agusmichal 08.08.05, 16:59 Witam, moja córeczka (3 miesiące) ma piękną skórkę oprócz główki - ma coś takiego jakby suchy łupież. Smaruje oliwką i efekt jest znikomy. co to może byc? - dodam, że to raczej nie ciemieniucha bo to suche małe płatki. aga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agusmichal Re: sucha skóra na głowie 10.08.05, 19:28 Jeszcze jedno pytanie ale z innej beczki. Smaruje dziecku czasem pupe sudokremem. Ale jest tak gęsty, że często wchodzi między wargi sromowe . Jak można dziecko (3 mies) podmywać, żeby to usunąć??? Położna kazała tylko polewać wodą ale to nie usunie sudokremu czy nawet kremu przeciw odparzeniom. Czy można używać mydełka lub chusteczki nawilżanej??? Aga Odpowiedz Link Zgłoś
grzybcia Re: sucha skóra na głowie 11.08.05, 16:56 a jakiego używasz szamponu?u nas było to samo nie wiedziałam co jest grane gdy zmieniłam szampon nagle zeszło!miała to po johnsons z rumiankiem,właśnie ten rumianek ją uczulał.Może to też po tej oliwce Odpowiedz Link Zgłoś
aniazurawska Re: sucha skóra na głowie 11.08.05, 20:17 Witam! Moja córcia też ma 3 miesiące i miała taki jakby łupuież, ale ja odczytałam to jako ciemieniuchę i posmarowałam 2 razy bepantenem i ładnie to się wyczesało. I czasem po kąpieli jak smaruje ją oliwka to przelecę też po główce i nic sie nie dzieje. A jeśli chodzi o sudocrem to my używamy go stale i on rzeczywiście jakby osiada w zagłębieniach. Ja czyszczę pupke i cipuszke mokrą chusteczką lub mokrą pieluszką tam przecieram i jest ok. Pozdrawiam serdecznie Ania i Majunia Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.m.kaminska Re: sucha skóra na głowie 12.08.05, 11:33 Można resztki Sudokremu zmywać chusteczką nawilżaną. Co do skóry na głowie, to radziłabym zastosować kurację taką jak przy ciemieniusze (może być kompres na noc z oliwki lub Olejku na ciemieniuszkę Skarb Matki, tylko trzeba to robić przez co najmniej kilka kolejnych dni) oraz zmienić szampon na inny. Odpowiedz Link Zgłoś