Dodaj do ulubionych

Kablówka operatora na budynku

IP: *.ostroda.vectranet.pl 21.03.15, 15:05
Witam, zastanawiam sie co mam robić w przypadku gdy zakupiłem mieszkanie w budynku wielorodzinnym (2 mieszkania na klatce), Mieszkanie położone jest na parterze, oczywiście kopuła budynku to wspólna część po 1/2 na kazda z rodzin. Pytanie jest takie co zrobić gdy operator XXX telewizji i internetu zamieścił na budynku swoją budke i porozwijał kable ,,częstując'' dalsze mieszkania w szeregu. Cała sieć kabli idzie akurat nad moim oknem. Nie ma na to żądnej umowy, zrobione było to bez żadnych pozwoleń, po prostu wykorzystali fakt że te dwa mieszkania stały długo puste bez lokatorów. Rozmawiałem z pracownikiem operatora, i wiem od niego, że będzie to duży dla nich kłopot jeśli zechcę zeby to zabrali. Zaprosił mnie zeby przedstawić oferte.... (2 miesiace za darmo) coś moge wiecej od nich życzyć ? jakaś umowa ? jakies opłaty ? jestem zielony w tych sprawach prosze o pomoc...
Obserwuj wątek
    • mecenas_warszawa Re: Kablówka operatora na budynku 21.03.15, 17:33
      Ściany zewnętrzne budynku to część wspólna: wszystkich właścicieli czy też spółdzielni mieszkaniowej. Pana zgoda nie ma większego znaczenia. Pana niezgoda (i determinacja w walce z prawdopodobnie nielegalnymi instalacjami) może doprowadzić do ich usunięcia (lub- jeśli pozostali właściciele/spółdzielcy) będą równie zdeterminowani - do "zalegalizowania" tychże). Może się Pan udać do administracji /zarządcy i dowiedzieć się, jak to wygląda od strony wewnętrznych ustaleń (wspólnoty? spółdzielni?). Jak się Pan dogada z operatorem - to już Pana decyzja, choć wszelkie ustne ustalenia są niewiele ważne. Dla estety dwa miesiące w zamian za zgodę na takie ozdoby na ścianach to b. mało...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka