Dodaj do ulubionych

Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie

17.02.11, 21:21
ja uważam że wolność słowa jak najbardziej TAK, ale wszelkie przejawy chamstwa, bezpodstawnego oczerniania, szukania taniej sensacji czy zwykłe wulgaryzmy powinny być w sieci piętnowane.
Dobrym rozwiązaniem jest gdy każdy piszę komentarze z własnego konta, tak jak dzieje się to na forum gazety. To często zniechęca "internetowych napinaczy", bo wiedzą że łatwiej ich wówczas namierzyć. Brutalna, ordynarna i często totalnie nieuprawniona krytyka ze strony "Anonimowców" spotkała w internecie wielu ludzi, od sportowców, przez aktorów po polityków.
Obserwuj wątek
    • makler666 Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie 17.02.11, 21:30
      Jak patrowicz mariusz sie za to nie wezmie to nic z tego nie bedzie
    • Gość: rabi Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: *.centertel.pl 17.02.11, 21:32
      ale przecież po to gazety "trzymają fora" aby z tego "rynsztoka" bez wychodzenia z redakcji mieć informacje do pisania artykułów, a tu nagle takie "swiętojebliwe". niech zlikwidują fora i zobaczymy skąd będą mieli tematy
    • Gość: g Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.11, 21:51
      ty też bekniesz, spoko
      • Gość: Adri Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: *.146.c89.petrotel.pl 17.02.11, 23:21
        "...zarzucił zarządowi Miejskiego Towarzystwa Budownictwa Społecznego łapownictwo. W zamian za pieniądze lokatorów miał on wyjeżdżać za granicę."
        Trudna sprawa: z jednej strony odpowiedzialność za słowa, z drugiej strony standardy cywylizowanego kraju, w którym panuje wolność słowa (w tym kierunku Polska chyba zmierza?)
        Wydaje się, że w tym zarzucie jak na razie "nikt nie miesza nikogo z błotem", choć w artykuke ciągle o tym mowa. Zarzut prosty i konkretny. Na taki zarzut można przecież dość jednoznacznie odpowiedzieć własnym oświadczeniem, opublikowanym w prasie, na stronie internetowej itp. Zastraszanie ludzi policją, sądem to chyba nie ta droga...
        By the way: Czy to nie zastanawiające, że akurat w tym przypadku sprawa nabrała takiego biegu? W innych przypadkach nie dało się nic zrobić, a tutaj proszę...? To dziwne i zastanawiajace... Czy aby czasem "poszkodowany" nie zbudował wokół siebie przez tyle lat "dłużników" i w odpowiednim momencie może liczyć na ich rewanż..? Rotacja i kadencyjność na stanowiskach powinna być chyba jednak po jakimś czasie mimo wszystko wszędzie obowiązkowa....
        By the way 2: czy nie wypadałoby zorganizować w tej sprawie jakiegoś fora poparcia np. na facebooku dla wolności słowa i przeciw zastraszaniu?
        By the way 3: wydaje się, że sprawa jednak jest dopiero w początkowym stadium, choć tekst tworzy taką atmosferę, jakby internautę już niemalże wsadzono gołego do celi w Korei Pn. i tam czeka na wykonanie wyroku :( Wynika jednak raczej, że dopiero policja wszczyna dochodzenie. Potem prokuratura je przeanalizuje i ewentualnie przekaże do sądu (może też bodajże umorzyć). Sąd, miejmy nadzieję, wykaże się w ostatecznym przypadku rozważnym wyrokiem.
        Internaucie poradziłbym mimo wszystko, na wszelki wypadek, zasięgnąć rady prawnej młodych prawników ma jakichś forach internetowych...Wydaje mi się, że skazanie w tym przypadku byłoby niesprawiedliwe.
        • jeruzalem51 Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie 18.02.11, 18:17
          Gość portalu: Adri napisał(a):

> "by the way",czy masz problemy z pisaniem po polsku,czy moze chcesz podkreslic,ze jestes z "wielkiego swiata"?
    • Gość: / Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.11, 23:50
      jak ktoś chce anonimowo oczerniać to i tak to zrobi, stosując do tego metody które skutecznie utrudnią wykrycie sprawcy, a zajmą tylko czas organom ścigania.
      • Gość: reicalg Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: *.070.c70.petrotel.pl 18.02.11, 03:50
        Są na tym forum osoby, które szkalują i obrażają wszystkich i wszystko, jednak odpowiednia umiejętność w dobieraniu słów nigdy nie postawi ich przed sądem za pomówienie, czy obraze. Wychodzi na to, że wolność słowa jest tylko dla poliglotów, wieszczów no i dziennikarzy - za których w razie czego grzywnę zapłaci redakcja :) Reszta won od klawiatury :) Nie potrafisz obrażać między słowami z użyciem odpowiednich znaków interpunkcyjnych? Forów i wolność słowa nie dla Ciebie.
        • Gość: Libra Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: 91.212.223.* 18.02.11, 08:41
          Brawo panie Prezesie ! I brawo dla każdego, kto będzie bronił sojego imienia. Łatwo jest kogos opluć, zarzucić, oskarzyc itd, a to sie póxniej ciagnie dalej. Według mnie wyrok skazujacy kogos kto kogokolwiek oczernia, bez udowodnienia swoich racji, byłby słuszny. Nie można publicznie rozsiewac plotek i bzdur bo sie niszczy godność drugiego człowieka, który ma rodzine i okreslona pozycje społeczną. Ukaranie kłamców jest słuszne, bo oni najzwyczjniej kłamią, aby zaszkodzić, a jak wiadomo w myśł prawa szkodzić jest NIE WOLNO !
          3mam kciuki za pozytywne i sprawiedliwe rozwiązanie tej sprawy...
          • kolos01 Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie 18.02.11, 09:37
            popieram , przecież to forum to siedlisko chamstwa , szczególnie kilkanaście osób z lewej strony m.in. coniektórzy radni czy osoby rozpoznawalne w mieście , znaleźli sobie miejsce w któym można wylewać pomyje na kogoś , czemu pod tym artykułem te osoby sie nie wpisały ?? nie bede wypisywał nicków ale wiekszośc ludzi wie o kogo chodzi , można jechac po kimś ale jak ma sie konkretne dowody
            p.s. no to co z orlen areną drodzy państwo ?? przecież puścicliście plote w miasto że hala jest za niska i nie spełnia wymogów , a tu dupa liga światowa będzie w płocku :D
        • Gość: pytajnik Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: *.centertel.pl 18.02.11, 08:42
          kilka pytań:

1. czemu tak ochoczo Policja uruchomiła dochodzenie ? czy przypadkiem pan nowy komendant policji nie mieszka w "zasobach" MTBS ?

2. dlaczego dopiero teraz skoro było to podobno kilka miesięcy temu?

3. czy prawdą jest plotka że pewne osoby liczą na to że wpis dokonał pewien aktualny radny rady miasta Płocka - aktualnie w opozycji - i w ten sposób można będzie się go "pozbyć" i uniemożliwić mu kandydowanie do sejmu ?
        • Gość: poliglota Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.11, 11:14
          Gość portalu: reicalg napisał(a):

> Są na tym forum osoby, które szkalują i obrażają wszystkich i wszystko, jednak
          > odpowiednia umiejętność w dobieraniu słów nigdy nie postawi ich przed sądem za
          > pomówienie, czy obraze. Wychodzi na to, że wolność słowa jest tylko dla poliglo
          > tów, wieszczów no i dziennikarzy - za których w razie czego grzywnę zapłaci red
          > akcja

już J. Słowacki zauważył jakieś 160 -170 lat temu mniej więcej tak:

.......chodzi o to, by język był giętki i wyraził wszystko co pomyśli głowa , ....

i na tym polega komunikowanie się - nie może to być rąbanie siekierą.
          Temu też służy wykształcenie prwanicze, dyplomatyczne, dziennikarskie, filologiczne, lingistyczne.

> Reszta won od klawiatury :) Nie potrafisz obrażać między słowami z użyciem
          > odpowiednich znaków interpunkcyjnych? Forów i wolność słowa nie dla Ciebie.

wyjątkowo trafne spostrzeżenie - zwłaszcza dla tych z wewnętrzną potrzebą obtażania.

• Gość: marcin Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: 195.187.14.* 18.02.11, 08:48
      no dobrze, to teraz polecimy na taką nutę.. uważam, że pani Małgorzata Witczewska jest osobą niekompetentną i nie mającą pojęcia o zarządzaniu ruchem w moim mieście. Uważam, że już dawno powinna sfrunąć ze stołka za wszystkie głupoty MZD. Poza tym stawia się ponad prawem, konkretnie art 35 KPK. Jestem w każdej chwili gotowy stanąć i bezpośrednio przedstawić listę bezmyślnie zrealizowanych lub niepotrzebnych inwestycji w moim mieście oraz listę kilku rozwiązań, które mogłyby bardzo usprawnić komunikacyjny flow w Płocku.
      Obrażam? Szkaluję? Pomawiam? Zatem czekam na pozew!
      PS Wierzę, że gdzieś tam głeboko w MZD pracują ludzie mądrzy i pomysłowi, którym jednak trzeba dać się wykazać. Pani Małgorzata już się wykazała..
      • Gość: p.d. opiekun jest odpowiedzialny i wycina wpisy teraz IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.11, 09:06
        ty obraziłeś i pomówiłes pania Witczewska i w sądzie bys tego nie udowodnił, ale gdyby kazdy obrazony zgłaszał sprawe do prokuratury to ona nie mogła by nic wiecej robic tylko ścigać chamstwo, całe szczęście że nie każdy chce miec styczność z kałem
        • Gość: hans Re: opiekun jest odpowiedzialny i wycina wpisy te IP: *.bluehost.com 18.02.11, 09:47
          to cecha Płocka , na innych forach nie ma takiego bezkarnego zreszta, chamstwa
          • enro_n Re: opiekun jest odpowiedzialny i wycina wpisy te 18.02.11, 10:25
            Chamstwo nie jest wpisane w granice miasta. Jest to niestety cecha znacznego % polaków.
          • Gość: 1234 do p.d Re: opiekun jest odpowiedzialny i wycina wpisy te IP: *.016.c84.petrotel.pl 18.02.11, 10:43
            Szanowny kolego , moim zdaniem nie masz absolutnie racji. Otóz w tym wpisie nie widze nic obraxliwego dot. P. Witczewskiej . To jest wyłącznie opinia jednego z mieszkanców , a taka każdy może mieć i może pisać gdzie chce. Gdyby ten internauta napisał , że ta pani np. cos ukradła to wtedy miałbys racje , załapał by sie na artykuł , a tak mozesz mi wierzyć nie.
            Poza tym , tu na forum jeden z internautów zastosował chwyt , który własnie pozwala na pewne sugestie ale nigdy nie załapie sie tez na KK. Chodzi mianowicie oto że jeżeli napisze ją w formie pytania to nie będzie to pomówienie ( czyli art.) a jak to samo napisze w formie twierdzenia to juz wtedy moge "beknąć" . Na przyklad.
            1. Czy to prawda , to co "na mieście gadają" że pan D bierze?
            2. Pan D bierze łapówki za załatwienie sprawy.
            Widzisz różnicę ? wymowa jest taka sama ,ale forma inna .
            A teraz wracając do Pana K. ( pisanie skrótów też jest sposobem, choć wszyscy wiedza o kogo chodzi to przeciez ja nie napisałem konkretnie , a może mi nie chodziło o Kowalskiego ale o Kolskiego) nie znam tego wpisu dot. przedmiotu sprawy ,ale jeżeli autor napisał że ten pan K. jeździ na wycieczki za pieniądze lokatorów to nigdy nie poniesie odpowiedzialności bo pisze prawde, bo nie ma w tym nic "przestępczego". Jest przeciez "na pensji" która otrzymuje z opłat lokatorów, tak samo jak bym napisał , że Prezydent jakiegoś miasta kupił sobie samochód za pieniądze mieszkanców , przeciez on bierze pensje z naszych podatków , odkłada sobie i sobie kupuje i to jest prawda .
            Wiec jak widać wszystko zalezy od :
            po pierwsze formy ,
            po drugie kontekstu w jakim słowa są pisane ( wypowiadane).

A na koniec powiem szczerze że mnie równiez dziwi , ze GW zrobiła z tego takie larum, po tylu miesiącach i w takiej formie jakby faktycznie gościu juz miał wyrok zaklepany , a do tego to daleka, daleka droga. Kojarzy mi sie to powiem szczerze z tzw. "pisaniem na zamówienie" tylko zastanawiam sie na czyje i z jakim zamiarem.
          • Gość: do mass Wass Nass Re: opiekun jest odpowiedzialny i wycina wpisy te IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.02.11, 11:24
            do przewidzenia, że to nic nie da. Wy (MY) forowicze to w większości banda frustratów plujących jadem nienawiści na wszystko i wszystkich. Z radością podnoszą swoje wydumane ego obrażając innych. Czytam forum od lat i nie spotkałem się jeszcze z jakąś konstruktywną krytyką. Wszystko jest beznadziejne i do dupy. Jak się komuś coś uda to należy mu nawrzucać. Jak się nie uda to mieszać z błotem. Autor artykułu ma racje. Tacy jesteśmy cywilizowani,że nawet z tego nie potrafimy czerpać pozytywnie wzajemnych relacji.Tak to My drodzy płocczanie. Banda niedorostków w piaskownicy bijąca się o piasek na babki. Przykro mi krajanie prawda boli niestety. Brawo Hubert!!!
        • Gość: ziom Re: opiekun jest odpowiedzialny i wycina wpisy te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.11, 11:31
          mylisz się
          Art 54 Konstytucji RP
        • Gość: ooooooo uwaga kretyn IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.11, 22:50
          z ciebie pachnidełka mróweczki wynoszą bez ocierania o twój odbyt, abyś pozostał nieskalany kałem
        • Gość: marcin do p.d. Re: opiekun jest odpowiedzialny i wycina wpisy te IP: 195.187.14.* 22.02.11, 10:10
          kolego/koleżanko
          a nie przyszło Ci do głowy, że skoro wysunąłem opinię o niekompetencji urzędnika to znaczy że potrafię tę opinię poprzeć konkretnymi argumentami? uwierz, że nie wysuwam jej na podstawie własnego widzimisię tylko na podstawie usiłowania prowadzenia merytorycznej dyskusji z MZD na temat poprawy bezpieczeństwa dzieci (być może również Twoich). Nie bez kozery zwrot "usiłowania" - w tym miejscu zachęcam do lektury art 35 KPA. Dalej uważasz że jestem chamem, którego życiową misją jest jak to ująłeś obrzucanie niewinnych ludzi kałem?
          zamiast ubliżać ludziom, którzy działają "pro publico bono" i spotykają się z urzędniczą butą i ignorancją spróbuj może zaproponować jakieś nawet niewielkie rozwiązanie, które sprawi że płocczanom będzie się żyło lepiej..
          pozdrawiam
      • Gość: marcin Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: 195.187.14.* 21.02.11, 08:44
        KPA miało być, sorry
    • enro_n Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie 18.02.11, 10:24
      Odrobina wysiłku je można być prawie-anonimowym. Tropienie połączeń przechodzących poprzez serwery proxy i konta shell'owe nie jest wcale łatwo nawet dla specjalistów, a co dopiero dla polskiej policji.
      • Gość: go Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.11, 10:40
        to zalezy od wagi sprawy, skoro jestes informatykiem powinienieś pewne tajniki znać, proxy mozna odtajnic nawet w ciagu paru minut. inna sprawa ze sa i trudniejsze ale nie ma nierozszyfrowalnego
        • jamesonwhiskey Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie 18.02.11, 10:48
          > znać, proxy mozna odtajnic nawet w ciagu paru minut

powiedz mi jak ty chcesz oddajnic w pelni anonimowe proxy znajdujace sie na tajwanie czy gdziekolwiek indziej , dzialam na linuxie na pendrivie , MAC'a zmieniam
          • Gość: ale Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.11, 10:56
            tobie to sie wydaje nie mozliwe,ja to rozumie, słuzby specjalne to zrobia bez wysiłku
            • jamesonwhiskey Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie 18.02.11, 11:03
              za duzo wilmow s-f
              oczywiscie sluzby specjalne beda mnie poszukiwac bo napisalem ze jakis lokalny kacyk to idiota, no wezno sie puknij w glowe

co do sieci nie do namierzenia to sie troche podciagnij w temacie

i tak dla zabawy skoro juz sluzby specjalne weszly do akcji to lacze sie przez wspomniany tajwan iran z otwartego hot spota

czekam na ujecie
            • Gość: do 1234 Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.11, 11:05
              wybacz ale nie miałes chyba do czynienia z wymiarem sprawiedliwości, ty tu mozesz pisac swoje zdanie ktore uwazasz za słuszne, tam sąd ustala co jest słuszne, nie mozesz np. pomawiac ludzi przy pomocy pytań bo przegrasz,wielu pomawianych ludzi nie chce chodzic po sądach i tak niektórzy sie rozzuchwalają, poza tym wpływ tego forum na rzeczywistość jest żaden, ciekawostka o ktorej pewnie wiesz ze pisza tu ciekawi ludzie, oj ciekawi, powszechnie znani np
              • Gość: 1234 Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: *.016.c84.petrotel.pl 18.02.11, 11:36
                Szanowny kolego , a pamiętasz - nazwijmy to - casus Leppera ? Kiedy to z mównicy sejmowej "pytał" i to nie jakiegoś tam prezesika ale najwyższych urzędników państwowych.
                I co ? No i nic . Sąd ( z tego co pamietam) nie zajał sie sprawą własnie z tych wzgledów o którcyh pisałem. To po pierwsze.
                Po drugie , powiem Ci szczerze , że chociaż kojarzę pewne osoby piszące na tym formu , ale mi to "lata kalafiorem". Ja pisze tutaj aby wurazić SWOJĄ opinie na tematy , które mnie interesuja , a najcześciej wkurzają.
                Staram sie byc przy tym w miarę uprzejmym i nie ubliżać nikomu , czasem tylko jak mnie nerwy poniosą :) na takiego jednego "obrońcę poslkości" :) to troche "ubarwiam" moje wpisy.
                I jeszcze jedno , wierz mi ze nie jest prawda , że to formu nie jest opiniotwórcze, wiem że wiele osób z tzw. świecznika naszej podwórkowej polityki dzien pracy zaczyna od sparwdzenia co tu i kto napisał. tylko jak zwykle - ich wygórowane mniemanie o osbie , a czesto ich buta nie pozwala im sie do tego przyznać.
                A tak wogóle to pozdrawiam i życze miłego dnia przed ŁYK-endem :)
                • Gość: mensa Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.11, 11:47
                  kolego. osoby publiczne sa inaczej traktowane przez KK niz nie publiczne, poza tym to że czyta od rana forum kilka osób to chyba z obawy czy o nich cos nie ma, przecietny człowiek,/sa wyjatki/, nie wie wogóle o istnieniu takiego forum albo zraza sie po pierwszym wejściu "stylem" pisania , kiedys bywałem tu czesciej, teraz czasami zajrze jak cos sie dzieje a jeszcze mniej pisze bo "szkoda nafty", pozdrawiam
                • Gość: płocczanin Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: 46.186.26.* 18.02.11, 12:24
                  1234 napisał(a): a ja powiem tak ; siedzi sobie xx Latający Kalafiorem.

Wszystko mu lata , więc tego pacnie a tego nie ... a tam z boku wychylił się ZZ, jak śmie.... ? Więc nerwy stargane ...to i potarmoszę.

Lata Kalafiorem i Polska i Pamięć, tak ładnie napisał...... cytat ....." poslkości ",
                  koniec cytatu.............. aż go zadławiła sama nazwa............

Tak więc jak się nie widzi , powyżej kalafiora, to zieje Pustka duchowa zgorzkniałego Forumowicza.

Zostały same Plamy od pacania i nie pożytek dla społeczeństwa.

A jak się Forumowiczom podobal wpis ....... cytat......o Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenieIP: 200.175.3.*
                  Gość: jurand 17.02.11, 22:01 Odpowiedz
                  ...koniec cytatu.

To był pewnie Godny Człowiek? Bez kalafiora? Czy tez Organa jego wypowiedź przejmą?
                  • Gość: miki Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.11, 12:30
                    Świetnie! Nareszcie kilku psichsynów, synów szakala, wydmuszek intelektualnych, niebytów i tym podobnie nazwanych forumowiczów będzie się mogło wziąć za forumowego barda.
                    • Gość: płocczanin Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: 46.186.26.* 18.02.11, 12:48
                      Sympatyczny forumowiczu , sercu gołębia. świetnie. Jak pocieknie posoka , jest świetnie? To daje ci radość satysfakcji?

A ile tu zostawiłeś ŚWIETNOŚCI?
    • stefan.gabon Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie 18.02.11, 13:00
      Cóż to za przełom. Już od dawna ścigają za pomówienia na forach... Przykładów wiele.

---
      4um.pl - najlepsze darmowe forum dyskusyjne phpBB3
      • Gość: płocczanin Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: 46.186.26.* 18.02.11, 13:31
        Jaki przełom i czego?

Co wiemy?

- wiemy, że Prokuratura miala SAMA wnieść dochodzenia w po WYGRANIU
        WYBORÓW PRZEZ NOWEGO PREZYDENTA..... A WIĘC PO STRONIE NOWEGO
        VIPA. XXZ - śmiał obrazić Nowego Pana.

- wiemy, że jest Tak , jak pisał Autor Przemian.... A więc Interes VIPA.

- wiemy , że zastosowano ww Posunięcia , zgodne z Zasadami Makiawellego z
        roku 1510.

Pan i Władca ma zawsze racje a Lud może dostać cięgi.....

Przez 6 tłumaczono krnąbrnemu słudze, żeby sam sobie radził i poszedł do Sądu Cywilnego,

jest przecież poza Vipowy.................. emeryt mający hobby....pisanie na Forum.

A na Forum wystraszeni nieco prześladowcy w odruchu Pawłowa .. rzucają się jak zawsze z opluwaniami, wg swojego gatunku.

Odruch ..." jest - pojawił się... " i atak bezmyślnie ale zgodne z naturą oprawcy forumowego.

A Polska? Pamięć ..za żelaznym płotem....
    • moshicks Pomówienie w sieci? Spoko. Jest TOR i inne sposoby 18.02.11, 13:25
      Przecież wiadomo od dawien dawna, że istnieje coś takiego jak TOR, istnieją też karty telefoniczne pre-paid które umożliwiają dostęp do sieci. Nikt przecież takich kart nie rejestruje jeszcze. Jedyne co otrzymamy to obszar na którym dana karta była zalogowana w zależności od nadajnika. Są też serwisy VPN, które mimo iż płatne są umieszczone za granicą a szczycą się one nie udostępnianiem żadnych danych swoich klientów. Osoby które chcą prowadzić szkalującą działalność dobrze wiedzą jak nadal pozostawać bezkarnymi i anonimowymi w sieci.
      • Gość: eta Re: Pomówienie w sieci? Spoko. Jest TOR i inne sp IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.11, 13:38
        widocznie nie stosuja sie do twoich rad bo szereg osób jest oddtajnionych
      • Gość: płocczanin Re: Pomówienie w sieci? Spoko. Jest TOR i inne sp IP: 46.186.26.* 18.02.11, 13:40
        ale się schowałeś ..ho, ho. Tyle kart znakomitych .

Niestety w przypadku radnych kapiących błotem , nie trzeba było żadnych kart ukryciowych, ponieważ nazwiska prześladowców 8 + 1 już były znane, tylko nie odpowiadało Organom RP - PRZESŁUCHIWANIE ich.

Ale dlaczego? Wyjaśniłaby Komisja Śledcza Sejmowa......
        • Gość: oooooooo Re: Pomówienie w sieci? Spoko. Jest TOR i inne sp IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.11, 23:07
          wypisujesz jak zwykle głupoty, a trzeba Ci wiedzieć, że głupotami czy urojeniami to nie bardzo ktokolwiek chce się zajmować. Bo i po co? Ty np. nic a nic nie rozumiesz z języka polskiego jakbyś był ze stepu albo góry piachu, chociaż ci to dużo lepiej rozumieją nasz język i jeszcze nim manipulują na swoją korzyść.
      • Gość: 1234 do plocczanin Re: Pomówienie w sieci? Spoko. Jest TOR i inne sp IP: *.016.c84.petrotel.pl 18.02.11, 13:43
        szanowny , przemiły inaczej plocczaninie. Jak zwykle nie zrozumiałes o co mi chodziło i wypaczyłeś sens tego co napisałem. Otóż pisząc ze lata mi to kalafiorem miało odniesienie do tego że jest mi obojetne kto tu pisze , czy jest kims "znaczącym" znanym itp. tylko o to, no tak ale ty musiales się jak zwykle przypiąc i wtracic znów swoje imaginacje . Ponadto przypiałes sie do zwyklej literówki w słowie polskości , mam litośc i nie bede ci przypominał twoich tego typu wpadek i słownictwa które używasz , których często nawet nie rozumiesz znaczenia.
        Ale co mi tam pisz sobie , tylko nie ubliżaj innym . Pamiętaj że kij to zawsze ma dwa końce.
        To po pierwsze. Po drugie zaś temat - wątek dotyczy pomówien w sieci , a ty znów zjeżdżasz na swoje ulubione do bólu tematy, przy czym niejednokrotnie innym zarzucałeś że wypowiadają sie nie na temat.
        A na koniec , jestem człowiekiem wyrozumiałym i wybaczającym zwłaszcza wobec osób które maja pewne problemy dlatego też - uwierz mi - nie wzrusza mnie towja zajadłość , która aż kapie z prawie kazdego twojego słowa .
        A tak wogóle to po raz enty prosze , zanim cos napiszesz pomyśl , uspokój się , sprawdź, przeczytaj jeszcze raz wciskając przycisk "podgląd" i dopiero "wyślij".
        • Gość: 1234 do plocczanin Re: Pomówienie w sieci? Spoko. Jest TOR i inne sp IP: *.120.c91.petrotel.pl 18.02.11, 14:03
          Aha bo zapomniałem , szanowny przemiły inaczej internauto co to sa :
          karty ukryciowe , naprawdę nie wiem , bo jak fajne to tez bym chciał :)
          • Gość: płocczanin Re: Pomówienie w sieci? Spoko. Jest TOR i inne sp IP: 46.186.26.* 18.02.11, 14:42
            To są wyrazy wymyślone na użytek tych od bluzgań. to taka kość..... inni nie reagują na to.

Natomiast tym , którzy na mnie polują na Form , daje możliwość ciągłego dopisywania, ..to silniejsze od nich....

Zawsze kiedy pisze np jutro jest Rocznica ..... zaraz piszą bluzgi . wystarczy tylko podstawić takie wpisy narodowe a pod nimi Ich Wpisy. Naśmiewające się z Polski...

, ..radni, przemysłowcy...kandydaci........ przecież są zidentyfikowani ale w nowych Wpisach NIE.

Organa ich kryją.
            • Gość: płocczanin Re: Pomówienie w sieci? Spoko. Jest TOR i inne sp IP: 46.186.26.* 18.02.11, 15:19
              proszę zobaczyć, jak mili ludzie z Forum obawiają się ..no właśnie kogo?

Bezkarność..

cytat...........................pamiętaj o tym TEMAT - filmy ze szkoły SP 12.

*
              Re: mit grusen aus darmstadtIP: *.195.c72.petrotel.pl
              Gość: baba klozetowa 18.02.11, 13:08 Odpowiedz
              jeszcze bardziej archiwalny wystep , tym razem poza szkołą .
              dla plocczanina ...................koniec cytatu

I zobaczcie jaki link dla mnie wstawił............
    • kontprosty miłośnicy SLD pierwsi wprowadzili chamstwo w sieci 18.02.11, 14:32
      zaczęło się od bluzgania na Krzaklewskiego przy wyborach na prezydenta.
      zwolennicy Kwaśniewskiego jako pierwsi zastosowali ,,nowoczesne metody,,
      później ci sami miłośnicy jak najęci przerzucili się na popieranie Tuska i obrzucanie błotem Kaczyńskich i PiS.... Takie są fakty drogie dzieci polskojęzyczne.
      • Gość: 1234 Re: miłośnicy SLD pierwsi wprowadzili chamstwo w IP: *.120.c91.petrotel.pl 18.02.11, 15:38
        A mnie sie wydaje choć nie jestem "dzieckiem polskojęzycznym" lecz z urodzenia i pochodzenia , ze właśnie takie wpisy jak zacytowałem sa dowodem na zaciekłośc i powodem do niezbyt grzecznej wymiany poglądów .
        To po pieresze po drugie , jak sonie przypominam to własnie PiS z na czele kaczyńskim , Brudzińskim i maciarewiczem zaczęli te własnie bluzgi kierowane do PO ( nie jestem zwolennikiem tej partii) od tego zaczął sie ten cały bałagan , ta kipiąca na każdym kroku nienawiść , którą teraz przed wyborami w ramach PR troche przygasili bo widza że nie tędy droga.
        A do przedmówcy jeszcze jedno czy masz cos do tego że dzieci mówia po polsku ?
        Wiem co kryje sie pod tym twoim wpisem ale to tylko świadczy o tobie , o twwoje "chrzescijańskiej miłości" a ja mimo wszystko zycze ci przyjemnegio weekendu .
      • Gość: papa O! Kolejny bajarz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.11, 00:47
        Przebiegłość niektórych mitomanów polega na mieszaniu swoich wyobrażeń, tęsknot i ideologicznych skrzywień z elementami rzeczywistości. Taka butna pewność, że swój i tak każdą "słuszną" tezę kupi. Bez sprawdzania.
    • trajkotek jeśli "można" to można 18.02.11, 15:54
      Portal Gazeta.pl kończy właśnie 10 lat, wraz z portalem okrągłe urodziny obchodzi także nasze internetowe forum. Pamiętamy jego cudowne początki - rzeczowe, wyważone rozmowy, pomysły na rozwiązania wielu miejskich bolączek, przyjaźnie, jakie rodziły się między forowiczami. Tylko że z czasem - jak właściwie na wszystkich forach tego typu - do głosu doszły negatywne emocje. Fora stały się miejscem, gdzie można opluć każdego. - nadal rodzą się przyjaźnie - jak nie TU, to w bliskiej okolicy ... i pomysły!
      • plocczanin0 Re: jeśli "można" to można 18.02.11, 16:12
        Rozumiem , że tworzą się pomysł Zjednoczeniowe Przeciwników polskiej tradycji i tworzenia Nowych przyjaźni w ramach których Temat książek i opracowań OMPN , które przekazałem Społeczeństwu GRATIS, zostały przez moderację WYRZUCONE NA OŚLĄ ŁAWKĘ

A MODERATORZY ZOSTAWILI Nowe PRZYJAŹNIE.

PROPAGACJE HITLERYZMU I MARSZE HITLEROWSKIE. w Temacie SP12.

Akurat temat na rozprawę w Sądzie , jako przykład zwalczania tego , co polskie.
        Odesłane do Prokuratury Rejonowej w Płocku.
        • Gość: jaa_klaudiusz Re: do zenusia IP: *.centertel.pl 18.02.11, 16:35
          co do pochwały hitleryzmu to panie historyku polecam wykłady ( w 97 ) w płockim Włodkowicu wykładowcy akademickiego Kuleszy z ideologi, wykłady tobie działaczowi socjalistycznego ZSMP zapewne bliskie

Hitler jako pierwszy w Europie wprowadził w faszystowskich Niemczech:

1.ośmiogodzinny dzień pracy
          2. urlopy wypoczynkowe płatne dla robotników
          3. urlopy macierzyńskie płatne
          4. emerytury powszechne dla wszystkich, do tej pory były tylko wprowadzone za Bismarka dla urzędników państwowych
          5. ubezpieczenie zdrowotne
          6. Musolini pierwszy a Hitler rozbudował fundusz wczasów pracowniczych
          7 za Hitlera w Niemczech zbudowano więcej mieszkań komunalnych, dróg i autostrad niż w powojennej historii NRD.

Po pierwszej wojnie Niemcy ograbione z terenów przez Francję doszły do takiego głodu że wyjedzono w Niemczech wszystkie szczury koty i psy. W ciągu 6 lat z kolan stali się światowa potęgą która są do dziś.

Czy ktoś taki nie przydałby się w Polsce, w kraju gdzie nie jesteśmy zdyscyplinowani, krnąbrni i nieprzyzwyczajeni do pracy.

Teraz donieś do prokuratury na profesora Kuleszę że szerzy faszyzm.

Ps. nie ulega wątpliwości że okres rządów Hitlera od 1938 roku należy potępić bezwzględnie
          .

A czy wiesz jako "historyk" (he, he) że jeszcze gdy żył Józef Piłsudski proponował najazd na Niemcy w celu odsunięcia Hitlera od władzy. Jednak sprzeciwiły się temu Francja i Anglia twierdząc że tylko Hitler jest gwarantem utrzymania w "ryzach" Niemców i pokoju w Europie.
          • Gość: oooooooo Re: do zenusia IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.11, 23:22
            od zawsze zastanawiałem się nad tym: Hitler obejmując władzę w 33 roku w czasie największej nędzy, głodu, bezrobocia w ciągu kilku lat zrobił z Niemiec potęgę gospodarczą, militarną i naukową? Taką potęgę, że do chwili obecnej pewne rozwiązania techniczne są dla nas tajemnicą.
            Co było tego przyczyną? Co było przyczyną tej nędzy? Co było przyczyną nagłego rozwoju?
            I wyłania się z tych pytań tylko jedna odpowiedź.
            • j666 Re: do zenusia 19.02.11, 12:36
              Nie przesadzajmy, to trwało setki lat.

-----
              > Hitler obejmując władzę w 33 roku w czasie największej nędzy, głodu, bezrobocia w ciągu kilku lat zrobił z Niemiec potęgę gospodarczą, militarną i naukową?
        • Gość: Andrzej Re: jeśli "można" to można IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.11, 16:41
          plocczanin0 napisał:

> Rozumiem , że tworzą się pomysł Zjednoczeniowe Przeciwników polskiej tr
          > adycji i tworzenia Nowych przyjaźni w ramach których Temat książek i
          > opracowań OMPN , które przekazałem Społeczeństwu GRATIS, zostały przez
          > moderację WYRZUCONE NA OŚLĄ ŁAWKĘ
          >
          > A MODERATORZY ZOSTAWILI Nowe PRZYJAŹNIE.
          >
          >
          > PROPAGACJE HITLERYZMU I MARSZE HITLEROWSKIE. w Temacie SP12.
          >
          >
          > Akurat temat na rozprawę w Sądzie , jako przykład zwalczania tego ,
          > co polskie.
          > Odesłane do Prokuratury Rejonowej w Płocku.
          >

Konia temu, kto potwierdzi, że to co piszesz w swoich wpisach to są tematy narodowe. Nie masz zielonego pojęcia o nich, piszesz, żeby pisać, pluć (twoje ulubione słówko) na ludzi, mieszać ich z błotem. Szczególną "sympatią" darzysz ludność pochodzenia żydowskiego. Każdy z nas, kto ma odmienne zdanie niż ty, jest Żydem i za samo to powinieneś odpowiedzieć z artykułów kodeksu karnego, które wcześniej cytowałem na tym forum. Po drugie jatrzysz i podjudzasz przeciw sobie ludzi wierzących (dowolnej wiary) lub niewierzących przeciw sobie.
          "Komponujesz" fakty historyczne, które są nie do sprawdzenia lub po prostu je wymyślasz.
          Kto ma odwagę, przeciwstawić się, jest wtedy, delkatnie mówiąc twoim językiem, wydmuszką intelektualną.
          Podziwiam zespół firmy Agora S.A., że z takim stoickim spokojem przyjumuje twoje pseudooskarżenia.
          Naucz się, co znaczy słowo, którego używasz.
          Może będzie mi dane, aby zadać pytanie p. Drętkiewiczowi, co lub kto go zmusił, aby zatrudnić ciebie jako OMPN - teraz powiem krótko , uważam to za skandal.
          Może i dziennikarze otrząsną sie , po twoich wpadkach i przestaną cię "promować".
          Przestań straszyć nas sądami, bo będzie gorzej, jak nam puszczą nerwy i my wyslemy twoją radosną i pełną milosierdzia twórczość do prokuratury.
          Nie myśl sobie, że możesz wciskać każdemu swój kit o sobie i swojej rodzinie, jeszcze nie minęło 309 lat, i żyją ludzie, którzy zarówno ciebie znają, jak i historię twojej rodziny
    • Gość: obi Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.11, 16:22
      he, teraz odchodzic będa kretactwa, ale juz mozna sie domyślić kto te wpisy robił czytajac kretactwa
    • jeruzalem51 przyganial kociol garnkowi 18.02.11, 17:08
      wszystkie wnioski z artykulu pasuja bardzo do GW, gdzie wielu tzw.redaktorow ma zwyczaj obrazania ludzi niewygodnych ideologii sekty pana Michnika. Co do forum to jest na wszystko prosta recepta, skonczyc z anonimowoscia,kazda wypowiedz powinna byc podpisana imieniem i nazwiskiem z podanym miejscem zamieszkania np.Kozia Wolka itd.
      • Gość: kaziulek Re: przyganial kociol garnkowi IP: *.plock.mm.pl 18.02.11, 17:35
        No tak , wiec chcesz powrócić do cenzury. Nie rozumiem, twojego toku myślenia. Są przecież sposoby ustalenia kto dokonał takiego czy innego wpisu, jest artykuł w kk. Co więc da podpisywanie sie imieniem i nazwiskiem , przecież to byłoby zaprzeczenie sensu takiego forum. Ono by "umarło". Niech każdy więc liczy się ze słowami i za nie odpowiada. Przecież gdy nawet będzie wymóg podpisywania się jak to proponujesz zawsze będę mógł powiedzieć że to nie ja , ktoś ożył mojego nazwiska , a co jeżeli do komputera ma np. dostęp kilka osób. Udowodnij , ze to konkretnie ten człowiek pisał a nie jego zona czy syn. Przecież do nie weryfikowalne , nie do wykonania. Trzech osób żaden sąd nie ukarze.
        Dlatego , choć pan prezes którego dotyczy ten artykuł nie jest moim idolem to popieram jego działania, może to ostudzi przed takimi zapędami "literackimi" ( szkoda tylko że we własnym mniemaniu czegoś wartymi) jak to czyni pewien "niezłomny badacz i historyk" i bajkopisarz .
        • jeruzalem51 Re: przyganial kociol garnkowi 18.02.11, 18:12
          Gość portalu: kaziulek napisał(a):

> No tak , wiec chcesz powrócić do cenzury. Nie rozumiem, twojego toku myślenia.
          > Są przecież sposoby ustalenia kto dokonał takiego czy innego wpisu, jest artyk
          > uł w kk. Co więc da podpisywanie sie imieniem i nazwiskiem , przecież to byłoby
          > zaprzeczenie sensu takiego forum. Ono by "umarło". Niech każdy więc liczy się
          > ze słowami i za nie odpowiada. Przecież gdy nawet będzie wymóg podpisywania się
          > jak to proponujesz zawsze będę mógł powiedzieć że to nie ja , ktoś ożył mojego
          > nazwiska , a co jeżeli do komputera ma np. dostęp kilka osób. Udowodnij , ze t
          > o konkretnie ten człowiek pisał a nie jego zona czy syn. Przecież do nie weryfi
          > kowalne , nie do wykonania. Trzech osób żaden sąd nie ukarze.
          > Dlatego , choć pan prezes którego dotyczy ten artykuł nie jest moim idolem to p
          > opieram jego działania, może to ostudzi przed takimi zapędami "literackimi" ( s
          > zkoda tylko że we własnym mniemaniu czegoś wartymi) jak to czyni pewien "niezł
          > omny badacz i historyk" i bajkopisarz .
          >
          Gdzia ja pisze o cenzurze,? odpowiedzialnosc za slowo,z anonimowoscia rosnie liczba "bohaterow",ktorzy uwazaja ze moga pisac co slina na jezyk przyniesie. To wina GW, ktorej jak widac odpowiadaja takie zwyczaje, ale wystarczy krytycznie napisac na temat Zydow i jest problem.Mialem zwyczaj podpisywania sie imieniem i nazwiskiem,ale to jest zwyczaj nie dla pospolstwa.Nigdzie nie jestesmy anonimowi,dlaczego mamy byc na internecie?
    • Gość: hd Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.11, 17:28
      coraz głupsze wpisy, koniec dyskusji bo nie na temat
      • Gość: gość Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.11, 17:48
        tak jest! Jezeli wypowiadac sie publicznie zwłaszcza o kimś, to czynić to pod nazwiskiem. Niestety! Bardzo czesto na tym forum bezkarnie opluwa sie ludzi. Przykład Płocczanina.
        Człowiek którego nieustannie i bezkarnie obraza się nazywając niewybrednymi słowami.
        Na czym jego wina polega? Na tym,ze kocha miasto Płock, że ma naturę archiwisty, na tym, że on, nie historyk ośmiela wypowiadać sie właśnie na te tematy!
        Rzeczywiście! Płocczanin ma pasję. Archiwizuje wydarzenia naszego miasta od lat. Interesuje sie tym, co mówi o przeszłości Płocka. Moze czyni to w sposób nieprofesjonalny, może popełnia błędy, ale ma pasję. Ma tez niewątpliwie bogaty materiał z którego mogą skorzystac ci, dla których Płock jest ważny. Ale nie ! Trzeba opluc cvzłowieka, wyśmiać się, udawać mądralę, chociaz tak naprawdę samemu nie ma sie wiele do powiedzenia! Zazdrość? A kto komu żałuje tez miec pasję. Szkoda, że tacy ludzie jak Płocczanin sa osamotnieni. Szkoda, że nikt w naszym miescie nie chce, czy nie potrafi zagospodarowac takiego właśnie człowieka.
        Płocczanin używa dziwnych słów? To naturalne, broni się. A może warto dać mu szansę, wysłuchać, skorzystać z tego co posiada? ( Żal było czytac na forum opini po pieknym artykule o domu przy Padlewskiego, o ludziach którzy tam żyli, mieszkali, przyjaźnili się! Zrobiono z nich bande meneli itd. z ludzi, których dawno juz nie ma! Wielki żal) A moze warto ocalac od zapomienia to, co stanowiło klimat tego miasta! Jego ludzi i historię!
        Żal, że ci co z nazwiska i imienia, a nawet z adresu bezkarnie używali w stosunku do Płocczanina takich strasznych obelg, nie moga ponieść kary, ze sa anonimowi.
        • Gość: sad Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: 213.195.158.* 18.02.11, 17:57
          pomówienie to swiństwo, to brak argumentów, ale niestety tacy tez sa, niektórzy powszechnie znani w Płocku
          • Gość: 1234 do gościa Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: *.plock.mm.pl 18.02.11, 18:16
            Szanowny internauto , widać że rzadko bywasz na tym forum.
            Ja tez kilka razy stawałem w "obronie" plocczanina, prosiłem nawet jego aby do swoich tematów historycznych nie wrzucał tekstów ubliżających innym. Niestety nic to nie dało i nie daje. On we wszystkim widzi zło, wszyscy go prześladują , wszyscy zmówili sie pzreciwko niemu.
            Aby nie być gołosłownym podam ci pierwszy z brzegu przykład.
            W innym wątku podjęto dyskusję dot. zezwoleń na sprzedaż alkoholu. Plocczanin jako jeden z pierwszych zabrał taki oto głos :
            NaPŁywowi spod góry piasku wiedzą jak nas zmienić w wydmuszki intelektualne. Groby powstańców wypalili parą ulatnijącą się z kabla atomowego Berlin Moskwa a teraz zmuszjAą ludzi do picia bo na każdym osiedlu jest SKlep z wódką a nie ma grobów z kościami Stacja telefoniczna i fedryna rozpijają wszystkich a nie ma kto wykopać rozstrzelanej kobiety z rudymi włosami w mundurze lotnika Zburzyc Bastylię na Sienkiewicza i postawic zamiast juesejskiej jadłodajni na grobach politruków z LWP Kopiec Narodów a niejak mówi mniejszość harcerzy przenieść w inne miejsc.
            Pokaż mi więc proszę gdzie tu mamy do czynienia z historią w normalnym znaczeniu.
            Czy nie są to inwektywy kierowane przeciwko wydumanym wrogom co to gazem prochy itd.
            Powtórzę , doceniam i powiem szczerze że podziwiam jego pasję , nie wychodzi mu to czasami ale ja ma, to trzeba zwłaszcza teraz , w tych konsumpcyjnych czasach cenić , ale nie można jednocześnie pluć na innych, wyzywać ich i podpisywać się jako obrońca polskości.
            Tak więc nie jest przypadkiem, że "zbiera mu sie czasami na głowę" , . Myślę więc , że sam sobie jest winny, bo gdyby odpuścił sobie z tymi jusejczykami czy tam dziećmi z piasku to nie spotykał by sie z takimi "zwrotami".
        • Gość: płocczanin Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: 46.186.26.* 18.02.11, 18:17
          Temat dotyczył Kłobukowskiego i xxa , który poniżał go . Z tego Tematu zwolennicy radnych byłych i obecnych, wzięli się za płocczanina.

I co się wtedy stało?

Proste. Wygasiło się zainteresowanie kumplem , który obraził Prezesa. A płocczanin posłużył jako kość do gryzienia.

stara znana metoda Bliskiego Wschodu.

Nalatując na płocczanina, znika zupełnie teamat PROPAGACJI HITLERYZMU.

Krętacze, opluwacze o znanych nazwiskach , byli i obecni radni, przygotowują się do Kandydowania na posłów a czyniąc przestępstwo , nie mogliby kandydować.

Wypuszczają takiego Milego tzw Andrzeja i o n za nich łatwi wszelkie brudy forumowe.

Jednocześnie tzw A, nie daje z siebie nic Godnego , oprócz bekania na każdego , kto się nawinie. niedługo to pewnie puści na mnie F 16 i pociski uranowe. Strasznie zajadły jak to w tym rodzaju bywa.
          Można złożyć ZAPYTANIE . ILE GODZIN ZNALEZIENI W SIECI ŁAMACZE PARAGRAFÓW BYLI PRZESŁUCHIWANI PRZEZ POLICJĘ?

a TO DOPIERO WIERZCHOŁEK TEJ GÓRY LODOWEJ .
          • Gość: kaziulek do gościa Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: *.plock.mm.pl 18.02.11, 18:24
            Szanowny kolego , przeczytaj jeszcze to :
            Krętacze, opluwacze o znanych nazwiskach , byli i obecni radni, przygotowują się do Kandydowania na posłów a czyniąc przestępstwo , nie mogliby kandydować
            to mówi "historyk", ciemiężony przez wszystkich.
            • Gość: płocczanin Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: 46.186.26.* 18.02.11, 18:31
              kaziulu a co tu nie pasuje? ja znam te nazwiska , telefony, adresy, firmy. 6 lat pisania przez nich , to za mało?

A ile szkody by narobi jako np posłowie? Nie widzę , żebyś potępiał swojaków a wręcz odwrotnie.

Czy zabierzesz stanowisko w sprawie wpisu xxa;

cytat; o Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenieIP: 200.175.3.*
              Gość: jurand 17.02.11, 22:01 Odpowiedz
              Najpierw ten złodziej i łapówkarz kłobukowski obciągał milewskiemu, a teraz nowakowskiemu obciąga ten głupi debil bez honoru. Czekam na pozew, hahaha .........

koniec cytatu.

Czy nadal uważasz , ze to Godny wpis?
        • Gość: Andrzej Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.11, 18:26
          ( Żal było czytac na forum opini po pieknym artykule o domu przy Padlewskiego, o ludziach którzy tam żyli, mieszkali, przyjaźnili się!

Proszę bardzo, podaj jeden przyklad (wraz ze źródłem, gdzie to można sprawdzić):
          1. hitlerowcy wyrzucają polską rodzinę z domu, jednocześnie wskazując gdzie ma mieszkać
          2. niemiecka dziewczynka zna słowa i muzykę naszego hymnu (załóżmy, że nauczyła się przed wybuchem wojny), jednocześnie podczas okupacji przyjaźni się z polskimi dziećmi (?) i śpiewa go. Rodzice - Niemcy - są tak naiwni, że sami podkladają się i niewiedzą co za to grozi
          Rodzina żydowska została wyrzucona ze swojego domu i wywieziona do obozu, prawdopodobnie nie przezyła - może dowiemy się szczegółów, jak to się stało, jeśli zna płocczanin takie szczegóły, to może coś o tym więcej powie, co się stało np.: z dobytkiem tej rodziny.
          Poza tym mieszka tam niby "hrabina", o której starzy mieszkańcy nic nie wiedzą, za wyjatkiem jednego, dziwne trochę, nieprawdaż?
          Mam jeszcze więcej pytań, ale może wystarczy.
          Nic nie mam przeciw wspomnieniom, opowiadaniom starszych ludzi, ale "nie promujmy" osobę, która slynęła z dość znanej profesji - czy to jest podstawa do chwały?
          • Gość: Andrzej Andrzej do gościa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.11, 18:29
            Wypuszczają takiego Milego tzw Andrzeja i o n za nich łatwi wszelkie brudy forumowe.

Jednocześnie tzw A, nie daje z siebie nic Godnego , oprócz bekania na każdego , kto się nawinie. niedługo to pewnie puści na mnie F 16 i pociski uranowe. Strasznie zajadły jak to w tym rodzaju bywa.
            Można złożyć ZAPYTANIE . ILE GODZIN ZNALEZIENI W SIECI ŁAMACZE PARAGRAFÓW BYLI PRZESŁUCHIWANI PRZEZ POLICJĘ?

a TO DOPIERO WIERZCHOŁEK TEJ GÓRY LODOWEJ .

No to masz przykład, nic dodać nic ująć
            • Gość: kaziulek do ploccz Re: Andrzej do gościa IP: *.plock.mm.pl 18.02.11, 18:54
              Szanowny plocczaninie, chodzi mi mianowicie nie o treśc a o formę , podam przykład :
              (cyt. towje słowa)
              Krętacze, opluwacze o znanych nazwiskach , byli i obecni radni, przygotowują się do Kandydowania na posłów a czyniąc przestępstwo , nie mogliby kandydować.

A teraz moja wersja :
              Znani mi z nazwiska obecni radni , przygotowują się do kandydowania na posłów, a gdyby byli karani za popełnienie przestępstwa , nie mogliby kandydować.

Widzisz różnicę ?
              Treść taka sama tylko bez "epitetów" , o to właśnie chodzi i o to prosiłem juz kilka razy.
              • Gość: płocczanin Re: Andrzej do gościa IP: 46.186.26.* 18.02.11, 19:12
                Rozumiem , ze ja po 6 latach opluwań mam być JUŻ ZMIĘKCZONY i mam milczeć a znani radni byli i obecni, MNIE MAJA PONIŻAĆ, PISAĆ brzydkie WYRAZY, NASYŁAĆ FILMY HITLEROWSKIE. Niszczyć moją prace, pisać, że jestem gadem itd. Wtedy będzie dobrze.?

A czemu nie odniosłeś się do b.brzydkch wpisów niżej cytowanych?

Jaki Kandydat to pisał?

• Gość: Emanuel Re: Andrzej do gościa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.11, 19:51
                  Zenuś pamietaj sądzie 28lutego.Mieszkam ponad 60 lat w Płocku,ale pierwszy raz słyszę,że na Padlewskiego mieszkała arystokracja.
                  • Gość: rabi Re: Andrzej do gościa IP: *.centertel.pl 18.02.11, 20:07
                    arystokracja herbu portki (dziurawe bermudy)
          • Gość: płocczanin Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: 46.186.26.* 18.02.11, 20:05
            Posłucham? kaziulka i napisze ci tzw A, tak;

jeżeli nie jesteś czysty w duszy, to widzisz LUDZI , jako podłe istoty i szukasz w nich tego , co sam masz.

odnośnie Padl.19.

Żydzi posiadali dom i ziemię dokoła , niby ogród. podwórko było zamykane Bramą i ogrodzone siatka. Żydzi mieszkali na dole w wysokich mieszkaniach a lokatorów najemnych mieli w pozostałych ... Nie mam wiedzy o samych Bzure. Mam nagrane wypowiedzi sąsiadów w tym i hrabiny M.Żółtowskiej , Padło tam takie zdanie , że Bzurówny były ladne dziewczyny ... Pytasz się o dobytek , sugerując , że ci wstrętni Polacy ...zabrali dobytek Bzurom..... takie teraz to TRENDY.... wtedy by ci pasowało wg instrukcji aktualnych. Nie wiem.

może poszło na przepadek na rzecz państwa , czyli okupanta..

Jesteś dorosły a nie wiesz, że jeżeli Niemcy mieszkali w Płocku od zawsze, to co się dziwić, że znali polski język? Zastanów się. Chodzili do polskiej szkoły, mieszkali w tym samym domu od zawsze i co dziwnego?

To co pisałem o Hymnie, jest nagrane kamerą wideo , słuchało tego jeszcze parę osób i co w tym dziwnego?

Przez 3 miesiące robiłem film o mojej rodzinie . Z 1000 zdjęć wybrałem 330. Z tego zrobiłem film 42 minutowy . Podkładem są oryginalne nagrania audio z roku 1964, 67, itd. każda klatka jest z napisami , tak , jak sobie życzyło Archiwum Państwowe.

Wanda Pilarska........ Była to córka naszych sąsiadów spod Padl.17, gdzie się urodziłem.. Ojciec był sierżantem w płockim pułku. matka nie pracowała .siostra Wandy była więźniem Ravensbrück. Robiono na niej doświadczenia medyczne . Po wojnie wyjechała do Australii.

Rodzina Wandy została wyrzucona z mieszkania przez UB. Dostali nakaz 3 dni na opuszczenie mieszkania. Czyli piatek , sobota, niedziela a w poniedziałek przyjechali ich wypędzać. Zamieszkali w małym domku na Błoniach..... W ich mieszkaniu zamieszkał UBowiec i zaczęły być niesnaski, wtedy moja Rodzina zamieniła się na mieszkanie i poszła tam , gdzie wszystkich znano.... Wanda przychodziła po prostu do znajomych.

Jeden był murarzem , inny stolarzem a Wanda żyła z nierządu. Nie przestała byc jednak córka sąsiadki..... Na tej ulicy żyła np kobieta z lilią na policzku ..tak znaczono pewne kobiety przed wojną... czy to było gorsze od Pan, które tańczyła na stołach, podrywając panów? Wanda była z Padlewskiego i tyle. Czy zwróciliście uwagę , jak na moim filmie gra na gitarze i śpiewa ksiądz ze Stanisławówki? a nagrywałem w moim mieszkaniu? Byłem akustykiem w jego Zespole szkolnym Parafii. I w tym samy czasie w Farze.....

Wanda po matce , miała zaburzenia umysłowe ale w niewielkim stopniu , wszak chodziła przed wojną do gimnazjum... Śpiewała tak jak Nikt nie powtórzy. mam jeszcze z 5 innych piosenek. I opowieści ale po co pisać, żeby tez opluto?

Trudno słuchać kaziulka ale to bardzo przykre kiedy tzw LUD tak obcesowo wypowiada się o polskiej warstwie kulturotwórczej i wiodącej Życie Narodu. ..za nic mając ludzi zasłużonych. ..

dobry człowieku.

Czy to takie trudne ? Jakże osoba z dobrego domu miała mówić ludziom z podwórek , że jest hrabiną? Po co? Była miła , kulturalną osobą. Po latach , pisałem , ale po tobie zleciało ..jak po kaczce... nawiązałem kontakt z Rodem , który pisał o Niej i jej losie. Pisałem o Jej mężu z AK , sama opowiadała......
            kiedy tak obcesowo pisałeś o Niej to aż zal , że w ogóle się wspominało.

przecież wiem , że im bardziej prostacki piszący , tym bardzie poniży Każdego. Zwłaszcza tego ,który ZMARŁ.

Czytającym pragnę tylko powiedzieć, że przez takich miłych osobników jak niby A, Płock NIE DOWIE SIĘ HISTORII DZIEJÓW LUDZI.....
            Im samym to lata , jak pisał pewien specjalista od Kalafiorów ale są osoby, które chętnie by poznały Stare Dzieje.....

Ta dziewczynka śpiewająca polski hymn podczas okupacji , mieszka w USA . Ma syna lekarza pediatrę . tęskni za Polską ., jak Jej Matka, która z tęsknoty za Polakami ...przyjeżdżała z USA tylko do sąsiadów z Padlewskiego 19.

Ale trzeba być czystym w sercu , żeby rozumieć takie zachowania opisane przez mnie.
            Na koniec powiem tylko, że ww Film 42 minutowy, pojechał do Angeli Merkel ..ze względu na ścieżkę wspomnieniową audio.....
            • Gość: Andrzej Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.11, 20:54
              Ręce opadają, co ten hrabia wypisuje.
              Nie mam wied
              > zy o samych Bzure. Mam nagrane wypowiedzi sąsiadów w tym i hrabiny M
              > .Żółtowskiej , Padło tam takie zdanie , że Bzurówny były ladne dzie
              > wczyny ...
              O wszystkim wiesz, a nigdy nie zapytałes się, co z nimi się stało, dlaczego tacy sasiedzi nie pomogli im się ukryć ? Dziwne co?

> Trudno słuchać kaziulka ale to bardzo przykre kiedy tzw LUD tak obc
              > esowo wypowiada się o polskiej warstwie kulturotwórczej i wiodącej Życi
              > e Narodu. ..za nic mając ludzi zasłużonych. ..

No to stwierdzenie jest powalające. Bez komentarza.

> Czy to takie trudne ? Jakże osoba z dobrego domu miała mówić
              > ludziom z podwórek , że jest hrabiną? Po co? Była miła , kulturalną
              > osobą. Po latach , pisałem , ale po tobie zleciało ..jak po kaczce.
              > .. nawiązałem kontakt z Rodem , który pisał o Niej i jej losie. Pisał
              > em o Jej mężu z AK , sama opowiadała......
              > kiedy tak obcesowo pisałeś o Niej to aż zal , że w ogóle się wspo
              > minało.
              >
              > przecież wiem , że im bardziej prostacki piszący , tym bardzie poniż
              > y Każdego. Zwłaszcza tego ,który ZMARŁ.

a teraz przecztaj sobie to:
              Re: Tajemnica domu przy Padlewskiego 19 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
              Gość: Andrzej 31.01.11, 20:07 Odpowiedz
              Zenek, chociaż nie należę do twoich wielbicieli, jednak opis, który podałeś pasuje mi do tego co pamiętam
              1. Mieszkała tam taka osoba ale o nazwisku Ziółkowska i imieniu Maryla. Moja już dawno zmarła babcia przyjaźniła się z nią i dość często bywała u niej w domu, jak i my bywaliśmy u niej. Poza tym przyjaźniła się jeszcze z rodziną mieszkającą w okolicy ul. Słonecznej
              2. Fakt była osobą wyksztalconą, oczytaną i inteligentną, ale nigdy nie ujawniła, że była hrabiną i raczej jest to wytwór twojej fantazji.
              3. Fakt, że mąż jej zginął na przełomie września i października 1944 roku, przedzierając sie z oddziałem partyzanckim do walczącego Powstania Warszawskiego, przez Puszczę Kampinoską
              4. Fakt, że mieszkała w małym mieszkaniu, w domu położonym naprzeciwko 19 i bardzo lubiła bez oraz posiadała ogród, którego większość została bezprawnie zabrana przez komunistów. Tylko, że ziemia nie została zabrana pod hotel robotniczy, a pod blok i garaże obok budynku Dominetu.
              5. Faktem jest równeż to, że została pochowana w Warszawie (jezeli dobrze pamietam na Cmentarzu Bródnowskim) i był podstawiony autobus dla osób chętnych na wyjazd.

Nie musisz tego komentowac, bo znów byś skłamał.

> Czytającym pragnę tylko powiedzieć, że przez takich miłych osobników j
              > ak niby A, Płock NIE DOWIE SIĘ HISTORII DZIEJÓW LUDZI.....

Powiem tak, przez takich osobników jak tzw. Zenek historyk lepiej będzie jak Płock, nie pozna tak urojonych historii.
              • Gość: płocczanin Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: 46.186.26.* 18.02.11, 21:15
                Przede wszystkim jesteś ciemnym człowiekiem . jest internet .Poszukaj Rodu Żółtowskich . Napisz, że poniżasz hrabinę i zapytaj się, co wie o Niej Rodzina.
                Najgłupsze, co może kogo trafić , to jest iść w zaparte i mieć pretensje do Zmarłych , że żyli.
                A TACY ludzie nie ukryli Żydów ...? też pretensje do Polaków? nawet Świadek mówiący do kamery JAK BYŁO w podwórku, to dla ciebie kłamca. Jedynie ty sam Źródłem Prawdy. Jak ten fietka , co ciągle pisał , że Wielichowski , to mój dziadek. Z chama Pan , nigdy nie będzie.
                • Gość: Andrzej Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.11, 21:20
                  Z chama Pan , nigdy nie
                  > będzie.
                  Za to z Pana cham się zrobił, nieprawdaż Zenuś? Koniec tej jałowej dyskusji z tobą.
                  • Gość: płocczanin Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: 46.186.26.* 18.02.11, 21:47
                    Dla niektórych do myślenia. Do tych , którzy kochają Ludzi i Stary Płock.

mail Ze Stowarzyszenia Rodzin Żółtowskich , nazwisko ukryłem , przed opluciem przez miłych forumowiczów...
                    > Od:
                    " ...na .....ska" @op.pl>
                    [do książki] [zablokuj]
                    Do:
                    "' ....i2'" < ........2@o2.pl>
                    Temat: RE: RE: Żółtowska Płock
                    Data: 24 września 2007 9:30

[do druku]
                    [pokaż/schowaj nagłówki]
                    [zapisz jako plik eml]
                    Szanowny Panie W tym tygodniu wyjeżdżam i wracam w połowie
                    października. Po powrocie postaram się znaleźć krewnych hrabiny
                    Żółtowskiej i wtedy odezwę się do Pana. Serdecznie pozdrawiam.
                    -----Original Message---
            • Gość: gość Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.11, 08:04
              Pani Petrich, Niemka z Padlewskiego 19, doskonale znała język polski. Doskanale zasymilowała się z mieszkańcami domu. Po wojnie wyjechała do USA, ale wielokrotnie wracała własnie na Padlewskiego 19. W każdym mieszkaniu przy tej ulicy było dla niej miejsce ( nie dlatego, że przywoziła dolary, ale dlatego, że zapisała sie w sercach ludzi jako dobra kobieta). Żegnała odchodzących sasiadów, modliła się na ich grobach. Jej córka Dzidka, była kolezanką polskich dzieci. Moja mama opowiadała historię o dzieciach z podwórka, które urządziły lalce urodziny. Miała wtedy 6 lat. Rzeczywiście dzieci zaczęły śpiewać polski hymn. Usłyszała to sasiadka, która zainterweniowała, przeciez tuż za rogiem była jednostka. Wśród dzieci śpiewajacych była też córka Petrichów. To były dzieci! Po prostu dzieci. Moja mama wrecz kochała p. Petrichową. Niesłychane, ale Niemcy tez potrafili być ludźmi, a nie tylko kanaliami. Co do Wandy Pilarskiej. Była córką wojskowego. Niestety, była nieco upośledzona.
              Była jednak sąsiadką, częścią tego podwórka, wychowywała się z dziećmi, znały ją jak sąsiadkę a nie prostytutke.. Forumowicze sa tacy porządni, tak łatwo oceniają, czy sami są w idealnym porządku? Wanda jak i inni mieszkańcy stanowili po prostu jedność sąsiedzką.
              Częstymi bywalcami tego podwórka byli i zaprzyjaźnieni księza: Ze Stanisławówki, proboszcz Katedry ( jako młody chłopak, kolega), ks. Dybiński!. Mieszali się z motłochem?
              Życie towarzyskie toczyło się także u znanej wtedy krawcowej, p. Klarowskiej. Kobiety szyły ubrania, dom był zawsze pełen ludzi. Ze zdumieniem czytam, ze było to siedlisko meneli! Moze byli to w wiekszości prości ludzie, ale pracowali, żyli uczciwie.
              • Gość: płocczanin Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: 46.186.26.* 19.02.11, 08:29
                Dzięki za dobre słowo o Pani Petrich. O Sąsiadach. Ale jest i druga strona tej sprawy. Archiwum Państwowe w Płocka rozumie Życie dawnych Płocczan. Posiada i 2 filmy i opowieści wojenne. Muzeum Mazowieckie, TAK samo. Książnica Płocka , wręcz popiera Takie Zapisy i relacje. Spotykam ludzi na stanowiskach, którzy pochodzą z Padlewskiego i znali odeszłych już Sąsiadów. W kościele Stanisławówka identycznie. To przecież nasza Parafia ...
                Płock Stary, nadal będzie i w książkach Miro Łakomskiego, któremu przekazałem duuzo fotografii z dawnych lat. Rozmawiałem z jednym z Radnych tej kadencji , dopilnują, żeby nie niszczyć SCHODÓW osadzonych przez naszych przodków koło Mostu. W czasie rozmowy z jednym z wiceprezydentów.. też wyraził opinie , ..lepiej wyremontować.

Przyjaciół Płocka jest wielu. Coś ściska w sercu jak się ogląda stare zapisy Macieszyny, Rutskiej, stare foto...

Ale weźmy jeszcze ..co zostanie. Relacje, filmy, zapisy , Pamięć.

Co zniknie?

Obelgi, pomówienia, cała ta piana braku rozwoju duchowego ZNIKNIE.

Przecież Płock ma tysiąc lat. Nasze Miasto. Kiedy widzę, że filmy z Płocka , ogląda i Salezjanin w Kamerunie, Peru, to też się ciepło w sercu robi.... Z Francji dobija się Rodzina Dylewskich , szuka kontaktu z Płockiem .Jest ciekawa każdej nowiny i zdjęcia.

Na tym tle, źli ludzie, obmawiający Umarłych , to tylko margines Naszych Czasów.
              • Gość: Andrzej Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.11, 11:37
                Znalezione w sieci
                Pani Grażyna - córka felczera Aleksandra Akimowa
                Pani Grażyna była z rodzicami w Gąbinie. Miała wtedy kilka miesięcy.

"...Mama opowiadała, ze ranna była bardzo chora, krwawiła i prosiła ojca... niech mnie pan ratuje.
                O ukrywaniu chorej wiedział sąsiad z pochodzenia, Niemiec... Po 2 latach ojciec dostał wezwanie do stawienia się na gestapo. Pomyślał pewnie drobna sprawa, bo kazali przyjść jutro..."

To uśpiło czujność Akimowa i stawił się na gestapo, gdzie został aresztowany. Jak opowiadała I.B., prowadzili go pieszo na dworzec kolejowy. Swój biały kitel lekarski , podał znajomej. Rodziny Akimowów i B. zostały wysiedlone a mieszkanie felczera, zajął Niemiec podejrzany o wydanie. Po wojnie zginął rażony piorunem w łąckich lasach.

Źródło:
                Tekst linka

Jeżeli jesteś tak zorientowany w temacie, to pewnie wiesz coś na ten temat (interesuje mnie to, co pogrubiłem).
                Jeszcze jedno, nie jestem pochodzenia żydowskiego (nawet gdybym był, nie uważałbym tego za hańbę), ale może coś wiesz, kto przyczynił się do zagłady tej wspomnianej rodziny żydowskiej. Zenek tego nie ujawni, jest to dla niego tajemnica.
                • Gość: płocczanin Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: 46.186.26.* 19.02.11, 12:27
                  Pewien płocczanin pisał, żebym pisał z taktem... sympatyczny A. musisz się więcej postarać . Połącz się z jakim fibucem, Ośrodkiem Fizentala, pomogą ci znaleźć jeszcze co podłego na nas.

..........Pani Grażyna była z rodzicami w Gąbinie. Miała wtedy

kilka miesięcy. Czy wiedziała , co mówi?

Widzę z jaką radością szukałeś aż znalazłeś....ale co? i po co?

Powiem ci tak, w Płocku, jako jedyne w Polsce, zachowało się 100 % Akt Gestapo.
                  Idź , poszukaj , jak było.

Po wojnie szalało UB, czy uważasz , że nie skorzystaliby z okazji , żeby dorwać się do ww niby winowajcy?

Jak już nacieszyłeś się , że xx jest podły, to możesz mi powiedzieć? ..a cóż to za KOMNATY cenne , do zaboru , były w tym domu?

Czy nalatywacz na lokal był bezdomny?

Kiedy już wysyciłeś się wynalazkiem , muszę cię umartwić.

To znowu ja.

Nagrałem kamerą Spotkanie Świadków , 2 kobiet, które odbyło się w pewnej szkole.

Opisałem i wykonałem zdjęcia. Wykonałem ww na prośbę OMPN, Kazimierza Papińskiego, który wiele lat poszukiwał Świadków śmiertelnego postrzału siostry gen.W.Sikorskiego aż doprowadził do Spotkania jw. To był Jego operat.

Wszystko otrzymały gazety, muzea. Wszystko można zobaczyć i usłyszeć na moich filmach . Dużych i mini na Googlach i YouTube.
                  Kiedy już jesteś odczarowany, to ci jeszcze powiem, że Wszystko a nawet więcej, bo doszła jeszcze wiedza od Rodziny Sikorskich - dodatkowe nieznane Polsce fotografie, dokumenty...

i to wszystko jest moim opracowaniu "Tajemnica Śmierci Eugenii Dąbrowskiej , Siostry gen.W> Sikorskiego."

Patrz BN, Muzeum Mazowieckie, Archiwum Państwowe, Książnica, TNP. uff,

ponieważ ta praca, była tak WAŻNA z punktu Dziejów Polski, że Moderacja statecznej AGORY SA,

wyrzucila na OŚLĄ ŁĄKE. Tak to Obcy dbają o Dzieje Polski.

• Gość: Andrzej Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.11, 13:48
                    Wiedziałem, że się odezwiesz. Czy ta osoba powyżej również pisała na twoje zlecenie, czy sam to napisałeś ?
                    Własnie tyle są warte, te wszystkie twoje "odkrycia" historyczne, pełne niedomówień. Reagujesz nerwowo, czyżbyś się bał, że prawda wyjdzie na wierzch i będzie bardzo przykra dla ciebie? Liczysz na to, że mnie zakrzyczysz, naubliżasz mi, wyzwiesz od "zydów", itd., i ja odpuszczę, niestety a może stety, ja tak łatwo nieodpuszczam, Możesz pisać, że robię na ciebie polowania i tym podobne bzdury, ale pamietaj, zawsze, jak tylko napiszesz jakąkolwiek bzdurę, tu na forum,bedę jednym z pierwszych, który ci to wytknie. Powtórzę jeszcze raz, to, że p. Drętkiewicz zrobił z ciebie OMPN jest skandalem.
                    • Gość: płocczanin Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: 46.186.26.* 19.02.11, 14:16
                      Teraz już wiem, że jesteś chory. Nic nie zrozumiałeś o Padl.19. natomiast bez przerwy szukasz haka , grozisz, czyli wykazujesz cechy Obcego naszej tradycji.
                      Nawet do głowy ci nie przyjdzie , że 31 lat pracuje dla MPN , wydaje własne pieniądze na to działanie. Piszesz nielogiczności. Głupi osobniku. Opiekunem Miejsc Pamięci zostaje się na skutek PRACY w zakresie Opieki MPN. Przechodzi się weryfikację, w Radzie Pamięci Walk i Męczeństwa a nie mianuje się , jak piszesz o byłym wojewodzie, prezydencie i nawet nie wiesz , że do dzisiaj jest również czynnym OMPN ale tytułu takiego nie posiada.
                      a wytknij sobie własny tyłek . Miecz samoklesa dla samozwańca. Uprawniony do prześladowania , zombi ?
                      Tylko szukasz zwady i poniżasz a sam jesteś nikim, bez sumienia i wiedzy. Siejesz tylko zło dokoła.
                      Jaki człowiek , co komu kazałem? Masz manię prześladowczą . Zaledwie 4 osoby pracują na rzecz MPNarodowej. Nic nie wiesz.

Że tez takie cos sie uchowało ...
                      • Gość: Andrzej Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.11, 14:41
                        Zenus nerwy coraz bardziej puszczają, co to jest historyku z bożej łaski "miecz somoklesa"?
                        Nerwusku - dołóż jeszcze do pieca, będzie lepszy ubaw, a moze zrobisz kwerende lub operat swoich odznaczeń, ale wszystkich i zamieścisz w sieci. A swoją drogą "pluj" dalej.

> Że tez takie cos sie uchowało ...
                        No widzisz uchowało się, a nie ulęgło tak jak ty.
                        Miłego "łykendu"
                        • Gość: płocczanin Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: 46.186.26.* 19.02.11, 15:00
                          To jest taki wyraz do łapania uczonych w kropki. Tu nie chodzi o nerwy, tylko o istnienie ciemnoty nie rokującej nadziei. kąsasz a co dajesz w zamian?

Nic oprócz pomyj. Łykendu , jak ładnie piszesz, nie mam . Jest 16 pozycji, które zamieniłem na PDFy w 3 rodzajach jakości + 16 razy , te pozycje jako JPG. Inaczej, nowa dostawa do BN. jesteś w opisach ww książkach, jako przykład płockiej patologii.
                          • Gość: Andrzej Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.11, 15:14
                            No to będziesz sławny, a ja dzięki tobie, bardzo dziękuję. Ja też ci zdradzę tajemnicę, jesteś obiektem badań do pracy magisterskiej z dziedziny psychiatrii, w jednej z uczelni. Będe miał przyjemność zapoznać się z wnioskami i jak będę miał humor, to cię o tym poinformuję. Oprócz tego, twoimi wpisami interesują się również studenci psychologii. Tak więc jesteś sławny i pracuj dalej, dotarczając potrzebnego materiału badawczego dla przyszłych pokoleń.
    • czuly-wojtek Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie 18.02.11, 20:03
      Wiecznych malkontentów i chamstwa na polskich forach nie brakuje. Żeby opluli cię i zmieszali z błotem to wystarczy, żebyś gdzieś zapomniał przecinka w swojej wypowiedzi, zrobił literówkę a gdy walniesz jakiegoś byka, bo nie korzystasz z wtyczki Firefox'a, to już istny Armageddon. Takie jest nasze społeczeństwo i w tym kraju Internet powinien być bardzo szczegółowo kontrolowany przez władze, jak w totalitaryźmie. Może to by nauczyło większości społeczeństwa kultury. Stanisław Lem mądrze mawiał.
      • Gość: a. Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.11, 22:26
        wazne ze jest dochodzenie
      • Gość: Eldor Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.11, 23:17
        Pisze się "totalitaryzmie". Już pies dmuchał te dwa przecinki, których Twa wypowiedź skąpi. Tfu-tfu! <mieszu-mieszu>
    • olias Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie 18.02.11, 22:45
      i teraz już nie będzie można bezkarnie mówić źle o władzy.
      • Gość: kl Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.11, 22:49
        bedzie mozna mówic obiektywnie
        • Gość: Bzdyrowski Janek Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.11, 23:34
          Z tego wszystkiego wynika jedno: Pracownicy prokuratury mają "wolne moce przerobowe" a policjanci też. Powinno się skontrolować stan śledztw prowadzonych i nieukończonych za ostatnie lata kosztem zajmowania się bzdurami.
          • Gość: xyz Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: 80.48.4.* 20.02.11, 00:06
            jestem tego samego zdania ,,że pracownicy prokuratury maja wolne moce przerobowe ,, a powiem więcej mam stosowne przykłady udokumentowane na piśmie jak pracuje nasza Prokuratura i chętnie udostępnię - wstyd z naszych podatków. . Prokuratura powinna zająć się tym co do niej należy ,a nie takimi ,,bzdurami,,a jeżeli już to od tego typu spraw jest wydział cywilny w Sądzie .Ale jak prokurator może wydać wyrok obiektywny kiedy w tym środowisku mieszka i pracuje np. 10 , 15 lat tak jak to ma miejsce w Płockiej Prokuraturze i nie tylko tak jest w całym kraju. Ach brak słów. ....
    • stek22 Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie 18.02.11, 23:41
      Fundamentalnie nie zgadzam się, że ograniczanie bezkarnego pomawiania ludzi ma coś wspólnego ze swobodą dyskusji. Jeśli ktoś ma problem z hamowaniem swych wypowiedzi w stosunku do innych, to tak, jestem jak najbardziej za ograniczaniem.
      Tak jak mówi się, że demokracja jest dla mądrych ludzi, tak samo uważam, że swoboda wypowiedzi powinna dotyczyć się kulturalnych ludzi.
    • plynny Pomówienie w Gazecie! 19.02.11, 09:41
      Gazeta wyborcza cały czas pomawia Polski Naród. Zastrasza, dezawuuje dokonania, wmawia winy i odpowiedzialność za różne rzeczy, szkaluje wyznanie większości Polaków, próbuje przetrącić kręgosłup Polsce.
      To jest dobrze? Czy tej kampanii nienawiści nie należało by zatrzymać?
      Ile jeszcze mamy słuchać z ust michnika o ludziach honoru?
      Sto fałszowi i obłudzie!
      • Gość: płocczanin Re: Pomówienie w Gazecie! IP: 46.186.26.* 19.02.11, 10:20
        Czytałeś. tzw.A, miał pretensje do Wandy , że nie schowała Bzurych przed Niemcami, których teraz nazywają NAZI........., poszedł za Starszymi , którzy ukuli WINĘ POTENCJALNĄ.
        Ponieważ Żydzi maja przekonania, że to nasz kraj jest Szeolem i jesteśmy winni, bo gdybyśmy byli czyści , to Holokaust byłby na innych ziemiach... jeden z prześladujących mnie napisał nawet na Forum PRETENSJE..... to ty nie popierasz, że można zabijać ich wrogów w innych państwach?... a co powiedział Moderator, jak napisali, że jestem Żydem? Jest na Forum....

Niestety nie ma nadziei na nie prześladowanie nas.
        • Gość: hahahahaha Re: Pomówienie w Gazecie! IP: *.cdma.centertel.pl 19.02.11, 10:36
          Gość portalu: płocczanin napisał(a):
          > Czytałeś. tzw.A, miał pretensje do Wandy , że nie schowała Bzurych przed Nie
          > mcami
          Za to Wanda później regularnie chowała wszystkich innych pod pierzyną... :D
          • Gość: hahahahaha Re: Pomówienie w Gazecie! IP: *.cdma.centertel.pl 19.02.11, 11:13
            Masz płocczanin, obejrzyj sobie to jest idealna dla ciebie bajeczka
            www.youtube.com/watch?v=tDt-oIefBrc
          • Gość: płocczanin Re: Pomówienie w Gazecie! IP: 46.186.26.* 19.02.11, 11:35
            hehol schował się za to pod obcymi witrynami. Choćbyś się potworze schował i tak cię dopadnie Sprawiedliwość.

W jednym zdaniu postawiłeś cała Rodzinę Bzure , którzy zostali zabici tylko dlatego, że byli Żydami z Wandą, kobietą nieszczęśliwa i wykorzystywaną do zaspokajania chuci.... to miało być śmieszne?

Ci ludzie mieli prawo do życia jak wszyscy. Z Płocka, Niemcy wymordowali 1/3 ludności . To jest tylko liczba, która wpisujemy. Ale ta Liczba , to Każdy Żywot Człowieka z osobna. Każdy miał potrzebę istnienia. Swoje plany i troskę o Rodziny, bliskich. Każdy miał dzieci i wiązał z ich przyszłością troski i starania.

Niby dowcipnie opisałeś Wandę, pierzynę i straconych Żydów. Jest to haniebne nie mniej jak wyszukiwanie winin zbiorowych. Z opisywania Wandy, nie zrozumiałeś nic.

Z cierpienia zamordowanych płockich Żydów , nie zrozumiałeś NIC.

Po czynach ich poznacie i nie wątpię , że odpłatę , poznasz i ty.

Jestem związany z Domem na Padlewskiego 19 , Jednością z wszystkimi ludźmi. P ostronny czytelnik zauważy, że Zawsze pisałem o Rodzinie Bzure. Zawsze to uwypuklałem. Żal jest mi Ich . Mogli żyć do dzisiaj. Prawo Życia jest Prawem Naturalnym, danym przez Boga.

Opisałem Historię Domu Bzure i Sąsiadów, dając Świadectwo Istnienia Pokoleń żyjąch w tym Domu od postawienia, do rozbiórki. Kto wspomni Rodzinę Bzure , jeżeli my , Mieszkańcy , odcięlibyśmy się od Nich.? jednak tak się nie stało . Wszyscy wiedzieli o Gospodarzach Domu. A życie każdego z nas , było jakże ludzkie. I dobre i złe. Takiego Płocka już nie ma ale Zostało To Coś, co łączy ludzi na przekór Losowi. Każdy z nas , kiedy widzi Xa z Padlewskiego , wita się i żegna, JAK BRATA.

Więzi ludzkie , okazały się również więzami przyjaźni.
        • Gość: Andrzej Re: Pomówienie w Gazecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.11, 11:24
          > Czytałeś. tzw.A, miał pretensje do Wandy , że nie schowała Bzurych przed Nie
          > mcami, których teraz nazywają NAZI........., poszedł za Starszymi , kt
          > órzy ukuli WINĘ POTENCJALNĄ.
          > Ponieważ Żydzi maja przekonania, że to nasz kraj jest Szeolem i jes
          > teśmy winni, bo gdybyśmy byli czyści

Ten wpis bardzo przyda mi się 28 lutego w sądzie, o ile nie jest to twoja nastepna bajeczka dla grzecznych dzieci z tą rozprawą. A teraz żebyś miał coś na mnie, to napiszę ci tak, wiedziałem, że masz duże trudności z logicznym myśleniem i czytaniem ze zrozumieniem, ale że jesteś taki kretyn, to tego się nie spodziewałem. Teraz wysyłaj to do prokuratury.
    • Gość: wyborca tu jest ciekawy tekst o radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.11, 12:33
      www.plocek.pl/pl,84,234,wycieczki-radnych-za-kase-gminy,,news,4426,,1,plock
      jak tak można?
      • Gość: kaziulek Re: tu jest ciekawy tekst o radnych IP: *.plock.mm.pl 19.02.11, 13:07
        A ja nadal uważam i nikt mnie nie przekona że nie zakazy , ograniczenia spowodują , wyeliminują chamstwo, ubliżanie innym na forum lecz jedynie konsekwentne ponoszenie odpowiedzialności za to co się pisze i mówi.
        Tak samo jak uważam , że nie wysokość kary ale jej nieuchronność jest środkiem najlepszym do ograniczenia przestępczości.
        Przecież jeżeli będę chciał to i tak będę pisał co mi ślina na język przyniesie , nikt mi nie ograniczy dostępu do neta , jedyne co mnie może "ostudzić" to kara ( najlepiej finansowa) , a nie jakieś tam zakazy.
        Prosty przykład ,mamy z np. zakazem palenia na przystankach . Zakaz jest i co ? i nic jak palili tak palą. Myślę więc jak jeden z drugim w wyniku uczciwego procesu ukarany zostanie grzywną i będzie musiał zabulić spora kasę to drugi raz przynajmniej się zastanowi zanim napisze na kogoś coś obraźliwego .
        • Gość: stepstop Re: tu jest ciekawy tekst o radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.11, 13:26
          Tak mi przyszło na myśl pytanko: W Więzieniach chyba też się już NIE PALI ?
          Więźniowie wychodzą zapalić na chodnik przed Więzienie?
          • Gość: 66 w więzieniach sie pali IP: *.adsl.inetia.pl 19.02.11, 18:30
            tam mieszka główny elektorat PO
            • Gość: sic pomówienie IP: *.070.c72.petrotel.pl 19.02.11, 21:52
              A ja uważam, że:
              "PRAWDZIWA CNOTA KRYTYK SIĘ NIE BOI"
              • Gość: rabin Re: pomówienie IP: *.centertel.pl 21.02.11, 09:14
                czy nazywanie pewnej znanej w mieście pani "lachociągiem" jest pomówieniem ?

autor tego "pomówienia" na pewno wie o co chodzi
                • Gość: baba klozetowa Re: pozdrowienia dla plocczanina IP: *.029.c74.petrotel.pl 21.02.11, 09:15
                  www.youtube.com/watch?v=lfZ_LXzlfQQ&feature=related
                  • Gość: płocczanin Re: pozdrowienia dla kolzetu IP: 46.186.26.* 21.02.11, 09:51
                    Gość portalu: baba klozetowa napisał(a): do klozetu dała flagę.

Widać po ichniemu jest OK?

U nas inaczej, Chronimy Barwy Narodu Polskiego.
    • Gość: ` Re: Pomówienie w sieci? Jest dochodzenie IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.11, 10:20
      no to sprawdzimy ciebie
      • Gość: baba klozetowa Re: holy land IP: *.245.c66.petrotel.pl 21.02.11, 11:17
        www.youtube.com/watch?v=MOeJUM3XV7k&feature=related
        doprawdy nie pojmuje co ten plocczanin cierpi do izraela ?
        • Gość: płocczanin Re: Człowiek , człowiekowi jest Bliskim. IP: 46.186.26.* 21.02.11, 11:36
          Piszę 6 raz . Daj mi spokój. Przecież czytam , co piszesz w swojej chorobie. Twoja Grupa cię zna i pozwala...

1. Nie jestem antysemitą. Każdy człowiek jest sobie równy. Pan Jezus Chrystus,
          też był Żydem. Rasa nie ma nic do
          rzeczy. Człowiek Jest dobry albo nie. To czyny oceniamy a nie pochodzenie.

2 jestem przeciwny syjonozmowi ze względu na zabijanie ludzi na świecie. W
          Obcych państwach. za nic JE mając.
          Mordowanie Palestyńczyków i sianie nienawiści , patrz Spontan.

3. NIKT I NIC nie zmusi mnie do kochania innego narodu , jeżeli sam nie
          zdecyduję. Ja NIE muszę wielbić Izraela. Nawet jak mordery z osadu pojawią
          się za mną.

4. każdy człowiek na świecie , jest mi Bratem.
          • Gość: baba klozetowa Re: whazzzzaaaaa! IP: *.245.c66.petrotel.pl 21.02.11, 11:38
            www.youtube.com/watch?v=-BkQeX31eyc
          • Gość: cyc Re: co z gaciami z levisa . IP: *.034.c69.petrotel.pl 22.02.11, 13:25
            a jak tam gacie z levisa ? zostaly ci jeszcze jakies ?
            koszerne gacie !
            • Gość: kk Re: co z gaciami z levisa . IP: 69.195.136.* 15.05.11, 08:56
              odtajnić delikwenta jest prosto, co zrobi sąd nie wiadomo
              • Gość: menel Re: co z gaciami z levisa . IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.11, 09:08
                moje mocno wyblakły, przetarły się w wielu miejscach, zawłaszcza na kolanach, jak w czymś takim pójść do kościoła - chyba muszę pójść z reklamacją
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka