Gość: Retailor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.09, 09:25 Czy mozna dostac odpis ksiegi wieczystej znajac tylko adres nieruchomosci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
irma223 Re: Odpis Ksiegi wieczystej - bez znajomosci jej 02.01.09, 10:05 Jak się postarasz, a znajdziesz baaaaardzo miłą i uprzejmą urzędniczkę to znajdziesz. Normalnie jednak wypadałoby sie przespacerować najpierw do wydzialu geodezji w starostwie powiatowym i zamówić wypis z numerem księgi wieczystej dla danej nieruchomości. Wypis taki kosztuje ok. 4 złotych. (jest bez danych dotyczących właściciela). Z numerem księgi wieczystej idziesz do sądu wieczystoksięgowego i zamawiasz księgę (lub odpis z księgi). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Retailor Re: Odpis Ksiegi wieczystej - bez znajomosci jej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.09, 10:08 Bardzo, Bardzo dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Retailor Re: Odpis Ksiegi wieczystej - bez znajomosci jej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.09, 10:19 Zadzwoniłem właśnie do wydziału geodezji i okazało się, że taki wypis z nr księgi dostanę od ręki ALE oni podają tylko i wyłącznie powyższe informacje dotyczące gruntu :-( A mnie interesuje kamienica :-( Odpowiedz Link Zgłoś
irma223 Numer księgi jest ten sam. 02.01.09, 12:25 Gość portalu: Retailor napisał(a): > Zadzwoniłem właśnie do wydziału geodezji i okazało się, że taki > wypis z nr księgi dostanę od ręki I prawidłowo. Tak powinno być. > ALE oni podają tylko i wyłącznie powyższe informacje > dotyczące gruntu :-( A mnie interesuje kamienica :-( Kamienica nie znajduje się w powietrzu. Stoi n agruncie. Tym gruncie. Nie ma osobnej księgi wieczystej dla gruntu, a osobnej dla kamienicy. W dziale I księgi zobaczysz oznaczenie: nr działki, powierzchnia, gmina, obręb, ulica, numer adresowy, przeznaczenie (sposób uzytkowania) - grunt zabudowany. Więcej: zobaczysz też wykupione w tej kamienicy mieszkania (poszczególne numery mieszkań i numery wydzielonych z tej księgi nowych ksiąg wieczystych dla tych wykupionych mieszkań). Czegóż chcieć więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgniEszkA Re: Odpis Ksiegi wieczystej - bez znajomosci jej IP: *.eaw.com.pl 09.03.14, 14:32 Temat kompleksowo wyczerpany na: iksiegiwieczyste.pl/odpis-ksiegi-wieczystej-2014/ Jeżeli ktoś jeszcze ma problemy z odpisem z księgi wieczystej to polecam zapoznanie się z tym artykułem. Odpowiedz Link Zgłoś