16.08.13, 11:41
prosze o porade od wielu lat na mojej działce wspólnota mieszkaniowa postawiła altanę śmietnikową czy w tym przypadku mogę zwrócić sie do wspólnoty o comiesięczne odszkodowanie za uzytkowanie mojej działki serdecznie dziękuję
Obserwuj wątek
    • jeepwdyzlu Re: samowola 16.08.13, 14:07
      każ im zburzyć
      albo płacić
      oczywiście masz prawo pobierać opłaty za dzierżawę
      Przy okazji - postrasz - gdyby była potrzeba - możliwością roszczenia o opłaty zaległe...
      jeep
      • barbarasz3 Re: samowola 16.08.13, 15:41
        Dzieki za podpowiedz ale ja ich nie chce straszyć ja pytam czy mam prawo rządać dzierzawy już prosiłam o rozbiórkę ale to ponad 10 lat,a że działka czeka na kupca ti i ja się nie spieszyłam
        • jeepwdyzlu Re: samowola 16.08.13, 16:26
          masz prawo
          3 lata do tyłu
          i oczywiście do przodu....
          jeep
          • barbarasz3 Re: samowola 16.08.13, 18:40
            jeepwdyzlu napisał:

> masz prawo
            > 3 lata do tyłu
            > i oczywiście do przodu....
            > jeep

dziekuje ale jestem nie pocieszona piszesz ze 3 lata wstecz a jak obliczyc kwote pozdrawiam
            • jeepwdyzlu Re: samowola 16.08.13, 22:58
              sama ją wylicz
              np 300 zł miesięcznie (albo 500) razy 36 miesięcy - 18 000
              I wezwij do zapłaty
              a potem do sądu
              w międzyczasie - powiadom nadzór budowlany o samowolce
              jak odjadą - zniszcz albo odgródź śmietnik
              Ty masz 100 razy większe pole manewru niż biedni głupcy którzy działają nielegalnie
              Zacznij od pisma do nich - może poproś prawnika o pomoc? Za poradę zapłacisz 200 zł...
              Pozdrawiam
              jeep
              • barbarasz3 Re: samowola 17.08.13, 08:00
                Dziękuję ,bardzo serdecznie Ci dziękuję powiem tak myslałam,w poniedziałek mamy spotkać sie z przedstawicielem wspólnoty termin dałam 7 dni / powaznie podeszli do sytuacji w jakiej pozostawił ich dewelopel/ Utwierdziłeś mnie w mojej racji.Napisze co oni postanowiłi i czy prawo,które powinno byc po mojej stronie jest dla mnie korzystne w tym sensie,że nie bedzie sądu.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka