11.12.03, 14:10
Prosze poradźcie w czym ,to znaczy w jakim proszku prać rzeczy niemowlęce ?
Dzidziuś ma dopiero 5 dni.
Obserwuj wątek
    • enut Re: Pranie 12.12.03, 09:08
      Proszek Jelp, proszek lub mleczko Lovela, proszek avent.
      Avent jest podobno rewelacyjny (ale drogi: 100zl/2,5kg), Jelp podobno mniej
      uczula niz Lovela, mleczko Lovela dobrze sie wyplukuje. Ja uzywalam proszku
      Lovela, ma mily zapach, ale nie bierze dzieciecych plam (z marchewki itp), ale
      dla noworodka jest OK.
      Pewnie jest wiecej tych dzieciecych proszku, ja znam tylko te.
      Pozdrowienia
    • winerka Re: Pranie 12.12.03, 21:32
      Bardzo dobry jest proszek Jelp ale radzę kupić najpierw małe opakowanie
      proszku i sprawdzić czy Pani dziecku nic nie jest,mojej córeczce jeszcze przed
      narodzinami wyprałam wszystkie rzeczy i naprawdę nic jej się nie
      działo.Ostatnio kupiłam Cocolino i też się sprawdził.Do płukania używam
      jeszcze płynu Lenor dla dzieci (biały) pranie jest wtedy bardzo miękie i
      dobrze się prasuje.Ważne jest też aby po każdym praniu wszystkie rzeczy dobrze
      wyprasować,a prane rzeczy porządnie wypłukać z proszku.
    • haribo Re: Pranie 14.12.03, 01:05
      Ja ciuszki dla mojej dzidzi wyprałam w płynie Lovela (posiada atest Instytutu
      Matki i Dziecka). Prałam je ręcznie, następnie porządnie płukałam też ręcznie,
      a potem nastawiłam program w automacie na intensywne płukanie + wiadomo
      wirowanie. Nie używam żadnych płynów zmiękczajacych (tzn. do płukania), bo
      mogą uczulać, są nie wskazane dla malutkich dzieci, a ciuszki wyprane w Loveli
      i tak są miękkie. Tak wiec polecam do prania. Nie wiem jak sprawdzą na moim
      bobasku, bo będę go miała dopiero za 4 tygodnie.
      Pozdrawiam.

Kasia - 37 tydzień.

P.S. Praktycznie każde pranie, niezależnie czy bedziesz prała w produktach
      firmy Lovela, Jelp, Coccolino czy Avent, pamiętaj aby dwukrotnie wypłukać.
    • ariana1 Re: Pranie 15.12.03, 22:25
      Na początku uzywałam Jelpu , potem , tzn. po ok. 3m-cach - Loveli. Jelp jest
      bezzapachowy ( ponieważ jest przeznaczony dla alergików) a Lovela ładnie
      pachnie , więc później używałam zamiennie obu tych proszków.
    • grazynarosa Re: Pranie 29.12.03, 10:44
      witam....bez konkurencyjnie plyn LOVELA !!!!!
      Grazka
      • gyokuro Re: Pranie 03.01.04, 19:03
        Ja zaczęłam od Loveli. Niestety synek dostał wysypki. I teraz używamy Jelp.
        Plam z marchewki też nie bierze... Poza tym się sprawdza. oczywiście program
        płukania nastawiam w pralce dwa razy.
    • ewa.m.kaminska Re: Pranie 23.01.04, 11:58
      Z tych produktów, które wymieniłyście, pozytywną opinię Instytutu Matki i
      Dziecka mają: Lovela (płyn i proszek), Jelp i Jelp Color oraz Coccolino, a
      oprócz nich także Cypisek oraz płyn i płatki Bebe. Do ubranek i pieluszek
      takiego maluszka, który ma dopiero kilka dni, radziłabym stosować Jelp (ale
      JELP COLOR dopiero od 2. miesiąca), płyn Lovela lub Cypisek. Proszek AVANT nie
      był badany w instytucie i nie znam jego składu ani danych odnośnie
      bezpieczeństwa stosowania. Bardzo dobrą radą dotyczącą prania rzeczy maluchów
      jest stosowanie podwójnego programu płukania. Pamiętajcie także, że płyn do
      płukania ubranek dziecięcych można stosować dopiero po ukończeniu przez dziecko
      3 lat (nawet wtedy, jeśli producent zaleca go dla niemowlaków). Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka