Gość: Krat IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.08, 21:00 Jeśli sprzedający po podpisaniu umowy przedwstępnej i po otrzymaniu zadatku wycofuje się ze sprzedaży mieszkania to ja kupujący jakie mam prawa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tr Re: Umowa przedwstępna IP: *.catv.net.pl 29.04.08, 21:17 jeżeli to był zadatek to należy sie Tobie zwrot w podwójnej wysokości od wpłaconego zadatku tzn jezeli wpłaciles 1000 to nalezy sie Tobie 2000 pln Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krat Re: Umowa przedwstępna IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.08, 21:32 Tak myślałem, tyle, że jak koleś powie, że się nie zgadza to co tylko sąd mi zostaje. Oczywiście zapis o zwrocie zadatku w podwójnej wysokości jest.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Umowa przedwstępna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.08, 22:04 tak własnie jest. chyba , że zawarłeś umowę pzewstępną w formie notarialnej, wówczas możesz dochodzić zawarcia umowy przyrzeczonej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krat Re: Umowa przedwstępna IP: *.adsl.inetia.pl 30.04.08, 11:08 Ok. dziękuję wam, POZDRAWIAM! Odpowiedz Link Zgłoś