26.07.05, 07:45
Jak długo można stosowac ten syrop - synuś ma problemy ze spaniem w nocy
(Igor ma 17 m-cy), wczoraj podałam pierwszy raz i nie rozbudził sie w nocy
mimo chwilowej pobudki (a bywało tak, że nie mógł spac i po dwie godziny po
całkowitym rozbudzeniu w nocy)

Dziękuję
Obserwuj wątek
    • mamaigora1 Re: Melisal 28.07.05, 07:44
      Uzywamy juz trzy dni i Igor zamiast byc bardziej senny jest bardziej pobudzony -
      ma kłopoty z zasnieciem ;-(((((
      • ewa.m.kaminska Re: Melisal 12.08.05, 09:55
        Przepraszam, że tak późno odpowiadam. Chyba nie ma jednoznacznej odpowiedzi na
        pytanie, jak długo można stosować preparaty ziołowe. Mam nadzieję, że lek
        jednak zaczął działać na Igora nasennie, bo w przeciwnym wypadku odradzałabym
        jego podawanie. W składzie Melisalu nie ma żadnych groźnych ziół (oczywiście
        ważna jest także ich zawartość ilościowa, a tej nie znam), natomiast pewne
        niebezpieczeństwo stanowi to, że według mnie są to wyciągi alkoholowe. Jeśli
        więc tak jest jak myślę, wskazany byłby raczej niezbyt długi czas stosowania
        tego syropu. Ponadto dziurawiec uwrażliwia na światło i słońce, ale to akurat w
        przypadku jego podawania przed snem nie jest istotne.
        • bomblina Re: Melisal 03.10.05, 13:34
          ja podawałam mojej córce(teraz ma 15 miesięcy)melisal ponieważ po zaśnięciu
          wieczorem budziła sie po przespaniu 5 min.,30 min., lub 2 godzin i robiła
          przerwę około 3 godz.Po podaniu melisalu owszem przebudziła się ale miała tak
          klejące oczka że ponownie zasypiała na całą noc.Obecnie nie podaję jej syropku a
          śpi dobrze.W czasie ostatniej pełni nawet syrop na nią nie działał bo budziła
          się co chwilkę,musiał minąć czas pełni i zaczęła zasypiać i spać całą noc.Bywają
          dni że melisal działa a bywają i takie że niestety noc nie przespana...
        • basiuniagp Re: Melisal 11.10.05, 17:12
          to sklad melisalu:
          i co Pani o nimsądzi, czy stosowanie u malych dzieci jest bezpieczne?
          Extractum fluidum (1:1) ex: Herba Hyperici, Herba Melissae, Infl. Crataegi,
          Infl. Tiliae, Radix Archangelicae, Anthodium Chamomillae (15:20:20:20:10:15) -
          10,0 cz. Concentratum Fruct. Ribis - 5,0 cz.
          Aroma Fruct. Ribis - 0,5 cz.
          Saccharum - 60,0 cz.
          Aqua - 24,5 cz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka