Dodaj do ulubionych

Dlaczego watek kto sie boi Grossa

07.01.08, 00:36
wyrzucono na śmietnik lub co na jedno wychodzi fa forum
Społeczeństwo.
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=74055878&s=1
Ludzie którzy tam napisali ponad 100 postów powinni być o tym
poinformowani.Tak się postępuje w cywilizowanej Europie ale jeszcze
nie dotarło do GW.
W tym wypadku większość odpowiedzi jest napisana w sposób kulturalny
i rzeczowy co sie na FS rzadko zdarza.To może być rzeczywistym powodem.
Obserwuj wątek
    • dana33 Re: Dlaczego watek kto sie boi Grossa 07.01.08, 00:55
      juz zapytalam sie o to samo na moderacji. i tez uwazam, ze powinni
      byli nas zawiadomic.

dwa inne watki, strangera i pf'a, pozostaly na fs....
      nu, tak to wyglada wlasnie... ktos mial akurat guzik pod palcem...
      wladza ludowa jeszcze po 20 latach.... a forumowicze? a kogo oni
      obchodza? administracje napewno nie....
      bonne nuit, chris....
      • marouder.eu Ech,zeby taki rasistowski niechluj, jak stranger 07.01.08, 00:59
        ...mial niczym nieskrepowane prawo artykulowania tu swoich prymitywnych
        manipulacji a (w zalozeniu) watek sluzacy demitologizacji relacji
        polsko-zydowskich ladowal w jakims scieku..gdzie tu, curwa, sens??
        • cs137 Re: No, ale zlituj sie, ja chyba ze 20 minut 07.01.08, 01:02
          czasu poswiecilem na wymodzenie postu w tym watku, a Ty chcesz go od razu
          wywalac? Tak sie robi przyjaciolom?
          • marouder.eu Przeciez twoja wypowiedz zachowuje swoja.. 07.01.08, 01:05
            ...wartosc nie tylko w stosunku do jakiegos poczatkujacego watek bzdetu
            strangera, nie?
            Wiec ja skopiuj.

...zreszta Kropka i tak nie wywali strangerowi watku:-/
      • siwa Re: Dlaczego watek kto sie boi Grossa 07.01.08, 07:43
        dana33 napisała:
        > juz zapytalam sie o to samo na moderacji. i tez uwazam, ze powinni
        > byli nas zawiadomic.

Nie dajemy rady zawiadamiać o każdym przeniesionym wątku. Nawet jeśli same
        forumowe celebryty się w nim okładają kisielem.
    • marouder.eu Tyle, ze jakkolwiek ja oceniac, ksiazka Grossa.. 07.01.08, 01:27
      ...jest wazna publikacja zarowno dla Polakow w kraju, czy za granica, jak i dla
      Zydow, bowiem dopowiada nie tylko fragment historii Polski skrzetnie do tej pory
      przemilczany lub przykryty martyrologicznym mitem (o czym mowil ces), ale mowi
      rowniez o przyczynach ucieczki Zydow od zycia w diasporze po wojnie.

Mowi wiec sporo, choc nie wprost, zarowno o korzeniach wspolczesnego Izraela,
      jak i o przyczynach, dla ktorych Polska po II WS stala sie po raz pierwszy w
      historii krajem prawie pozbawionym mniejszosci narodowych.
      • absztyfikant Odbrazawia tez postac Wyszynskiego... 07.01.08, 01:29
        ...i pokazuje inna, prawdziwsza twarz Kosciola katolickiego...
        • marouder.eu Zebys wiedzial, hehe:) 07.01.08, 01:37
          ..wlasnie ten fragment, poswiecony oficjalnym i prywatnym wypowiedziom
          owczesnych hierarchow KK mogl kogos szczegolnie "ukąsić":-/
        • spitme Re: Odbrazawia tez postac Wyszynskiego... 08.01.08, 00:31
          Grossa rozumiem , on robi kase , a ty ??? Co ty czy garstka Zydow w
          kraju , gdzie 90 % spoleczenstwa to Katolicy , ktorzy ucierpieli za
          zydo-komuny , ich glowa kosciola o ktorym tu mowa odsiedzial kilka
          lat w kazamatach zydo-komuny bo mial wlasne zdanie na temat nowego
          "porzadku" narzuconego przez wschodniego sasiada z nadreprezentacja
          Zydzow w aparacie ucisku ,...

Co ty do jasnej zyskujesz , powielajac bzdety pseudo-historyka ,
          zapienionego zydka , ktory spodziewal sie wiecej od zycia przed
          zadyma zydow z chamami , ktory balowal na tour de France z jego
          trupa , kiedy moja babcia w tym samym czasie dostawala listy
          przypominajace wycinanki od corki w Stanach ,... Co ty zyskujesz
          kierujac nagonka na dominujaca wiare w kraju ktory dal ci azyl ,
          gnojac glowe kosiola , ktory zaplacil drogo za swoje przekonania ,
          oprocz tego ze kreujesz wroga atmoswere wobec garstki Zydow w
          Polsce , do zludzenia podobna do tej rozpetanej w latach 30-tych
          przez zydowska miedzynarodowke w stosunku do Niemcow ??? ,...

Normalnie myslacy Zyd w moim wieku , chcacy spokojnie dozyc swoich
          lat w kraju w ktorym sie urodzil gdzie czesc spoleczenstwa pamieta
          z zycia czy opowiadan rodzicow pamietajacych Zydow witajacych krasna
          armie kwiatami i listami polskiej elity do odstrzalu , jesli nie ma
          agendy , nie bedzie wsadzal kija w mrowisko ,...

====================================================================
          ...i pokazuje inna, prawdziwsza twarz Kosciola katolickiego...

• marouder.eu Watek wrocil na FS/nt 07.01.08, 01:41

• marouder.eu A teraz lekko oskalpowany powedrowal na "Kraj" 07.01.08, 01:49
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=74055878
        • kropka Re: A teraz lekko oskalpowany powedrowal na "Kraj 07.01.08, 02:11
          nie jest powiedziane, że to koniec jego wędrówki. Bo własciwie nie mieści się w
          ramach żadnego forum.
          Może na literaturę z nim?
          :)
          • dana33 Re: A teraz lekko oskalpowany powedrowal na "Kraj 07.01.08, 02:22
            moze.
            a wjakich ramach mieszcza sie watki strangera i peef'a?
            • giwi Re: A teraz lekko oskalpowany powedrowal na "Kraj 07.01.08, 02:28
              Stranger jako powtórka jest na ośle, raczyłaś nie zauważyć.
              • dana33 Re: A teraz lekko oskalpowany powedrowal na "Kraj 07.01.08, 02:33
                nie, nie zauwazylam, nie poszlam szukac na oslej.
                natomiast zauwazylam, ze kropce przeszkadzaja 2 watki o tej samej
                tematyce na fs, ale nie przeszkadzaja jej na forum kraj.
                • dana33 Re: A teraz lekko oskalpowany powedrowal na "Kraj 07.01.08, 02:35
                  aaaa, strangera powedrowal na osla... peefa zostal na fs. w ramach
                  forum fs? a watek absztyfikanta w ramach forum kraj?
                  nu, to tez jest odpowiedz.
                  • dana33 Re: A teraz lekko oskalpowany powedrowal na "Kraj 07.01.08, 02:45
                    w kazdym razie zabilyscie watek. mozecie go spokojnie od razu na
                    osla. a byly tam porzadne wpisy, ludzi zadali sobie trud, wyszukiwac
                    materialy, podawac linki....
                    jest setki watkow na fs, ktore nie sa niczym innym, tylko pluciem,
                    podajacym falszywe informacje, zmanipulowane fakty. te zostaja.
                    taki watek jak ten absztyfikanta, leci. i jest pociety niezle.
                    po co sie wiec wysilac i pisac na fs? tracic czas na znalezienie
                    porzadnych linkow? na pisanie?
                    a taki post nie zostal wyciety i kroluje ladnie na watku peefa:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=73753396&a=73783490
                    szkoda slow.
                    dobranoc.
                    • giwi Re: A teraz lekko oskalpowany powedrowal na "Kraj 07.01.08, 10:40
                      Cos Ci się Dana pomyliło. Nie zostały wycięte posty z linkami a wyłącznie pyskówki, w dużej części z Twoim udziałem, w których było zero treści. Nikt wątku nie zabił, nie rozdzieraj szat bez powodu. Dyskutować można bez obrzucania się wyrazami uznanymi za obraźliwe. No ja rozumiem, że to może byc trudne. :-)
                      • dana33 Re: A teraz lekko oskalpowany powedrowal na "Kraj 07.01.08, 16:07
                        jasne, giwi.... wiem to juz od lat.... to ja zaczynam wszystkie
                        pyskowki i wszystkie wulgarnosci.

wlasciwie powinnam was poprosic o order Pierwszej Prowokatorki
                        Forumow GW.
                        na mojej zwiedlej piersi bedzie sie swietnie prezentowal.
                        • giwi Re: A teraz lekko oskalpowany powedrowal na "Kraj 07.01.08, 19:08
                          Czytaj okiem a nie bokiem. :-) Nigdzie nie napisałam, że rozpoczynasz pyskówki.
                          • dana33 Re: A teraz lekko oskalpowany powedrowal na "Kraj 07.01.08, 21:27
                            kurrrrrrka, giwi..... mam wyraznie uczucie, ze nie chcesz mi dac
                            medalu.... :)))))
                      • dana33 Re: A teraz lekko oskalpowany powedrowal na "Kraj 07.01.08, 23:40
                        owszem, przynajmniej jeden post byl wyciety giwi.
                        na tym watku byl post pana.scana o ilosci zydow w polskim wojsku,
                        ilu ich zginelo w walkach z niemcami. ilu zydow zostalo zamordowanych
                        razem z polskimi oficerami w katyniu.
                        tego postu nie ma.
                        szukalam go, bo mi te dane i te linki sa potrzebne.
                        tak ze przynajmniej tej jeden polecial, chociaz scan zadal sobie
                        napewno duzo trudu. no i jesli polecial jeden, to moze i jeszcze
                        pare.... szukalam teraz ponad pol godziny, sprawdzajac wszystkie
                        watki dotyczace grossa, ktore polecialy na kraj. nada, zero.
                        • giwi Re: A teraz lekko oskalpowany powedrowal na "Kraj 08.01.08, 00:52
                          Ani jeden jego post z linkami nie jest wycięty, teraz sprawdzałam jeszcze raz. Jeśli mi nie wierzysz, poproś Siwą o potwierdzenie lub zaprzeczenie. Widzę jego 3 albo 4 posty ze źródłami.
                          • dana33 Re: A teraz lekko oskalpowany powedrowal na "Kraj 08.01.08, 00:54
                            nu, tego postu o ilosci zolnierzy zydowskich w polskim wojsku nie
                            ma, a byl.
                            • dana33 Re: A teraz lekko oskalpowany powedrowal na "Kraj 08.01.08, 00:54
                              ale juz niewazne giwi, bo dal mi gdzie indziej te dane... :))))
                            • giwi Re: A teraz lekko oskalpowany powedrowal na "Kraj 08.01.08, 09:53
                              Wątki musiały Ci się pomylić. :-)
                • giwi Re: A teraz lekko oskalpowany powedrowal na "Kraj 07.01.08, 02:43
                  Co Kropce przeszkadza? Jeszcze nie zauważyłaś, że to jest tematyka krajowa a nie światowa? Te wątki powinny być założone na FK a nie FŚ.
                  • vicky17 Re: A teraz lekko oskalpowany powedrowal na "Kraj 07.01.08, 02:52
                    giwi napisała:

> Co Kropce przeszkadza? Jeszcze nie zauważyłaś, że to jest tematyka krajowa a ni
                    > e światowa? Te wątki powinny być założone na FK a nie FŚ.

a gdzie to podpiac moze pod forum frustratow,lub starszy pan pozna araba? chyba
                    komus leb skonczyl pracowac z nudow i brakow atrakcji w realu to miewa marzenia
                    rasowo poprawne z podtekstem bluesa z praskiego bazaru. chyba macie szczegolne
                    uwazanie na tego chuligana forumowego,ktorego majaki senne przewijaja sie co
                    dzien jak smrod po gaciach lenina,tego araba z poronina ma sie rozumiec.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=74031410
                    • siwa Re: A teraz lekko oskalpowany powedrowal na "Kraj 07.01.08, 07:41
                      Jaki widzisz związek wątku o nowej książce Grossa dotyczącej Żydów Polskich z
                      FŚ? FŚ to nie jest forum o Żydach, dla Żydów i przeciw Żydom. Idealne miejsce to
                      Społeczenstwo, ostatecznie FK.
                      • Gość: kuba Re: A teraz lekko oskalpowany powedrowal na "Kraj IP: *.inet.mesa1.secureserver.net 07.01.08, 16:04
                        no tak.Temat Zydzi co pisza o "Strachach"to spoleczenstwo.Temat jak nazwac ludzi
                        podajacych sie za Polskow to swiat.Jest tez temat o murzynie ktory sobie
                        zamarzyl zostac prezydentem.To temat na swiat a u mnie to temat krajowy na forum
                        USA-jak takie macie.
                        Giwi juz calkiem wam sie wszystko tak pokickalo ze sama nie wiesz co jest co-a
                        moze ty nigdy nie wiedzialas.
                      • dana33 Re: A teraz lekko oskalpowany powedrowal na "Kraj 07.01.08, 16:38
                        siwa..... mysle, ze cos tu gadamy obok siebie....
                        czy ja gdzies uzurpowalam sobie decydowanie gdzie jaki watek
                        powinien byc?
                        ja protestowalam przeciwko"
                        1. przeniesienia watkow bez zawiadomienia
                        2. traktowanie watkow o tym samym temacie roznie.
                        to wszystko.

na fs byly 3 watki o grossie: peefa, strangera i absztyfikanta.
                        watek peefa i absztyfikanta mial duza frekwencje, watek strangera
                        mial pare wpisow. watek absztyfikanta i tylko jego, zostal
                        przeniesiony, bez najmniejszego zawiadomienia (a bylo to ponad 130
                        wpisow, wiec duzo ludzi go szukalo), na forum spoleczenstwo. po
                        protestach, zostal przeniesiony na forum kraj. watki peefa i
                        strangera tymczasem zostaly na fs.
                        odpowiedzi jakie dostalismy na moderacji od naszych adminek:

1. nie jest powiedziane, że to koniec jego wędrówki. Bo własciwie
                        nie mieści się w ramach żadnego forum.
                        2. Jeszcze nie zauważyłaś, że to jest tematyka krajowa a nie
                        światowa? Te wątki powinny być założone na FK a nie FŚ.
                        3. FŚ to nie jest forum o Żydach, dla Żydów i przeciw Żydom. Idealne
                        miejsce to Społeczenstwo, ostatecznie FK.

oprocz tego powtarzacie zawsze, ze zakladanie wiecej niz jednego
                        watka na tym samym forum to spamowanie.

i jak wyglada koncowy efekt przeniesien, protestow, przeniesien i
                        zastanawiania sie gdzie temat ksiazki grossa powinien byc?
                        watek strangera na oslej, watek peefa i absztyfikanta powedrowal na
                        kraj, gdzie juz byl od samego poczatku tam watek snajpera. oprocz
                        tego mamy na fk jeszcze 3 watki o tym samym temacie:
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=73990169
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=74075431
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=74068963

wiec mamy na kraju w tej chwili 6 watkow o ten samej tematyce.
                        wszystkie szesc "umarlo", z tego 2 "zabite" przez administracje.

ani sie nie trzymacie wlasnych regul, ani nie mozecie sie zdecydowac
                        gdzie jaki watek powinien byc i forumowicze lataja z forum na forum,
                        piszac jednoczesnie listy na moderacje, ktore wg was oceniane sa
                        potem jako "pretekst do kolejnej awantury".
                        • kropka Re: A teraz lekko oskalpowany powedrowal na "Kraj 07.01.08, 17:04
                          Jezu, Dana, litości!
                          Wątki o Grossie były dotąd zakładane na Świecie. Na Kraju widocznie
                          nikogo nie interesował ten temat. No więc zostawały.
                          Pare dni temu PF napisał nowy wątek i został. Poprzez "zasiedzenie"
                          tematu. Ale z kolejnymi był wybór:
                          na osła - bo powtórka
                          lub na Kraj - bo temat zdecydowanie krajowy.
                          Mój grzech - nie siedziałam na forum w momencie puszczenia wątku
                          przez Absztyfikanta. Wątek przyrósł szybciorem, z czego połowa
                          wpisów to pyskówki. No i dyskusja z administracją: co z tym zrobić.
                          Powinno sie wywalić, ale szkoda, bo sporo wpisów sensownych. Na
                          Świecie już temat jest, więc na Kraj, może się ludzie zainteresują.
                          W końcu powinni, bo temat wazny.
                          No to Wy w płacz i zgrzytanie zębami.
                          Biję się w piersi. Powinnam siedzieć non stop przy komputerze i
                          wpatrywać się w ekran. Cholera, pozwoliłam sobie oglądać ciekawy
                          program w TV. Wybaczysz mi to kiedyś? O zwierzątkach był.
                          Rewelacyjny. Wam tez by sie przydało obejrzeć, zamiast bić pianę na
                          wszystkich forach 24 godziny.
                          Animal Planet. Polecam
                          • absztyfikant Re: A teraz lekko oskalpowany powedrowal na "Kraj 07.01.08, 17:49
                            Po co nam "Animal planet" skoro mamy forum?:)
                          • dana33 Re: A teraz lekko oskalpowany powedrowal na "Kraj 07.01.08, 18:14
                            przeciez nikt nie wymaga, zebys siedziala 24 godziny przy compie!!!
                            ja was wogole podziwiam, ze wy jestescie gotowe siedziec wiecej, niz
                            pol godziny, bo wg mnie siedzenie ponad 1/2 godziny to tortura, i gw
                            powinna byc podciagnieta do odpowiedzialnosci za marnowanie zdrowia
                            psychicznego jej pracownikow!!!!

kurrrrka, o tej animal planet to juz tyle slyszalam, ze mnie tylko
                            skreca, ze u nas nie ma.
                            bym ogladala. ale pod warunkiem, ze nie ma programow, gdzie swinski
                            tygrys gna za przepiekna gazela, ktora juz w czasie biegu wie, ze
                            jest na straconych pozycjach, i potem jej wbija kly w ta piekna
                            szyje....
                            to tak jak ja i ty, nie? :)))))
                            buzka, kropka... :))))
                            • marouder.eu No wlasnie, ze bardzo duzo programow na Animal.. 08.01.08, 00:52
                              ..Planet traktuje o swinskich tygrysach wbijacych swoje kly w szyje gazeli.
                              ...a raz nawet bylo o przepieknych muchach lapanych w siatke przez lachudre pajaka!
                          • sol4000 dla dany i kropki... o zwierzatkach...:-) 08.01.08, 20:49
                            kropka napisała:

> Cholera, pozwoliłam sobie oglądać ciekawy program w TV. Wybaczysz
                            > mi to kiedyś? O zwierzątkach był.
                            > Rewelacyjny.

nalezy obejrzec do konca...!
                            pl.youtube.com/watch?v=LU8DDYz68kM
                            • dana33 Re: dla dany i kropki... o zwierzatkach...:-) 08.01.08, 21:49
                              obejrzalam do miejsca, gdzie te lwy lapia malego buffalo.... potem
                              od razu przeszlam na koniec... :))))
                              git, buffalo jak widac twardy czlowiek.... nie dal sie zabic...
                              ale ta najpierw atakujaca zgraja, ktora potem daje w nogi, to mi cos
                              przypomniala... :))))
                              te glosy komentujace tez... :)))
                          • polski_francuz Dlaczego Gross na FS 11.01.08, 07:54
                            "Pare dni temu PF napisał nowy wątek i został"

Nie zostal tylko poszedl do kraju.

Dopiero teraz wpadlem na ten watek i troche sie z tymi watkami gubie, ale z
                            moimi przekonaniami niezbyt.

Dlaczego ksiazka Grossa emigrantow polskich(uczestnikow FS) porusza? Bo Gross
                            jest sam polskim emigrantem a tematy ksiazek, ktore wybiera maja charakter
                            antypolski. Dla kazdego emigranta jest to szpila, gdyz wynosi sie wiedze z kraju
                            rodzinnego o ludziach, takze o i zlych stronach i sie te wiedze spienieza.

Po drugie, obraz Polski ulega przeksztalceniu i traci nasz kraj i jego
                            mieszkancy, obraz "ofiar". Ta tendencja wydaje mi sie sluszna, mimo ze brakuje
                            mi troche kierunku na przyszlosc. Mozna byloby zatem to na plus Grossa policzyc
                            te pomoc w przeksztalceniach. Moznabyloby, gdyby zapomniec o jego motywacjach.

Po trzecie, przez jakis czas dyskutowalem z polskimi Zydami na forum, w tym z
                            Dana i z Absztyfikantem, jak z kolegami wlasnie. Po tym watku maski opadly i
                            dalszych dyskusji po przeczytaniu o "polskich oprawcach" nie bedzie.

I w koncu, wrociwszy do inicjatora tego watku i zeby jego
                            energetyczno-politechniczny leb zrozumial o co chodzi, mimo, ze mnie Francuzi
                            czesto, gesto denerwuja i wiec cala mase rzeczy o ich wadach, nie mam zamiaru
                            napisac o Francji paszkwilu.

PF

• dana33 Re: Dlaczego Gross na FS 11.01.08, 08:17
                              jakos ci szanowny, nigdy nie przeszkadzaly paszkwile o polskich
                              zydach pisane na tutejszych forach.....
                              gross nie napisal paszkwila. gross napisal prawde, ktorej ty nie
                              chcesz przyjac do wiadomosci, bo niezbyt ladna ta prawda. i gross
                              nie pisal o wszystkich polakach, tylko o czesci.
                              nikt cie nie zmusza do pisania paszkwili, nikt cie nie zmusza do
                              pisania niczego. ale vichy w ten sposob nie przestanie istniec. byla,
                              jest i pozostanie w historii na wieki wiekow.
                              moze w koncu zrozumiesz, ze kazdy narod ma swoje chwalebne i swoje
                              czarne karty i oskarzac ciagle tylko jeden narod, a nigdy nie
                              zastanowic sie nad wlasnym, to jakis brak w charakterze, nie? nu,
                              ale duzo nadzieji nie mam, ze cos zrozumiesz. bozia wyraznie
                              poskapila....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka