Dodaj do ulubionych

awaria kaloryfera

08.12.13, 17:29

Jestem właścicielem mieszkania w malutkiej spółdzielni mieszkaniowej, która ma duże problemy finansowe.Kilka dni temu zauważyłam mały wyciek wody z jednego z kaloryferów - woda kapie tylko wtedy gdy kaloryfer jest zimny ( spółdzielnia - bo ona jest właścicielem kotłowni ogrzewającej nasze mieszkania oszczędza i grzeje kilka godz/dzień) Fakt wycieku zgłosiłam w mojej SM myśląc,że usuną tę awarię - niestety dowiedziałam się tam, że kaloryfery w moim mieszkaniu są moją własnością i to ja na
własny koszt powinnam awarię usunąć ( zapłacić za spuszczenie wody z pionu, naprawę lub wymianę grzejnika, opłacić firmę za oplombowanie nowego kaloryfera) Dodam tylko, że kilka lat temu miałam podobny problem z innym kaloryferem i wówczas konserwatorzy SM usunęli awarię bez problemu.
Dowiedziałam się, że w międzyczasie Rada Nadzorcza mojej spółdzielni podjęła uchwałę , że ze środków SM finansowane są naprawy wewnętrznej instalacji CO, ale bez zaworów termostatycznych i bez grzejników. Czy jest to zgodne z prawem ?
Czy muszę ponosić koszty naprawy grzejnika , przecież płacę fundusz remontowy ?
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka