Gość: dom ini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 18:36 Witam, Proszę o wypowiedź doświadczonych. Kto zwraca sie do sądu o odpis z ksiąg wieczystych w przypadku sprzedaży mieszkania? Kupujący czy sprzedający? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andrzej.sawa Re: kto do sądu? 13.06.06, 19:20 Najprościej - ten co ma prawo,czyli właściciel,ale jest jeszcze drobne urozmaicenie,bo jest określenie,ten co ma interes prawny - ale spotkałem się z rozmaitymi interpretacjami tego określenia. Jest jeszcze inna reguła - praktyczna.Właściciel przygotowuje papiery,Ty gotówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dom ini Re: kto do sądu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 19:50 Dziękuję za odpowiedź. Właśnie zapis o interesie prawnym (moim) nakierował mnie na ten tok myślenia, że chcąc kupić mieszkanie (na kredyt), muszę do kompletu dokumentów, na własną rękę, dołożyć jeszcze odpis. Wszystko przede mną. Może jeszcze ktoś odpowie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: kto do sądu? 13.06.06, 21:24 Miesiąc temu chcąc uzyskać odpis dla kogoś musiałem zostawić w sądzie kopię pełnomocnictwa. Odpowiedz Link Zgłoś