joanna_ja 20.11.07, 10:17 Wybudowałam dom i chcę oddać dom do użytku. Jakie dokumenty powinnam przygotować? I jakie odbiory należy załatwić? Jak wygląda taki odbiór? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Hmmm Re: odbór domu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.07, 13:00 Hmmm, przygotowanie niezbednych dokumentów i dokonanie odbioru należy chyba do obowiazków kierownika budowy. Ale mogę sie mylić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: groszek Re: odbór domu IP: 195.205.250.* 21.11.07, 09:43 Aby dokonać odbioru należy pobrać druk z Inspektoratu Nadzoru Budowlanego i w nim jest napisane jakie dokumenty należy dołączyć, m.in. odbiór elektryki, mapkę powykonawczą od geodety, etc.....to wszystko można dowiedzieć się od urzędnika w INB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: odbór domu IP: *.zicom.pl 22.11.07, 20:54 No właśnie, poprzednik się nie myli. Do podstawowych obowiązków kierownika budowy należy zebranie wszystkich wymaganych dokumentów i przekazanie ich inwestorowi - za to m.in. bierze pieniądze. A jeżeli chodzi o dokumenty, to faktycznie na drukach zgłoszeniowych są wymienione (dziennik budowy, oświadczenie kierownika budowy, protokoły badai i sprawdzeń wszystkich instalacji, łącznie z wod-kan i co. i inwentaryzacja geodezyjna) Odpowiedz Link Zgłoś