Dodaj do ulubionych

Czerwona pupa.

31.03.05, 09:30
Moja teraz już roczna córka od urodzenia ma problemy ze skórą. Już w szpitalu zaraz po porodzie miała czerwoną cipcię- suchą z czerwonymi krostkami i plackami. Pielęgniarki mówiły mi,że to potówki. To samo stwierdziła położna srodowiskowa. Używałam różnych kremów: linomag, sudokrem, nivea baby na odparzenia, penaten. Taki stan utrzymuje się ok. 1 miesiąca po czym następuje chwilowa poprawa i od nowa. Ostatnio stosowałam maść Bedicort. Zużyłam prawie cała i nic. Zastanawiam się co to jest a do głowy przychodzą mi już różne myśli: może to drożdże albo grzyby a może świeżb. Dodam, że moja starsza córka jest obecnie leczona na owsiki, lambrię i grzybicę. Z góry dziękuję za odpowiedź . Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • slawomir.ogorek Re: Czerwona pupa. 01.04.05, 12:08
      Droga Pani!!
      1.Bedicortem napewniej Pani zaszkodziła jeżeli faktycznie mamy do czynienia z
      nadkażeniem drożdzami czy grzybami.
      2.Jeżeli drugie dziecko ma grzybicę skóry to najpewniej u młodszej córki doszło
      również do zakażenia.
      3. leczenie owsicy i lambliozy powinno być równocześnie u wszystkich członków
      rodziny!
      4. powinna Pani zasięgnąć porady dermatologa jeeli to możliwe to mającego
      doświadczenie w leczeniu dzieci. Do tego czasu proszę pielęgnować skórę tylko
      jednym z wymienioych przez Panią preparatów np Penatenem pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka