Dodaj do ulubionych

udowodnić 47 m²

21.06.07, 21:24
Chciałabym aby sprzedający mieszkanie udowodnił mi że ono ma 47 m²,on mówi że
to stara kamienica i planów nie ma! Gdzie mogłabym to sprawdzić?Nie mam
zupełnie pojęcia,może zarządca budynku musi takowe posiadać? Jeśli nie to kto?
Prosze o pomoc :)
Obserwuj wątek
    • Gość: kar_ma Re: udowodnić 47 m² IP: *.chello.pl 21.06.07, 21:41
      Oczywiście zarządca budynku powinien mieć takie dokumenty - ale nie zawsze ma.

W większych miastach powinno być archiwum w wydziale architektury. Są szanse, że
      tam znajdą się dokumenty dla tej kamienicy.
      Ale jeżeli jest to np. budynek przedwojenny to plany mogły zaginąć.
      Ponadto czas oczekiwania na taką dokumentację jest długi (ja kiedyś czekałam
      ponad miesiąc), ponadto mieszkanie może mieć teraz inaczej ścianki działowe niż
      kiedyś, w pierwotnym planie.

Najprościej będzie poprosić właściciela o możliwość pomierzenia lokalu - można
      to zrobić samodzielnie (w zależności od umiejętności otrzymując wynik zgrubny),
      albo zatrudnić uprawnionego architekta bądź inżyniera budownictwa.
      • johana75 Re: udowodnić 47 m² 22.06.07, 21:40
        Ślicznie dziękuje ze próbowałas mi pomóc.
        Sprawa się wyjaśniła,bo najpierw właściciel mówił że planów nie ma a jak go o
        to agencja nieruchomości poprosiła to się znalazły!
        Pozdrawiam miłych ludzi z Polski Johanna :)
    • Gość: santi Re: udowodnić 47 m² IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 21:41
      No blondynka... Weź miarkę i zmierz - to naprawdę takie niewykonalne...???
    • johana75 Re: udowodnić 47 m² 21.06.07, 22:06
      No wałsnie wymierzenie mieszkania w tym przypadku jest niewykonalne.Np
      wszystkie ściany w salonie mają różne długości i nie ma kątów
      prostych!!!.Kształt mi nie przeszkadza ale zmierzyć ? Nie da rady!
      Co zrobić jak planów nie będzie ?Uwierzyć na słowo?
      • johana75 Re: udowodnić 47 m² 21.06.07, 22:11
        jak jesteś taki mądry to spróbuj to zmierzyć!
        1 ściana 3.10 przeciwległa 4.30
        2 ściana 4.10 przeciwległa 5.08
        Może udowodnisz że jesteś mądrzejszy od blondynki?
        PS.jestem szatynką!!!!
        • Gość: santi Re: udowodnić 47 m² IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 23:49
          No i gdzie trudność...? Skąd przypuszczenie, że metraż wynika zawsze z pełnych
          metrów i prostych kątów???? Rany...
          • Gość: butyński Re: udowodnić 47 m² IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 09:33
            Te wymiary które podałaś stanowią powierzchnię 16.983 m2.Coś jeszcze policzyć ?
            • johana75 Re: udowodnić 47 m² 22.06.07, 11:38
              no, ale ty udowodniłeś że jesteś osłem! Santi i szacowna brunetka też nie są
              wiele mądrzejsi.Takie bzdury które ci z wyliczeń wyszły to możesz
              pierwszoklasiście wcisnąć!najlepiej kogoś od bladynek i debili wyzywać a samemu
              prezentować poziom pierwszoklasisty!!!!
              Tą powierzchnie mozna obliczyć z wzoru Herona,gdybyśmy mieli choć jedną
              przekątną,bo to tylko dla trójkątów ma słuszność!!!
              Inny sposób to ,jeśli byłyby zmierzone kąty ,to wtedy z twierdzenia sinusów
              moznaby było policzyć dokładną dlugość przekątnych!

i co niepopisaliście się?
              Więcej kultury też się wam przyda,czego gorąco wam życzę!

Ja niestety nie moge tego zmierzyć,bo mieszkanie znajduje się jakieś 800 km.ode
              mnie.Przyjeżdzam do Pl.na podpisanie umowy i nie mam zamiaru na szybkiego coś
              liczyć,wole to mieć na papierku!
              Zadzwonie do biura nieruchoności niech oni się tym zajmą wkońcu za cos biorą
              pieniądze!
              • Gość: santi Re: udowodnić 47 m² IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 18:33
                Laleczko... nie pisze się:
                1/ "blądynka" lecz "blondynka
                2/ "tą" leczę "tę" powierzchnię (niby i tak i tak, ale "tą" stosują ci mniej
                eleganccy)
                3/ "niepopissaliście się" lecz "nie popisaliście się".

A korespondencja forumowiczów z Tobą wyglądała tak, jak na zasłużyłaś - co
                potwierdza Twoja ocena naszego zachowania i zero pokory (o kulturze nie
                wspomnę).

Trzeba było od początku zlecić zadania agencji a nie za darmochę żądać porady.

Nie pozdrawiam, bo i po co:)
            • johana75 Re: udowodnić 47 m² 22.06.07, 12:59
              policz ,policz,może tym razem swoje IQ???
          • johana75 Re: udowodnić 47 m² 22.06.07, 19:38
            ty czepiasz sie tylko literówek?
            Jeśli nie chciałes odpowiadać to nikt cię o to nie prosił,post nie był
            kierowany do ciebie osobiście!
            A metraż własnie wynika z tego jakie tam są kąty jeśli nie ma kątów prostych.
            Na matemetyce chyba spałes!
            A co do pisania po polsku,to 20 lat zagranicą robi niestety swoje,nie mówie że
            błędów nie pobie!Robie je napewno w 3 znanych mi językach.
            Ale mam odwage się przyznać do tego!
            Mit nicht freundlichen Grüßen,weil wo zu!
        • Gość: brunetka Re: udowodnić 47 m² IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 10:02
          A jednak jesteś blondynką - do tego z tych mniej rozgarniętych...:)
          • mynia_pynia Re: udowodnić 47 m² 22.06.07, 10:18
            A ty matematycznym osłem.
            Mając tylko te dane nie jest się w stanie wyliczyć powierzchni. Musi być
            jeszcze przekątna, albo kąt !!!
            • Gość: butynski Re: udowodnić 47 m² IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 10:34
              W kącie to ty siedziałaś na matematyce i to w 3-ciej klasie podstawówki z tego
              co widzę !
            • johana75 Re: udowodnić 47 m² 22.06.07, 11:42
              brawo monia_pynia!wiedziałam że się na tym przejadą!!!!Policzyć powierzchnie
              nie mając choć jednej przekątnej lub kąta,to tylko pierwszoklasiści potrafią!!!!
          • johana75 Re: udowodnić 47 m² 22.06.07, 13:04
            a ty wierzysz zawsze w to co ktoś napisał,zamiast sama policzyć?
            Moze też bez przekątnej coś u ciebie da się policzyć<ty rozgarnięte brunetko!!!!
            • Gość: butynski Re: udowodnić 47 m² IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 14:18
              Nie dość żeś prymitywna to jeszcze nerwowa .Udowodnić 47 m2 będzie trudniej niż
              tobie żeś tępa !
              • johana75 Re: udowodnić 47 m² 22.06.07, 14:51
                nie martw się i nie denerwuj 'osle matemetyczny'(to nie moje słowa!)!plany się
                znalazly!
                Więc nie musisz mi już niczego obliczać!!! hi hi hi
                • Gość: butynski Re: udowodnić 47 m² IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 15:05
                  Poszukaj jeszcze zeszytu z matmy (trzecia podstawówki)!
                  • johana75 Re: udowodnić 47 m² 22.06.07, 16:11
                    z planów wynika że pokój ma 19.85m²!
                    Szkoda że nie pomyślałam,według twoich wyliczeń zaoszczędziłabym jakieś 12 tyś.
                    a to pech! :(((
                    • Gość: butyński Re: udowodnić 47 m² IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 21:11
                      Coś mi się wydaje , że ściemniasz (może źle pomierzyłaś) i te znalezione
                      cudownie plany ! Poszukaj jeszcze książeczki zdrowia i idź do psychiatry - tylko
                      nie mów do niego po niemiecku bo cię od razu w kaftan wsadzi !
                      • johana75 Re: udowodnić 47 m² 22.06.07, 21:31
                        ty to nawet swój ojczysty język kaleczysz,poza tym z nastolatkami h.... nie
                        dyskutuje!
                        Odpisz co chcesz nie interesują mnie twoje poglądy bo są b.ograniczone!!!
    • Gość: nestee Re: udowodnić 47 m² IP: *.pool.einsundeins.de 22.06.07, 21:10
      No ale super wątek!
      Najpierw wyzywacie biedną kobiete od blondynek,drugą też a sami (mam na myśli
      tych idiotów santi i butynski czy jak tam jemu jest),popisujecie się taką super
      wiedzą matematyczną!Akurat tutaj kąt lub przekątna jest potrzebna,no i
      płaszczyzna jest niestety ty nieuczony debilu santi!!!zależna od kątów!!!!!
      Nie pozdrawiam no bo po co? czysty h....w czystej postaci,na wymioty mi się
      zbiera jak czytam takich niedouczonych ale wszystkowiedzących!!!
      Johana nie napisła niepopissaliście z dwoma ss tylko niepopisaliście i napewno
      zapomniała o spacji,ale potrafi się przyznać przynajmniej że nie jest
      perfekcyjna ,bo kto jest?Może jakiś robot?ale one też robią błędy!!!
      • Gość: butynski Re: udowodnić 47 m² IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 21:14
        O jeszcze jeden mądry (zmierz przekątną swojej głupiej pały i oblicz jej
        kubaturę )coś mi się zdaje ,że mózg się tam nie mieści .
        • Gość: netee Re: udowodnić 47 m² IP: *.pool.einsundeins.de 22.06.07, 21:35
          Może jeśli nie wierzysz innym że do tego dbliczenia potrzebny jest chociaż
          jeden kąt lub przekątna to może zapytj na jakimś forum matemetycznym,jeśli tak
          ślepo wierzysz w to czego się nauczyłeś.
          Jesteś gorszy od blondynek nie obrażając tych drugich!
          Gó.. z debilizmem do kwadratu!
          • Gość: butynski Re: udowodnić 47 m² IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 22:45
            Johana czy ty jesteś tak głupia,że sama odpisujesz na swoje posty ? Neete i
            neeste to ta sama osoba (tylko nie potrafi powtórzyc LOGINU )? Nagłe
            zainteresowanie niemieckich IP tymi postami ? Trójkątne pokoje na 47 m2
            ,trapezowe kuchnie (kitchen) !! Co jeszcze aby udowodnić 47 m 2.Jóż wiem skąd
            biorą się kawały o mało inteligentnych sąsiadach zza miedzy .
            • Gość: nestee Re: udowodnić 47 m² IP: *.pool.einsundeins.de 24.06.07, 14:35
              po prostu zapomniałem "s"
              A ty to z moim nickiem to już czałkiem pokręciłeś! nie wiesz jak się po
              ang.herbata pisze? "tee" a nie "te" czyli "nestee" jest poprawnie!
              Nie mów że nasi sąsiedzi są mało inteligentni,jeśli sam słowo już ,piszesz
              przez "ó" idż na korepetycje lepiej!!!!Nie wiem jak kuchnia jest po niemiecku
              ale to co ty napisałeś to angielski!
              No normalnie gó.. z debilizmem!!!!
              • Gość: butynski Re: udowodnić 47 m² IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 20:30
                Ah ! To ty herbata jesteś - no interesujące i to jeszcze po angielsku .A co to
                znaczy gó....? Więcej nie będę odpisywał na twoje głupie posty .Szkoda
                dyskutować z takim oszołomem .
                • ravenheart1 Re: udowodnić 47 m² 25.06.07, 11:32
                  Przyznam że to bardzo interesująca dyskusja poparta "mocnymi" argumentami każdej
                  ze stron.
                  Mam tylko pytanie do Johanny 75 - Czy jeśli się okaże że lokal ten nie ma 47
                  m.kw. powierzchni tylko np. 46.23 albo 49.14 to przestanie być dla Ciebie
                  atrakcyjny?
                  • johana75 Re: udowodnić 47 m² 25.06.07, 13:49
                    oczywiście że nie,dałam już zadatek i mam zamiar kupić to mieszkanie.
                    Chodziło mi o to że przy ogladaniu mieszkania pan od nieruchomości
                    powiedział,że wymiary w przybliżeniu podała żona własciciela mieszkania,wię
                    chciałam je potwierdzić a póżniej własciciel powiedział że nie ma planów, a
                    póżniej zadzwoniłam do tego biura i poprosiłam aby powieżchnia była
                    potwierdzona,bo jeśli będzie b
                    • johana75 Re: udowodnić 47 m² 25.06.07, 13:58
                      coś mnie wylogowało!
                      powierzchnia miało być oczywiście
                      Więc poprosiłam aby powierzchnia była potwierdzona,bo jeśli będzie np.2 m²
                      mniej to kosztuje jakieś 8 tyś.zł,więc zapłace mniej ,bo na umowie wstępnej
                      widnieje 47m².ale jest ok.Chociaż to mieszkanie to naprawde zakręcone i
                      nieregularne jest.pozdr.:)
    • mynia_pynia Re: udowodnić 47 m² 25.06.07, 16:37
      forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=90394&highlight=kwadratowy

Nic dodać nic ująć !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka