Dodaj do ulubionych

???czy notariusz jest aby napewno potrzebny???????

IP: *.gdynia.mm.pl 21.08.07, 17:19
witam,

co się dzieje, jeżeli umowę przedwstepna i umowę kupna sprzedaży podpisujemy
bez notariusza, omijajac ogrony wydatek na tą usługe.Chodzi o kupno
nieruchomości z rynku wtórnego - mieszkanie warte 255000zł
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Re: ???czy notariusz jest aby napewno potrzebny?? IP: *.infinity.net.pl 21.08.07, 18:22
      umowa taka bedzie nieważna pod względem prawnym
    • andrzej.sawa Re: ???czy notariusz jest aby napewno potrzebny?? 21.08.07, 18:27
      Ostateczna umowa przeniesienia własności nieruchomości musi być notarialna,pod
      rygorem nieważności.
      Potarguj się z notariuszami,może obniżą swoją opłatę.
    • iziula1 Re: ???czy notariusz jest aby napewno potrzebny?? 21.08.07, 19:18
      Koszt mieszkania 255 tys zł a Ty żałujesz na notariusza?
      Reszta jak wyżej-bez umowy notarialnej kupno-sprzedaż nieruchomości
      jest umową nieważną.
    • Gość: yuk-ka Re: ???czy notariusz jest aby napewno potrzebny?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.07, 12:01
      gratuluję głupoty!
      • Gość: vito Re: ???czy notariusz jest aby napewno potrzebny?? IP: *.gdynia.mm.pl 23.08.07, 22:16
        cmoknij mnie w pompkę za przeproszeniem, a potem pogratuluj sobie głupoty

pozdrawiam
        • yuk-ka Re: ???czy notariusz jest aby napewno potrzebny?? 24.08.07, 08:46
          dowodem na twoją głupotę jest pierwszy twój post, a na moją?
          • Gość: vito Re: ???czy notariusz jest aby napewno potrzebny?? IP: *.gdynia.mm.pl 26.08.07, 16:35
            twoje podejscie, to ze ci pewnie w zyciu nie wyszlo probujesz odbic na jakims
            gownianym forum....no ale niestety jakie forum takie zycie.powodzenia!
            • Gość: butynski Re: ???czy notariusz jest aby napewno potrzebny?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 21:32
              Vito .Kupuj śmiało bez umowy u notariusza to tylko zbędny wydatek. Od paru lat
              wszystko biorę bez notariusza .Nawet ostatnio nie podpisałem żadnej umowy -
              tylko kasa w łapę.W razie czego jak nie wyjdzie są lepsze formy odzyskiwania
              kasy .Podstawa to zaufanie .Pozdrawiam .
            • yuk-ka Re: ???czy notariusz jest aby napewno potrzebny?? 27.08.07, 08:38
              Niestety muszę cię zasmucić - póki co mi w życiu wyszło.
              Ale jak czytam tak GŁUPIE posty jak twój to naprawdę ręce mi opadają.
              czy ty naprawdę nie zdajesz sobie sprawy, że kupując nieruchomość
              bez aktu notarialnego nie nabywasz prawa własności? W księdze
              wieczystej właścicielem nadal będzie osoba od której to masz zamiar
              kupić. W ten sposób kupisz to mieszkanie "na niby", nie będziesz
              mógł wziąc nawet żadnego kredytu (ewentualnie oczywiście) pod jego
              hipotekę.
              Ale rób co chcesz.
              Dookoła pełno idiotów.
              Świata nie naprawię.
              • Gość: vito Re: ???czy notariusz jest aby napewno potrzebny?? IP: *.gdynia.mm.pl 28.08.07, 18:20
                zacznij naprawiać świat i zrób coś ze sobą, n' fuck off or die
    • Gość: butynski Re: ???czy notariusz jest aby napewno potrzebny?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 21:32
      Taaa.To zobacz parę postów wyżej jak ktoś w obecności notariusza kupił
      nieruchomość od kogoś kto nie był właścicielem ! Dziękuję za takie usługi .Jak
      sam wszystkiego nie sprawdzisz to notariusz nie pomoże tylko kase skroi - i to
      jaką ? Klika zdzierców do której się nikt nie dobierze i tyle .
      • Gość: xyz Re: ???czy notariusz jest aby napewno potrzebny?? IP: *.infinity.net.pl 28.08.07, 19:23
        a może wito chce sprzedać nieruchomość
        • Gość: ja Re: ???czy notariusz jest aby napewno potrzebny?? IP: 83.145.84.* 30.08.07, 09:20
          Zależy jeszcze jak zapiszesz w umowie ale sprzedając nie martwisz
          się o koszty ( notariusz). Ponosi je kupujący.
    • Gość: al9 vito IP: *.teleton.pl 30.08.07, 15:38
      przedwstepna to 50% taksy
      a przenosząca kolejne 50%
      czyli nie płacisz więcej...
      a Twoje prawa jako kupującego są znacznie lepiej zabezpieczone...
      Przemyśl to!
      pozdr
      al
    • Gość: mada Re: ???czy notariusz jest aby napewno potrzebny?? IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.07, 16:26
      Umowa przedwstępna może być zawatra w dowolnej formie. Natomiast
      umowa sprzedaży nieruchomości musi być zawarta w formie aktu
      notarialnego pod rygorem nieważności. Kodeks cywilny sie kłania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka