Dodaj do ulubionych

Witam kochanych adminów! Zwlaszcza Siwą

28.01.09, 10:51
Pisuje na forach tego poertalu od 2002 roku. Przez tyle lat na forum Nauka
napisalem dokladnie jeden post. Dzisiaj sie dowiedzialem, ze mam BANA na
pisanie tam.

Chcialbym wiedziec dlaczego i za co.
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32&w=47006860&a=47006860
Obserwuj wątek
    • dana33 Re: Witam kochanych adminów! Zwlaszcza Siwą 28.01.09, 11:01
      post sprzed dwoch lat!!!!!!
      nu nu.....
    • eela Re: Witam kochanych adminów! Zwlaszcza Siwą 28.01.09, 11:49
      A możesz zakładać wątki na Kraju, Świecie i Religii? Bo jeśli nie, to prawdopodobnie i Nauka jest w grupie forów o zaostrzonych wymogach.
      • dana33 Re: Witam kochanych adminów! Zwlaszcza Siwą 28.01.09, 11:57
        zaostrzone wymogi? a co to jest?
      • absztyfikant Re: Witam kochanych adminów! Zwlaszcza Siwą 28.01.09, 11:57
        Na Nauce nie moge sie nawet dopisac, a na Swiecie czy Kraju moge.

Zaostrzonych wymogach? Yeah, right.
        • eela Re: Witam kochanych adminów! Zwlaszcza Siwą 28.01.09, 12:23
          To ja nie wiem, może jakis błąd. Napisz do administracji forum@agora.pl i jesli się pokazuje jakiś napis, to go podaj, ew. inne objawy.
          • absztyfikant Re: Witam kochanych adminów! Zwlaszcza Siwą 28.01.09, 12:24

Komunikat forum

W związku z przypadkami łamania Regulaminu, nie możesz pisać na tym forum.

NO TO SIE PYTAM - jakimi?
            • eela Re: Witam kochanych adminów! Zwlaszcza Siwą 28.01.09, 12:38
              Sprawdź na bieżąco czy na pewno na Kraju uda Ci się założyć wątek.
              • absztyfikant Re: Witam kochanych adminów! Zwlaszcza Siwą 28.01.09, 12:52
                Giwi, napisalem wyraznie: na kraju czy swiecie moge sie dopisac do istniejacego
                watku, a na nauce nie.
                • eela Re: Witam kochanych adminów! Zwlaszcza Siwą 28.01.09, 13:03
                  Ale na niekórych forach jak np. na BW jeśli ktoś nie może zakładać wątków, to również nie może i pisac. Dlatego mówię o zakładaniu wątków (a nie o pisaniu postów)jako mierze. Jeśli nie możesz założyc wątku na Kraju, to nie możesz tego robić również między innymi na BW, nawet postów nie napiszesz na BW. Być może Nauka ma takie same zasady. A powód - na innym forum narozrabiałeś, może na FA? :-)
                  • caroli_ne_86 Re: Witam kochanych adminów! Zwlaszcza Siwą 28.01.09, 20:32
                    Dlaczego usuneliście moje pytanie??
                    To smutne ,naprawde :(((
                    Pozdrawiam
                    • zerva Re: Witam kochanych adminów! Zwlaszcza Siwą 28.01.09, 20:35
                      Jeśli wątek ląduje na Oślej to dla licznika pracującego nad blokadami kasowany
                      jest pierwszy post, i te które zostały wcześniej usunięte.
                      • Gość: wp2007 Re: zerva IP: *.net87.citysat.com.pl 28.01.09, 20:37
                        A dlaczego skasowano moj post? wp2007
                        • zerva Re: zerva 28.01.09, 20:38
                          forum@agora.pl zapraszam
                          • znana.jako.ggigus przeciez i tak nie 05.02.09, 21:48
                            odpowiadacie, droga Zervo
                      • caroli_ne_86 Re: Witam kochanych adminów! Zwlaszcza Siwą 28.01.09, 20:41
                        Nie rozumiem odpowiedzi ,już taki gamoń ze mnie:((
                        Zapytam raz jeszcze i prosze o jasna odpowiedz Taka dla mnie ,zrozumiała:)
                        Jeżeli watek startowy( nie mój) - z dużą ilościa wpisów pod nim - laduje na
                        Oślej( nie wiem dlaczego) a ja pod nim pisałam kilka komentarzy( moim zdaniem
                        nie łamiacych netykiety i regulaminu) to czy moje komentarze spod tego wątku
                        wpłyna w przyszlości na to ,że dostane bana czy też na blokadę mojego nicka .
                        • zerva Re: Witam kochanych adminów! Zwlaszcza Siwą 28.01.09, 20:42
                          Nie.
                          • caroli_ne_86 Re: Witam kochanych adminów! Zwlaszcza Siwą 28.01.09, 20:44
                            Bardzo prosta i zrozumiała odpowiedz:)
                            Dziękuje:)
                        • wariant_b Re: Witam kochanych adminów! Zwlaszcza Siwą 29.01.09, 10:22
                          caroli_ne_86 napisała:

> Jeżeli watek startowy( nie mój) - z dużą ilościa wpisów pod nim -
                          > laduje na Oślej( nie wiem dlaczego) a ja pod nim pisałam ...

Jeśli wyleciał niesłusznie i ktoś go zareklamuje, to jako niewygodny
                          zostanie skasowany, a wtedy WSZYSCY jego uczestnicy dostaną punkty
                          karne proporcjonalnie do ilości wpisów. Podobnie się stanie, jeśli
                          w jakimś wątku dopiszesz się w gałązce, której pierwszy post zostanie
                          wycięty, a admin nie przywróci postów poniżej.

Większość banów ma się za wypowiedzi innych, a nie własne.
                          • zerva Re: Witam kochanych adminów! Zwlaszcza Siwą 29.01.09, 11:52
                            Bardzo proszę nie wprowadzać w błąd.
                            Nie działa to w ten sposób.
                            • Gość: hummer Byłą dyskusja o tym IP: 213.130.111.* 29.01.09, 15:07
                              zerva napisała:

> Bardzo proszę nie wprowadzać w błąd.
                              > Nie działa to w ten sposób.

I Twoi zawodowi koledzy tak oświadczyli. Może uzgodnicie zdanie, bo inaczej
                              stajecie się śmieszni i mało wiarygodni.
                              • giwi Re: Byłą dyskusja o tym 29.01.09, 15:29
                                Nie powiedzieli tak, albo nie zrozumiałeś postu albo celowo kłamiesz.
                                • Gość: hummer To nie moja wina, że Was jest trudno zrozumieć. IP: 213.130.111.* 29.01.09, 15:54
                                  giwi napisała:

> Nie powiedzieli tak, albo nie zrozumiałeś postu albo celowo kłamiesz.

Pamiętam toczącą się dyskusję na podobny temat. Uwaga była taka, jeśli post
                                  łamał netykietę to wylądował na oślej. Nie trzeba było zabierać dyskusji w
                                  poście łamiącym netykietę. Tym samym samemu się złamało netykietę.
                                  "Uwaga: Nie odpisuj na posty łamiące regulamin! Lepiej zgłoś je, klikając na
                                  czerwony kosz."

Problem w tym, że post łamiący netykietę był niewidoczny, opcja nie pokazuj bla
                                  bla bla. Drzewko się rozrosło i osoba nie łamiąca netykiety dostała plusa :)
                                  • karol.walc Manipulant 29.01.09, 17:04
                                    Gość portalu: hummer napisał(a):

> giwi napisała:
                                    >
                                    > > Nie powiedzieli tak, albo nie zrozumiałeś postu albo celowo kłamiesz.
                                    >
                                    > Pamiętam toczącą się dyskusję na podobny temat. Uwaga była taka, jeśli post
                                    > łamał netykietę to wylądował na oślej.

Post nie może wylądować na Oślej. Na Oślej lądują wątki.

> Nie trzeba było zabierać dyskusji w poście łamiącym netykietę.

Nie można zabierać głosu w poście. Można za to w wątku.

> Tym samym samemu się złamało netykietę. "Uwaga: Nie odpisuj na posty łamiące
                                    > regulamin! Lepiej zgłoś je, klikając na czerwony kosz."

I teraz widać, po co było to "mylenie" postu z wątkiem. Bo netykieta zakazuje
                                    odpowiadać na POSTY łamiące regulamin. A o pisaniu w wątku nic nie mówi.
                                    • caroli_ne_86 Re: Manipulant 29.01.09, 17:14
                                      A co jeśli zabiera sie głos w wątku ktory moim zdaniem nie łamie Netykiety ani Regulaminu ,po czym nie wiedziec dlaczego wędruje na Oślą??
                                      Ech ..trudno to wszystko zrozumieć :((
                                      Pozdr:))
                                      • karol.walc Re: Manipulant 29.01.09, 18:03
                                        caroli_ne_86 napisała:

> A co jeśli zabiera sie głos w wątku ktory moim zdaniem nie łamie Netykiety ani
                                        > Regulaminu ,po czym nie wiedziec dlaczego wędruje na Oślą??
                                        > Ech ..trudno to wszystko zrozumieć :((

To pytanie juz zadałaś i dostałas na nie jednoznaczną odpowiedź.
                                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=90486546&a=90519310
                                        • caroli_ne_86 Re: Manipulant 29.01.09, 19:08
                                          Wiem .
                                          Tak tylko wtrąciłam, chyba nie powinnam .,przepraszam:)
                                          Pozdr:)
                                  • caroli_ne_86 Re: To nie moja wina, że Was jest trudno zrozumie 29.01.09, 17:11
                                    Tylko ,ze trudno jest zrozumieć( mnie) dlaczego watek zwiazany z tematem forum ,nie zawierajacy słów obelżywych wędruje sobie na Oślą?
                                    Takie sytuacje zdarzały sie , niestety Raz nawet jeden wątek został ponownie przywrócony na forum.Moze po interwencji forumowiczów a może moderator sie pomylił i sprostował swoja pomyłke w ten właśnie sposób?Nie wiem bo nie dot. to mojego watku wiec nie mogłam pytac mailowo.
                                • Gość: hummer Np ten wątek mówi co innego niż Ty IP: 213.130.111.* 29.01.09, 16:03
                                  giwi napisała:

> Nie powiedzieli tak, albo nie zrozumiałeś postu albo celowo kłamiesz.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=87769166&v=2&s=0
                                  Tak przy okazji może nam powiesz o jakiej pułapce mówiłaś.
                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=87769166&a=87789796
                                  • giwi Mało dokładnie czytasz. 29.01.09, 16:13
                                    ad 1
                                    Znów nie zrozumiałeś, tu jest wyjaśnione
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=87769166&a=87787874
                                    ad 2
                                    Przeczytaj cały wątek starannie, sam sobie odpowiesz. Tyle czasu spędzasz na tym forum rano, po południu i w nocy, że nie powinienes zadawać tak banalnych pytań. Wszystko było tłumaczone dziesiątki razy. :-)
                                    • Gość: hummer Mało dokładnie czytasz.:)) IP: 213.130.111.* 29.01.09, 16:27
                                      giwi napisała:

> ad 1
                                      > Znów nie zrozumiałeś, tu jest wyjaśnione
                                      > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=87769166&a=87787874
                                      > ad 2
                                      > Przeczytaj cały wątek starannie, sam sobie odpowiesz. Tyle czasu spędzasz na ty
                                      > m forum rano, po południu i w nocy, że nie powinienes zadawać tak banalnych pyt
                                      > ań. Wszystko było tłumaczone dziesiątki razy. :-)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=87788453&a=87793852
                                      Wcześniej pisałaś
                                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=87769166&a=87790424
                                      Faktycznie nie było powodu usuwać tego wątku?
                                      Sam wiem po sobie jak to wszystko wygląda. Za kilka czynów (kilka!) sprzed lat jestem na cenzurowanym, wygląda na to, że dostałem dożywocie.
                                      Jednym z takich czynów było nazwanie użytkowniczki po imieniu.
                                      Drugim, protestowanie przeciwko mijaniu się z prawdą jednej z użytkowniczek. Sprawa już dawno załatwiona i nieaktualna - wyrok został.

Dalej nie odpisałaś mi jednak na pytanie. Jakie to pułapki zastawiacie na forum, że wpadają w nie osoby nie łamiące netykiety, lub łamiące ją sporadycznie.
                                    • znana.jako.ggigus giwi, piszesz ad personam, 06.02.09, 15:21
                                      naruszasz netykiete. Ile czasu i kto spedza na forum ,to jego, a nie Twoja rzecz.
                                      Ale nie zlgosze postu do kasacji, bo to i tak nic nie da.
                          • caroli_ne_86 Re: Witam kochanych adminów! Zwlaszcza Siwą 29.01.09, 14:42
                            wariant_b:) No nie!!Za grzechy innych mam byc ukarana??
                            Własnych mam i tak za duzo:((
    • zerva Re: Witam kochanych adminów! Zwlaszcza Siwą 29.01.09, 12:00
      Forum Nauka jest w grupie forów, na której jest włączona blokada ograniczająca
      mozliwość zakładania wątków i pisania.
      Ty ze względu na permanentne naruszanie regulaminu, personalne wycieczki i
      udział w forumowych pyskówach masz założona blokadę, która powoduje, że na kilku
      forach nie możesz robić tego wszystkiego co jest w zasięgu grzecznych użytkowników.
      • dana33 hahahahahahaha.... 29.01.09, 12:04
        w tempie wywalacie... :)
        co znow ci przeszkadzalo, zerwa?
        prawda, nie?
        prawda jest taka, ze nie dajecie sobie rady z szalejacym
        antysemityzmem, wiec ukryliscie forum aquanet i tam ci przez was
        tolerowani, moga sobie hasac... :)
        a moje posty leca z mlota wlasnie, nie te antysemickie...
        dziwie sie, ze jeszcze mnie nie zabanowaliscie... ostatecznie to
        najlepsze, zeby mi zamknac buzie... :)
        • zerva Re: hahahahahahaha.... 29.01.09, 12:09
          Dana,
          na bieżąco, regularnie tniemy wszystko co wyklikujesz.

Nie śmieć tutaj, proszę.
          • dana33 Re: hahahahahahaha.... 29.01.09, 12:12
            aaa, nie zauwazylam....
            obejrze przez lupe...
            nie chce smiecic...
            nie dostalam odpowiedzi na moje pytania, za to wycinano wszystkie
            moje posty tutaj bez zadnej podstawy, bo nie lamaly zadnego
            regulaminu i netykiety i uwazam, ze to bylo wiecej niz nie w
            porzadku.
            to wszystko.
            nu, przynajmniej teraz jakis glos.
            • znana.jako.ggigus no widzisz dana, jestes o 06.02.09, 15:20
              krok od nazwania Cie trollem.
              'Przez eminecje forumowa.
              Jeszcze niedawno chwalilas adminki, a teraz masz to samo, co wszyscy . usuwanie
              postow bez podania przyczyn, postow bez naruszania netykiety.
              Jestes juz zwyczajna forumowiczka, niwwygodna forumowiczka bodajze. Ale nie pisz
              za duzo, bo Ci zablokuja konto.
              Ostrzegam milo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka