juz jest
              to wyracznia bo sedzia ma taka.Jezeli ktos ktos sie chce po sadach wluczyc z
              powodstwa cywilnego.

Dalej pan panie maruda uwazasz ze zydowskie spojrzenie na dialogi dziejace sie
              na forum to kanon obowiazujacy w kk lub w moderowaniu.
              jeszcze raz;co dla pana jest antysemityzmem dla mnie jest prawnie i cywilnie
              oraz konstytucyjnie prawem do wlasnej krytyki i opinii i nic nie pomoze
              krzyczenie panskie.
              Gdybys nawet umiescil kk w netykiecie to dalej nie jest to nic oprocz jakiegos
              wzorca blizej nie okraeslonego a wlasciwie to znaczylo by ze strona GW w
              uprzywilejowany tylko dla siebie sposob zawlaszcza sobie swoja forme
              interpretacji tego kk.Od tego sa adwokaci a kk nie zostal uchwalony na
              zamowienie pana marudy lub GW a jak juz panu pisalem wszesniej nie mam zadnego
              obowiazku byc adwokatem samego siebie bo jestem np.artysta.Mam swiete naturalne
              prawo do wlasnej ekspresji czy opinii.Jak tez i napsalem;nie jestem pracownikiem
              GW wiec nie mam obowiazku samocenzurowania sie a prawo do zalozenie prywatnego
              forum nie jest niczym obwarowane oprocz zadaniem zaznajomienia sie znetykieta
              ktora ma slabosci w procesie interpretacji na podstawie litery prawa i praw
              konstytucyjnych zwyklego obywatela do wolnosci slowa.

• marouder Drodzy moi, znani mi od lat wielu panowie... 17.10.07, 13:01
                ...kubo i splicie,

Niestetyz, nie moge sie z wami zgodzi. Prawo zapewne tez nie podzieliloby
                waszych sadow o sprawie, gdyz akceptujac regulamin konta oraz netykiete, a takze
                regulamin forow prywatnych dokladnie kazdy jest obowiazany zarowno do stosowania
                sie do tych regulacji, jak i prawa polskiego, ten zas, w ktorego kraju
                obowiazuje prawo nt. hate crime, niezaleznie na jakim portalu pisze i gdzie
                fizycznie znajduje sie serwer obowiazany jest stosowac sie i do tego zapisu.

Wynika z tego, ze vicky i kazdy administrator jej forum powinien bezzwlocznie
                reagowac na zgloszenia osob skarzacych sie, ze na forum "Swiat jest okragly"
                naruszono (jakiekolwiek w istocie) ich dobra, w sprawach zas watpliwych vicky
                powinna zasiegnac rady administratorow zawodowych pracujacych na rzecz portalu
                gazeta.pl....lub tez zamknac forum, badz przekazac je bardziej zmotywowanej do
                jego prawidlowego prowadzenia osobie.
                • webaholic prawo interpretuja prawnicy, widze, ze nim nie 17.10.07, 14:12
                  jestes
                  Co powiesz o kolokauście?
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=47618&w=67310327&a=67385138
                  Uważasz, ze to na miejscu i z prawem w zgodzie?
                  Zgłosiłem to an moderacji a moje zgłoszenie skasowano.
                  Będziesz tłumaczył to poczuciem humory - wyrafinowanym, ale w takim razie musisz
                  uznac prawo do pisania dowcipów na okrąglaku
                  • marouder Dawno, dawno temu, na forum... 17.10.07, 14:49
                    ...byl sobie pewien nawiedzony uczestnik. Nazywal sie on Titus Flavius i pisal
                    natchnione "alternatywne" historycznie teksty, najczesciej
                    propalestynskie..tekst, ktory linkujesz jest pastiszem tworczosci Titusa..reszte
                    niech ci split opowie, ktory go chyba pamieta.
                    • webaholic jestem pewny, że ofiary holokaustu czy wg was kolo 17.10.07, 14:59
                      kaustu miały ubaw po pachy czytajac ten wątek. Zwłaszcza niedojadający,
                      pozbawieni opieki zdrowotnej babcie i dziadunie w Izraelu, którzy mogłi w ten
                      sposób zrobić sobie przerwę w propagowaniu - przepraszamy, ze przeżyliśmy. W
                      holocauście zginęli równiez Polacy i inne nacje, przez wzgląd na nich (pamięć o
                      rodakach jak widac służy tylko do wyciągania odszkodowań) NIE WOLNO pisac takich
                      uwłaczających textów. Moderacja natomiast powinna reagować na przejawy profanacji.
                      • marouder Webaholic, napisz do Danki, uzasadnij swoja.. 17.10.07, 17:19
                        ..prosbe etc...ja nawet, zauwaz ,nie wypowiadam sie w kwestii tego watku, bo ani
                        nie jestem admin EI, ani czesty uzytkownik forum EI..powiem ci wiecej, jakby na
                        "Okraglym" nie atakowano moich prywatnych znajomych ze wzgledu na ich
                        pochodzenie, religie, swiatopoglad, plec, czy seksualnosc, to slowa bym nie
                        powiedzial na "publicystyke" uprawiana tamze.

Niestety, panowie cyniolek i perla, panie, maglara i vicky wprost oprzec sie nie
                        moga mozliwosci bezkarnego zwyzywania, pomawiania i szkalowania imienia bardzo
                        konkretnych osob.

Mnie malo osobiscie obchodza "glebokie" analizy historyczne strangerka i
                        cyniolka, cienkie manipulacje polityczne kuby i splita, czy opisy przyrody
                        niemieckiej chetnie prezentowane przez maglare..
                      • dana33 Re: jestem pewny, że ofiary holokaustu czy wg was 18.10.07, 00:16
                        zmienianie slowa holokaust na kolokaust, i do tego pisanie jeszcze
                        "wg was" jest wlasnie obrazajace wszystkie ofiary holokaustu,
                        rowniez i nie zydow, ktorzy zgineli w czasie zaglady. i ty to piszesz
                        na powaznie, a nie dowcipnie..... widzisz, zerowcu, problem polega na
                        tym, ze wy nie widzicie roznicy miedzy ironia a obraza.... bozia wam
                        poskapila, szanowny.....
                • ku_ba2 Do marudera 17.10.07, 21:16
                  Niestety panie maruder nie masz pan racji.Moze jeszcze raz:

marouder napisał:

> ...kubo i splicie,
                  >
                  > Niestetyz, nie moge sie z wami zgodzi. Prawo zapewne tez nie podzieliloby
                  > waszych sadow o sprawie, gdyz akceptujac regulamin konta oraz netykiete, a takz
                  > e
                  > regulamin forow prywatnych dokladnie kazdy jest obowiazany zarowno do stosowani
                  > a
                  > sie do tych regulacji, jak i prawa polskiego, ten zas, w ktorego kraju
                  > obowiazuje prawo nt. hate crime, niezaleznie na jakim portalu pisze i gdzie
                  > fizycznie znajduje sie serwer obowiazany jest stosowac sie i do tego zapisu.
                  --Skad opinia ze prawo dzieli sady albo nie dzieli?.Gdyby tak bylo to tylko
                  prokurator by byl wymagany do sprawy(w demokracji moze byc jeszcze obronca panie
                  maruder) a pozwany nie mialaby prawa miec
                  obroncy.Zdazaja sie sprawy gdzie prokurator moze przegrac czy nie? czy tylko
                  ciagle wygrywa sprawy a w najlepszym przypadku dzieli werdykt sedzia
                  odpowiedzialnoscia za przestepstwo?.Wiesz jak sie nazywa taki
                  system panie maruda w ktorym ciagle prokurator wygrywa?.No to dobrze.Dlatego jak
                  pisze ze
                  masz pan typowy zydowski punkt widzenia ze jeszcze nie bylo sprawy a pan juz
                  osadzasz o winie-jak to sie dzialo za czasow komunistycznych.
                  I jeszcze raz:"hate crime" dopuki nie jest szczegolowo zinterpretowane-opisane
                  co to jest,jest tylko eufemizmem.Szczegolowe znaczy sie musza byc nazwane rzeczy
                  po imieniu jak:fizyczny atak na przeciwnika nozem,bronia palna i.t.d,nawolywanie do
                  przemocy jak sie mowi-zabic takiego a takiego z NAZWIZKA i IMIENIA sie wymienia
                  osobe fizyczna(np.prezydent to nazwa ale nie osoba fizyczna,prezydent Kaczynski
                  jest juz osoba jak najbardziej fizyczna),osobnik straszy ze zabije lub fizycznie
                  wyrzadzi krzywde osobie fizycznej bo ktos
                  jest Zydem lub Cyganem lub Polakiem lub Katolikiem i.t.p.

> Wynika z tego, ze vicky i kazdy administrator jej forum powinien bezzwlocznie
                  > reagowac na zgloszenia osob skarzacych sie, ze na forum "Swiat jest okragly"
                  > naruszono (jakiekolwiek w istocie) ich dobra, w sprawach zas watpliwych vicky
                  > powinna zasiegnac rady administratorow zawodowych pracujacych na rzecz portalu
                  > gazeta.pl....lub tez zamknac forum, badz przekazac je bardziej zmotywowanej do
                  > jego prawidlowego prowadzenia osobie.
                  --Wcale nic nie wynika.Wynika to tylko w mniemaniu pana panie maruda.
                  Zapominasz pan ze vicky zalozyla forum "Swiat jest okragly" aby dac platforme do
                  rozmowy swoim rozmowcom i bronic ich interesow a nie interesow Gazety.Prawo kk
                  jest tu bezstronne a pan panie maruda zakladasz ze jest po stronie Gazety i nic
                  tu nie ma do rzeczy ani znaczenia na korzysc Gazety
                  ze Gazeta ta akurat tak sie zlozylo jest nosnikiem tej platformy na
                  ktorej sie dzieja dyskusje ktore vicky nazwala tak czy inaczej.
                  Prawo prasowe tu obowiazuje Gazete ze jest zobowiazana do przenoszenia
                  informacji czytelnikow oraz informacji dziennikarskich ze gwarantuje
                  czytelnikowi dostep do opinii oraz ze moze uzyc osoba opini wlasnej.Co moze
                  Gazeta zrobic to zamach na sama
                  siebie-czyli zablokowac dostep do for prywatnych lub je wogole zlikwidowac lub
                  banowac sama kogo uwaza.Skoro
                  taki serwis oferuje panie maruda to nie po to aby pilnowac kto ma jaka
                  opinie(chyba ze sie tak to ma w rzeczywistym zamierzeniu Gazety) w Polsce i
                  niszczyc nie wygodne tendencje polityczne lecz po to aby sie tu spotkali nawet i
                  adwersarze w dyskusji.
                  Szantazowaniem ze vicky cos powinna z przysylaniem jej numeru kk do
                  przegladniecia jest posunieciem z okresu stalinizmu a to nie przejdzie panie
                  maruda.Niestety co zostalo Gazecie panie maruda to cenzurowanie for prywatnych
                  osobiscie przez ich moderatorow lub jezeli nie chca takich kosztow ponosic to
                  zlikwidowanie ich lub banowanie jak to sie robi w stosunku do mnie.

• marouder Kubie 17.10.07, 22:19
                    Jestesmy goscmi na portalu. Prawnicy portalu sie wypowiedzieli w kwestii oceny
                    zawartosci forum vicky.

Przyklad:
                    Wynajmujesz mieszkanie w miescie. Wlasciciel zakazuje ci trzymac psa.
                    Podpisujesz umowe. Mimo umowy trzymasz psa w mieszkaniu. Zwierze zanieczyszcza i
                    niszczy podlogi, drze meble. Wlasciciel kaze ci usunac zwierze lub sie wyprowadzic.
                    Mysle, ze to dobry wlasciciel, Samarytanin, bo zaproponowal ci wyjscie kropka w
                    kropke przypominajace pierwotna umowe wynajmu i nie kazal ci ponosic kosztow
                    naprawy podlog i mebli.
                    Jezeli sie jednak nie zastosujesz, nakaze ci wyprowadzke w terminie
                    natychmiastowym oraz wyegzekwuje koszty remontu.
                    • ku_ba2 maruderowi 17.10.07, 22:37
                      Przyklad nie ma nic wspolnego ze sprawa.Myslalem ze masz wieksza
                      wiedze na temat litigacji bo z takiej pozycji ty sie chcesz tu wypowiadac.
                      To co tu sie dzieje to sprawa praw cywilnych dotyczaca opini ktora strona lamie
                      kk.Gazeta tak samo moze lamac kk i tylko odpowiednio inny paragraf straszac
                      interlokatorow prawem kryminalnym.Nie uwazasz?.Popros jakiegos adwokata aby on
                      raczej ze mna podyskutowal.Jak juz zaznaczylem nie jestem profesjonalnym
                      adwokatem i to ze w Polsce jest inne prawo a w Ameryce moze byc inne nie ma tu
                      zadnego znaczenia bo tak tu jak i tam mozna dochodzic swoich interesow w
                      sadzie-Tak czy nie?.
                      • marouder Prosty test:) 18.10.07, 00:19
                        Zaloz nowe konto pocztowe nie akceptujac regulaminu portalu:)
                        • ku_ba2 Re: Prosty test:) 18.10.07, 01:23
                          Czy w regulaminie jest powiedziane ze z moimi adwersarzami musze sie zgadzac bo
                          inaczej lamie regulamin?.Panie marudny czy pan sie umie trzymac tematu a
                          przypominam tematem jest cenzura prewencyjna oraz moj wniosek na temat lamania
                          regulaminu przez gazete straszac forumowiczow kk.
                          regulamin juz panu pisalem jest eufemizmem i jest nie do egzekwowania bo nie ma
                          w nim nic takiego co by wskazywalo bez zadnej chrzty watpliwosci ze prawa
                          drugiej osoby zostaly pogwalcone lub ze osoba czy inny podmiot zostal poszkodowany.
                          To orzeka sad a regulamin jest wewnetrzna okulnikowa informacja nie zas
                          zredagowana przez sad na podstawie procesu sadowego.

panie maruder czy pan przyjdzie jutro przygotowany lub z adwokatem bo ja nie mam
                          czasu na rozmowy z przeciwnikiem nie doroslyn do powagi problemu.
                          • marouder Obywatelu Piekloszczyk.. 18.10.07, 10:14
                            Toc obywatelowi tlumacze, ze jesli rzeczywiscie obywatelka Rachelka sie nie
                            poslucha sugestii administracji, to:

1. Zamkna jej forum, ona zas bedzie mogla wejsc na droge odwolawcza, m.in sadowa.

2. Administracja wejdzie na droge sadowa.

3. Ocena prawnikow gazety nie jest ocena sadu i nikt podobnych rownan nie
                            sugerowal poza wami obywatelu Kubo Piekloszczyk.

Cos jeszcze, bo czas na jakies skromne sniadanko?
                            • ku_ba2 Re: Obywatelu Piekloszczyk.. 18.10.07, 17:06
                              Przyszedl pan dzisiaj tez nie przygotowany choc z najlepszymi tresciami jak
                              dotad.Trzeba sobie czasem panie maruda uzmyslowic ze przeciwnik ma racje bo jak
                              zdazyl pan juz zauwazyc ze ja cierpliwosci do ignorantow nie mam za grosz tym
                              bardziej ze pan sie chwaliles juz jakimis adwokatami.Zajrzal wiec pan do swojej
                              glowy i zobaczyl pan ze nic Gazeta nie moze oprocz tego ze zamknie jej
                              forum.Czyli to co pisalem-zamach na sama siebie bo to bedzie rownoznaczne a
                              jezeli pan panie maruda szukasz tylko zemsty to takie posuniecie bedzie
                              faktycznie oznaczac dla pana zwyciestwo.Ludzie o malym ilorazie inteligencji
                              zajmuja sie takimi dzialaniami oraz straszeniami.
                              Przy okazji niech sobie pan poczyta punkt 3 i 11 regulaminu ktory jak juz
                              pisalem psu na bude sie nie zda bo nie okresla nazwy przestepstwa jakiego to
                              mialby sie dopuszczac interlokutor wiec jak mozna mowic o zlamaniu
                              regulaminu.Zas to czy dana dzialalnosc lub slowana wymiana byla przestepstwem
                              decyduje sad wiec panie maruda to jest koniec mojej z panem dyskusji bo jeszcze
                              sie pan czegos ode mnie nauczysz a wiedza kosztuje.

A teraz odpowiedz literalna na pana wunurzenia.

1.Forum moze Gazeta zamknac w koncu jej to jest posiadlosc wiec moze robic co
                              chce.Tak ,jest taka mozliwosc ze Rachelka pojdzie do sadu.
                              2.Jak najbardziej.
                              3.Tutaj pan panie maruda krecisz najbardziej-czyli klamiesz.Przysylanie Rachelce
                              poczya rady aby sobie przegladnela kk jest posunieciem jak najbardziej
                              adwokackim a jezeli tego adwokat nie zrobil tylko administrator na wlasna reke z
                              wlasnego widzi mi sie to kk to okresla jako przestepstwo-intymidowanie i
                              straszenie i grozenie osobie ale to juz konkretnie bo jak wiemy w paragrafach
                              tych wyslanych do Rachelki jest dokladnie mowa o karze czy pienieznej czy wiezienia.
                              Tak ze panie marudzinski-Gazeta sie posunela za daleko w stosunku do Rachelki i
                              faktycznie dopuscila sie dzialania kryminalnego.

• marouder Rojenia 18.10.07, 18:59
                                Mylisz sie, co mi nie jest dziwnym, gdyz odbierasz ten swiat przez pryzmat
                                wlasnych oczekiwan.
                                Ja nie szukam zemsty, ewentualnie sprawiedliwosci.
                                Istnieje mozliwosc dzialan pozasadowych, dyscyplinujacych, kontrolnych etc. i z
                                tej mozliwosci korzysta portal po konsultacjach prawnych.
                                W tym kontekscie, to nie prawnik musi rozmawiac z vicky, lecz kadra portalu. Ten
                                tryb zostal juz wyczerpany.
                                ...co z postami szkalujacymi konkretne osoby i grupy etniczne, wyznaniowe,
                                mniejszosci seksualne, czy zostaly juz usuniete, jak nakazywala administracja,
                                ktora ma do tego prawo?

Odnosnie zas interesow portalu, to w jego interesie ekonomicznym lezy raczej
                                usuniecie forum, gdzie pielegnowane sa rasistowskie i antywolnosciowe rojenia,
                                gdyz odstrecza on zwyklego uzytkownika, ewentualnego zleceniodawce i konsumenta
                                reklam etc.
                                • ku_ba2 Brawo. 18.10.07, 19:52
                                  Jest pan panie na dobrym tropie.
                                  Jednakze dalej popelniasz panie marudny kardynalny blad a z tego co piszesz o
                                  adwokatach konsultantach dla Gazety i oni taki blad takze popelniaja.
                                  Jak zaznaczylem litygacja musi gdzies sie zaczac i nie wazne ktora strona
                                  oskarza.Jak narazie gazeta oskarza a ja bedac niejako rzecznikiem interesow
                                  "Swiata okraglego"daje tu odpowiedz dosc wyczerpujaca.

Pan panie marudzinski zakladasz ze upomnienie straszakiem i numerkami kk
                                  Rachelci juz zadecydowalo o tym kto ma racje ja zas staram sie tu usilnie bez
                                  wiekszego pana zrozumienia niestety dac odpowiedz tak samo silna w swojej
                                  legalnosci.Jeszcze raz-wszystkie akcje podjete przez Gazete moga byc uznane za
                                  pogwalcenie praw cywilnych,obywatelskich Rachelki i osob ktore ona
                                  reprezentuje.Akcja Sadu moze byc tylko legalna i prawomocna i Gazeta podejmujac
                                  akcje po konsultacji z adwokatami nie ma wiekszych praw w mniemaniu od moich w
                                  tej chwili jezeli chodzi o to kto ma racje.Pan panie marudny zakladasz ze pan ma
                                  racje,Gazeta i adwokaci zas nawet adwokaci nie moga tak stwierdzic bez sadu i
                                  wyczerpania wszystkich mozliwych technik sadownictwa-czyli procesy sadowego.
                                  Odnosnie zas portalu monetarnego interesu gazety jak pan panie marudny stawiasz
                                  za cel Gazety to nie ma nic zlego w tym ze Gazeta chce zdobyc pieniadze za
                                  udzielanie reklam czy przenoszenie ofert sprzedazy/kupna ale to juz zupelnie
                                  inna sprawa-panie maruda i nie dotyka interesow cywilnych o ktore my sie tu
                                  spieramy.Dotykala by wtedy gdyby Rachelka i jej forum byly zaangazowane
                                  bezposrednio w dzialalnosc ekonomiczna pokkradajac nie legalnie np.profil Gazety
                                  czy jej techniki zbierania reklam.

No dobrze juz dosyc bo bede musial panu panie marudo rachunek wystawic za
                                  szkolenie w prawie ochrony i obrony praw cywilnych i konstytucyjnych obywatela
                                  oraz praw autorskich czy prawa komercyjnego.Nie jest to moim celem tutaj bo raz
                                  nie jest to moja profesja a ile znam na temat to tylko dlatego aby byc obronca
                                  wlasnego siebie gdyby zaszla taka potrzeba.
                                  Jeszcze jedno-bo pan widze uwaza ze adwokat ma wieksze prawa czy nawet wiedze od
                                  Rachelci czy kazdego forumowicza-wiec spiesze z informacja ze nie ma takiego
                                  prawa aby tak sadzic i nie ma takich przeslanek narazie.
                                  • giwi Re: Brawo. 18.10.07, 20:15
                                    Nie musisz pisac takich wielkich elaboratów. Najpierw zapoznaj się z dostepna literaturą dotycząca forum. Punkt 44 Pomocy mówi, ze forum prywatne może zostac skasowane bez podawania przyczyn.
                                    forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2476437.html
                                    Administracja jednak ludzka jest i na ogół informuje, dlaczego dane forum skasowała. Procesowac się oczywiście możesz jak masz czas i pieniądze, ale nie prorokuję Ci wygranej. Zakładając konto zobowiązałes się przestrzegac regulaminu a co za tym idzie równiez netykiety, która jest jego częścią.

• ku_ba2 Re: Brawo. 18.10.07, 21:06
                                      Dzen dobry giwi jeszcze ze slonecznego dnia Arizony.

Tak wielkie elaboraty sa potrzebne aby zrozumiec problem a pani/pan giwi uwaza
                                      ze jednym posunieciem mozna problem rozwiazac-kasujac forum bez tlumaczenia
                                      sie.Pytam wiec dlaczego tego nie zrobiono tylko wyslano straszak z
                                      paragrafami?.Gdybyscie tak zrobili-czyli usuneli to forum"Swiat okragly" to
                                      zrobilibyscie legalnie bo na podstawie punktu ktory dajecie do przeczytania
                                      czytelnikowi czy wlascicielowi forum w regulaminie ktory okresla wasze/Gazety
                                      dzialania i dezyzje ktore uzna wewnetrznie Gazeta za wlasciwe.I to jest
                                      ok.dopuki Gazeta nie pogwalci praw forumowicza do wyrazania wlasnej opini czy
                                      zdania,jednym slowem prawa do wyrazania sie bo takie prawo dala Gazeta w
                                      kontrakcie takze przy logowaniu sie forumowicza.

Jak juz pisalem regulamin jest na potrzeby Gazety bo z niego nic nie wynika dla
                                      uzytkownika forum oprocz tego ze mozna sie domyslac ze Gazeta uzna wedlug swoich
                                      norm ktore i czy jakies prawa interlokutpora czy Gazety zostaly pogwalcone.
                                      Zas-jeszcze raz straszenie paragrafami Rachelci/Vicky bylo czynem kryminalnym i
                                      zostaje zapisane do rekordu dzialalnosci z dziedziny przestepstwa kryminalnego
                                      Gazety.
                                      Dla wielu z nas forumowiczow krytyka czy ironia sa srodkami walki politycznej
                                      zas zauwazylem przez lata tutaj bedac ze Gazeta i strona opozycyjna podciaga to
                                      pod czyn numerow artykulow ktore zostaly wyslane do Vicky.Tak byc nie moze,to
                                      jest dzialalnosc kryminalna,straszenie kodeksem ktory jeszcze raz nie jest tylko
                                      na uzytek Gazety a Gazeta uznala ze tak.

Wiec faktem jest ze Gazeta oraz osoba pracujaca dla Gazety wysylajac ten mail
                                      posunela sie do czynu nie legalnego uzywajac kk ktory nie jest zapisanym prawem
                                      na potrzeby Gazety(a jak jest to prosze go umiescic w regulaminie z wyraznym
                                      podaniem kiedy zostal zatwierdzony przez sejm i ze na wniosek/zamowienie Gazety
                                      zostal uchwalony) lecz ludzi zyjacych w Polsce.
                                      Radzilbym Gazecie zachowac sie w sposob cywilizacyjny i przeprosic Vicky
                                      oficjalnie na forum jej,moderacji albo przez mail do niej.Tak by wymagala Etyka
                                      jej pracownika i dziennikarza ktora kazdy pracownik Gazety czy dla Gazety
                                      powinien podpisac i do niej sie stosowac.
                                      Nie stosowanie sie do takiej Etyki(prawo dziennikarskie ustanowione przez
                                      sejm)jest karalne.
                                      • absztyfikant Kupa, Twoj stan wiedzy poraza 18.10.07, 21:40
                                        Kodeks karny obowiazuje wszystkich. Gazeta.pl nie moze tworzyc
                                        regulaminu niezgodnego z obowiazujacym prawem w Polsce. Przeciez to
                                        takie proste...
                                        • ku_ba2 Witaj fikant. 18.10.07, 21:46
                                          Tak zgadza sie.Nie moze a probuje.
                                  • marouder Mieszasz ze soba rozne kategorie spraw... 18.10.07, 20:28
                                    ..wiec sie nie dziwie temu bigosowi, ktory jest tego skutkiem.
                                    Gazeta jako wlasciciel ma prawo upominac uzytkownika. "Wlasciciel" forum jest de
                                    facto uzytkownikiem portalu o nieco rozszerzonych uprawnieniach, nie zas
                                    wspolwlascicielem portalu.
                                    Wlascicielem portalu jest spolka Agora.
                                    Uzytkownik portalu nalozyl na siebie okreslone obowiazki kiedy postanowil
                                    skorzystac z praw oferowanych mu przez Agore.
                                    Poniewaz jestes odporny na takie pojecia z zakresu przyzwoitosci i moralnosci
                                    osobistej jak lojalnosc wobec warunkow umowy, wdziecznosc, odpowiedzialnosc za
                                    wlasne czyny, poczucie obowiazku ciazace na partycypancie, wiec kocze te
                                    pouczajaca dla ciebie wymiane zdan.

Chetnie przyczytalbym twoja "wolnosciowa" korespondencje z prawnikami
                                    wlasciciela portalu:)

PS. Na Forum Kraj pani Cassidy stwierdzila kategorycznie, ze nie zyczy sobie Kuby!
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=70723728
                                    • ku_ba2 Re: Mieszasz ze soba rozne kategorie spraw... 18.10.07, 21:26
                                      Ale nie ma prawa wysylac straszakow z kodeksami karnymi.Takie dzialanie jest
                                      zagrazaniem praw osobistej wolnosci.To jest karalne.

Gdzie ja pisalem ze uzytkownik jest wspolwlascicielem?.

Przyzwoitosc,moralnosc,sprawiedliwosc to nie sa pojecia ktore sie dzdza
                                      uprawomocnic.Gdyby tak bylo to nie byloby zadnym problemem przez wiekszosc
                                      heteroseksualistow pozabijac mniejszosc homoseksualistow bo uznala ta wiekszosc
                                      za nie moralny sposob zycia homoseksualistow ktory zagrazal zyciu moralnemy
                                      heteroseksualistow.
                                      Widzi pan panie marudny semns?.No to dobrze.

Odpowiedzialnosc za wlasne czyny-to juz inna sprawa ale ta odpowiedzialnosc ma
                                      byc oceniana i egzekwowana w sadzie a nie w Gazecie Wyborczej.
                                      Gazeta nie posiada prawnika z odpowiednia wiedza i doswiadczeniem-to widac po
                                      dzialaniu moderatorow-kazdy robi co mu jakis donosiciel kaze.
                                      • marouder Informacja i ostrzezenie nie jest.. 18.10.07, 21:49
                                        ...w zadnym razie nie zagraza osobistej wolnosci:)
                                        Trzeba miec niezle rozbudowany system urojeniowy, aby tak to odbierac. Urojenia
                                        nie sa karalne, sa za to przykre; nie daja czlowiekowi spac, jesc, powoduja tzw.
                                        lepkosc mysli itede.

Seksualnosc osoby ludzkiej nie podlega ocenie etycznej lub prawnej chyba, ze
                                        mamy do czynienia z ewidentna realna krzywda innej osoby, lub ze stanem choroby,
                                        co okresla WHO.

Odpowiedzialnosc za wlasne czyny, zanim zajmie sie nia prawo, jest kategoria z
                                        rzedu kategorii okreslajacych poziom dojrzalosci spolecznej.
                                        Jakby jeszcze cos bylo niejasne, to Kuba wal do mnie smialo, bez krempacji:)
                                        • ku_ba2 Re: Informacja i ostrzezenie nie jest.. 18.10.07, 22:04
                                          Panie marudny jest pan nie poprawny.Straszenie kodeksem w ktorym jest wyraznie
                                          napisane jaka grzywna i ile lat wiezienia grozi jest zagrazaniem wolnosci
                                          osobistej.Czy to nie jest jasne dla pana?.Jak mi pan odpowie na to jedno pytanie
                                          to bede kontynuowal dalej w nastepnym watku inaczej nie widze sensu bo:
                                          -pan zaczyna mi tu wyklad z prawa robic ktory odbiega od meritum naszego
                                          tematu/sprawy Vicky
                                          -pan sie uparl ze Gazeta ma racje a ja uwazam ze tylko sad jest w stanie
                                          stwierdzic kto ma racje.
                                          Dziekuje i nastepnym razem jak pan poprosi o przywilej rozmowy ze mna to sie
                                          zastanowie czyli nie trac pan panie marudzinski nadziei.
                                          • marouder Panie Kuba,ale z pana odporny na wiedze czlowiek:) 18.10.07, 22:16
                                            Jak zdefiniujesz grozbe, jak zdefiniujesz ostrzezenie?
                                            Podaj zauwazone przez siebie roznice.

Czyli zadanie na poziomie szkoly podstawowej testujace poziom ewentualnie
                                            wystepujacego u indagowanego wtornego analfabetyzmu.

Jako znajacy-sie-z-panem-od-lat wciaz nie trace nadziei, ze pan z tego zadania
                                            wybrnie bez nikczemnej paly wpisanej do dziennika.

Poniewaz jednak istnieje jakie-takie prawdopodobienstwo, ze zadania nie wykona
                                            pan w sposob zadowalajacy, prosze przygotowac rodzicow na wizyte w gabinecie
                                            panskiego wychowawcy.
                                            Stawiennictwo obowiazkowe.
                                            • ku_ba2 Re: Panie Kuba,ale z pana odporny na wiedze czlow 18.10.07, 22:41
                                              Widze ze jest pan panie marudny dowciapny jak szczypiorek na wiosne.Wole juz
                                              pana w takiej roli kpiarza niz w roli "legal consel"
                                              jak pan zauwazyl w cudzyslowiu.

Chce tez doniesc ze na razie sie nie usmialem ale zadatki pan zdradzasz na
                                              dobrego klowna w teatrze zydowskim.W innych teatrach nie rokuje zadnego angazu.
                                              • marouder Off topic>>Wybierasz sie gdzies glosowac? 18.10.07, 22:45
                                                W poblizu jest jakis konsulat RP?
                                              • marouder Generalnie nie ponial pan dowcipu zawartego w moim 18.10.07, 22:48
                                                ...poscie, co mnie zreszta troszkie rozczarowalo!
                                                Jesli zechcesz, przeczytaj raz jeszcze, gdyz podpowiedz do zadania z czesci
                                                I-szej, znajduje sie w czesci II-giej.
                                              • dana33 Re: Panie Kuba,ale z pana odporny na wiedze czlow 18.10.07, 22:58
                                                za to ja sie usmialam, zerowiec.... jestes genialny w swoim uporze,
                                                a jak jeszcze chcesz pokazac biceps i rzucasz cusik z angielskiego,
                                                to i to z bledem.... mowie ci juz od dawna.... idz sie ucz, zlotko...

aaaa, dzieki za bezplatne show... :)))))
                                                • jef_f Re: Panie Kuba,ale z pana odporny na wiedze czlow 18.10.07, 23:18
                                                  dana33 napisała:

> za to ja sie usmialam, zerowiec.... jestes genialny w swoim uporze,
                                                  > a jak jeszcze chcesz pokazac biceps i rzucasz cusik z angielskiego,
                                                  > to i to z bledem.... mowie ci juz od dawna.... idz sie ucz, zlotko...

> aaaa, dzieki za bezplatne show... :)))))

.....byl to chyba smiech przez lzy.....bo az tyle argumentow ad personam w
                                                  jednym zdaniu....ho....ho...ho....

• dana33 Re: Panie Kuba,ale z pana odporny na wiedze czlow 19.10.07, 02:21
                                                    pewno, ze przez lzy.... smiechu..... ja przy zerowcu zawsze sie
                                                    smieje... :)))))
                                                    a ty nie? nu, tracisz duzo... :))))
                                                • ku_ba2 [...] 18.10.07, 23:46
                                                  Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
            • Gość: sp;lit Re: Jesli masz uprawnienia admina na forum... IP: *.hsd1.wa.comcast.net 17.10.07, 05:58
              Po co ??? Wymagajacy doinformowany czytelnik sam oddzieli ziarno
              od plew , ciekawy znajdzie w Googlu odpowiedz , opinie ignoranta
              mam gdzies , mimo to czasem prostuje z nadzieja ze cos posieje i
              moze zdopinguje do dociekania , opinionated przyglupow poprostu
              olewam i mimo ze mnie draznia to szanuje ich prawo do ekspresji ,...

Kneblowaniem nic nie osiagniesz oprocz dluzszej listy wrogow ,
              tego dostarczajac ammo adversaries , ktorzy predzej czy pozniej
              wykorzystaja ja przeciwko tobie ,...

Taki Irving ktory odsiedzial swoje za wyrazenie opinii , prof
              Finkelstein , ktory stracil katedre , Gibson , Carter , Walt ,
              Mearsheimer , ktorych probowano zgnoic , obeznanych z tematem
              nie musza przekonywac a tym ktorzy watpili , moga powiedziec ;
              I told you so ,...

Szeptane info robi z kopca gore , tylko idiot o tym nie wie ,...

Tylko szuje ktore maja cos na sumieniu , kontroluja , knebluja ,
              groza , zamykaja - Uczciwi nie stronia od krytyki , przeciwnie ,
              chetnie jej sie poddaja zeby nie ulec pokusom ktore przychodza
              z natura czlowieka i z wladza ,...

===================================================================

"Swiat jest okragly", na tobie takze spoczywa obowiazek usuniecia
              watkow i postow, ktore wyczerpuja znamiona czynow opisanych w
              przytoczonych artykulach KK, tak jak na wlascicielce i kazdym
              innym administratorze:)
              • jef_f Re: Jesli masz uprawnienia admina na forum... 18.10.07, 20:39
                Gość portalu: split napisał(a):

> Kneblowaniem nic nie osiagniesz oprocz dluzszej listy wrogow ,
                > tego dostarczajac ammo adversaries , ktorzy predzej czy pozniej
                > wykorzystaja ja przeciwko tobie ,...

> Tylko szuje ktore maja cos na sumieniu , kontroluja , knebluja ,
                > groza , zamykaja - Uczciwi nie stronia od krytyki , przeciwnie ,
                > chetnie jej sie poddaja zeby nie ulec pokusom ktore przychodza
                > z natura czlowieka i z wladza ,...

Brawo ! Dokladnie tak jest.....
    • krystian71 nie przejmuj sie rachelka,to czysta zawisc 19.10.07, 17:52
      ze twoje forum sie rozrasta ,zawiera ciekawe dyskusje
      Natomiast, tam za murkiem, gdyby nie wodzirej od pedalstwa dawno juz
      by przyschlo we wlasnym sosie
      Gdy dwa miesiace temu twoje forum otrzymalo kopa i skoczylo do
      przodu wyprzedzajac smecenie na haretzu , odbyla sie naradfa ,co z
      tym fantem zrobic
      I jak mi wiadomo z potwierdzonych zrodel, wlasnie taka forme ataku
      wmyslono
      Nie wazne,ze kazdy post niejakiego marka portera zawieral
      nieuzasadnione i niezgodne z polskim prawem ataki na to co jest w
      naszym kraju pod ochrona
      GW udawala rzecz jasna ze tego nie widzi
      Choc oczywiscie wszystkie jego wypowiedzi zostalyb zapisane in
      przeslane do archiwum
      Nie wazne jest ,ze poniewczasie Dana te najbardziej kompromitujace
      wycofa, one i tak zostana
      • dana33 Re: nie przejmuj sie rachelka,to czysta zawisc 19.10.07, 20:02
        halloooo, krystek.... :)))))
        swienta prawda.... zawisc z samego centrum zawisciowic... :))))
        buzka, krystek... :)))))
        p.s..... juz piatek wieczor.... lista grzechow na niedziele gotowa?
        • marouder Jest napisane w Ksiedze "Nie klamnij!"a krostek 19.10.07, 22:36
          ...jak dawny DTV, lze jak lgal. Zatem moze w niedziele rozgrzeszonka nie dostac.
          • dana33 Re: Jest napisane w Ksiedze "Nie klamnij!"a krost 19.10.07, 23:00
            dostanie, dostanie.... odwali 10 zdrowasiek, rzuci sie na kolana
            przed tym zydem na krzyzu, wroci z przepustka od ksiedza do jolki na
            obiad, a potem zadowolniony siadzie do compa i da capo al fine.. :)))
            • webaholic Re: Jest napisane w Ksiedze "Nie klamnij!"a krost 20.10.07, 11:39
              Czytałem, ze Żydzi gardzili Jezusem i jego matką bo pochodzenie własnie
              nieżydowskie miała. Skad wiecie , ze on Żydem był? Żył przecież 2000 lat temu.
              Morel, historia współczesna przecieża niedawno ktoś od was, udowadniał mi, że to
              Eskimos niż Żyd

Czy
              dana33 napisała:
              rzuci sie na kolana
              > przed tym zydem na krzyzu, wroci z przepustka od ksiedza do jolki na
              > obiad, a potem zadowolniony siadzie do compa i da capo al fine.. :)))
              • dana33 Re: Jest napisane w Ksiedze "Nie klamnij!"a krost 20.10.07, 15:32
                cusik zle czytales, blazerski.... zydzi gardza jezusem, bo odstapil
                od wlasnej wiary.... byl zydem, byl.... i nawet jak odstapil i sie
                wychrzcil, to zydem pozostal do smierci, wg wlasnie religii
                zydowskiej... miram jego mame zwano, miriam.....

...Wraz z Nią wreszcie, wzniosłą Córą Syjonu,...
                www.mariedenazareth.com/211.0.html?&L=5

Najbardziej autentyczna spomiędzy córek Abrahama
                www.mariedenazareth.com/413.0.html?&L=5
                widac, ze malo czytasz, albo gotow jestes bujac, byle dokopac...
                bozia ci nie dala, nie dala... :))))
                • marouder Chlopak czyta co druga litere! 20.10.07, 21:54
                  Wg. tego, co czytal to panna, a potem pani Mariam zdaje sie tez byla chrzescijanka.
                  No i Jezus..Jezus zostal ochrzczony, ale przez prawowiernego Zyda, ktory nigdy
                  nie stal sie wyznawca Jezusa, czyli chrzescijaninem.
          • webaholic Re: Jest napisane w Ksiedze "Nie klamnij!"a krost 20.10.07, 11:35
            marouder dobrze, ze polskie książki czytasz bo w talmudzie i dziełach leniana
            nic potępieniu kłamstwa nie ma:)

marouder napisał:

> ...jak dawny DTV, lze jak lgal. Zatem moze w niedziele rozgrzeszonka nie dostac
            > .
    • vicky17 ciag dalszy 21.10.07, 16:05
      gadania dziadow do obrazu,a obraz do dziadow ani razu
      • dana33 Re: ciag dalszy 21.10.07, 20:00
        powiedziala, co wiedziala,
        a ze duzo nie wiedziala,
        to i tez niewiele powiedziala... :))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka