kontik_71 28.07.08, 08:56 Czy nasza kochana gazeta.pl pomyslala o takiej sytuacji, ze admin moze miec destrukcyjny wplyw na "swoim" forum i powienien byc usuniety. Czy jest taka procedura, a jesli nie to dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
psychomaszyna Re: Procedura usuniecia admina 28.07.08, 09:08 Każdy przypadek rozpatrywany jest chyba indywidualnie, a sprawę wystarczy zgłosić administratorom mailem na adres: forum@gazeta.pl A o jakie forum chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Procedura usuniecia admina 28.07.08, 09:10 Podejrzewam, że o Forum Kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Procedura usuniecia admina 28.07.08, 09:20 Brak procedury daje pole do uznaniowosci.. I dokladnie tak jest na chwile obecna (tak to przynajmniej wyglada). zastanawia mnie, ze organizacji czerpiacej zyski z naszej obecnosci (reklamy) nie zalezy na tym aby nie odstraszac ludzi. Tak, chodzi o Forum Kobieta, ale istnieja tez inne forma, ktore zostaly zarzniete przez admina. Odpowiedz Link Zgłoś
giwi Re: Procedura usuniecia admina 28.07.08, 10:17 Jest juz wątek na ten temat. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=82525467 Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Procedura usuniecia admina 28.07.08, 10:28 Ja sie pytam o PROCEDURE i jest to jednak troche inna rzecz niz opis samego zachowania danego admina. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Procedura usuniecia admina 28.07.08, 11:23 > Czy jest taka procedura, a jesli nie to dlaczego? Administracja odpowiedziała niebieskim ptakiem, że każdy przypadek rozpatruje indywidualnie, więc nie ma jednego wzorca (oprócz tego, że w zasadzie robi to tylko po otrzymaniu sygnałów, że na jakimś forum z moderacją nie jest dobrze). I jest to święte prawo administracji, bo to ona jest właścicielem forum. Skodyfikowanej procedury powoływania też zresztą nie ma, a decyzja o wyborze aesa jest uznaniowa. Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Procedura usuniecia admina 28.07.08, 11:28 Czyli wynika z tego, ze uczestnicy sa traktowani jak bezwolne bydlo, ktoremu mozna cokolwiek wcisnac i nie mam prawa marudzic.. szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Procedura usuniecia admina 28.07.08, 11:33 Czyli wynika z tego, że masz problemy ze zrozumieniem tekstu pisanego. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: nie musisz specjalnie wyciągać 28.07.08, 11:52 yavorius napisał: > Bo też linki powyciągam! już ten mój ostatni post z klapsem był jak najbardziej ad personam. Dlatego sam zarzut pisania ad personam uważam za głupi, jasne jest, że na forum nie piszę referatów, tylko rozmawiam z ludźmi, a to jest właśnie ad personam. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Procedura usuniecia admina 28.07.08, 11:43 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=82689502&a=82689840 Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Procedura usuniecia admina 28.07.08, 11:45 Moze ja mam probemy z czytaniem, ale cos mi sie widzie, ze inni maja problemy ze zrozumieniem tego czego sie chce dowiedziec. Jakby na to nie spojrzec to agora ma pewne dochody dzieki nam i chcialbym aby reklamobiorcy mieli prawo wplywania na to kto i jak moderuje fora. Uznaniowosc to sobie mozna w domu uprawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Procedura usuniecia admina 28.07.08, 11:56 kontik_71 napisał: > agora ma pewne dochody dzieki nam i chcialbym aby > reklamobiorcy mieli prawo wplywania na to kto i jak moderuje fora. Agora chyba widzi sprawę inaczej (w zamian za reklamobiorstwo masz prawo korzystać nieodpłatnie z usług portalu w takim kształcie, jak są oferowane). I obawiam się, że nie przejmie się stratą pięciu niezadowolonych tym stanem reklamobiorców:) > Uznaniowosc to sobie mozna w domu uprawiac. Więc sobie uprawiaj, Agora jest u siebie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Procedura usuniecia admina 28.07.08, 11:59 noNie, Agora nie jest "u siebie" i tak samo jak np wymagaja od n-k pewnych standartow (co pewiem czas pojawia sie taki temat) to samo tez powinni sie zastanowic nad swoim postepowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
giwi Re: Procedura usuniecia admina 28.07.08, 12:09 Przeczytaj własny post: "Czy jest taka procedura?" Dostałaś odpowiedź, że każdy przypadek jest rozpatrywany indywidualnie. Bo tego nie da się skodyfikować po prostu dlatego, że każde kwestionowane zachowanie aesa jest inne. Nie wiem czego nie rozumiesz. Wszystko zostało powiedziane i dopowiedziane w innych postach. Nie ma co bić piany, administracja po zaznaczeniu na niebiesko raczej juz tu nie zajrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Procedura usuniecia admina 28.07.08, 12:18 > Nie ma co bić piany, administracja po zaznaczeniu na niebiesko > raczej juz tu nie zajrzy Chyba że z ciekawości:)) Odpowiedz Link Zgłoś