Dodaj do ulubionych

Dziwna sprawa.

20.03.08, 10:10
Załozyłam wątek na Forum Kraj:

Syndrom Oblężonej Twierdzy.
Autor: woda_woda 19.03.08, 13:05
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=77203389
Po czym zwrócono mi uwagę, że istnieje taki sam wątek:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=77231209
Czas założenia obu wątków jednoznacznie świadczą o tym, że ktoś
zwyczajnie ukradł mój wątek i podał za własny :)

Czy to jest w porządku?

Obserwuj wątek
    • giwi Re: Dziwna sprawa. 20.03.08, 10:31
      Nie jest w porządku. Ja to usunęłam. No cóż, nie dla każdego godzina 13 jest wcześniejsza od 19. :-)
      Na osłodę pozostaje Ci fakt, że jestes pilnie czytana i kopiowana w usenecie niczym klasyk literatury pięknej. :-)
      • woda.woda Re: Dziwna sprawa. 20.03.08, 10:34
        > Na osłodę pozostaje Ci fakt, że jestes pilnie czytana i kopiowana
        w usenecie ni
        > czym klasyk literatury pięknej. :-)

I to mnie najbardziej zdziwiło :)

• marouder.eu To kretyn majonez (inkowski/maimonides/blazare+.. 20.03.08, 10:41
          ..1000 innych nickow)
          Nawet na usenecie zmienil nicka, gdyz do niedawna wystepowal tam pod nikiem
          jan.pawel.gierek.

2alfa wczoraj probowal ciebie identyfikowac z majonezem, inteligent PiSem robiony:)
        • giwi Re: Dziwna sprawa. 20.03.08, 10:42
          Możesz się w wątku usunetowym dopisać i podziękować za reklamę albo bezposrednio do tego, co ukradł. :-)
          Swiat jest mały a ludzie pilnie czytają wszystko.
          • woda.woda Re: Dziwna sprawa. 20.03.08, 10:45
            E tam, niech sobie ma, widac nie stac go na nic własnego :)
            Będę przed Wielkanocą miłosierna i nie narobię mu na cały świat
            obciachu :)
          • woda.woda Chociąz? 20.03.08, 10:51
            Po zastanowieniu doszłam do wniosku, że napisze mail do tego
            złodzieja :)

Dzięki.
            • giwi Re: Chociąz? 20.03.08, 12:36
              I słusznie. Po co masz się narażać na posądzenia. :-)
              • paczula8 Droga Giwi, 20.03.08, 12:46
                tę sprawę powinna wyjasnić administracja forum. I bardzo proszę, żebyscie się
                tym zajęli. Sprawa wbrew pozorom wcale nie jest śmieszna, ani błacha.
                • hypatia69 Re: Droga Giwi, 20.03.08, 14:17
                  A z jakiej paki administracja? Bo cep przyszedł skądinąd, skopiował
                  i wrzucił gdzieś jako swoje? Kradzież prywatna od administracji
                  nijak niezależna.
                • siwa Re: Droga Giwi, 20.03.08, 14:27
                  Nie możemy się zająć sprawą w Usenecie.
                  Może się nią zająć tylko woda.woda zgłaszając się na policję jako poszkodowana.
                  My możemy kasować (i kasujemy) kradzione wpisy na forum Gazeta.pl, natomiast nie
                  mamy żadnych prerogatyw, żeby dochodzić praw naszych użytkowników na innych
                  serwisach. Muszą to robić sami. My na potrzeby postępowania udostępniamy policji
                  i prokuraturze wszystkie możliwe dane.
                  • paczula8 Re: Droga Giwi, 20.03.08, 18:45
                    > My możemy kasować (i kasujemy) kradzione wpisy na forum Gazeta.pl,
                    natomiast nie mamy żadnych prerogatyw, żeby dochodzić praw naszych
                    > użytkowników na innych serwisach. Muszą to robić sami.

dzięki za wyjasnienie. Nie wiem czemu wydawało mi się, że skoro
                    tamto forum znajduje sie na portalu gazeta.pl to w jakis sposób ze
                    sobą współpracujecie. IMHO ze złodziejstwem nalezy walczy, nawet
                    jeśli odnosi sie to do tak pozornej sprawy jak forumowy/a post/myśl.

Z drugiej strony osoba, której publicznie zostały postawione
                    jakieś/kolwiek zarzuty powinna zostać o tym powiadomiona i mieć
                    mozliwość obrony. Tak ja pojmuję sprawiedliwość.
                    • giwi Re: Droga Giwi, 20.03.08, 20:35
                      > Z drugiej strony osoba, której publicznie zostały postawione
                      > jakieś/kolwiek zarzuty powinna zostać o tym powiadomiona i mieć
                      > mozliwość obrony. Tak ja pojmuję sprawiedliwość.

Nie przesadzasz przypadkiem? :-) Agora nie ma jeszcze na etacie prokuratorów ani śledczych, którzy by rozsyłali listy polecone po uprzednim codziennym sprawdzeniu 40 tys. postów czy przypadkiem forumowicze sobie czegoś nie zarzucają wzajemnie. Forum służy do dyskusji a nie do przeprowadzania publicznych rozpraw.
                      • paczula8 Re: Droga Giwi, 21.03.08, 17:40
                        > Agora nie ma jeszcze na etacie prokuratorów ani śledczych, którzy
                        by rozsyłali listy polecone po uprzednim codziennym sprawdzeniu 40
                        tys. postów czy przypadkiem forumowicze sobie czegoś nie zarzucają
                        > wzajemnie.

Giwi, kochanie, skoncentruj się:) nikt nie każe Wam nikogo ścigać,
                        ani tym bardziej czytac 40 tys. postów :) dostaliście informacje
                        o 'kradzieży', a co z tym zrobicie to juz Wasza sprawa.

Ja swojego zdania nie zmieniam, uważam, że jeśli komus stawia się
                        jakiś zarzut, nalezałoby dać mu szansę obrony. Tym bardziej, że
                        rzecz dzieje sie na Waszym portalu... ale zrobicie jak chcecie.

pozdrawiam:)
                        • siwa Re: Droga Giwi, 21.03.08, 18:34
                          Ja jestem skoncentrowana:
                          Nic nie zrobimy, bo nie jesteśmy upoważnieni do prawnego reprezentowania
                          użytkownika woda.woda, którego teksty, pierwotnie zamieszczone na Forum
                          Gazeta.pl, są kopiowane na innych serwisach.
                          Możemy tego typu nadużycia kasować u nas, lub jeśli woda.woda wystapi na drogę
                          prawną udostępnić policji i prokuraturze dane z serwera które udowodnią, że post
                          zamieszczony przez wodę.wodę na forum był pierwszy.

Nikomu również nie stawiamy zarzutów, nie mamy do tego uprawnień.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka