lovemirekmilewski 16.08.10, 21:08 Jasne, "czarnej mafii" jeszcze za mało!!! Niech sobie tam zrobia burdel... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: płocczanin Re: Blaszana bariera na Wzgórzu Tumskim IP: *.plock.mm.pl 16.08.10, 21:23 ja wierze w mądrość naszych przodków. jeżeli już tyle pokoleń i ja chodziliśmy tam , to i nadal tego pragnę. Nikt nie zamierza Kurii zabierać czegokolwiek. własność pozostanie. A Kościół był i jest zawsze z nami. Czekam niecierpliwie na możliwość pokazania Rodzinie odnowionych Tum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehu Re: Blaszana bariera na Wzgórzu Tumskim IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.10, 22:16 Pamięta pan,panie "plocczaninie",gdy pisałem o tym fragmencie ,ktory jest z niewiadomych przyczyn zagrodzony ochydną brama z blachy obitej czymś brazowym? Sugerowalem,aby dogadac sie z Kurią i udostepnic ten fragment przejsci albo jesli Kuria juz tka bardzo nie ma zamiaru ,abyludzie tamtedy przechodzili,to neich chociaz załozy ładną,kutą bramę ,tak aby kazdy widział ten fragment murow,tym bardziej że to wlasnie tam jest pozostałosc Palatium Wł.Hermana,w ktorym to prawdopodobnie urodził sie Bolesław Krzywousty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykop Re: Blaszana bariera na Wzgórzu Tumskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.10, 23:49 Co jakiś czas słyszę,że "Wszyscy jesteśmy Kościołem". Ale to może w zależności od pasującej księdzu sytuacji? Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Blaszana bariera na Wzgórzu Tumskim 16.08.10, 21:35 A czy miejski konserwator zabytków nie ma tutaj nic do powiedzenia? Ta brama przecież szpeci zabytkowe otoczenie. Podobno na starówce nawet bąka nie można puścić bez pozwolenia ratuszowego konserwatora, a tutaj taka jawna samowola. A swoją drogą, to ciekaw jestem, czy dokonano zgłoszenia budowy tej bramy w Ratuszu zgodnie z przepisami? A jeśli tak, to dlaczego wtedy nikt nie zareagował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efX Re: Blaszana bariera na Wzgórzu Tumskim IP: *.055.c66.petrotel.pl 16.08.10, 22:11 Równie dobrze ty mógłbyś być konserwatorem zabytków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxim Jeszcze kilka lat i Czarni będą sprzedawać grunt. IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.10, 22:15 Nastroje społeczne i oczekiwania sa jasne. Dość katoPolski. Osobiście drażni mnie pazerność Kleru, choć jako ludzi cenie ich jak każdego człowieka. Jednak chyba posuwają się już za daleko i czas to przerwać. Wychowany jako katolik coraz bardziej trudno mi nie zauważać tego co władza kościelna robi, a robi wszystko aby napełnić forsa swoje kieszenie i nic poza tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygfryt Re: Blaszana bariera na Wzgórzu Tumskim IP: *.066.c89.petrotel.pl 17.08.10, 01:48 oman_j napisał: > A czy miejski konserwator zabytków nie ma tutaj nic do powiedzenia? Ta brama > przecież szpeci zabytkowe otoczenie. Podobno na starówce nawet bąka nie można > puścić bez pozwolenia ratuszowego konserwatora, a tutaj taka jawna samowola. > A swoją drogą, to ciekaw jestem, czy dokonano zgłoszenia budowy tej bramy w > Ratuszu zgodnie z przepisami? A jeśli tak, to dlaczego wtedy nikt nie zareagowa > ł? > romciu_j, wykształceni ludzie z tytułem doktora mówią: "puszczać wiatry". Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Blaszana bariera na Wzgórzu Tumskim 17.08.10, 08:21 Gość portalu: zygfryt napisał(a): > romciu_j, wykształceni ludzie z tytułem doktora mówią: "puszczać > wiatry". Błąd. W ten sposób wyrażają się dopiero ludzie po habilitacji. ;-)) Poza tym uważam, że trzeba pisać tak, żeby być zrozumianym przez lokatorów Ratusza i tą znaczną część uczestników forum, którzy tak jak Ty, nie rozumieją górnolotnych zwrotów. ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygfryt Re: Blaszana bariera na Wzgórzu Tumskim IP: *.204.c71.petrotel.pl 17.08.10, 13:59 To ja może spróbuję coś górnolotnie rzec: "Nad wszystkim czuwa gospodarz forum, nie da on krzywdy zrobić nikomu. Wszystkim pomoże o każdej porze, mój Boże!" -- "Czekać to ja mogę na kierownika, a cieć to jest dla mnie o... o, taki mały. " Alternatywy 4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antylewak Komuna mentalna IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.10, 21:52 Pani Milence najwyraźniej ckni się do czasów komuny. Wolność, własność, a kogo to obchodzi. Liberałowie od siedmiu boleści Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyidiota Re: Komuna mentalna IP: *.centertel.pl 16.08.10, 22:12 przecież od początku było wiadomo na koszt miasta zrobiono remont, teraz brama, o póżniej jak w Toruniu po 5 złotych za wejście tak wychodzi miastu lizanie przez MM dupy czarnym Odpowiedz Link Zgłoś
kwisniewski Re: Komuna mentalna 16.08.10, 22:17 Bardziej mnie razi ogrodzone osiedla ma których nie można parkować chociaż często są widoczne puste miejsca, i pojedyncxy blok na którym jest Miejsce Pamięci Narodowej do którego można dojść okrążając go z drugiej strony. Jeśli był mur kiedyś jak widać na zdjęciu, postawić należy taki sam. Mury są w modzie - jeden stoi na Placu przy Pałacu Prezydenckim. oddziela on Prezydenta od podwładnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: mentalna pogarda łudu. IP: *.plock.mm.pl 16.08.10, 22:23 Pod Krzyżem zbudowano już 3 pas żelazny . Może posłużyć jako forma i wlać między blachy CEMENT. Powstanie Mur Niepamięci . Zawsze Bramy i Mury oddzielały od pospólstwa. Czytajcie Makiawellego. Po co komu LUD? Blachy są ponadczasowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RABIN Re: mentalna pogarda łudu. IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.10, 08:42 Gość portalu: płocczanin napisał(a): > posługiwałem Farze 5 lat, Stanisławówce 5. > Jestem na dnie spolecznym Biskup Libera 3 razy odmówił mi > spotkania w sprawie gen.Z.Padlewskiego. Jestem Nemo. Zgadzam się z tytułem wpisu, chociaż słowo mentalna proponuję zamienić na totalna. Mnie pan biskup też nie przyjął, ale po prawdzie nie ubiegałem się o to i nie narzekam. Ale ja nie posługiwałem ani tam ani tam - zbyt wysoko się noszę, aby zniżać się do posługiwania. > Nie mam najmniejszego wpływu na postanowienie biskupa w sprawie > Otwarcia terenu Ich własności .. Żadnej. Nie ty jeden, nie turbuj sobie tym głowy i nie miej wyrzutów sumienia z tego powodu. Panowie biskupi wykolegowali już niejednego, również w Płocku - żeby nie sięgać za daleko, przypomnę tylko jak kilka lat temu odebrali wyremontowany za ciężkie pieniądze budynek siedziby Muzeum Mazowieckiego. Teraz kazali wyromntować sobie ogrody pod oknami "pałacu" i ogrodzili kawałek na gwałt widać potrzebny. W jednym z panem biskupem muszę zgodzić - nie przyjmuje pacjentów, bo nie prowadzi stosownej poradni i terapi, chociaż pewnie jakiś egzorcysta mu podlega. Natomiast wiara moja jest silna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: Kościół z Ludem IP: *.plock.mm.pl 17.08.10, 09:28 Rabi , ładnie piszesz wg swojego gatunku. Tak posługiwałem. I jeżeli Bóg pozwoli, nadal będę. Stanisławówka była Naszą Parafia od lat przedwojennych. Jak wiemy w tamtych czasach , była Nowa. Kościół był również garnizonowy. Moja Rodzina mieszkała na terenie wojska w prawej Rogatce Płońskiej. Więź ze Stanisławówką była silna. Tam również byłem ministrantem i tam było schronienie Solidarności. A w 1976r, nagłośniłem uroczystość Nawiedzenia Obrazu MB, kiedy to komuniści zamierzali zająć oryginał Obrazu z Jasnej Góry. Nastąpila wędrówka Obrazu M>Bożej po całej Polsce, jednocząc Naród. Nagrałem wtedy ludzi i chór dzieci prowadzony przez księdza Stefana Tomaszewskiego, którym ja się opiekowałem jako akustyk jak w Farze... To był niezwyczajny Ksiądz i Chór o takiej tonacji,że do dzisiaj jeszcze drugi nie zaistaniał. Dzisiaj te Dzieci , mają pewnie wnuki. Ale zostały na Zawsze w moim filmie. To właśnie dla tego typu nagrań , marzę o powstaniu Instytucji , gromadzacej zapisy cyfrowe, nie do Półkownika. Tak więc to BYŁA POSŁUGA . Od serca i Salezjanie Dali to Serce każdemu potrzebującemu. Zawsze. Podaję link dla zainteresowanych. www.youtube.com/watch?v=3s0wwwdE2XM Wracając do Generała Z.Padlewskiego. Nadal uważam , że raz na 147 lat , hierarcha pomodli się na sprzedanym Miejscu Straceń 1863r. W 1998r., postawiłem tam Krzyż BOHATERÓW POWSTANIA STYCZNIOWEGO., patrz Pismo ROPWIM – sygn. RPO -507708/05. Tępiony przez Urbana z NIE i mojego kolegę z I Kadencji RM Płocka. Dla wyjaśnienia, uprzedzając.... Krzyż nieodpłatnie wykonał stolarz z Wyszogrodu p. Wiesław Magnuszewski a dębinę ofiarowało nadleśnictwo Płock. .. patrz „Epilog 98”. Operat na polecenie wojewody płockiego , prowadził p. Józef Pełnikowski, Sekretarz WKOPWiM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RABIN Re: Kościół z Ludem IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.10, 10:23 Gość portalu: płocczanin napisał(a): > Rabi , ładnie piszesz wg swojego gatunku. piszesz bez związku z tematem wątku i moim wpisem, ale mimo to odpowiem ZWIĘŹLE, bo akurat warto uczynić wyjątek i nadać rzczy wymiar właściwy . > Tak posługiwałem. I jeżeli Bóg pozwoli, nadal będę. twoja sprawa, ale nie obnoś się z tym > Stanisławówka była Naszą Parafia od lat przedwojennych. skąd wiesz, że była to nasza a więc i moja parafia, nigdy o tym nie pisałem > Jak wiemy w tamtych czasach, była Nowa. Ja wiem, że była to drewniana obskurna szopa. W latach 50. pojawił się tam jakiś wikary o przygotowaniu palstycznym i dość udatnie udekekorował ją malując na scianach i suficie kolorwe ornamenty. > Kościół był również garnizonowy. W jakich latach? Bo przed 1980 na pewno nie - w każdym razie wojsko tam nie bywało w latach 50. do 80. > Więź ze Stanisławówką była silna. Parafia Stanisławówka obejmowała całą wschodnią biedną część miasta aż po Cholerkę i Paśniki; lud się garnął, takie były to czasy i taki był ten lud. > Tam również byłem ministrantem i tam było schronienie Solidarności. NSZZ Solidarność znalazła się na Stanisłąwówce wskutek politycznej decyzji zarządu. Była to reakcja na zastany "przepych i bagactwo"(dywany, kanapy, fotele, zastawa stołowa, telewizory, sprzęt audio, itp) w zajętym bydynku Woj.CRZZ na rogu Miodowej i Słowackego i przekazaniu go z całym inwentarzem na Dom Dziecka mieszczący do tego czasu się z zbutwiałym, zagrzybionym, zapuszczonym baraku na Stanisławówce. Była to świadoma polityczna zagrywka zarządu NSZZ Regionu Płock i służyła pokazaniu prawdziwego oblicza ówczesnej władzy i ich ZZ a także chroniła NSZZ Solidarność przed próbą odzyskania zajętego budynku i mienia CRZZ - podejścia do takiej próby podjęto już w ciągu 2 dni od zajęcia. Do reszty nie odnoszę się, bo nie ma związku z watkiem a służy jedynie podbijaniu bębenka i dowartościowywaniu sfrustrowanego ego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: Kościół z Ludem IP: *.plock.mm.pl 17.08.10, 10:33 Jak zwykle rabi, dobrze piszesz . Stanisławówka - Ta obskurna szopa, to był nasz Kościół. Tak będzie zawsze, póki my żyjemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RABIN Re: Kościół z Ludem IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.10, 11:02 Gość portalu: płocczanin napisał(a): > to był nasz Kościół. > Tak będzie zawsze, póki my żyjemy. Czy ktoś go odbiera lub wydziera? PS.kiedy cały zespól barakowy Stanisławówki z tą szopą o raczej rolniczo-magazynowym charakterze został zbudowany - styl dawnego budynku parafialnego sugeruje czasy carskie, podobny w stylu do budynku pomonopolowego (szkoła nr 6 - twoja almamater) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: Kościół z Ludem IP: *.plock.mm.pl 17.08.10, 11:10 Rabi . Jesteś doskonały. Tak było. Zaraz poszukam budynków Stanisławówki powstałej z pozostałości po carskich koszarach. O Rabi , masz wielką wiedzę. Dziękuję za propagację historii naszego kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
0-kajtek Re: Kościół z Ludem 17.08.10, 11:21 Pełen wdzięczności Rabiemu, poszukałem i podaję zdjęcia starego dobrze rozpracowanego przez Rabiego Kościoła Salezjanów, Parafii Św.Stanisława Kostki. Link Fotoforum Gazeta.; fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2383881,2,1,sTANIS65533AW65533WKA-aaaA.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john Re: Kościół z Ludem IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.10, 18:19 to nie budynek kościoła, kościół był z tyłu w starej wojskowej stajni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do płocczanina Re: Kościół z Ludem IP: 91.212.223.* 18.08.10, 10:41 Ależ Ty się chwalisz, obrzydliwe.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: Kościół z Ludem IP: *.plock.mm.pl 18.08.10, 11:06 DOBRZE PISZESZ. Ty pisałeś 20 sekund i to cala twoja wiedza, ja chwaląc się , wstałem o 3,00, żeby odnaleźć materiały , zdjęcia, poprawić i napisać tekst. kawał chwalenia przy 16 godzinach pracy przy komputerze. Ale żeby było co przerabiać , najpierw trzeba to mieć. A więc zdjęcia czy filmy , notatki z lat na bieżąco . a potem trzeba jeszcze spojrzeć na licznik prądu. I tyle tego chwalenia. Jest zupełnie inaczej... Np Jest opis pochodu od Katedry do Prawdziwego grobu generała z.Padlewskiego. I wojna Światowa. W Płocku - Niemcy. a tu czytamy w opisie Macieszyny...idzie 3 000 pochód do grobu Generała. Ludzie śpiewają , itd. Ksiądz na schodkach Katedry..nie poszedł .. A W Płocku rządził gubernator gen.Wegenheim................. I już taki bez imienia pozostał , bo ani Macieszyna ani nikt nie zapisał....itd. Moim zadaniem OMPN jest przekazać następnym pokoleniom..jak było w czasach, kiedy żyłem i widziałem. Jeżeli pułk. A.Kondzielewski z ostatnimi żołnierzami płockiej JW, zamontował Krzyż na Kamieniu gen. Z.Padlewskiego...... to zrobił ON. a Krzyża nie było od 1963r..... Nie do mnie należy interpretacja wydarzeń . Od tego są historycy ale żeby analizowali, Trzeba im coś dać do przerobu.. Muszą mieć materiał. i tyle. Chcesz mnie kopać ,że za mało robię./ Samych zdjęć ze 30 000 tysięcy.itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RABIN Groźny internet i komputer IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.10, 11:29 Gość portalu: płocczanin napisał(a): > ja chwaląc się, wstałem o 3,00, żeby odnaleźć materiały , zdjęcia, > poprawić i napisać tekst. kawał chwalenia przy 16 godzinach pracy > przy komputerze. Za dużo czasu spędzasz przy komputerze, zwłaszca w internecie - 16 godz. to już napewno uzależnienie i negatywne tego skutki. Wczoraj np media podały (chyba TVO info), że już po 8-10 godz. przy komputerze często zdarzają się zaburzenia wzroku, widzenia, percepcji, napady padaczki i jakieś inne poważne dolegliwości i objawy chorobowe - nie wysłuchałem tego zbyt uważnie, byłem zajęty czymś innym. Piszę to całkiem serio. ktoś miała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: groźne zapomnienie. IP: *.plock.mm.pl 18.08.10, 12:07 Rabi, wiesz, co piszesz. mam jaskrę na obu oczach, tętniaka aorty, STOPY JAK BANIE. SPRAWDZA SIĘ ŻYCZENIE DŻEKA...ZDYCHAM. A więc daleko nie chodzę...... i MAM ręce,żeby zdążyć przekazać ludziom , jak najwięcej. To , co oddałem w archiwa, to PUŁKOWNICY. Przeczytaj Dobrze nowe Dzieje Płocka a zobaczysz , że bolszewiki odstąpili od Płocka ...bo się im znudziło....tak mimochodem zostawili tylko setki tropów a 1000 żołnierzy podhalańskich , to pewnie grali w kulki.... a leżą pewnie i na cm.wojskowym... A te heroizmy Kobiet, dzieci , to tylko majaki? I ta wredna poprawność, że nie napiszę jak to było przy planowaniu tych opisów..... to , co pisałem do hehu ..nie wszystko należy pisać ..ale trzeba czytać między wierszami. TRZEBA. Jest dzień pamięci . Jest i ULICA OBROŃCÓW , którą Bóg UCHOWAŁ . I JAK W MOIM TEKŚCIE... TYLE PAMIĘCI , ILE SAMI TYM Bohaterom damy. A TERAZ JAKO ZAGORZAŁY ANTYSEMITA? POWIEM. Na Odwachu, są tablice. Na nich JASNO WIDAĆ. Są nazwiska Żydów płockich, którzy zginęli , walcząc za Ojczyznę, za swoje Miasto Płock. I choćby się waliło i paliło - TAK BYŁO. SZANUJĘ ICH Cienie I ŻAŁUJE , ŻE ZGINĘLI. Ale byli lojalni. Polska TO WIELKI OBOWIĄZEK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel Re: Komuna mentalna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.10, 11:03 Konsekwentny czy po prostu prawdziwy liberalizmu musi prowadzić do libertarianizmu. A przecież libertarianizm to praktycznie to samo co anarchokapitalizm. Skoro prawo własności zdaniem niektórych jest święte to trzeba być spójnym. Idee mają konsekwencje Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Komuna mentalna 17.08.10, 14:31 Gość portalu: Obywatel napisał(a): > Konsekwentny czy po prostu prawdziwy liberalizmu musi prowadzić do > libertarianizmu. Nie musi. Inaczej nie byłoby dwóch pojęć: liberalizm i libertarianizm. Skoro funkcjonują niezależnie, musi być między nimi różnica. Jeśli nawet liberalizm jest jakimś stadium przejściowym do libertarianizmu, to można się na tym stadium zatrzymać. Poza tym mam wrażenie, że masz niewielkie pojęcie o tym, co to jest liberalizm. Masz jakieś własne wyobrażenie na ten temat. Bardzo mocno uproszczone i niewiele mające wspólnego z liberalizmem jako takim. > Skoro prawo własności zdaniem niektórych jest święte to trzeba być > spójnym. Idee mają konsekwencje Dobrze jest mieć świadomość, że większości idei nie da się wprowadzić w życie. Podam kilka przykładów banalnych: spróbuj narysować punkt, ale tak, żeby spełniał on warunki jego definicji w geometrii, podaj mi przykład gazu, który spełnia wszystkie założenia gazu doskonałego, itd., itp. To też są idee. Jak widać, nie do zrealizowania w świecie materialnym. Tym bowiem ten świat różni się od świata idei, że ma swoje ograniczenia. Co do "świętości" prawa własności, to w polskim systemie prawnym prawo własności nie oznacza prawa do robienia absolutnie wszystkiego ze swoją własnością. I nie są to marzenia pani redaktor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re:Stanisławówka IP: *.plock.mm.pl 17.08.10, 21:02 Jest mi przyjemnie , że dar dla Rabiego , oglądało już 18 osób. Patrz Fotoforum Gazeta; fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2383881,2,13,sTANIS65533AW65533WKA-aaaA.html Odpowiedz Link Zgłoś
0-kajtek Re: Lwy Płockie. 17.08.10, 21:19 Moje rodzinne Miasto. Moje życie i wspomnienie. dla mnie - przejście pod Wieżą Zegarową .... to Płockie Uroczysko , Rycerze, książęta , kapłani. Nasza Przeszłość , zamknięta w kamieniu i Wspomnieniu płocczan , którzy odeszli już na wieczną wartę a ja i my , jesteśmy Śladem ciągu pokoleń mieszczan płockich. Serce ściska . To nasze Dziedzictwo Wspólnoty Płock. Link .Lata 60 - te. fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2384619,2,1,Lwy-plockie.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: Blaszana bariera na Wzgórzu Tumskim IP: *.plock.mm.pl 16.08.10, 22:08 co ty napisałeś lolku... Jestem na dnie spolecznym Biskup Libera 3 razy odmówił mi spotkania w sprawie gen.Z.Padlewskiego. Jestem Nemo. Nie mam najmniejszego wpływu na postanowienie biskupa w sprawie Otwarcia terenu Ich własności .. Żadnej. Natomiast wiara moja jest silna. posługiwałem Farze 5 lat, Stanisławówce 5. Jestem zawsze z Kościołem . Niedawno zmarł nasz Przyjaciel, ksiądz Kazimierz Jardzioch, Salezjanin. Był zawsze z nami na Grobach narodowych. Kościół był i jest Zawsze z nami i tak pozostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehu Re: Blaszana bariera na Wzgórzu Tumskim IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.10, 22:19 Panie "plocczaninie"..smutne to co pan napisał,Najwyrazniej Bp Libera nie "czuje" Płocka i wiezi z tym miastem.. Podejmuje bardoz kontrowersyjne decyzje... a to ta brama,a to rozbudowa starego cmentarza. Człowiek jakby sie nie liczył,a powinien..zwlaszcza dla hierarchy koscielnego,ktory ma byc Pasterzem tej Diecezji.Ale oczywiscie to nie jest powodem,by przestac wierzyc w Boga.Sa oraz byli i porzadni ksieza,z powołania.Takim był ksiadz Jardzioch i takim tez Był ks Wacław Gapinski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: Blaszana bariera na Wzgórzu Tumskim IP: *.plock.mm.pl 16.08.10, 22:52 hehu , jestem lepszy od ciebie. Mam Wiarę. kiedy u was jestem śmieciem a hierarcha przez ostatnie 147 lat nie zdążył być u Padlewskiego, pozostaje ponadczasowy Krzyż , za nim i za mną, Pan Jezus Chrystus. Moje serce należy do Niego razem z oszołomami i odpadami ludzkimi. Moje serce jest przy Krzyżu i Bogu. Na zawsze. A Brama... każdy będzie mieć swoją Bramę i Tam wyznaczą , kto przejdzie, kto NIE. Bądź hehu z nami , odtrąconymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehu Re: Blaszana bariera na Wzgórzu Tumskim IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.10, 23:01 płocczanin napisał :"hehu , jestem lepszy od ciebie. Mam Wiarę. " Niby jak to rozumiec?? Ja też mam wiarę,niech sie pan o to nie martwi,ale i mam zdrowo rozsądkowe postrzeganie otaczającego mnie swiata. Bog,Krzyz.. to tez dla mnie cos bardoz waznego i osobistego. Gratuluję skromnosci-wlasnie sam pan sobie odpowiedzial,dlaczego ani ja ,ani jak sadze wielu innych,nie przystapiło do PRO.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: Blaszana bariera na Wzgórzu Tumskim IP: *.plock.mm.pl 16.08.10, 23:12 wiesz hehu , nie zrozumiałeś , co napisałem. Koło Krzyża stoją miliony. Krzyż jest łagodnością z Cierpienia. Ja myślałem jednocząc, ty załapałeś materię. I tym się różnimy. Usłyszałeś słowo lepszy i Stworzyłeś ŚCIANĘ. nie przyjąłeś moich wcześniejszych słów. Jestem nikt i czuję Jedność z odrzuconymi Przez poszukiwaczy Firm Konsultingowych, prawice , lewice. i Jestem ich Bratem poprzez Krzyż , poprzez Miłość i Cierpienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehu Re: Blaszana bariera na Wzgórzu Tumskim IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.10, 11:09 "płocczanin" napisał: "wiesz hehu , nie zrozumiałeś , co napisałem. Koło Krzyża stoją miliony. Krzyż jest łagodnością z Cierpienia. Ja myślałem jednocząc, ty załapałeś materię. I tym się różnimy." Panie Zenonie,w takim razie,zanim pan cos wysle na forum,prosze to przeczytac jeszcze raz,a moze i dwa, i dopiero bedac pewnym wysłanej tresci kliknąc "WYŚLIJ". A tak,to chyba zrozumiałem bardzo dobrze... ale już nie istotne.Nie to jest tematem w tym wątku. Tematem jest blaszana bariera na Wzgórzu Tumskim,bariera o ktorej pisałem już wiele razy... Nie wiem czemu to ma słuzyc,ale utrudnia dostep dla turystów,a i mieszkancow Płocka,do miejsca w którym widac tzw Palatium Władysława Hermana,w ktorym to ponoc urodził się Bolesław Krzywousty.Zresztą,jest tez tam umieszczona stosowna tablica.. Kolejna sprawa,to to co napisał Roman_j ,muszę przyznać ,ze wypunktował sprawę rzeczowo. A więc powtorzę za Romanem_j- kto wydał pozwolenie na taką szkaradę w miejscu najbardziej chyba zabytkowym z zabytkowch w Płocku,i czy była konsultacja i zgoda Miejskiego Konserwatora Zabytków na postawienie tego czegoś?? W tym całe sedno,i zapewniam,że nie jest to walką z Kościołem Katolickim,a jedynie dochodzenie faktów i oburzenie,ze tak w jakims sensie skalano święte dla wiekoszosci Płocczan miejsce.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: Blaszana bariera na Wzgórzu Tumskim IP: *.plock.mm.pl 18.08.10, 11:43 hehu , ja chciałem , żeby jeden , stał za drugim, we wspólnej Jedności Ducha. Teraz piszę o bramie. Jak pisałem jestem nawiedzonym hobbystą, pani Sędzia ..nie zapomnę.... tak tylko oceniła 30 lat mojego życia społecznego... Pisalem nie ja...trza być w butach na weselu....albo w domu powieszonego , nie mówi się o sznurze.itd. Trzeba wiedzieć , co , gdzie kiedy... nie ciągnę... Nie można iść jak taran i wszystko niszczyć . nie żyjemy w próżni. Czy pamiętasz , co abszty pisał o Biskupie Nowowiejskim? Ja tego Nigdy nie uczynię. To jest po prostu mój Biskup ..i tyle O pewnych sprawach ..mówi się i publikuje po 50 latach. Nie jestem uprawniony i nie chce tłumaczyć ,co myślę. Trzeba znać swoje miejsce, do tego prywatna własność. Kiedy piszę zy... natychmiast dobrzy, dopisują mi środek. Tzw Gębę.....choćbym milczał. Wystarczy im samo pokazanie się. Jak Kamień Palestyńczyka.... Albo jak sawka, podaja mnie na "talerzu" z nazwiskiem, zeby tylko kościół wziął sie za mnie.... itd. ani ty ani ja, nie znamy uwarunkowań odnosnie terenu przy Wiezy Zegarowej... nie mamy wpływu , czy ktoś sie podklada , czy nie. Narobiłem się jak dziki osioł. I mój Kolega i Sejmik, dali z siebie wszystko z Kamieniem Ziemia Bratnia. Spełniło się marzenie Dobrego Człowieka, księdza Wacława Gapińskiego... Kościół całe dziesięciolecia chronił MIEJSCE ZIEMIA BRATNIA. Nawet nie było komu robić zdjęć na pamiątkę . Unikalne zdjęcia dźwigu pod kasztanami z Kamieniem.. Nawet nie pojęli, że dzieje się historia.... wiele RZECZY SPEŁNIA SIĘ W ROZMOWACH, KONTAKTACH OSOBOWYCH. dzisiaj , NIKT , NIC NIE MUSI. Aż wszystko zniknie. Zostanie cement i asfalt. Przecież nawet groby moich przodków zniknęły , żeby nowi mogli byc pochowani... Na cmentarzu naprzeciw, jeden od Kiszek, pchnął Kamień nagrobny uczestnika Powstania Listopadowego , żeby zaznaczyć swój teren Łowczy.... A krzyży naraz 3. Za cały Gdańsk..... Bohater won, zużyty. Nowy miał kasę.... umarły miał tylko kamień...... Czas jest największym ograniczeniem człowieka. I jego decyzje, jeżeli są niszczące i krzywdzą ludzi. Teraz kiedy daleko nie mogę chodzić ..plują na mnie , że nie idę. Sami też... Choćbym się zaharował na śmierć , napiszą jak do tej pory..żebym zdechł. spokojnie, wszystko we właściwym czasie. Nieśmiertelni... a tak w ogóle , to ciesze się ,że Święto Zaistniało. Jak Nowi dojrzeją , to może zaproszą na Uroczystości i Podhalańczyków....Jak będzie jeszcze co pokazać. .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john Re: Blaszana bariera na Wzgórzu Tumskim IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.10, 18:10 gdyby biskup wierzył w to co głosi, ale on ateista, a głosi tylko dla władzy i splendoru książęcego, pałaców, zamków, służby, pierścieni i wszelkich zbytków na koszt przymierających głodem głupców gołodupców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john Re: Blaszana bariera na Wzgórzu Tumskim IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.10, 09:36 to nie jest ich własność, a nasza własność, cały kk to nasza własność. Kiedy tacy głupcy jak ty to pojmą, że biskup to nie nasz pan, tylko sługa i na dodatek za nasze pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: Blaszana bariera na Wzgórzu Tumskim IP: *.plock.mm.pl 17.08.10, 09:42 Biskup jest moim Przewodnikiem Duchowym w Wierze w Pana Jezusa Chrystusa. Ty - nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do płocczanina Re: Blaszana bariera na Wzgórzu Tumskim IP: 91.212.223.* 18.08.10, 10:36 może swoje nawiedzone pogaduchy to nie na forum. Żąłosne jak się to czyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john Re: Blaszana bariera na Wzgórzu Tumskim IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.10, 18:01 ok niech będzie twoim przewodnikiem duchowym - wasza sprawa, tylko dlaczego do tego potrzebuje naszych pieniędzy, ziemi, działek, budowli itd. i to coraz więcej i więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john Re: Blaszana bariera na Wzgórzu Tumskim IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.10, 18:06 za pedałowanie dzieci, złodziejstwo i oszustwo Narodu, zostanie zlikwidowany z woli Polaków i to wkrótce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bat Re: Blaszana bariera na Wzgórzu Tumskim IP: 151.88.22.* 18.08.10, 07:55 Proponuję aby czarna mafia jeszcze bardziej odsunęła się od społeczeństwa i ogrodziła się czterometrowej wysokości murem i tam siedziała. Może znajdzie się w końcu ktoś mądry i wrzuci tam do środka porządny granat i rozp...i to całe zgromadzenie... W końcu będzie porządek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RABIN Re: Blaszana bariera na Wzgórzu Tumskim IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.10, 08:54 Dialog na linii społeczeństwo - czarna mafia ulega przyśpieszeniu i zapowiada się coraz bardziej intresująco a padające propozycję jedna ciekawsza od drugiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john teraz tam będzie ogród IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.10, 18:04 "Pedalskie Ogrody" i wstęp tylko dla swoich Odpowiedz Link Zgłoś