Dodaj do ulubionych

GDZIE szukać ofert? Jaka cena za metr?

IP: *.xdsl.centertel.pl 02.12.11, 16:04
Do kupujących - gdzie szukacie ofert? Szukam mieszkania w Warszawie, przejrzałam już chyba z 10 portali, gratka, onet, ale większość ofert to agencje, a ja chcę kupić bezpośrednio, nie chce placic prowizji ani podpisywac jakichs umow z agencja. I jeszcze jedno pytanie - jakiej ceny za metr mogę oczekiwać za 2-pokojowe mieszkanie, tak żeby nie przeplacic? Zależy mi na lokalizacji, może być to starszy blok, oczywiście w dobrym standardzie. Biore pod uwage Zoliborz, Wolę albo Mokotów, Ochotę.
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciek Re: GDZIE szukać ofert? Jaka cena za metr? IP: *.dynamic.chello.pl 02.12.11, 17:15
      ominięcie agencji jest bardzo trudne - jak chce się samemu sprzedać, to agencje to ogłoszenie natychmiast jako swoje publikują.
      Dolny Mokotów w kamienicy z lat 50. około 8 tys. za metr to okazja
      Ceny obejrzyj na oferty.net albo domiporta, otodom.pl - wpisz nazwę ulicy np. Gagarina, Elbląska itp. - to się zorientujesz
      • Gość: viki Re: GDZIE szukać ofert? Jaka cena za metr? IP: *.xdsl.centertel.pl 02.12.11, 17:26
        Dzięki, chodzi mi o realną cenę, bo wiem, że sprzedający zwykle podają wyższą cenę, żeby z niej zejść. Dlatego zależy mi na opiniach osób, które ostatnio kupiły mieszkanie lub są w trakcie negocjacji - ile naprawdę są w stanie opuścić?
      • bezpocztyonline Re: GDZIE szukać ofert? Jaka cena za metr? 03.12.11, 08:14
        Gość portalu: Maciek napisał(a):

> ominięcie agencji jest bardzo trudne - jak chce się samemu sprzedać, to agencje
        > to ogłoszenie natychmiast jako swoje publikują.

Jeśli zawarły umowę pośrednictwa z właścicielem, to mogą. Zlecono im.

Jeśli nie zawarły umowy pośrednictwa, to robią to bezprawnie.
        Należy wysłać maila/pismo/zadzwonić i żądać skasowania danego ogłoszenia. Grożąc donosem do KOZy.

• arn_i Re: GDZIE szukać ofert? Jaka cena za metr? 02.12.11, 17:36
      Przede wszystkim FILTRUJ wyniki ogłoszeń, czyli zaznaczaj "oferty bezpośrednie", "tylko prywatne" "tylko właściciel" "tylko prywatne" itp. I sortuj po dacie dodania, żeby nie tracić czasu na jakieś stare ogłoszenia. Polecam gumtree, jest tam sporo ogłoszeń prywatnych, zaznacz dom/mieszkanie/działkę sprzedam > dom/mieszkanie osoby prywatne i wybierz interesujaca cie dzielnice. Nie ma sensu dopłacać za nic agencji.

Ja kupiłam na Żoliborzu 38 m2 za 8700 za metr...ale nie trzeba było remontować, została zabudowa kuchni. To było pół roku temu, myślę, że teraz znajdzie się tańsze. Generalnie teraz podobno jest lekki zastój na rynku, wiec właściciele są skłonni negocjować :)
    • jkk74 Re: GDZIE szukać ofert? Jaka cena za metr? 02.12.11, 19:33
      viki napisz do mnie na maila gazetowego odnośnie Mokotowa :-)
    • gracuszek Re: GDZIE szukać ofert? Jaka cena za metr? 02.12.11, 22:36
      Oferty bezpośrednie -> www.opodal.pl/warszawa

Średnie ceny mieszkań w Warszawie -> www.opodal.pl/srednie-ceny-nieruchomosci-w-warszawie.html

Pozdrawiam,
      • Gość: majka Re: garcuszek i głupoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.11, 12:47
        @garnuszek
        podajesz link do średnich cen OFERTOWYCH z ogłoszeń
        to nie o te ceny chodzi,
        pytającej chodzi o ceny transakcyjne , czyli ile trzeba faktycznie zapłacić
        a nie o pobożne życzenia sprzedających
        • verus_zarzadzanie Re: garcuszek i głupoty 07.12.11, 12:26
          Witam
          Najprościej wejdź na Gumtree, Tablica , wpisz w gogle darmowe ogłoszenia i wyskoczą Ci stronki gdzie są dodawane darmowe ogłoszenia. Często można wpisać na tych portalach w ich wyszukiwarkach, ża szukasz od osób prywatnych ogłoszeń. Jest tego naprawde sporo.
          Pozdrawiam
    • Gość: Poszukujący Re: GDZIE szukać ofert? Jaka cena za metr? IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.14, 19:09
      polecam nowy portal okazjedeweloperskie.pl

jeżeli szukasz oferty od dewelopera to jedyne miejsce w sieci, gdzie masz dostęp tylko do aktualnych ofert
    • Gość: brygadzista25 Re: GDZIE szukać ofert? Jaka cena za metr? IP: *.centertel.pl 26.04.14, 20:24
      takiej odpowiedzi udzieli Pani profesjonalne biuro nieruchomości, moje biuro WBN Sp. zoo nie pobiera prowizji od klienta kupującego, za to gwarantuje bezpieczną transakcję, doradztwo w zakresie wyboru wymarzonego mieszkania, doradztwo finansowe, sprawdzenie dokumentacji niezbędnych do przystąpienia do umowy notarialnej, notariusza. Taka agencja wykonuję złożoną, odpowiedzialną pracę, za którą należy się wynagrodzenie,...jak w każdej innej pracy....jakoś trudno niektórym to pojąć, a błędy w podejmowaniu samodzielnych prób kupna/sprzedaży kosztują fortunę!
      Lidia Nowak
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka