Dodaj do ulubionych

Homeoplasmine

02.09.06, 20:44
Homeoplasmine - lek homeopatyczny zostal mi polecony dla 7 mies. synka przez pediatre. Antos ma
naderwane uszka. Poniewaz odradzono mi Bepanten Krem Plus, bo lanolina moze uczulac (syn jest
alergikiem) kupilam ta masc. Przeczytalam na opakowaniu ze masci nie nalezy stosowac u dzieci
ponizej 30 miesiaca zycia. Teraz nie wiem czy moge posmarowac ranki czy nie. Prosze o porade.

Pozdrawiam
B.
Obserwuj wątek
    • mami7 Re: Homeoplasmine 02.09.06, 21:33
      100 g maści zawiera: Calendula officinalis TM 0,10 g, Phytolacca decandra TM 0,30 g, Bryonia dioica TM 0,10 g, Benzoe TM 0,10 g, Acidum boricum 4,00 g, Wazelina 95,40 g.

Jesli to jest skład tej maści, to już ze względu na kwas borny nie powinna byc stosowana u dziecka.
      Ja bym spróbowała jednak alantanu, albo bepanthenu.

Oczywiście poczekaj na poradę Pani ekspert.

Pozdrawiam
    • 5_monika Re: Homeoplasmine 04.09.06, 18:25
      dokładnie, lek zawiera kwas borny, Boiron przestrzega przed stosowaniem u
      dzieci do 30 mies. życia.
      Naderwane uszka mogą być z powodu alergii.
      • ewa.m.kaminska Re: Homeoplasmine 08.09.06, 12:47
        Uważam tak samo, jak Mami7. Poza tym lanolina jest obecnie bardzo dobrze
        oczyszczana i - w przeciwieństwie do sytuacji sprzed 20-30 lat - rzadko powoduje
        uczulenia.
    • betty69 Re: Homeoplasmine 14.09.06, 20:51
      dziekuje za odpowiedz. najgorsze jest to ze pediatrzy, alergolodzy wypisuja i polacaja masci tego typu.
      ja nieswiadoma skladu kupilam i wywalilam w bloto 12 zl. mam nauczke ze trzeba wszystko sprawdzac.

pozdrawiam
      b.
    • 5_monika Re: Homeoplasmine 17.09.06, 19:20
      co z tymi uszkami ??
      • betty69 Re: Homeoplasmine 18.09.06, 21:49
        dopoki bedzie sie ciagnal to niestety beda ranki i bedzie sie papralo. najgorsze ze ciagnie sie w nocy, w
        dzien tego nie robi. nie chce mu czapki na noc nakladac, bo przegrzanie tez zle wplywa na skore.
        na razie nie stosowalam zadnej masci, ale jak bedzie trzeba to posmaruje bepanthenem lub przy gorszym
        stanie bede zmuszona zastosowac steryd.
        • 5_monika Re: Homeoplasmine 19.09.06, 09:06
          może dziecko ma alergię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka